-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ρε πρ-οπελακηδες!ειδα μια 320 κουπε καινουρια σημερις, ειχε κατι ζαντες 'δε θα πω την αποψη μου'
ειναι σαν τεραστια καπακια και εχουν 5 ακτινες που βλεπεις το εσωτερικο του τροχου...δε ξερω πως να το περιγραψω αλλιως!
αυτες ειναι εξτρα? εχουν δει τα ματακια μου αλλα αυτο σημερα ηταν απιστευτο!
Μήπως αυτή?
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
@ TigerTη διάσταση των ελαστικών διατήρησε την.
Με ελαστικά υψηλών επιδόσεων θα δείς βελτίωση στην άνεση και στο grip χωρίς να χάσεις την αίσθηση του τιμονιού. Αυτά με δείκτη ταχύτητας Υ είναι σκληρότερα από αυτά με W. Σου συνιστώ W σαν καλύτερο συμβιβασμό άνεσης/αίσθησης/κρατήματος.Πχ. ... με σειρά σκληρότητας πλαινών
Pirelli Pzero
Pirelli Pzero rosso
Michelin Pilot SportΜπορείς να περάσεις σε ελαστικά W άλλων εταιριών όπου έχουν καλύτερη άνεση χάνοντας λίγο σε αίσθηση αλλά όχι σε αποτελεσματικότητα.
Πχ.
Goodyear F1
Continental SportContact 3
Advan SportΑν αποφασίσεις ξανά για runflat χρησιμοποίησε Michelin Primacy ZP είναι πιο άνετα από τα RE050A και πολύ πιο άνετα από τα δικά σου.
Το δικό μου φοράει τα Pirelli Euphoria σε run flat. Πρέπει να αλλάξω τα πίσω (έχω την 'κακή' συνήθεια να βγάζω το antispin ) όμως όπως μου είπανε πρέπει να περιμένω δύο μήνες λόγω έλλειψης στόκ στο εργοστάσιο!
Τι κάνω λοιπόν?
Περιμένω?
Παίρνω άλλη μάρκα για πίσω ή
αλλάζω και τα τέσσερα ? -
-
Ο χρήστης Fabo έγραψε:
@ Tiger
Tη διάσταση των ελαστικών διατήρησε την.
Με ελαστικά υψηλών επιδόσεων θα δείς βελτίωση στην άνεση και στο grip χωρίς να χάσεις την αίσθηση του τιμονιού. Αυτά με δείκτη ταχύτητας Υ είναι σκληρότερα από αυτά με W. Σου συνιστώ W σαν καλύτερο συμβιβασμό άνεσης/αίσθησης/κρατήματος.Πχ. ... με σειρά σκληρότητας πλαινών
Pirelli Pzero
Pirelli Pzero rosso
Michelin Pilot SportΜπορείς να περάσεις σε ελαστικά W άλλων εταιριών όπου έχουν καλύτερη άνεση χάνοντας λίγο σε αίσθηση αλλά όχι σε αποτελεσματικότητα.
Πχ.
Goodyear F1
Continental SportContact 3
Advan SportΑν αποφασίσεις ξανά για runflat χρησιμοποίησε Michelin Primacy ZP είναι πιο άνετα από τα RE050A και πολύ πιο άνετα από τα δικά σου.
Το δικό μου φοράει τα Pirelli Euphoria σε run flat. Πρέπει να αλλάξω τα πίσω (έχω την 'κακή' συνήθεια να βγάζω το antispin ) όμως όπως μου είπανε πρέπει να περιμένω δύο μήνες λόγω έλλειψης στόκ στο εργοστάσιο!
Τι κάνω λοιπόν?
Περιμένω?
Παίρνω άλλη μάρκα για πίσω ή
αλλάζω και τα τέσσερα ?Κατ'αρχήν καλωσήρθες
Αν τα λάστιχα σου επιτρέπουν να περιμένεις τους 2 μήνες ίσως να τα αλλάξεις και τα 4.
Αν δεν θέλεις πάλι runflat μπορείς να πάρεις το Mobility Kit της BMW και να χρησιμοποιήσεις κανονικά λάστιχα ... -
ρε σας λεω τις ειδα και ηταν σαν ενα τεραστιο καπακι..
πχ στη φωτο του νικου120 εκει που ειναι ακτινες εβλεπες μεσα και εκει που ειναι τα μεγαλα κενα υπαρχει μεταλλο...φακ επρεπε να τις βγαλω φωτο..
-
:lol:ρε σας λεω τις ειδα και ηταν σαν ενα τεραστιο καπακι..
πχ στη φωτο του νικου120 εκει που ειναι ακτινες εβλεπες μεσα και εκει που ειναι τα μεγαλα κενα υπαρχει μεταλλο...φακ επρεπε να τις βγαλω φωτο..
Κατι παρομοιο με αυτο δλδ?
-
Μήπως ήταν τίποτα αμερικανιές .... cover spinners ??
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Κατ'αρχήν καλωσήρθες
Αν τα λάστιχα σου επιτρέπουν να περιμένεις τους 2 μήνες ίσως να τα αλλάξεις και τα 4.
Αν δεν θέλεις πάλι runflat μπορείς να πάρεις το Mobility Kit της BMW και να χρησιμοποιήσεις κανονικά λάστιχα ...Καλώς σας βρήκα
Δυστυχώς όχι! Αν αρχίσουν βροχές το αντισπίν θα δουλεύει υπερωρίες! Από την άλλη έχω και το πρόβλημα ότι στην ράμπα του γκαράζ μου , οριακά βρίσκει απο κάτω. Τίποτα σημαντικό αλλά σκεφτόμουνα άν τα άλλαζα και τα 4 να πήγαινα οριακά σε πιό υψηλοπρόφιλο λάστιχο. Τώρα φοράω 225-45-17 εμπρός και 255-40-17 πίσω.
Για κανονικά λάστιχα δεν ξέρω αν το επιτρέπουν οι ζάντες μου.
adis4gr αν πάς στο site http://www.bmw.gr στην 3 coupe - όλα τα στοιχεία - εξωτερικός εξοπλισμός , έχει όλες τις εξτρά ζάντες.
-
Ο χρήστης Fabo έγραψε:
Κατ'αρχήν καλωσήρθες
Αν δεν θέλεις πάλι runflat μπορείς να πάρεις το Mobility Kit της BMW και να χρησιμοποιήσεις κανονικά λάστιχα ...Καλώς σας βρήκα
Δυστυχώς όχι! Αν αρχίσουν βροχές το αντισπίν θα δουλεύει υπερωρίες! Από την άλλη έχω και το πρόβλημα ότι στην ράμπα του γκαράζ μου , οριακά βρίσκει απο κάτω. Τίποτα σημαντικό αλλά σκεφτόμουνα άν τα άλλαζα και τα 4 να πήγαινα οριακά σε πιό υψηλοπρόφιλο λάστιχο. Τώρα φοράω 225-45-17 εμπρός και 255-40-17 πίσω.
Για κανονικά λάστιχα δεν ξέρω αν το επιτρέπουν οι ζάντες μου.
Για πίσω σε 17' δύσκολα θα βρεις πιό μεγάλο σε διάμετρο και σίγουρα όχι σε runflat. Θα σου συνιστούσα να μην αλλάξεις τη διάμετρο, ίσως βρεις άλλη λύση για το γκαράζ.
Οι ζάντες σου παίρνουν και απλά λάστιχα, μπορείς να βάλεις 2 καινούργια φθηνά πίσω και να περιμένεις να έρθουν τα άλλα .... ή ...... αν επιμένεις για runflat σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές από το Euphoria...
πχ. Pzero ή Μichelin sport -
ο νικητης ειναι ο 007...δεν ειχανε ομως τη σπειροειδη μορφη που εχει το παραδειγμα..
αποτι βλεπω στο ελληνικο σαιτ δεν υπαρχουν αλλα η 320 ηταν ολοκαινουρια..
δε νομιζω να ταν σπιννερς..τουλαχιστον οχι αμερικανικης προελευσης!
-
Ευχαριστώ Βασίλη.
Μάλλον προσανατολίζομαι για να περιμένω και αν δω τα σκούρα με γλύστρημα να βάλω δύο πίσω λάστιχα μέχρι να έρθουν τα άλλα. Στο κάτω-κάτω της γραφής μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω πάλι μετά από 'παιχνίδι'
-
Λευκή 320Si χθες στην Αγ. Μαρίνας - Κορωπίου, με ξανθιά οδηγό να έχει λιώσει στο κινητό
To αμάξι βέβαια, έρωτας
-
Καλησπέρα
Ένας φίλος μόλις παρέλαβε την 118i με τον 2λιτρο κινητήρα με τα 143 και τα efficiency dynamics, στην έκδοση sport σε μαύρο χρώμα και ηλιοφορή (κούκλα δε μπορώ να πω )
Του έχουν πει λοιπόν ότι για τα σέρβις δεν υπάρχουν κανονικά διαστήματα και θα συμβουλεύεται τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Το οποίο λέει π.χ. αλλαγή λαδιών στις 25.000 χλμ (ή κάπου στο τέλος του 2009) - τουλάχιστον τώρα στην αρχή. Ενδιάμεσα του είπαν ότι μπορεί να του ζητήσει να συμπληρώσει λάδι.
Απ' ό,τι του είπαν λοιπόν, η BMW χρησιμοποιεί ένα ΣΟΥΠΕΡ λάδι με ΣΟΥΠΕΡ ιδιότητες και το ΣΟΥΠΕΡ προτέρημα να μη φθείρεται με το χρόνο (μάλλον δεν έχει ΣΟΥΠΕΡ πρόσθετα), το οποίο κανονικά δε θα χρειαζόταν αλλαγή αλλά ακόμα δεν έχουν εφεύρει ένα ΣΟΥΠΕΡ φίλτρο που δε θα μπουκώνει...
Η ερώτησή μου είναι, ισχύει όντως κάτι τετοιο; Γιατί μέχρι στιγμής ό,τι συζητήσεις έχουν γίνει για λιπαντικά καταλήγουν συνήθως σε διαστήματα χρήσης λιγότερα του χρόνου ή λιγότερα από 10.000 χλμ. Και αν υπάρχει ένα τέτοιο ΣΟΥΠΕΡ λιπαντικό (του οποίου η αντικατάσταση κοστίζει περί τα 150
-
[quote='Di0']Καλησπέρα
Ένας φίλος μόλις παρέλαβε την 118i με τον 2λιτρο κινητήρα με τα 143 και τα efficiency dynamics, στην έκδοση sport σε μαύρο χρώμα και ηλιοφορή (κούκλα δε μπορώ να πω )
Του έχουν πει λοιπόν ότι για τα σέρβις δεν υπάρχουν κανονικά διαστήματα και θα συμβουλεύεται τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Το οποίο λέει π.χ. αλλαγή λαδιών στις 25.000 χλμ (ή κάπου στο τέλος του 2009) - τουλάχιστον τώρα στην αρχή. Ενδιάμεσα του είπαν ότι μπορεί να του ζητήσει να συμπληρώσει λάδι.
Απ' ό,τι του είπαν λοιπόν, η BMW χρησιμοποιεί ένα ΣΟΥΠΕΡ λάδι με ΣΟΥΠΕΡ ιδιότητες και το ΣΟΥΠΕΡ προτέρημα να μη φθείρεται με το χρόνο (μάλλον δεν έχει ΣΟΥΠΕΡ πρόσθετα), το οποίο κανονικά δε θα χρειαζόταν αλλαγή αλλά ακόμα δεν έχουν εφεύρει ένα ΣΟΥΠΕΡ φίλτρο που δε θα μπουκώνει...
Η ερώτησή μου είναι, ισχύει όντως κάτι τετοιο; Γιατί μέχρι στιγμής ό,τι συζητήσεις έχουν γίνει για λιπαντικά καταλήγουν συνήθως σε διαστήματα χρήσης λιγότερα του χρόνου ή λιγότερα από 10.000 χλμ. Και αν υπάρχει ένα τέτοιο ΣΟΥΠΕΡ λιπαντικό (του οποίου η αντικατάσταση κοστίζει περί τα 150
-
ο νικητης ειναι ο 007...δεν ειχανε ομως τη σπειροειδη μορφη που εχει το παραδειγμα..αποτι βλεπω στο ελληνικο σαιτ δεν υπαρχουν αλλα η 320 ηταν ολοκαινουρια..
δε νομιζω να ταν σπιννερς..τουλαχιστον οχι αμερικανικης προελευσης!
Μήπως κάτι τέτοιο?
http://www.bohp.net/blog/pict4/news070115e92m05.jpg και φορεμένες σε μαύρη κουπέ http://www.flickr.com/photos/83493741@N00/476529887/ -
Έίναι όπως τα λέει ο φίλος Nikos. Και στις BMW που είχα, και στο ΜΙΝΙ σου δίνει πληροφορίες για το τι θέλει άλλαγμα και πότε. Χαρκτηριστικά στο ΜΙΝΙ όταν το παρέλαβα έλεγε αλλαγή λαδιών στα 30.000χλμ. , τακάκια στα 49.000χλμ και service στα 60.000χλμ. Μετά από 3.000χλμ. οι ενδείξης έχουν γίνει: 33.000χλμ, 47.000χλμ και 58.000χλμ. αντίστοιχα.
Για όλα θα ακολουθήσω τις ενδείξης του υπολογιστή εκτός από τα λάδια. Τα άλλαξα είδη στα 3.000χλμ. μετά το στρώσιμο και θα τα αλλάζω κάθε 10.000χλμ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λάδι που αντέχει για πάντα...για 15.000-20.000χλμ ίσως. αλλά δεν βρίσκω το λόγο να το κρατάω τόσο πολύ. Εξ΄άλλου θα παρατηρήσει ότι μετά τις 10.000χλμ καίει αρκετό λάδι οπότε συμπληρώνοντας λάδι κάθε φορά μέχρι τα 30.000χλμ θα έχεις βάλει γύρω στα 2 λίτρα φρέσκο λάδι.
Το λάδι της BMW είναι Castrol (μέχρι πέρσι ήταν το Castrol TXT LL-04...δεν ξέρω μήπως φέτος που βγήκε το Edge έχει αλλαξει με αυτό) και το χρεώνουν €19/λίτρο. Το αγοράζω €11/λίτρο από Λαμπριανίδη.
-
Νίκο, Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η τεχνολογία. Θα τα μεταφέρω και στον ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για όλα θα ακολουθήσω τις ενδείξης του υπολογιστή εκτός από τα λάδια. Τα άλλαξα είδη στα 3.000χλμ. μετά το στρώσιμο και θα τα αλλάζω κάθε 10.000χλμ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λάδι που αντέχει για πάντα...για 15.000-20.000χλμ ίσως. αλλά δεν βρίσκω το λόγο να το κρατάω τόσο πολύ. Εξ΄άλλου θα παρατηρήσει ότι μετά τις 10.000χλμ καίει αρκετό λάδι οπότε συμπληρώνοντας λάδι κάθε φορά μέχρι τα 30.000χλμ θα έχεις βάλει γύρω στα 2 λίτρα φρέσκο λάδι.
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Fanis,πιο συχνά οι αλλαγές λαδιών...στην πορεία θα διαπιστώσει,όπως και ο Νίκος, ότι αποκλείεται να αντέξει το λάδι του 25000+ χλμ
-
[quote='Di0']
-
Καλό είναι τα λάδια να αλλάζονται μια φορά το χρόνο. Τα χιλιόμετρα δεν είναι απόλυτη ένδειξη. Κάποιος μπορεί να κάνει 50.000χλμ συνεχόμενα, το λάδι θα είναι άψογο. Κάποιος άλλος όμως μπορεί με μόνο 10.000χλμ αλλά με μικρές αποστάσεις, πολλές εκκινήσεις σε κρύο καιρό σε περιβάλλον με σκόνη, αν είναι και λίγο γκαζιάρης κλπ να έχει καταπονήσει το λάδι πολύ περισσότερο. Ο υπολογιστής της BMW λαμβάνει υπόψει του όλα αυτά (όσα μπορεί και όσο τα καταλαβαίνει) προκειμένου να αποφασίσει. Σας διαβεβαιώνω ότι μόνο αν οδηγείτε σαν παπούλης σε ήσυχους ρυθμούς επαρχίας θα μπορέσετε να πλησιάσετε τις αλλαγές των 25.000χλμ....
BMW FORUM