-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιός είπε Νίκο ότι η ταριφάδικη οδήγηση στην πόλη είναι ενδεικτική του τρόπου κίνησης μιας Μ3; Αν την πατήσεις (που για αυτό την πήρες) θα κάψει ΠΟΛΥ παραπάνω από ένα δίλιτρο. Μέση κατανάλωση σημαίνει μεικτές συνθήκες κίνησης.Αν την πατησεις Μ3 δεν θα αγκαλιασεις μπαριερα; Δεν ξερω αν εχεις οδηγησει τετοια αυτοκινητα, αν πατησεις λιγο το γκαζι εισαι πανω απο τα 200 αμεσως. Συνηθως σε νορμαλ τσχυτητες ισα που ακουμπας το γκαζι.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ποσο πινει ο v8 ??
Όσο ο 2λτ του si μου δηλαδη ενα 13αρι με 14αρι στη πολη.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Eνδεικτικα παντως, οι 4τροχοι αναφερουν ως μεση καταναλωση τα 14,5λιτρα/100Km για την 320si
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11339
και αντιστοιχα, τα 19,8λιτρα/100km για την Μ3
(τευχος 444 Σεπτεμβριος 2007)Βεβαια σε δοκιμες περιοδικων δεν εχω δει και ποτε τιποτα σοβαρο για ο,τι αφορα τις καταναλωσεις. Ο καθενας ο,τι θελει μετραει και τελικα αλλα πραγματα βλεπεις στον δρομο.
-
Ποιός είπε Νίκο ότι η ταριφάδικη οδήγηση στην πόλη είναι ενδεικτική του τρόπου κίνησης μιας Μ3; Αν την πατήσεις (που για αυτό την πήρες) θα κάψει ΠΟΛΥ παραπάνω από ένα δίλιτρο. Μέση κατανάλωση σημαίνει μεικτές συνθήκες κίνησης.Να τη πατήσεις ΠΟΥ μεσα στη πολη; Μεσα στη κινηση; Στην Α.Ο; Απο το σπιτι στο σουπερ μαρκετ;
Οι αργοι ρυθμοι της πολης οριοθετουν θελοντας και μη τη ταχυτητα σου.
Προφανως με το που αρχιζεις να το σκιζεις και ξεπερνας τις 4-5Κ στροφες βλεπεις 20αρια και 30αρια.
Για πολη μιλαμε.
Εκει του καιει ενα 14αρι. Λιγο ειναι;
Παντως, for the record, δεν ειναι και το πιο οικονομικο αυτοκινητο το si οποτε δεν ειναι απλως ενας 2λτ. Σε ταξιδι στα 140 καιω 11-12. Οταν το σκιζω δε, ουτε εχω υπολογισει ποσο εχω καψει...μονο βλεπω τη βελονα να κατεβαινει με τρελους ρυθμους.
Παντως μεικτες συνθηκες κινησης ειναι αυτες που προβλεπονται απο τα ορια ταχυτητας. Πχ πολη και 120-140 Ε.Ο. Οχι 250 Ε.Ο. και 120 πολη. Να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε.
-
Στο spritmonitor ο ΜΟ μέσης κατανάλωσης για την Μ3 είναι 15l/100km και της 320si 10.
-
Μάλλον πόλη εννοεί χωρίς καθόλου ή με ελάχιστη κίνηση.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ποιός είπε Νίκο ότι η ταριφάδικη οδήγηση στην πόλη είναι ενδεικτική του τρόπου κίνησης μιας Μ3; Αν την πατήσεις (που για αυτό την πήρες) θα κάψει ΠΟΛΥ παραπάνω από ένα δίλιτρο. Μέση κατανάλωση σημαίνει μεικτές συνθήκες κίνησης.
Να τη πατήσεις ΠΟΥ μεσα στη πολη; Μεσα στη κινηση; Στην Α.Ο; Απο το σπιτι στο σουπερ μαρκετ;
Προφανως με το που αρχιζεις να το σκιζεις και ξεπερνας τις 4-5Κ στροφες βλεπεις 20αρια και 30αρια.
Για πολη μιλαμε.
Παντως, for the record, δεν ειναι και το πιο οικονομικο αυτοκινητο το si οποτε δεν ειναι απλως ενας 2λτ. Σε ταξιδι στα 140 καιω 11-12. Οταν το σκιζω δε, ουτε εχω υπολογισει ποσο εχω καψει...μονο βλεπω τη βελονα να κατεβαινει με τρελους ρυθμους.
Παντως μεικτες συνθηκες κινησης ειναι αυτες που προβλεπονται απο τα ορια ταχυτητας. Πχ πολη και 120-140 Ε.Ο. Οχι 250 Ε.Ο. και 120 πολη. Να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε.
Και νόμιζα ότι το TypeR καίει πολλά
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ποιός είπε Νίκο ότι η ταριφάδικη οδήγηση στην πόλη είναι ενδεικτική του τρόπου κίνησης μιας Μ3; Αν την πατήσεις (που για αυτό την πήρες) θα κάψει ΠΟΛΥ παραπάνω από ένα δίλιτρο. Μέση κατανάλωση σημαίνει μεικτές συνθήκες κίνησης.
Να τη πατήσεις ΠΟΥ μεσα στη πολη; Μεσα στη κινηση; Στην Α.Ο; Απο το σπιτι στο σουπερ μαρκετ;
Για πολη μιλαμε.
Στο VR6 που ειχα παλια οταν επιταχυνα με τριτη και το γκαζι στο πατωμα εβλεπα την βελονα της βενζινης να κινειτε.
-
Χαχαχαχα
Ή είσαι petrolhead ή δεν είσαι.
-
Νικο αν καιει το δικο σου 13 με 14 στην πολη εστω τοτε μαλλον πρεπει να μην το λυπασαι κ πολυ... κ να φανταστεις θεωρούσα το μοτερ αυτό οικονομικό. ΠΑΡΑ πολλά δεν ειναι; Τα έχεις υπολογίσει καλα;
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Νικο αν καιει το δικο σου 13 με 14 στην πολη εστω τοτε μαλλον πρεπει να μην το λυπασαι κ πολυ... κ να φανταστεις θεωρούσα το μοτερ αυτό οικονομικό. ΠΑΡΑ πολλά δεν ειναι; Τα έχεις υπολογίσει καλα;Θεωρούσες αυτό το μοτέρ οικονομικό?
Από που κι ως που?
Έχεις μείνει μήπως στην 120i?
To μοτέρ της si δεν είναι καθόλου οικονομικό λόγω έλλειψης valvetronic και κοντύτερης τελικής σχέσης. Μη μπερδεύεσαι με το μοτέρ της 320i ed.
Είναι όντως υψηλή η κατανάλωση και είναι πολύ σωστά υπολογισμένη.
Αυτή τη στιγμή το BC γράφει 12.5. Σε 50/50 κίνηση (Α.Ο και πόλη) καίει 11.5 με 12 μετρημένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή λίτρα που έβαλα ανά κμ που διένυσε. Αν πεις ότι θα κινηθείς αποκλειστικά στη πόλη, καίει 13-14. Αν το πάω μια Πεντέλη...καίει 14-15.
Σημείωση, χρησιμοποιώ συνεχώς κλιματισμό.
@lokatzis το 140 είναι benchmark να ξέρεις. ...από εκεί και πάνω καίει 13άρια. Δηλαδή αν πεις ότι θα κινηθείς με 160-170...βλέπεις 13άρια.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν την πατησεις Μ3 δεν θα αγκαλιασεις μπαριερα;Θα έχει τέτοιο μηχάνημα και δεν θα κάνεις ανοιγματάκια, έστω και στην ευθεία;
Οι διαδρομές σου είναι μόνο Πατησίων και Αμαλίας σε ώρες αιχμής;
-
Οι διαδρομές σου είναι μόνο Πατησίων και Αμαλίας σε ώρες αιχμής;Μπα, δε κατεβαίνω κέντρο με το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Βεβαια σε δοκιμες περιοδικων δεν εχω δει και ποτε τιποτα σοβαρο για ο,τι αφορα τις καταναλωσεις. Ο καθενας ο,τι θελει μετραει και τελικα αλλα πραγματα βλεπεις στον δρομο.
Εχεις κατσει εσυ και εχεις μετρησει προσωπικα σε ενα-δυο πχ αυτοκινητα, με μεικτες συνθηκες (πολη, γκαζια αλλα και ηπια)
μεση καταναλωση και εχεις δει σημαντικη διαφορα σε σχεση με αυτη των 4τροχων, ή καποιου αλλου ξενου εγκυρου περιοδικου? -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ενδεικτικα παντως, η μεση μου αυτη τη στιγμη ειναι 12.5 και καιω 11.5 σε μεικτη διαδρομη (50/50). Στη πολη καιω 13-13,5. Λιγο διαφορετικα απο αυτα που λενε οι 4Τ.
Γνωστος με το Ε92 Μ3 του με κραζει γιατι καιει πανω/κατω τα ιδια στους αργους ρυθμους της πολης. Ενα 14αρι του καιει.
Οταν στρωσουν τα μοτερ πεφτει η καταναλωση.
Το οτι καις εσυ 12,5λιτρα, σημαινει απαραιτητα οτι ειναι μεση?
Μεση ειναι να βαλεις το 13αρι της πολης, την καταναλωση σε ταξιδι με νομιμες ταχυτητες, και να βαλεις και μια διαδρομη να την πας ταπα, ή τουλαχιστον να χτυπας 6αρες για πλακα...
Αυτη ειναι μεση...
Ο φιλος σου που του καιει 14αρι η Μ3 Ε92 δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η μεση...
Αυτο με τα μοτερ οταν στρωθουν ισχυει μεν αλλα γι απολυ μικροτερες διαφορες απο αυτες που αναφερεις εδω... -
Ενδεικτικα παντως, η μεση μου αυτη τη στιγμη ειναι 12.5 και καιω 11.5 σε μεικτη διαδρομη (50/50). Στη πολη καιω 13-13,5. Λιγο διαφορετικα απο αυτα που λενε οι 4Τ.
Γνωστος με το Ε92 Μ3 του με κραζει γιατι καιει πανω/κατω τα ιδια στους αργους ρυθμους της πολης. Ενα 14αρι του καιει.
Οταν στρωσουν τα μοτερ πεφτει η καταναλωση.
Το οτι καις εσυ 12,5λιτρα, σημαινει απαραιτητα οτι ειναι μεση?
Μεση ειναι να βαλεις το 13αρι της πολης, την καταναλωση σε ταξιδι με νομιμες ταχυτητες, και να βαλεις και μια διαδρομη να την πας ταπα, ή τουλαχιστον να χτυπας 6αρες για πλακα...
Αυτη ειναι μεση...
Ο φιλος σου που του καιει 14αρι η Μ3 Ε92 δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η μεση...
Αυτο με τα μοτερ οταν στρωθουν ισχυει μεν αλλα γι απολυ μικροτερες διαφορες απο αυτες που αναφερεις εδω...Για την Μ3 δε ξέρω, δεν την οδηγώ εγώ για να πω.
Αλλά για το αυτοκίνητό μου Γρηγόρη ξέρω περισσότερα από τους 4Τ (αυτοί δεν ήταν που έλεγαν για τη ντίζα? ).
Μην αρχίζεις πάλι τα ίδια σε παρακαλώ.
Το προηγούμενο ντεπόζιτο είχε Πεντέλη ΤΑΠΑ με Θάνο (ε? Θάνε? ) πόλη και Α.Ο. Έβγαλε 12.
Το πόσο καίει το αυτοκίνητό μου, άσε να το γνωρίζω καλύτερα εγώ κι όχι οι 4Τ ή το οποιοδήποτε περιοδικό
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.
Όταν τη πρωτοπήρα είχα 15 μέση, αλλά από τότε σταδιακά έπεσε και τώρα είμαι στα 12,5. Έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωσή της.
Αν θες πίστεψε το περιοδικό κι όχι εμένα...σε κάθε περίπτωση μην επιμένεις.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αλλά για το αυτοκίνητό μου Γρηγόρη ξέρω περισσότερα από τους 4Τ (αυτοί δεν ήταν που έλεγαν για τη ντίζα? ).
Μην αρχίζεις πάλι τα ίδια σε παρακαλώ.
Το προηγούμενο ντεπόζιτο είχε Πεντέλη ΤΑΠΑ με Θάνο (ε? Θάνε? ) πόλη και Α.Ο. Έβγαλε 12.
Το πόσο καίει το αυτοκίνητό μου, άσε να το γνωρίζω καλύτερα εγώ κι όχι οι 4Τ ή το οποιοδήποτε περιοδικό
Σε ταξίδι με 120-130 έχω δει και 10άρι.
Όταν τη πρωτοπήρα είχα 15 μέση, αλλά από τότε σταδιακά έπεσε και τώρα είμαι στα 12,5. Έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωσή της.
Αν θες πίστεψε το περιοδικό κι όχι εμένα...σε κάθε περίπτωση μην επιμένεις.
Ρε Νικο εισαι σοβαρος τωρα? Διαβασε λιγο προσεκτικα αυτα που λες...Δεν βγαζουν ουτε νοημα...
Ξερεις τι ειναι μεση καταναλωση?, και βιαζεσαι αμεσως να μας πεις οτι ξερεις καλυτερα το αυτοκινητο σου απο τους 4τροχους? Μην υπαρχει καποιος/κατι που μπορει να εχει συνολικα καλυτερη αντιληψη για δικο σου αποκτημα, θα ειναι καποιου ειδους ταμπου προφανως...Οτι εχεις εσυ, το ξερεις καλυτερα απο ολους τους αλλους, τελος...Εσυ νομιζεις οτι αν κανεις 30χλμ στην Πεντελη ΤΑΠΑ, μετα ενα ταξιδι 200χλμ, και μετα στην πολη 50χλμ και τα προσθετεις-διαιρεις δυα του τρια, θεωρεις οτι αυτο ειναι μεση?
Μεση ειναι να προσθετεις παρομοια χλμ Νικο...Εχεις χωρισει τις τρεις αυτες διαφορετικες συνθηκες ισοσταθμικα? Γιατι απο αυτα που λες πιο πανω δεν προκυπτει κατι τετοιο... -
Τι κάνεις Γιάννη...κουκιά σπέρνω...
-
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
-
Αυτη ειναι μεση...Αυτο ακριβως σου γραψε ο Νικος αλλα επιμενεις να πλακωθεις και αποψε...
-
Ρε Νικο εισαι σοβαρος τωρα? Διαβασε λιγο προσεκτικα αυτα που λες...Δεν βγαζουν ουτε νοημα...
Ξερεις τι ειναι μεση καταναλωση?, και βιαζεσαι αμεσως να μας πεις οτι ξερεις καλυτερα το αυτοκινητο σου απο τους 4τροχους? Μην υπαρχει καποιος/κατι που μπορει να εχει συνολικα καλυτερη αντιληψη για δικο σου αποκτημα, θα ειναι καποιου ειδους ταμπου προφανως...Οτι εχεις εσυ, το ξερεις καλυτερα απο ολους τους αλλους, τελος...Εσυ νομιζεις οτι αν κανεις 30χλμ στην Πεντελη ΤΑΠΑ, μετα ενα ταξιδι 200χλμ, και μετα στην πολη 50χλμ και τα προσθετεις-διαιρεις δυα του τρια, θεωρεις οτι αυτο ειναι μεση?
Μεση ειναι να προσθετεις παρομοια χλμ Νικο...Εχεις χωρισει τις τρεις αυτες διαφορετικες συνθηκες ισοσταθμικα? Γιατι απο αυτα που λες πιο πανω δεν προκυπτει κατι τετοιο...Τι ισοσταθμικά μωρέ Γρηγόρη λες τώρα? Σε πείραξε η ζέστη?
Σου είπε κανείς όταν μια εταιρία βγάζει μέση κατανάλωση πρέπει ισοσταθμικά το αυτοκίνητο για το 1/3 της διαδρομής να βαράει ΚΟΦΤΕΣ?
Πάμε λοιπόν εδώ:
Europe
Irish fuel economy label.In the European Union, passenger vehicles are commonly tested using two drive cycles, and corresponding fuel economies are reported as 'urban' and 'extra-urban', in litres per 100 km and (in the UK) in miles per imperial gallon.
The urban economy is measured using the test cycle known as ECE-15, introduced by the EEC Directive 90/C81/01 in 1999. It simulates a 4,052 m (2.518 mile) urban trip at an average speed of 18.7 km/h (11.6 mph) and at a maximum speed of 50 km/h (31 mph). The extra-urban cycle or EUDC lasts 400 seconds (6 minutes 40 seconds) at an average speed 62.6 km/h (39 mph) and a top speed of 120 km/h (74.6 mph).[28] EU fuel consumption numbers tend to be considerably lower than corresponding US EPA test results for the same vehicle. For example, the 2011 Honda CR-Z with a six-speed manual transmission is rated 6.1/4.4 l/100 km in Europe and 7.6/6.4 l/100 km in the United States[citation needed].
In the European Union advertising has to show Carbon dioxide (CO2)-emission and fuel consumption data in a clear way as described in the UK Statutory Instrument 2004 No 1661.[29] Since September 2005 a colour-coded 'Green Rating' sticker has been available in the UK, which rates fuel economy by CO2 emissions: A:
BMW FORUM