-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Μιας και βλέπω το PZERO στην 1 που έβαλε ο Pik...να γράψω λίγα λόγια το καινούριο μου λαστιχάκι.
Πήγα χθες μια σβέλτη βόλτα (όσο μου επέτρεπε η κίνηση) από Παλλήνη προς Νέα Μάκρη να δω λίγο τι ψάρια πιάνει το φρέσκο (και άστρωτο) λαστιχάκι μου. Μαζί με τη γυναίκα μου ήμουν και πέρασε το πρώτο τεστ, αυτό της άνεσης δηλαδή. Όντως το λάστιχο είναι πολύ άνετο. Έχει μεταμορφωθεί όλο το αυτοκίνητο. Έχει μαλακώσει αισθητά. Η αίσθηση του τιμονιού παρέμεινε ίδια (ίσως βελτιώθηκε ένα κλικ, κάπου είχα διαβάσει ότι το κάνουν αυτό) και στη πληροφόρηση και στο turn-in. Επίσης φαίνονται να ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τα 050A. Όσον αφορά το κράτημα, δεν το πίεσα και πολύ γιατί ακόμα τα στρώνω, αλλά το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι ότι σου εμπνέει φοβερή εμπιστοσύνη το λάστιχο. Στρίβει τέλεια
Περισσότερα με τον καιρό...αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή μου. Το συνιστώ.
α μια χαρα.
Ποσο σου πηγε το μαλλι τελικα;
Χαιρομαι που κερδισες και σε ανεση.
Σημαντικο πολυ.
Το μοναδικο πραγμα στο οποιο ζηλευω το Golf του πατερα μουΝαι ρε συ...δεν έχει καμιά σχέση το αυτοκίνητο. Αφού μου λέει η γυναίκα μου, 'τι έκανες στο αυτοκίνητο και είναι τόσο άνετο'?
Από 1.100 € τα πήρα 770 €.
-
τελεια τιμουλα!!!!!
-
Να σας πω ρε παίδες κάτι γιατί παίχτηκε μια μ@λ@κί@.
Ο ενθουσιασμός μου μετά από τόσους μήνες αναμονής κι η τυφλή εμπιστοσύνη που είχα στον λαστιχά, με πρόδωσε. Τώρα είδα πιο προσεχτικά τα λάστιχα και ενώ τα εμπρός είναι εντάξει τα πίσω είναι 245/35/18 αντί για 255/35/18 και ΔΕΝ είναι runflat.
Το νούμερο καταρχάς είναι σωστό? Ή αλλάζει το βήμα?
Τώρα το γεγονός ότι τα πίσω δεν είναι runflat με αγχώνει αρκετά...οπότε θα πρέπει να κάνω τον σταυρό μου μη συμβεί τίποτα γιατί ρεζέρβα δεν έχω. Έχω ένα κιτάκι μικρό, αλλά τι να κάνει...
Τουλάχιστον είναι ολόφρεσκα, 48η εβδομάδα του 2011.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να σας πω ρε παίδες κάτι γιατί παίχτηκε μια μ@λ@κί@.Ο ενθουσιασμός μου μετά από τόσους μήνες αναμονής κι η τυφλή εμπιστοσύνη που είχα στον λαστιχά, με πρόδωσε. Τώρα είδα πιο προσεχτικά τα λάστιχα και ενώ τα εμπρός είναι εντάξει τα πίσω είναι 245/35/18 αντί για 255/35/18 και ΔΕΝ είναι runflat.
Τώρα το γεγονός ότι τα πίσω δεν είναι runflat με αγχώνει αρκετά...οπότε θα πρέπει να κάνω τον σταυρό μου μη συμβεί τίποτα γιατί ρεζέρβα δεν έχω. Έχω ένα κιτάκι μικρό, αλλά τι να κάνει...
χοντρομαλκς ο λαστιχας σου... η διαφορά είναι 1% χοντρά χοντρά... είναι πιο εμπορική η διάσταση που σου έβαλε ??
-
νικολα καποιος σε ματιαξε,δεν εξηγειται αλλιως τετοια ατυχια με αυτα τα ελαστικα.το θεμα ειναι εσυ για ποια πληρωσες.για τα ρανφλατ η τα κανονικα.
επισης αν θα το δεχτει να στα αλλαξει,εαν αυτο επιθυμεις.κ με ποιο κοστος κ αν?
κ τελος,εισαι διατεθιμενος να περιμενεις παλι μεχρι να ερθουν τα σωστα?κ μπορεις να τον εμπιστευτεις οτι δεν θα αυνανιστει κ παλι? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Να σας πω ρε παίδες κάτι γιατί παίχτηκε μια μ@λ@κί@.
Ο ενθουσιασμός μου μετά από τόσους μήνες αναμονής κι η τυφλή εμπιστοσύνη που είχα στον λαστιχά, με πρόδωσε. Τώρα είδα πιο προσεχτικά τα λάστιχα και ενώ τα εμπρός είναι εντάξει τα πίσω είναι 245/35/18 αντί για 255/35/18 και ΔΕΝ είναι runflat.
χοντρομαλκς ο λαστιχας σου... η διαφορά είναι 1% χοντρά χοντρά... είναι πιο εμπορική η διάσταση που σου έβαλε ??
Υποθέτω πως ναι.
Τι σημαίνει 1% και πόσο κακό είναι αυτό?
Στη συμπεριφορά δε βλέπω κάποια διαφορά...πριν λίγο γύρισα από Πεντέλη. Το λαστιχάκι τα σπάει.
Και το μη runflat με αγχώνει.
Τον μ@λ@κ@...τόσο καιρό αναμονή και πάλι λάθος έφερε. Κι εγώ μεγαλύτερος μ@λ@κ@ς που δεν τα είδα...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
νικολα καποιος σε ματιαξε,δεν εξηγειται αλλιως τετοια ατυχια με αυτα τα ελαστικα.το θεμα ειναι εσυ για ποια πληρωσες.για τα ρανφλατ η τα κανονικα.
κ τελος,εισαι διατεθιμενος να περιμενεις παλι μεχρι να ερθουν τα σωστα?κ μπορεις να τον εμπιστευτεις οτι δεν θα αυνανιστει κ παλι?Έλα ντε! Τι γκαντεμιά είναι αυτή?
Η προσφορά ήταν για τα 255 πίσω. Εννοείται ότι αν επιθυμώ να τα αλλάξει, θα τα αλλάξει χωρίς κόστος.
Όμως, αυτό που ουσιαστικά ρωτάω, είναι αξίζει να μπω σ'αυτή τη διαδικασία? Εννοείται ότι θα τον πάρω αύριο τηλ και θα τον ξεχ€σω και θα ζητήσω αντικατάσταση...αλλά αν δε γίνει τελικά ή αν αναγκαστώ να κάνω πίσω, θα έχω βγει χαμένος μ'αυτή τη διάσταση?
-
Πήγαινε κάντο ένα σπικάρισμα. Εσύ πλήρωσες για 4 ρανφλάτ, στο φινάλε αν σου έβαζε 2 σκέτα γιατί δεν μ΄πορούσε να σου βρει 4άδα, έπρεπε να σε ενημερώσει από πριν. Αν είναι δυνατόν να ελεχθεί το ΔΑ από τον χονδρέμπορα, έχει συμπληρωθεί σωστά?
-
η διαφορά είναι μικρή και δεν θα επηρεάσει το αυτοκίνητο ... το σφάλμα στο κοντέρ θα είναι μικρότερο του 1% ...
από 2,5-3 και πάνω διαφορά έχεις θέμα...το θέμα είναι η παραπλάνηση του λαστιχά...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
κ τελος,εισαι διατεθιμενος να περιμενεις παλι μεχρι να ερθουν τα σωστα?κ μπορεις να τον εμπιστευτεις οτι δεν θα αυνανιστει κ παλι?Έλα ντε! Τι γκαντεμιά είναι αυτή?
Η προσφορά ήταν για τα 255 πίσω. Εννοείται ότι αν επιθυμώ να τα αλλάξει, θα τα αλλάξει χωρίς κόστος.
Όμως, αυτό που ουσιαστικά ρωτάω, είναι αξίζει να μπω σ'αυτή τη διαδικασία? Εννοείται ότι θα τον πάρω αύριο τηλ και θα τον ξεχ€σω και θα ζητήσω αντικατάσταση...αλλά αν δε γίνει τελικά ή αν αναγκαστώ να κάνω πίσω, θα έχω βγει χαμένος μ'αυτή τη διάσταση?
νικολα,εννοειται για εσενα.μακαρι να εννοειται κ για τον ''ελαστικοποιημενο''.
τωρα στο διλλημα σου..ειλικρινα δεν ξερω τι θα εκανα..μαλλον θα τα κρατουσα.(εφοσον με αποζημιωνε)
ευχομαι να λυθει,να ησυχασεις ρε ανθρωπε -
Σας ευχαριστώ
-
Βάλε και τα μπροστά κανονικά και είσαι κομπλέ. Τι κάθεσαι και μπλέκεις με τα κούτσουρα ρε φίλε. Στο έχω ξαναπεί.
-
Για αυτό έχεις τόσο καλή άνεση! Προσωπικά, δεν θα άφηνα τα 245/35, έχουν μικρότερη διάμετρο (συγκεκριμένα 7 χιλιοστά...το όριο είναι 10mm και μικρότερο ύψος κατά 3.5mm), με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οδική συμπεριφορά, ειδικά στο όριο. Επίσης, RFT με απλά έχουν διαφορά στην πρόσφυση σε στροφές....δεν θα το πρότεινα, γιατί δεν θα είναι ισορροπημένο το εμπρός με το πίσω μέρος. Βέβαια μιλάμε για οριακές καταστάσεις....όμως εάν έρθουν?
-
Όσο και μικρή να είναι διαφορά χαλάς την ισορροπία του αυτοκινήτου. Ακόμα κι αν δεν το καταλάβεις σε κάποιες συνθήκες αυτή η διαφορά θα το κάνει να συμπεριφερθεί λίγο διαφορετικά από όσο ξέρεις. Είναι ο λόγος που προτιμάς να έχεις ίδιο μοντέλο ελαστικών σε όλες τις ρόδες, οποιαδήποτε μεταβολή τους με θερμοκρασίες, φορτία κλπ να γίνεται ομοιόμορφα. Ακόμα, από μόνη της η διαφορά ύψους εμπρός πίσω αποτελεί αλλαγή δυναμική της ανάρτησης.
Η διαφορά πλάτους δεν με πειράζει τόσο ούτε το συν πλην 1%. Με πειράζει που δεν το διάλεξες εσύ εν γνώσει σου.
Το ότι δεν είναι ρανφλατ είναι το στοιχείο που μετράει πιο πολύ. Αυτό νομίζω ότι είναι και το βασικό διαπραγματευτικό σου χαρτί. Για τη διάσταση θα σου πει ότι δεν πειράζει ένα μέγεθος είναι, ούτε 1% κλπ και θα νομίζει ότι έχει δίκιο και εσύ θα είσαι περίεργος κλπ. Για το ρανφλατ όμως έχεις το πάνω χέρι, με κορόιδεψες, θα με σκοτώσεις εμένα και την οικογένειά μου και τέτοια, δεν μπορεί να σου ανταπαντήσει με κανένα καλό επιχείρημα.
Καλό ξεμπέρδεμα.Θυμήθηκα τον γιό παλιού μάστορά μου που μόλις είχε βάλει τα φρέσκα του λάστιχα στην τότε 3άρα του, πιο φαρδιά πίσω. Αφού τα θαύμασα και τα χάζεψα λίγο του λέω. Δε μου λες, το ξέρεις ότι τα δύο φαρδιά είναι δεξιά και τα δύο στενά αριστερά;;....
Λαστιχάδες... ούτε ιερό ούτε όσιο.... απρόσεκτοι ακόμα και σε φίλο του και επαγγελματία του χώρου... ή ίσως απλά . -
http://carscoop.blogspot.com/2012/03/ha ... -525d.html
'...In standard guise, the 525d xDrive gets a 2.0-liter turbocharged four-cylinder diesel churning out 215hp (218PS) and 450Nm (332 lb-ft). Hartge's power kit that includes a software upgrade lifts those numbers to 254hp (258PS) and 530Nm (391 lb-ft) respectively.
In the video that follows, we see the tuner testing the 525d xDrive on the German Autobahn to see how fast it can complete the 80-180km/h sprint. The factory model stops the clock at 20.92 seconds while Hartge's improved version does it in 15.91 seconds.'
-
Αυτο ακριβώς έχω σκεφτεί Χρήστο ως επιχειρηματικό πλεονέκτημα. Το rft.
Θα τον πάρω αύριο τηλ κι ο θεός βοηθός!
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για αυτό έχεις τόσο καλή άνεση! Προσωπικά, δεν θα άφηνα τα 245/35, έχουν μικρότερη διάμετρο (συγκεκριμένα 7 χιλιοστά...το όριο είναι 10mm και μικρότερο ύψος κατά 3.5mm), με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οδική συμπεριφορά, ειδικά στο όριο. Επίσης, RFT με απλά έχουν διαφορά στην πρόσφυση σε στροφές....δεν θα το πρότεινα, γιατί δεν θα είναι ισορροπημένο το εμπρός με το πίσω μέρος. Βέβαια μιλάμε για οριακές καταστάσεις....όμως εάν έρθουν?Μη ξεχνάς ότι τα μπροστά είναι rft, όσον αφορά την άνεση. Πρώτα οι μπροστινοί τροχοί περνάνε την ανωμαλία και μετα οι πίσω. Το ελαστικό αυτο είναι γενικώς πιο άνετο απο το 050. Δεν είναι το θέμα εκει.
Όσον αφορά τη πρόσφυση, έκανα μια ΠΟΛΥ γρήγορη βόλτα στη Πεντέλη για να δώ τι κάνει το λάστιχο και με άφησαν πολυ ικανοποιημένο. Δεν έχει κανενα θέμα πρόσφυσης το αυτοκίνητο. Απολύτως. Η οδική συμπεριφορά είναι απο ίδια, εώς καλύτερη. Μάλιστα ζεσταίνονται πιο γρήγορα απο τα bridge. Οπότε ούτε κι εκει είναι το θέμα.
Άλλωστε βλέπω ότι στην 1 με τις ίδιες ζάντες που φορώ τις βάζει 245/35: http://felgenkatalog.auto-treff.com/ :
Το θέμα είναι τελικα στο ότι αλλα είπαμε, αλλα έκανε κι ότι το λάστιχο δεν είναι run flat. Οι διάφορες στη διάσταση είναι πολυ μικρές απ´οτι κατάλαβα.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Η αλλαγη στην συνολικη διαμετρο δεν ειναι σημαντικη. Με εναν υπολογιστη διαστασης ελαστικων, οπως αυτο:
http://www.carbibles.com/tyre_size_calculators.html
προκυπτει διαφορα στην διαμετρο, της ταξης των 21.11mm ή αλλιως 1,11%.
Το θεμα που προκυπτει περισσοτερο εχει να κανει με το οτι τα πισω ελαστικα ΔΕΝ ειναι Run-flat, oπως τα θελει και τα εχει ζητησει ο Νικος, (για τους δικους του λογους, περα απο το οτι και απο το εργοστασιο παλι RFT φορουσε το αυτοκινητο...) και σε μικροτερο βαθμο, οτι ο συνδυασμος εστω αυτης της ελαχιστης διαφορας στο πισω πελμα, αλλα χωρις την συγκεκριμενη εξτρα πλαινη ενισχυση οπως εχουν τα RFT, με τα μπροστα που εχουν αυτη την ενισχυση, πιθανοτατα υπο καποιες συνθηκες και αφου ολα τα λαστιχα εχουν ζεσταθει, θα εχουν αλλαξει ελαφρως, οι αντιδρασεις του αυτοκινητου και το ζυγισμα του επισης στο οριο.
Προσωπικα θα επαιρνα αμεσα τηλ τον προμηθευτη, και θα τον πιεζα να διορθωσει το λαθος του.
Ειναι σιγουρα μεγαλο σπασιμο στην παρουσα φαση, να περιμενεις παλι απο την αρχη, (δυο-τρεις εβδομαδες?) αλλα μιλαμε για ελαστικα που σιγουρα θα τα φοραει αλλα 2,5χρονια... -
Βάζεις και μπροστά απλά και στα ταξίδια πετάς στο πορτ παγκαζ και ένα τέτοιο
(δεν πιάνει πολύ χώρο) και τέλος το θέμα...
Νισάφι. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...(δυο-τρεις εβδομαδες?)...Πλάκα κάνεις, ε? Εδώ περίμενα αυτά 3+ ΜΗΝΕΣ κι ακόμα δεν ήρθαν τα σωστά...
Θάνε --> + πάλι
Τέσπα, μην κουράζω άλλο...ευχαριστώ όλους σας.
-
Νίκο τι να σου πω τώρα...Σε αυτή τη χώρα πρέπει να ψάχνεις τα πάντα γιατι δε ξέρεις απο που θα σου έρθει η στραβη .Η άποψη μου είναι οτι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να μείνεις με τα δυο λάστιχα rft και τα αλλα κανονικά.
BMW FORUM