-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ακόμα και τις Κυριακές, ακόμα και αν έχω κοιμηθεί στις 5 το πρωί, δύσκολα θα μείνω στο κρεβάτι μετά τις 9. Συνήθως τις καθημερινές στις 7, ίσως και νωρίτερα αν υπάρχει ειδικός λόγος. Θεωρώ τον ύπνο χάσιμο χρόνου. Αναγκαίο κακό αλλά χάσιμο χρόνου. Οι μέρες είναι έτσι κι αλλιώς τόσο μικρές, η ζωή έτσι κι αλλιώς τόσο μικρή...... Το να τη χαραμίζω στο κρεβάτι, δεν μου ακούγεται και πολύ ελκυστικό σενάριο! Άρα, όσο είναι απαραίτητο! Το υπόλοιπο, το χαρίζω σε άλλους...+1...
Ειδικά τα Σαββατοκύριακα από τις 07:00 πίνω ήδη καφέ και χαζεύω στο νέτ.Για όσους αναρωτιούνται πώς και γιατί να πώ ότι έχω δύο ξυπνητήρια, το ένα είναι 4,5 χρονών και το άλλο 8,5 μηνών...
-
Τι να πω εδω... Ημουν μαθητης, μετα ενα χρονο εργαζομενο νιατο, μετα τεσσερα χρονια φοιτητης, μετα αλλον ενα χρονο εργαζομενο νιατο και εδω και εικοσι μερες φωναζω δυνατα το ονομα μου για τη μαμα πατριδα. Το πρωινο ξυπνημα δεν ειναι το αγαπημενο μου αθλημα, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ, αλλα αν πρεπει...
-
Πρωτη φορα που διαπιστωσα οτι δεν εχω προβλημα στο πρωινο ξυπνημα ηταν στις τοπογραφικες ασκησεις του καλοκαιριου οπου κοιμομασταν περιπου στις 12 το βραδυ και οι καθηγητες μας ξυπνουσαν στις 4:50 το πρωι, να παρουμε πρωινο γιατι στις 6 ΟΤΙ και να γινοταν επρεπε να ειμαστε στο πεδιο.
Συνταγη επιτυχιας : SKA-P στο Mp3 player, Φραπε αχτυπητο 2 καφε - 1 ζαχαρη και φυσικα εξω στην φυση με κοντομανικο (εχει ενα κρυο στις 5 το πρωι αστα να πανε)
-
Δυστυχώς λόγω δουλειάς ξυπνάω Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 6:00, πράγμα βάρβαρο για κάποιον που παραμένει φοιτητής ακόμη σε αυτή την ηλικία. Τις άλλες ημέρες, το ξύπνημα εξαρτάται από την όρεξή μου, ειδικά τα Σ/Κ, αν και το αργότερο που θα σηκωθώ είναι 11-12:00.
Το πρόβλημά μου είναι ο ύπνος και θα σας εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει.
Από παλιά (Δημοτικό) κοιμόμουν πολύ αργότερα από τους υπολοίπους (συμμαθητές και οικογένεια) γιατί μου αρέσει να διαβάζω στην ησυχία της νύχτας. Στο Γυμνάσιο, άρχισα να ξεπερνάω το 2:00 και στο Λύκειο είχα σταθερό ωράριο 4:00 - 8:00 για βραδινό ύπνο. Αργότερα στο Παν/μιο (πτυχίο και μετ/κο) κοιμόμουν τις ίδιες ώρες, απλά είχα ευελιξία, αλλά και ανοργανωσιά αφού, άλλοτε ξυπνούσα νωρίς για μάθημα ή εργαστήριο, άλλοτε αργότερα όταν δεν είχα εργαστήριο. Ειδικά στο μετ/κο που τα μαθήματα ξεκινούσαν 10:00 - 12:00 και τελείωναν 22:00 κοιμόμουν και ξυπνούσα τελείως ακατάστατες ώρες. Αν βάλουμε σε όλα αυτά και τις εξόδους, ειδικά στο μετ/κο είχαμε κάνει καλή παρέα και ήμασταν όλη την ημέρα πιωμένοι (αυτό αποδείχθηκε κακό τώρα που αρχίσαμε να γερνάμε) το ακατάστατο του ωραρίου ήταν δεδομένο και να πω και το κρίμα μου, ακόμα το νοσταλγώ.
Στο στρατό, είχα δυσκολία όχι να ξυπνήσω το πρωί, αλλά να κρατηθώ μέχρι αργά το βράδυ και ειδικά τις ώρες 22:00 - 24:00 που είναι οι κρίσιμες. Μετά ξαγρυπνούσα και άντεχα μέχρι το πρωί. Ευτυχώς για εμένα (δείτε άλλο post για το ρόλο της Αστυνομίας) με τα τόσα που τους έκανα είχα και τις καβάντζες μου = με άφηναν να δουλεύω για το γραφείο του Λόχου (και καλά) μετά τις 00:00 (πρωί συνεχώς άσκηση, μεσημέρι ξεκούραση, απόγευμα έξοδος, βράδυ υπηρεσία, συνήθως περίπολος ή Δνεας αλλαγής κοκ), οπότε έβρισκα ευκαιρία και διάβαζα ό,τι ήθελα (ενημέρωση για τη δουλειά και προσωπικό έργο). Περνώντας ο καιρός είχα συνηθίσει το πρωινό εγερτήριο, αλλά πάντα ήμουν κουρασμένος. Προτιμούσα και προτιμώ να κοιμηθώ 6:00 - 9:00, παρά 00:00 - 6:00. Αισθάνομαι κουρασμένος από το πρωινό ξύπνημα πολύ νωρίτερα από τον μεταμεσονύχτιο ύπνο. Τελειώνοντας το στρατό, είχα αγωνία μήπως μου κολλήσει αυτό το ωράριο και δεν μπορώ να ακολουθήσω τους υπόλοιπους φίλους, οπότε για μία εβδομάδα μετά το τέλος του στρατού έκανα κούρα θεραπείας. Κοιμόμουν 7:00 και ξυπνούσα 10:00 για να συνηθίσω και το ξενύχτι και το λίγο ύπνο. Τελικά τα κατάφερα. Επανήλθα.
Σήμερα, η κατάσταση απλά είναι χειρότερη. Έχω διάβασμα για δουλειά, για σχολή, δουλειά, σχολή, άλλες εργασίες τυπικές / καθημερινές και έχω φτάσει στο σημείο να κοιμάμαι 5:00 και να ξυπνάω 6:00 τις ημέρες που ανέφερα ότι έχω πρωινή εργασία. Τις άλλες ημέρες κοιμάμαι όσο πιο πολύ μπορώ, δηλαδή 4/5/6:00 - 8/9:00 ή κάτι παρόμοιο.
Αυτά από εμένα. Ελπίζω να μην θεωρηθώ ανώμαλος, απλά μου συμβαίνουν αυτά λόγω εργασίας αφενός και αφετέρου λόγω σύγκρουσης εργασίας - σχολής που είναι φυσιολογικό να απαιτούν διαφορετικά ωράρια πράγμα που με κάνει να τα ενοποιώ !!!
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σήμερα, η κατάσταση απλά είναι χειρότερη. Έχω διάβασμα για δουλειά, για σχολή, δουλειά, σχολή, άλλες εργασίες τυπικές / καθημερινές και έχω φτάσει στο σημείο να κοιμάμαι 5:00 και να ξυπνάω 6:00 τις ημέρες που ανέφερα ότι έχω πρωινή εργασία. Τις άλλες ημέρες κοιμάμαι όσο πιο πολύ μπορώ, δηλαδή 4/5/6:00 - 8/9:00 ή κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ.
Flash :
FOURTH YORKSHIREMAN:
Right. I had to get up in the morning at ten o'clock at night half an hour before I went to bed, drink a cup of sulphuric acid, work twenty-nine hours a day down mill, and pay mill owner for permission to come to work, and when we got home, our Dad and our mother would kill us and dance about on our graves singing Hallelujah.heheheheh
αυτο μου θυμισε
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Τα ίδια περίπου και όταν ήμουν φοιτητής! Απλά δεν ξυπνούσα στις 7 τα πρωινά, αλλά στις 9 συνήθως.
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ργω σηκωνομαι κανονικα...το πρωι εχω ιδιαιτερη ρεντα. ε κιντ ?Δευτέρα: Ξύπνημα στις 7.30 για να είμαι σχολή 9 που έχω μάθημα.
Τρίτη: Ξύπνημα στις 7.30 για να είμαι σχολή 9 που έχω μάθημα.
Τετάρτη: Ξύπνημα στις 8 για να είμαι σχολή 9.30 που έχω μάθημα.
Πέμπτη: Ξύπνημα στις 7.30 για να είμαι σχολή 9 που έχω μάθημα.
Παρασκευή: Ξύπνημα ότι ώρα κάτσει, συνήθως γύρω στις 9-10 έχω σηκωθεί.
Σάββατο: Γύρω στις 10-11 ξυπνά γιατί το Σάββατο είναι η μόνη μέρα που έχω να μαζέψω το χάλι του σπιτιού που δημιουργήθηκε όλη την εβδομάδα..
Κυριακή: Ότι ώρα και να κοιμηθώ το Σάββατο, tops 12 θα είμαι στο πόδι. Βέβαια ρίχνω κάτι ύπνους το μεσημέρι, άλλο πράγμα..Ελπίζω από τις 15/12 και μετά που γυρνάω στην βάση μου, το πρόγραμμα μου θα επιβάλλει ύπνο μέχρι τις 4-5 για να αντέξω τις ολονυχτίες.
Τα ίδια περίπου και όταν ήμουν φοιτητής! Απλά δεν ξυπνούσα στις 7 τα πρωινά, αλλά στις 9 συνήθως.
Και τώρα όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο technik παρόλο που έχει φτάσει τα 30, είναι ακόμα προπτυχιακός φοιτητής.
-
5:40-5:45 3υπναω πλεον τις κα8ημερινες λογω 8ητειας. Το βιολογικο ρολοι δουλευει καλα παντως κ πολλες φορες σηκωνομαι 5 λεπτα πριν χτυπησει το 3υπνητηρι κ γεματος ορε3η. Καφε κ τσιγαρο απο τις 8 κ μετα.
Επειδη δεν τα παω κ πολυ καλα με τον υπνο ομως (κουραζομαι παρα πολυ αν εχω κοιμη8ει λιγες ωρες), κοιμαμαι κατα τις 11 τα περισσοτερα βραδια εκτος Π/Σ. -
Ξυπνάω κάθε μέρα στις 7 με 7.15... Νεύρα τσίτα μέχρι να ετοιμαστώ.. Φασκιώνομαι σαν το κρεμμύδι και βγαίνω έξω.. Μετά από 5κμ ποδήλατο σε θερμοκρασίες που τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν ξεπερνούν τους +2, φτάνω στη σχολή ξύπνιος..
Ασε που έχει πλάκα να κάνεις σφήνες στον ποδηλατόδρομο, ανάμεσα από μισοκοιμισμένους σουηδούς που οι μισοί κρατιούνται δεξιά και οι υπόλοιποι διάσπαρτοι στον υπόλοιπο ποδηλατόδρομο..
Το χειρότερο ήταν τον Οκτώβρη που είχαμε μάθημα οικονομικά με ένα κοιμησιάρη... Μιλάμε στην πρώτη ώρα το 90% των φοιτητών ήταν με μάτια κόκκινα και δακρυσμένα απο το χασμουρητό...
-
Το πρωινο ξυπνημα ειναι οτι χειροτερο, οταν φυσικα ειναι για μαθημα! Το κακο (ή καλο?) στο παν/μιο ειναι οτι τα μαθηματα δεν ειναι υποχρεωτικα και εχεις την ευκαιρια να πεις 'δεν γ@μιεται! ας κοιμηθω λιγο ακομα!'. Ειδικοτερα οταν κανει ΤΟ κρυο, βρεχει κλπ!
Δυστυχως χρειαζομαι τουλαχιστον 9 ωρες για να μην κουτουλαω! Μακαρι να μπορουσα να κοιμαμαι μονο 3-4 ωρες οπως μερικοι. Θα προλαβαινα να κανω πραγματα που τωρα δεν προλαβαινω, δεν εχω την ορεξη κλπ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
. Ειδικοτερα οταν κανει ΤΟ κρυο, βρεχει κλπ!εχω παρατηρησει οτι στην Αθηνα μολις αρχιζει το χειμερινο 6μηνο ΒΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ και καταρακτωδως για αυτο δεν μπορω ποτε να ξυπνησω και να παω
-
Καθημερινές 6:15' χωρίς ξυπνητήρι, ανεξάρτητα από την ώρα που θα κοιμηθώ. 'Τεμπέλιασμα' μέχρι τις 6:30' που το ξυπνητήρι θα με υποχρεώσει να σηκωθώ από το κρεβάτι.
Σαββατοκύριακα (Αν δεν έχω έκτακτο ξύπνημα για κάποιο λόγο) πάλι 6:15' αλλά μόνο και μόνο για να κοιτάξω την ώρα να γυρίσω πλευρό, δίνοντας μου μια με μιάμιση ώρα ύπνο ακόμα. -
Έχω απίστευτη δυσκολία στο να ξυπνήσω το πρωί, συνήθως.
Ειδικά όταν χρειάζεται να ξυπνήσω πριν τις 8 και κάτι... (απορώ ποιος σκέφτηκε να μας βάλει κλινική στις 8 το πρωΐ την Τετάρτη! ).
Γενικά χρησιμοποιώ 2-3 ξυπνητήρια (το ένα με εκνευριστικό κουδουνάκι) και έναν φίλο που με παίρνει τηλέφωνο να με ξυπνήσει. Επίσης θεωρώ το snooze των ξυπνητηριών μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας!
Η μόνη μου χαρά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής είναι ότι ξυπνάω ό,τι ώρα να ναι, χωρίς ξυπνητήρι!
Να δω πως θα επιβιώσω αργότερα, όταν θα με τρέχουν...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...Επίσης θεωρώ το snooze ων ξυπνητηριών μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας!Πρέπει να έχω ρεκόρ στο άθλημα... Συνεχές snoozing από τις 8 μέχρι τις 10:30
Συνήθως χρειάζομαι τουλάχιστον 6 ώρες ύπνου για να χρειαστώ λιγότερα από 3 snooze ... το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που δε συνήθισα ποτέ! Νιώθω σα να είμαι σε απόγνωση και μερικές φορές εκπλήσσομαι όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας σκέφτομαι πόσο διαφορετικά λειτουργεί το μυαλό μου μέχρι να σηκωθώ από το κρεββάτι.
Μόνο μετά τις 9μιση μπορώ να σηκωθώ με σχετική ευκολία, και πάλι θέλω το χρόνο μου μέχρι να ετοιμαστώ για να ξεκινήσω την ημέρα μου εκτός σπιτιού.
-
Πλέον ξυπνάω 7-7:30 ακόμα και αν δεν χτυπήσει το ξυπνητήρι...δυστυχώς ακόμα και στις διακοπές δυσκολεύομαι να κοιμηθώ πολύ...συνήθεια πολλών ετών ισχυρότερη και από την ...βαρύτητα
-
Καθημερινές 5.30 το πρωί!
ΣΚ, όταν δεν δουλεύω κοιμάμαι καναδυό τρεις ώρες παραπάνω!
Άμα κάθε μερά ξυπνάς 5.30, το 8.00 και 8.30 είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!! -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
. Ειδικοτερα οταν κανει ΤΟ κρυο, βρεχει κλπ!
εχω παρατηρησει οτι στην Αθηνα μολις αρχιζει το χειμερινο 6μηνο ΒΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ και καταρακτωδως για αυτο δεν μπορω ποτε να ξυπνησω και να παω
Το ιδιο συμβαινει σε ολες τις πολεις που εχουν σχολες, περιεργως...
-
6.30 σηκώνομαι αμέσως. Γιατί εάν δεν το κάνω θα σηκωθώ μετά στι 10-11...
όταν έχει κρύο και είναι ακόμα νύχτα έξω ...τρώω μεγάλο ζόρι.
-
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 05:00 για δουλειά..
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 07:10 περίπου για Τράπεζες κλπ..
Κυριακή, περίπου στις 08:00 γιατί δεν αντέχω να μείνω άλλο στο κρεβάτι.. -
Κοιμάμαι κατά τις 12:30 και ξυπνάω πάντα στις 7. Ανεξάρτητα απο τι ημέρα είναι. Πολύ κακό.
Νοσταλγώ τις ημέρες που έπεφτα για ύπνο κατά τις 1 και σηκωνόμουνα κατά τις 12 το μεσημέρι!
ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ:ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΤΕ?