-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το θέμα είναι το 'μερακλίδικο' του πράγματος.
τι μερακλίδικο λές? το θέμα δεν είναι καθαρά ελληνικο...
και οι tsi έχουν άμεσο ψεκασμό και δεν έχουν θέμα με την 'κακή' βενζίνη...
δικαιολογίες υπάρχουν πολλές ...Το μερακλιδικο πήγαινε στο τουρμπομοτερ της νέας Μ5.
Για τα προβλήματα όντως υπήρχαν. Δεν νομίζω όμως ότι θα τα κοιτούσε απραγη η BMW. Κάποιες βελτιώσεις διορθώσεις γίνονται καθε χρονο. Και όταν πλησιάζει το τέλος ζωής κάποιου κινητήρα έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα συνήθως. Στις σοβαρές εταιρίες πάντα ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δικαιολογίες υπάρχουν πολλές ...Μην εισαι τοσο σιγουρος...
Απλα εχουν αλλο συστημα διαχειρισης/knock sensor, για την λειτουργια με φτωχοτερο μειγμα, και ισως εκει τελικα
να βρισκεται και η απαντηση... -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
δικαιολογίες υπάρχουν πολλές ...Το μερακλιδικο πήγαινε στο τουρμπομοτερ της νέας Μ5.
Για τα προβλήματα όντως υπήρχαν. Δεν νομίζω όμως ότι θα τα κοιτούσε απραγη η BMW. Κάποιες βελτιώσεις διορθώσεις γίνονται καθε χρονο. Και όταν πλησιάζει το τέλος ζωής κάποιου κινητήρα έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα συνήθως. Στις σοβαρές εταιρίες πάντα ...
Καλημέρα, υπάρχει τρόπος να τσεκαριστεί από πριν αν είναι οκ το μοτέρ (ανάλογα με τη χρονιά κατασκευής?) (vin ίσως) ?? δηλ ποιες χρονιές κατασκευής είχαν πρόβλημα??
Έχουν σταματήσει τα post για προβλήματα των μπεκ των νέων 116i???
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης acrobat έγραψε:
, σχετικά μικροί χώροι πίσω (και πάλι όχι τόσο όσο γράφεται στα περιοδικά)μιας και μιλαμε για αυτοκινητο με πισω διαφορικο και συγκρινοντας παντα με ενα 4κινητο Α3 (που επισης εχει πισω διαφορικο) , αυτο που παρατηρω και στις 2 περιπτωσεις ειναι οτι δημιουργειται αισθητο προβλημα χωρου μιας και απο οτι φαινεται στη μικρομεσαια κατηγορια τουλαχιστον θα ενοχληθεις με τον ενα ή τον αλλο τροπο
στη σειρα 1 το διαφορικο σου τρωει αρκετο χωρο απο το χωρο των πισω επιβατων κατι που θα δημιουγησει προβλημα , ειδικα αν ο οδηγος ειναι ψηλος και χρειαζεται να πηγαινει πολυ πισω το καθισμα του
εκει μαλλον θα πρεπει να σου κοψουν τα ποδιααπο την αλλη σε ενα 4κινητο Α3 οι χωροι για τους πισω δεν επηρεαζονται καθολου , εχεις ομως σαν αποτελεσμα εναν αστειο χωρο αποσκευων (μολις 280 λιτρων σε αυτο φυσικα παιζει ρολο και η πισω αναρτηση, αλλα και η υπαρξη ρεζερβας και οχι κιτ επισκευης ) ο οποιος κανει το ταξιδι για 4 αθλο. θεωρω οτι με ζορι μπορει να εξυπηρετησει τα 3 ατομα,στα 4 θα πρεπει να γινουν πολλες παραχωρησεις και να μεινουν πολλα πραγματα πισω
στη σειρα 1 απο την αλλη ο χωρος αποσκευων δεν επηρεαζεται καθολου, ειναι τεραστιος, εχεις ομως θεμα σε μια καθημερινη μετακινηση αν χρειαστει να μεταφερεις κοσμο
προφανως αυτη η διαφορετικη προσεγγιση υφισταται επειδη η bmw θελει να τα φερνει ολα προς το κεντρο για καλυτερη κατανομη βαρους (αλλα και στο Α3 μαλλον κατι τετοιο θα συμβαινει αφου η μηχανη βρισκεται αρκετα εμπρος, αρα το διαφορικο αρκετα πισω μαλλον θα ειναι επιβεβλημενο, δε νομιζω να σκεφτηκαν μονο το θεμα της πρακτικοτητας)
το συμπερασμα ειναι οτι υπαρχει προβλημα και στις 2 περιπτωσεις και στη bmw συγκεκριμενα εγω ενοχληθηκα πισω (χωρις να χω διαβασει καποιο περιοδικο σχετικα με το θεμα, ωστε να με προδιαθεσει ), οποτε μην το προσπερναει ετσι απλα αυτο το ζητημα ο υποψηφιος αγοραστης σε περιπτωση που θελει να μεταφερει συχνα ατομα
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
δικαιολογίες υπάρχουν πολλές ...Μην εισαι τοσο σιγουρος...
Απλα εχουν αλλο συστημα διαχειρισης/knock sensor, για την λειτουργια με φτωχοτερο μειγμα, και ισως εκει τελικα
να βρισκεται και η απαντηση...ο knock sensor διαβάζει τον αριθμό των οκτανίων?
τι σχέση έχει το φτωχότερο μείγμα? -
red monster, γιατι ο αμεσος ψεκασμος δεν επηρεαζεται απο τη κακη βενζινη?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
red monster, γιατι ο αμεσος ψεκασμος δεν επηρεαζεται απο τη κακη βενζινη?είναι σίγουρα πιο ευαίσθητο ... πόσο δεν μπορώ να το γνωρίζω...
το θέμα είναι οτι το μοτερ δεν μπορεί να αντιληφθει άμεσα την κακής ποιότητα βενζίνη , αλλά έμμεσα , και τότε δεν αλλάζει το μίγμα... -
Τα θέματα με τους πολλαπλασιαστές της BMW δεν έχουν σχέση με την όντως προβληματική βενζίνη. Τα μπεκ όντως επιρεάζονται από την κακής ποιότητας βενζίνη, αλλά δεν φταίει αυτή.
Η 'βενζίνη' είναι η καραμέλα του stealer επειδή δεν έχει κάτι άλλο να πει.
Πάντως, η BMW Hellas το έχει πάρει το θέμα πολύ ζεστά και προσπαθεί να βρει τι ακριβώς συμβαίνει, σε συνεργασία με τη Γερμανία.
Τα νέα μοντέλα δεν έχουν νομίζω πλέον τα προβλήματα των προηγουμένων.
Πάντως, κατά την άποψή μου η 116i δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τη στιγμή που ο ανταγωνισμός προσφέρει καλύτερα σύνολα.
-
Το εχει παρει ζεστά σημαίνει ότι μας κοιτάνε τα αμάξια
Δε μας τους αλλάζουν όμως μέχρι να σκάσουν. Και αμα σκάσουν δε ξέρω αν θα μας τους πληρώσουν. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τα θέματα με τους πολλαπλασιαστές της BMW δεν έχουν σχέση με την όντως προβληματική βενζίνη. Τα μπεκ όντως επιρεάζονται από την κακής ποιότητας βενζίνη, αλλά δεν φταίει αυτή.Η 'βενζίνη' είναι η καραμέλα του stealer επειδή δεν έχει κάτι άλλο να πει.
Πάντως, η BMW Hellas το έχει πάρει το θέμα πολύ ζεστά και προσπαθεί να βρει τι ακριβώς συμβαίνει, σε συνεργασία με τη Γερμανία.
Πάντως, κατά την άποψή μου η 116i δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τη στιγμή που ο ανταγωνισμός προσφέρει καλύτερα σύνολα.
Στην ίδια περίπου τιμή (20κ με απόσυρση) παίζει και το Golf 6 1.4TSI-122. Για συντηρητική οδήγηση, με χιλιόμετρα περισσότερα σε πόλη, τι επιλέγεις??
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρώτησα για αφαίρεση του προφυλακτήρα εμπρός στην γειτονιά και μου ζήτησε 40€. Όχι πως ζητάει κάνα τρελό ποσό, αλλά αναρωτιέμαι, how hard can it be να το κάνω μόνος μου; Μάλλον θα ήταν εύκολο με λίγη βοήθεια, πρέπει να βρω κανέναν ν' αγγαρέψω( όχι τον koutsan βέβαια, γιατί είναι τόσο φιλοχρήματος που θα με χρεώσει με την ώρα! Και είναι κρίμα, γιατί πιάνουν τα χέρια του... ).Έλα παραδέξου το πως ο koutsan σε παρότρυνε να μην δώσεις τα 40€ και να σε βοηθήσει να το κάνεις μόνος σου.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Το εχει παρει ζεστά σημαίνει ότι μας κοιτάνε τα αμάξια
Δε μας τους αλλάζουν όμως μέχρι να σκάσουν. Και αμα σκάσουν δε ξέρω αν θα μας τους πληρώσουν.Σημαίνει ότι προσπαθούν να βρούνε μια άκρη για το λόγο που σκάνε και ανάλογα με τη περίπτωση τους αντικαθιστούν είτε δωρεάν, είτε δίνουν good will, δηλαδή πληρώνεις μόνο εργασία και όχι το ανταλλακτικό. Οπότε ανάλογα κι εσύ πόσο τους πιέσεις/φωνάξεις θα έχεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα
Τα θέματα με τους πολλαπλασιαστές της BMW δεν έχουν σχέση με την όντως προβληματική βενζίνη. Τα μπεκ όντως επιρεάζονται από την κακής ποιότητας βενζίνη, αλλά δεν φταίει αυτή.
Η 'βενζίνη' είναι η καραμέλα του stealer επειδή δεν έχει κάτι άλλο να πει.
Στην ίδια περίπου τιμή (20κ με απόσυρση) παίζει και το Golf 6 1.4TSI-122. Για συντηρητική οδήγηση, με χιλιόμετρα περισσότερα σε πόλη, τι επιλέγεις??
Από το Golf, θα προτιμούσα την 116i...αλλά από τα δύο θα προτιμούσα τη Giulietta.
-
Μου δόθηκε χθες ενα εντυπο με στοκαρισμενα BMW και mini με 0χλμ με πολύ σεβαστες εκπτώσεις ιδίως σε 320
-
Για diesel μιλάς φαντάζομαι
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μου δόθηκε χθες ενα εντυπο με στοκαρισμενα BMW και mini με 0χλμ με πολύ σεβαστες εκπτώσεις ιδίως σε 320ειχε στην κρήτη ο έμπορας πινακιδωμένα 2 ετών, τα εδιωξε?
-
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
Φίλε μου πήγα σε 116i από γκολφ 5. Θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό οδηγό, ουδέποτε έχω κάνει κόντρες και δεν βλέπω τον δρόμο σαν πίστα, ωστόσο μου αρέσει πολύ να οδηγώ σβέλτα ειδικά σε επαρχιακές διαδρομές. Η 116 σου δίνει την αίσθησηη ότι είναι φτιαγμένη για σένα, τον οδηγό, ενώ το γκολφ για όλους τους επιβάτες. Σχεδόν 20 μέρες που έχω την 116 σκέφτομαι τι έχανα 5 χρόνια που είχα το γκολφ και δεν χορταίνω να την οδηγώ. Επίσης σε σχέση με το γκολφ (1,6 fsi) η 116 είναι αρκετά πιο οικονομική στην πόλη (9,4 έναντι 7,8 λτ/100χλμ). Δεν ξέρω βέβαια τι καταναλώσεις πετυχαίνουν τα τούρμπο.
Οπότε, αν σου αρέσει η οδήγηση και θέλεις να απολαμβάνεις τις βόλτες σου πάρε 116i (ή Giulietta αν θες κάτι πιο γρήγορο), αν επιζητείς ευκολία στην οδήγηση και πρακτικότητα, τότε γκολφ. Οι τιμές τους λίγο πολύ είναι ίδιες, και τα 3 είναι στην κορυφή της κατηγορίας, επομένως η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτεραιότητές σου. Και φυσικά να τα οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για diesel μιλάς φαντάζομαιAθηνα - βενζινη.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Aθηνα - βενζινη.
Πόσο? Εξοπλισμός?
Απλά ενημερωτικά...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ρώτησα για αφαίρεση του προφυλακτήρα εμπρός στην γειτονιά και μου ζήτησε 40€. Όχι πως ζητάει κάνα τρελό ποσό, αλλά αναρωτιέμαι, how hard can it be να το κάνω μόνος μου; Μάλλον θα ήταν εύκολο με λίγη βοήθεια, πρέπει να βρω κανέναν ν' αγγαρέψω( όχι τον koutsan βέβαια, γιατί είναι τόσο φιλοχρήματος που θα με χρεώσει με την ώρα! Και είναι κρίμα, γιατί πιάνουν τα χέρια του... ).
Έλα παραδέξου το πως ο koutsan σε παρότρυνε να μην δώσεις τα 40€ και να σε βοηθήσει να το κάνεις μόνος σου.
Aμμα πιανουν τα χερια του και εχει χρονο και ορεξη, ας το κανει μονος του. Μπορει μαλιστα να βρει και κανενα 'how to'
στο net. Κατι παρομοιο ειχα κανει και εγω στο δικο μου, την πρωτη φορα, φυγανε βεβαια κατι διαολια και @#^%$(*&^%$$%@
διαφορα αλλα τετοια , γιατι, επρεπε να το σηκωσω με το γρυλλο, για να φτασω καποιες βιδες που επιαναν κατω απο την ποδια, και οταν βρηκα και την τελευταια κρυφη βιδα, διαπιστωσα οτι ηταν τυπου torx. Την επομενη μερα ομως, πηρα ενα τετοιο μικρο πολυκατσαβιδο, και ο προφυλακτηρας βγηκε. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Aθηνα - βενζινη.
Πόσο? Εξοπλισμός?
Απλά ενημερωτικά...
Πάλι θα ξοδέψεις... θα φας παντόφλα
BMW FORUM