-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεταξύ μας τώρα, αν όλοι είχαν την άνεση να πάρουν καινούριο, θα ήθελα να δω ποιος θα διάλεγε το παλιό (μεταχειρισμένο). Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.Συμφωνώ με dimsaba πάντως.
-
Μεταξύ μας τώρα, αν όλοι είχαν την άνεση να πάρουν καινούριο, θα ήθελα να δω ποιος θα διάλεγε το παλιό (μεταχειρισμένο). Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.Μπορείς να πάρεις ένα καινούριο μικρότερης κατηγορίας αντί να επιλέξεις μια σαβούρα των 100χιλιάδων χλμ το οποίο κάποτε είχε κάποια αξία.
Για το δίλημμα: Ζ4 καινούρια βέβαια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις την παλιά. Η Sdrive23i είναι δεόντως πορωτική, κούκλα και ο διττός χαρακτήρας της(που έχει και η SLK) λόγω σκληρής οροφής είναι ΤΟ ΑΤΟΥ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μεταξύ μας τώρα, αν όλοι είχαν την άνεση να πάρουν καινούριο, θα ήθελα να δω ποιος θα διάλεγε το παλιό (μεταχειρισμένο). Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.
Συμφωνώ με dimsaba πάντως.
Φραγκοφονιάς μας βγήκες. Να έχεις άπλα και να πάρεις μεταχειρισμένο;
-
Πικ κι εγω αυτης της λογικης ειμαι γενικα. Βεβαια την κουκλα που εβαλες μονο μεταχειρισμενη μπορουμε να την κοιταμε εμεις οι κοινοι θνητοι αλλα και παλι ειναι εντελως εκτος οριων...Σαμπα η χαρα του παρθενου και η μυρωδια της καινουργιλας ειναι ακαταμαχητες!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
+1!
-
Μεταξύ μας τώρα, αν όλοι είχαν την άνεση να πάρουν καινούριο, θα ήθελα να δω ποιος θα διάλεγε το παλιό (μεταχειρισμένο). Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε.
Συμφωνώ με dimsaba πάντως.
Φραγκοφονιάς μας βγήκες. Να έχεις άπλα και να πάρεις μεταχειρισμένο;
Γιατί να κάτσω να φάω την απαξίωση?? Γενικά δεν τρελένομαι στην ιδέα του καινούργιου, γιατί θα αναγκαστώ να πάρω αμάξι μιας κατηγορίας κάτω απο αυτή που θέλω, π.χ θέλω μια S ή Ε αλλά με τα χρήματα που διαθέτω πρέπει να πάρω Α για να μείνουν τα ρέστα ή μια C class. Αυτά είναι μικρά . Χώρια το στρώσιμο (λέμε τώρα,αυτό είναι κόλλημα του Ορέστη), χώρια που θα μπαίνω στην διαδικασία ότι το γρατζούνισα, μου το χτύπησαν, κλπ.
-
Την λέξη 'άπλα' την καταλαβαίνεις; Σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε νοιάζει πόσο κάνει.
Το στρώσιμο κλπ είναι μέσα στην ιεροτελεστία ενός καινούριου τουτού!
ΥΓ: Δεν χωράνε όλες οι βαλίτσες στις κούρσες από το αεροδρόμιο στην C και είναι μικρή;
-
Την λέξη 'άπλα' την καταλαβαίνεις; Σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε νοιάζει πόσο κάνει.Το στρώσιμο κλπ είναι μέσα στην ιεροτελεστία ενός καινούριου τουτού!
ΥΓ: Δεν χωράνε οόλες οι βαλίτσες στις κούρσες από το αεροδρόμιο στην C και είναι μικρή;
Την λέξη 'άπλας' την κατάλαβα, αλλά δεν θέλω να σκορπάω λεφτά σε καινούργια αυτοκίνητα . Το θεωρώ και λίγο κοροιδία να δίνεις τόσα λεφτά για ένα αμάξι που είναι όλη μέρα έξω , οπότε μτχ και να μου μένουν τα λεφτά και για άλλες επενδύσεις ή χόμπυ
-
Καινούργιο αλλιώς μαζέψεις λεφτά μέχρι να μπορέσεις ... Και αν τελικά δεν μπορέσεις, δεν ηταν για την τσέπη σου οπότε καλώς δεν αγοράστηκε...
Μτχ μόνο επαγγελματικά που τα οδηγεί και ο πιο αμπαλος οδήγηκα λαός, οι Αλβανοί
-
Κυριε Σιδεροφαγε
Το στρωσιμο ειναι ΙΕΡΟ
Πάει και τελειωσε -
Όλα είναι θέμα συμβιβασμών...
Είμαι της νοοτροπίας του dimsabas...
Πρέπει να έχεις γαιδουρινή υπομονή όμως...
Εγώ περίμενα 4-6 μήνες μέχρι να βρω το δικό μου...
Με 32.000χλμ σε 3 χρόνια μύριζε ακόμη δερματίλα μέσα...
Αν κ μπεζ εσωτερικό ήταν πεντακάθαρο, ούτε ζαρωμένα δέρματα, πεντακάθαρη μοκέτα, κτλ.
Εγώ αγόρασα πλαστικά πατάκια της BMW για τα αλάτια κ τις βροχές του χειμώνα κ παρόλα αυτά 10 μήνες μετά η μοκέτα δεν είναι όπως τότε, αλλά καθαρίζεται σε εταιρίες κ το κάνουν όπως πριν...Όταν εννοούμε μεταχειρισμένο εξαρτάται τί θέλουμε, παρτάλι για 2 χρόνια ή κάτι σαν καινούριο...
Εγώ έδωσα 32.000€ κ πήρα κάτι που στη Γερμανία κόστιζε αρχική 60.000€ . Μέσα κ έξω ήταν στο 90-95% του καινούριου αυτοκινήτου, κ η τιμή 50% κάτω...
Σαν το δικό μου είχε κ με 23.000€ τότε, ακόμη κ στον ίδιο αντιπρόσωπο, αλλά μέσα ήταν χάλια κ το αμάξι είχε 167.000 χλμ...
Τη λέξη 'άπλας' δεν την καταλαβαίνω...
Απεναντίας όσοι έχουν πολλά χρήματα και μάλιστα από παλιά, είναι κάπως μορφωμένοι κ όχι νεόπλουτοι κτλ, δυσκολότερα σπαταλούν λεφτά, εκτός κ αν είναι η γκ@&λα τους...
Άσε που τη μία μέρα έχεις εκατομμύρια, κ την επομένη τα μισά, οπότε όσο άπλας κ να είναι κανείς, με τέτοια αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας κ στην οικονομία, δεν είναι ποτέ ουσιαστικά...(βλέπετε Κύπρο...)Έχω δει 'άπλες' του 2000-2010 που έπαιρναν αμάξι καινούριο κ μάλιστα αμαξάρες γιατί τα καταστήματα κ οι δουλειές πήγαιναν τότε καλά εφόσον όλοι έκαναν πάρτυ με τη φοροδιαφυγή κ τις επιδοτήσεις, που τώρα κυκλοφορούν με λευκό πούντο της εταιρίας τους γιατί η slk έκανε φτερά...
Το θέμα με τα μεταχειρισμένα έν κατακλείδι είναι να βρεις αυτό που θέλεις σε μία καλή τιμή, όχι να βρεις οτιδήποτε σου τύχει στα λίγα λεφτά που έχεις...
Παράδειγμα καινούριου με προβλήματα υπάρχουν πολλά, το ίδιο κ με μεταχειρισμένα σαφώς...
Ποιος ξέχασε τη Νίτσα του Μάρκου;Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Βασική οικογενειακή αρχή: δεν αγοράζεις ποτέ και για κανέναν λόγο καινούριο. Έχεις γαϊδουρινή υπομονή, ελέγχεις όλες τις αγγελίες για μήνες κι όταν προκύψει το τεφαρίκι, πας και το τσιμπάς. Έχεις αφήσει τον προηγούμενο να καρπωθεί όλη την απαξίωση και να σε κάνει μάγκα.
Επί προσωπικού, έχει δουλέψει άριστα σε 4 αυτοκίνητα και 3 ποδήλατα. Στα 2 τελευταία ποδήλατα μάλιστα, πλήρωσα λιγότερα από τα μισά για μοντέλα που είχαν κάνει 5 βόλτες, ούτε 150 χλμ. Ήταν δηλαδή ουσιαστικά καινούρια, με μια μικρή διαφορά: ότι δεν έδωσα πάνω από το 45% της αρχικής τους αξίας.
Κατανοώ όμως και επικροτώ και όσους αγοράζουν μόνο καινούρια. Πώς θα μπορούσε να δουλέψει το δικό μου σύστημα αν δεν υπήρχαν κι αυτοί;
Σας ευχαριστώ εκ βαθέων καρδίας!ακριβως αυτο, τιποτα αλλο.
-
Όλα καλά με τα μτχ αφού τα ψάξεις και πάρεις αυτό που πρέπει με τα λεφτά που έχεις. Και ο χρόνος σου και η ενασχόληση και έξοδα μεταφορικά, μηχανικών για να το δούνε κλπ δε μετράνε;; Και θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου στον χώρο και έτσι κι αλλιώς πάντα θα έχεις μια αβεβαιότητα... τι μπορεί να μου έχουν κρύψει ή ξεχάσει να μου πούνε. Και αναγκαστικά παίρνεις αυτοκίνητο ήδη παλιό. Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να το πας και αμέσως για σέρβις/λάστιχα κλπ.
Βέβαια άλλο είναι το μτχ που θέλεις για 2ο-3ο και άλλο το μτχ που θέλεις για καλό για 1ο.
Καινούργιο όμως χάνεις χρόνο ελάχιστο για να αποφασίσεις για τα χρώματα, εξοπλισμό και έξτρα που βέβαια είναι ακριβώς αυτά που θέλεις εσύ και βέβαια παίρνεις το καινούργιο όταν είναι καινούργιο, πριν παλιώσει! Αυτό για τους πουλώντες μούρη μέτραγε στις εποχές των παχιών αγελάδων...
Προφανώς και η καινουργίλα λέει, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς, το θέμα είναι πόσο την κοστολογείς. Η σύγκριση είναι πιο δύσκολη όταν το μοντέλο ακόμα κυκλοφορεί πχ 3-5 ετών και το μτχ έχει καλό εξοπλισμό, 50000χλμ και είναι 40% φτηνότερο.... ε, εκεί θα αισθανθείς κάπως άσχημα αλλά η σύγκριση είναι ουτοπική γιατί σπάνια ο καινουργιόφιλος θα βρεθεί στο δίλημμα ενώ αντίθετα ο μτχ-φιλος αν έχει τα λεφτά του καινούργιου σου λέει ανεβαίνω κατηγορία. -
Η Νίτσα ήταν πρόβλημα αντιπροσωπείας όχι αυτοκινήτου.
Από εκεί και πέρα αν δεις τα πραγματικά βαριά και παλιά πορτοφόλια (κάτι Άγγλοι Κόμητες κλπ) δεν θα τους δεις με μεταχειρισμένη Rolls. -
Η Νίτσα ήταν πρόβλημα αντιπροσωπείας όχι αυτοκινήτου.
Από εκεί και πέρα αν δεις τα πραγματικά βαριά και παλιά πορτοφόλια (κάτι Άγγλοι Κόμητες κλπ) δεν θα τους δεις με μεταχειρισμένη Rolls.Καλά τώρα δε μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις, μιλούμε για γήινες καταστάσεις...
Ούτε και για τον διευθυντή των κλινικών εδώ (πχ κ τον δικό μου) που βγάζουν 3 εκατ. € το χρόνο κ παίρνουν supercarsμε χρώμα custom made...Sent from space using Tapatalk
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1496773/
μεταχειρισμένη σαβούρα
-
ρε παίδες τι δεν καταλαβαίνεται ? όπως εσείς γουστάρετε τα μτχ μερικοί γουστάρουν τα καινούργια...
ποιος μίλησε για βγαίνω δεν βγαίνω, ξοδεύω τον πρωκτό μου ενώ δεν έχω ή έχω περιστασιακά κλπ ???
-
Ναι και εγω δεν καταλαβα.Επισης για να γραφουμε εδω μεσα μαλλον τα γουσταρουμε λιγακι τα αυτοκινητα και κανουμε τη κ@υla μας.
-
Γιατί αρπάζεστε δεν κατάλαβα...
Η πρώτη μου φράση ήταν πως ' όλα είναι θέμα συμβιβασμών', δλδ δεν υπάρχει σωστό κ λάθος, είναι θέμα γούστου κ προσωπικής στάσης...
Από εκεί κ πέρα φόρουμ είμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις, δε δογματίζουμε...
Sent from space using Tapatalk
-
Μα δεν αρπαχτηκαμε.Σιγα μη μαλωσουμε κιολας
-
συμφωνω οτι ολα ειναι σχετικα.
Επισης σεβομαι αυτον που δεν μπορει να αγορασει καινουριο...αλοιμονο.
Αυτο μας ελειπε.
Ειδικα αν φερει εγγυηση εστω ενος ετους τοτε εισαι ανετος.Ομως για να εχεις υπομονη τοσους μηνες PeterPan,τοσο χρονο,τοση επιμονη,σε συγχαιρω.
Ειχα ιδια συζητηση με συναδελφο,γιατι δεν αγοραζε μια μεταχειρισμενη M3 στα μισα χρηματα ( την Ε92)H απαντηση ηταν οτι σε 6 μηνες αν απλα εμενε στο Ιατρειο μιαμιση ωρα παραπανω θα εβγαζε την διαφορα να παρει το καινουριο αυτοκινητο
βεβαια αυτες ειναι μεμονωμενες περιπτωσεις,ομως υπαρχουν...ολα ειναι επομενως σχετικα.
Στα αυτοκινητα ομως παραμενω σταθερος.
Αποκλειστικα καινουριο.
Εκτος αν μιλαμε για απλο μεχρι 5000 για να κανεις την δουλεια σου
BMW FORUM