-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
Καλησπέρα και από μένα.
Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το ταξίδι που θα κανω
. Τέλη του επόμενου μήνα θα ταξιδέψω οδικός από Πολωνία για Ελλάδα γιατί θα κατεβάσω ένα επαγγελματικό όχημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ξανακάνει οδικός ταξίδι στο εξωτερικό ποτε. Θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η καλύτερη διαδρομή για να ακολουθήσω . Τι πρέπει να προσέξω. Που μου προτείνετε να κανω διανυκτέρευση και ότι άλλη πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε.
Ευχαριστώ -
Να κάνω και μια ερώτηση. Το Πάτρα Ανκόνα το έχω κάνει πάρα πολλές φορές την δεκαετία του 80 και 90 (και λίγες φορές το Πειραιάς Ανκόνα πίσω υπήρχε αυτή η γραμμή). Είχα ακούσει ότι υπήρχε πρόβλημα πριν μερικά χρόνια με μετανάστες που καραδοκούν να χωθουν μέσα-κατω από οχήματα για να περάσουν στην Ιταλία. Έχει λυθεί αυτό το θέμα πλέον;
-
Να είσαι καλά η οικογένεια σου και εσύ, να κάνετε πάντα τέτοια ωραία ταξίδια....και να μας θυμάστε και να μεταφέρετε εδώ τις εμπειρίες σας!
Σ’ ευχαριστώ πολύ. Αντεύχομαι για καλά και ωραία ταξίδια για σένα και την οικογένειά σου!
Να κάνω και μια ερώτηση. Το Πάτρα Ανκόνα το έχω κάνει πάρα πολλές φορές την δεκαετία του 80 και 90 (και λίγες φορές το Πειραιάς Ανκόνα πίσω υπήρχε αυτή η γραμμή). Είχα ακούσει ότι υπήρχε πρόβλημα πριν μερικά χρόνια με μετανάστες που καραδοκούν να χωθουν μέσα-κατω από οχήματα για να περάσουν στην Ιταλία. Έχει λυθεί αυτό το θέμα πλέον;
Σχετικά με την λαθρεπιβίβαση, έχω να σου πω, ότι πρώτη φορά έκανα το ταξίδι Πάτρα - Αγκόνα – Πάτρα και δεν διαπίστωσα να υπάρχουν μετανάστες που να προσπαθούν να επιβιβαστούν λαθραία στο πλοίο.
Αισθανθήκαμε ιδιαίτερα ασφαλείς τόσο στο πλοίο, όσο και στα μέρη που επισκεφθήκαμε.Γι’ αυτό σου συνιστώ, να αποβάλεις τις αναστολές σου και να συνεχίσεις να ταξιδεύεις…
-
Έτσι και αλλιώς, τέτοιου τύπου ταξίδια δεν μπορώ να κάνω πλέον. Τότε οι γονείς μου μπορούσαν να φεύγουν διακοπές ένα μήνα, τώρα με το ζόρι 10-12 μέρες. Οταν πάω εξωτερικό είναι με αεροπλάνο.
-
Από την Αθήνα έως το Κόμπλεντζ και από το Φράιμπουργκ έως τη Μπρατισλάβα.
Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019, με ένα Tiguan 1.4 Tsi (125 ps). Τα συνολικά χλμ. που διανύθηκαν σε 16 ημέρες ήταν 6309 Km.
Δυστυχώς πέρυσι, αλλά το πιθανότερο και φέτος δεν προβλέπεται να πραγματοποιήσουμε ανάλογο ταξίδι στο εξωτερικό. Βλέποντας λοιπόν τις φωτογραφίες του ταξιδιού και αναπολώντας τις ωραίες και όμορφες στιγμές του, αποφάσισα να καταγράψω το κόστος των καυσίμων, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει το συγκεκριμένο forum.
Η κατανάλωση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, με τις τιμές που ίσχυαν το χρόνο που πραγματοποιήθηκε. Η μέτρηση έγινε με γεμάτο ρεζερβουάρ στην εκκίνηση και στο τέλος του ταξιδιού.
Τα στατιστικά της εκδρομής:
Σύνολο χλμ: 6309
Λίτρα βενζίνης: 377,95
Κατανάλωση: 5,99 lt/100 Km (βάσει των λίτρων καυσίμου στα πρατήρια)
: 5,70 lt/100 Km (βάσει του trip computer)
Κόστος καυσίμων
Και μερικές φωτογραφίες…
Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση του covid και με τα αυτοκίνητά μας να βρεθούμε σε προορισμούς, που πέρα από το οδηγικό ενδιαφέρον θα μας προσφέρουν τη χαρά και τη μαγεία του ταξιδιού.
Καλή Κυριακή.
-
Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019, με ένα Tiguan 1.4 Tsi (125 ps). Τα συνολικά χλμ. που διανύθηκαν σε 16 ημέρες ήταν 6309 Km.
Δυστυχώς πέρυσι, αλλά το πιθανότερο και φέτος δεν προβλέπεται να πραγματοποιήσουμε ανάλογο ταξίδι στο εξωτερικό. Βλέποντας λοιπόν τις φωτογραφίες του ταξιδιού και αναπολώντας τις ωραίες και όμορφες στιγμές του, αποφάσισα να καταγράψω το κόστος των καυσίμων, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει το συγκεκριμένο forum.
Η κατανάλωση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, με τις τιμές που ίσχυαν το χρόνο που πραγματοποιήθηκε. Η μέτρηση έγινε με γεμάτο ρεζερβουάρ στην εκκίνηση και στο τέλος του ταξιδιού.
Σνολο χλμ: 6309
Κόστος καυσίμων
Και μερικές φωτογραφίες…
ύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση του covid και με τα αυτοκίνητά μας να βρεθούμε σε προορισμούς, που πέρα από το οδηγικό ενδιαφέρον θα μας προσφέρουν τη χαρά και τη μαγεία του ταξιδιού.
Καλή Κυριακή.
Ωραίο ταξίδι. Τα Βαλκάνια είναι ασφαλή για διέλευση με οικογένεια; Σε ποιες χώρες μείνατε;
-
Αυτά είναι....!!!
-
Greg_ce wrote:
Σνολο χλμ: 6309
Κόστος καυσίμων
Και μερικές φωτογραφίες…
ύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση του covid και με τα αυτοκίνητά μας να βρεθούμε σε προορισμούς, που πέρα από το οδηγικό ενδιαφέρον θα μας προσφέρουν τη χαρά και τη μαγεία του ταξιδιού.
Καλή Κυριακή.
Ωραίο ταξίδι. Τα Βαλκάνια είναι ασφαλή για διέλευση με οικογένεια; Σε ποιες χώρες μείνατε;
Τα Βαλκάνια είναι πολύ ασφαλή, όχι μόνο για διέλευση, αλλά και για διαμονή. Εμείς δεν αισθανθήκαμε πουθενά ανασφαλείς, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορήσαμε αρκετά αργά και πολλές φορές με τα πόδια. Βέβαια, το αυτοκίνητο πάντα το σταθμεύαμε σε χώρο στάθμευσης. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε ξενοδοχεία με κλειστό χώρο στάθμευσης. Επίσης, σ’ όλα τα μέρη που βρεθήκαμε σταθμεύσαμε σε φυλασσόμενο χώρο.
Η κατανομή των ημερών και των διανυκτερεύσεων, έγινε σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:
27-07-2019: Αθήνα - Belgrade. (Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι).
28-07-2019:** Belgrade.** (Διανυκτέρευση στο Βελιγράδι).
29-07-2019: Belgrade – Zagreb - Ljubljana. (Διανυκτέρευση στην Λιουμπλιάνα).
30-07-2019: Ljubljana. (Διανυκτέρευση στην Λιουμπλιάνα).
31-07-2019: Ljubljana – Bled - Salzburg. (Διανυκτέρευση στο Σάλτζμπουργκ).
01-08-2019: Salzburg – Hallstatt – Königssee - Salzburg. (Διανυκτέρευση στο Σάλτζμπουργκ).
02-08-2019: Salzburg – Thumsee – Kitzbühel - Innsburg. (Διανυκτέρευση στο Ίνσμπρουκ).
03-08-2019:** Innsburg – Oberammergau – Linderhof - Neuschwanstein - Nesselwang.** (Διανυκτέρευση στο Νέσελβανγκ).
04-08-2019: Nesselwang – Titisee - Freiburg. (Διανυκτέρευση στο Φράιμπουργκ).
05-08-2019: Freiburg – Baden Baden - Heidelberg. (Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη).
06-08-2019: Heidelberg – Bingen am Rhein – Bacharach – Koblenz – ****Heidelberg (Διανυκτέρευση στη Χαϊδελβέργη).
07-08-2019: Heidelberg – Rothenburg ob der Tauber – Dinkelsbühl - Nördlingen. (Διανυκτέρευση στο Νέρντλινγκεν).
08-08-2019: Nördlingen – Augsburg – Dachau – BMW Welt – Munich Rosenheim. (Διανυκτέρευση στο Ροζενχάιμ).
09-08-2019: **Rosenheim – Linz – Bratislava **. (Διανυκτέρευση στη Μπρατισλάβα).
10-08-2019:** Bratislava – Budapest - Nis.** (Διανυκτέρευση στη Νις).
11-08-2019: Nis - Αθήνα.
Η έρευνα των ξενοδοχείων έγινε μέσω της πλατφόρμας TripAdvisor και κλείσαμε τα παρακάτω ξενοδοχεία, τα οποία κάλυπταν τα γούστα και τις απαιτήσεις μας.
27-28/7: Garni Hotel Nevski (μέσω Booking.com).
29-30/7: Hotel Nox Ljubljana (μέσω Hotels.com).
31/7-1/8: Gasthof Simmerlwirt (μέσω Booking.com).
2/8: Hwest Hotel (μέσω της Booking.com).
3/8: Landgasthof Zum Alten Reichenbach (μέσω της Booking.com).
4/8: Holiday Inn Express - Freiburg - City Centre (μέσω της Booking.com).
5-6/8: B&B Hotel Heidelberg (μέσω της Hotelbb.de).
7/8: Hotel NH Klösterle Nördlingen (μέσω της Nh-hotels.de).
8/8: B&B Hotel München City-West (μέσω της Hotelbb.de), τελικά καταλήξαμε στο B&B Hotel Rosenheim.
9/8: Hotel Danubia Gate (μέσω της Agoda.com).
10/8: Garni Hotel 018 In (μέσω της Booking.com).
-
Αυτά ονειρεύομαι και εγώ , να πάμε οδικώς να κάνουμε έκπληξη στα βαφτιστήρια στη Χαΐδελβέργη αλλά να γυρίσουμε από την άλλη - Ελβετία -Ιταλία - Μονακό - Ιταλία (Βενετία - Ρώμη) μέχρι το Πρίντιζι !
Να είσαστε καλά και πάντα τέτοια !
-
Ωραίο ταξίδι! Όταν με χρόνια με καιρούς επιτρέπεται ξανά, θέλω να ακολουθήσω μια παρόμοια διαδρομή, με διαφορές μόνο μετά το Ζάγκρεμπ στη Ριέκα (για συνάντηση - φιλοξενία με φίλο) έπειτα Αυστρία και μάλλον θα μπούμε γυρίζοντας και Ρουμανία κοντά στο Κλουζ.
Είσαι φοβερός με τις λεπτομέρειες που μας δίνεις. Θέλω όμως να ρωτήσω, μια και σε βλέπω οργανωμένο, σε αυτή τη διαδρομή, τί τέλη-βινιέτες πρέπει να πληρωθούν και πως;
Επίσης, όσον αναφέρθηκε σε ασφάλεια (αλλά και οδικό δίκτυο) έχει νόημα αν κάποιος ξεκινήσει από Ήπειρο , να πάει εναλλακτικα μέσω Αλβανίας & Μαυροβουνίου ;
-
Πολύ χαμηλή κατανάλωση, τόσο απαλά οδηγείς;
-
Επίσης, όσον αναφέρθηκε σε ασφάλεια (αλλά και οδικό δίκτυο) έχει νόημα αν κάποιος ξεκινήσει από Ήπειρο , να πάει εναλλακτικα μέσω Αλβανίας & Μαυροβουνίου ;
Και το Here και το Google βγάζουν γρηγορότερο να πας βόρεια μέσω Σερβίας. Άντε το πολύ-πολύ από Κόσοβο στο Μαυροβούνιο. Μέχρι να φτάσεις στα Τίρανα από τον Βόλο έχεις φτάσεις σχεδόν στο Βελιγράδι. Ο ξάδελφός μου που δουλεύει στα Τίρανα τα τελευταία χρόνια λέει ότι οι δρόμοι στην Αλβανία είναι απαράδεκτοι.
-
Ωραίο ταξίδι! Όταν με χρόνια με καιρούς επιτρέπεται ξανά, θέλω να ακολουθήσω μια παρόμοια διαδρομή, με διαφορές μόνο μετά το Ζάγκρεμπ στη Ριέκα (για συνάντηση - φιλοξενία με φίλο) έπειτα Αυστρία και μάλλον θα μπούμε γυρίζοντας και Ρουμανία κοντά στο Κλουζ.
Είσαι φοβερός με τις λεπτομέρειες που μας δίνεις. Θέλω όμως να ρωτήσω, μια και σε βλέπω οργανωμένο, σε αυτή τη διαδρομή, τί τέλη-βινιέτες πρέπει να πληρωθούν και πως;
Με εξαίρεση το 2020 λόγω Covid κάνω αρκετά χιλιόμετρα κάθε χρόνο οδικώς στην Ευρώπη και όχι μόνο. Για βινιέτες διόδια να σου πω ότι περίπου όσα πληρώνω για Αθήνα - Θεσσαλονίκη άλλα τόσα δίνω από το τελωνείο των Ευζώνων μέχρι το Calai !!!! της Γαλλίας. Τα Σκόπια και η Σερβία έχουν διόδια και δέχονται ευρώ. Άλλες χώρες Πχ Αυστρία, Τσεχία θέλουν βινιέτες τις οποίες τις βγάζεις μόλις μπεις στην χώρα σε κάτι περίπτερα.(έχει ταμπέλες που τα βλέπεις) ενδεικτικά υπολόγιζε για βινιέτα 10-15 ημερών περίπου 15 ευρώ. Η βινιέτα είναι το αυτοκόλλητο που έχει σε φώτο στο παρμπρίζ (ή μπορεί και να μην σου δώσουν αυτοκόλλητο αλλά δίνεις στο περίπτερο που σου είπα την άδεια και καταχωρείται η πινακίδα οπότε μπορείς για τις επόμενες 10-15 ημέρες να κυκλοφορείς. Δεν είναι κάτι τρομακτικό μην σε φοβίζει.
Προσωπικά περίπου 2-3 φορές το χρόνο κάνω Αθήνα Λονδίνο οδικώς. Έχω ανέβει από Ιταλία, Σκόπια, αλλά και Αλβανία. Πουθενά ακόμη και εδώ στα Βαλκάνια δεν έχω αισθανθεί ανασφάλεια (ταξιδεύω με μια κοπέλα από την δουλειά) και έχω κοιμηθεί κάμποσες φορές μέσα στο αυτοκίνητο σε βενζινάδικα (έχε υπόψιν ότι σε πολλά βενζινάδικα πχ Γερμανία Βέλγιο το WC χρεώνεται 0.50 ευρώ) Η πιο γρήγορη διαδρομή είναι από Σκόπια αλλά και λίγο βαρετή τουλάχιστον μέχρι το Βελιγράδι το οποίο είναι εξαιρετικό. Από Αλβανία έχω πάει πριν 2-3 χρόνια. Διόδια δεν έχει, έχει όμως κάθε 10 χιλιόμετρα τροχαία και φυσικά είσαι με αναμμένα φώτα και τηρείς τα όρια ταχύτητας αυστηρά. Οι δρόμοι είναι με μια λωρίδα με εξαίρεση κάποια κομμάτια, η άσφαλτος όμως είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και δεν θυμάμαι τουλάχιστον μπαλώματα όπως στις παλιές Ε- Ο τις δικές μας. Για να διασχίσω την Αλβανία μου πήρε 5-6 ώρες και πριν την πόλη Σκόδρα έκανα αριστερά σε ένα μικρό τελωνείο και μπήκα Μαυροβούνιο. (Μπαρ-Πούτβα-Κότορ) και το βράδυ έφτασα μέσω της εξαιρετικής διαδρομής των Δαλματικών στο Ντουμπρόβνικ.
-
Δυστυχώς και το επισημαίνω αυτό , δυστυχώς για μένα είναι ονειρεμένο ταξίδι !!!
Απλά πάντα έχω στο μυαλό μου αυτό που ανέφερε ένας συμφορίτης παραπάνω για την ασφάλεια στο βαλκανικό κομμάτι.
Ελπίζω του χρόνου να είμαι σε καλή κατάσταση και να είμαστε όλοι πλέον σε καλή και κανονική κατάσταση για να πραγματοποιήσω το ταξίδι που έχω σχεδιάσει. Ευχαριστούμε και για τις λεπτομέρειες που μας έδωσες. Πάντα τέτοια και καλά χιλιόμετρα.
-
Αλβανία πρέπει να έχει το χειρότερο και πιο επικίνδυνο δίκτυο στην Ευρώπη, η χώρα είναι σε ανάπτυξη, αλλά θέλει δεκαετίες για να φτάσει άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες σε υποδομές και συμπεριφορά στο δρόμο.
Γίνονται πολλά έργα πάντως (Ελληνικές εταιρίες σχεδόν αποκλειστικά, ναι, οι γνωστές!) και έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία. Λίγο παλιότερα δεν είχε καν εθνική από Δυρράχιο (το σημαντικότερο λιμάνι τους) για Αγίους Σαράντα (η γύρω περιοχή με τις πρώην Ελληνικές παραλίες πρώτη σε τουρισμό).
-
Σκεφτόμαστε το Δεκαπενταύγουστο να κάνουμε μια σύντομη εκδρομή Σόφια, μετά Βουκουρέστι και επιστροφή από άλλο ίσως δρόμο για ποικιλία. Η εκκίνηση θα είναι από Βόλο. Δεν έχω ξαναταξιδέψει Βαλκάνια. Διάβασα και τα προηγούμενα πολύ χρήσιμα σχόλια. Έχει κανένας καμία πρόσφατη πληροφορία για τις διαδρομές και κάποια πρόταση για πήγαινε και επιστροφή ή κάτι άλλο να προσέξουμε;
-
Μέχρι Σόφια είσαι χαλαρός και άνετος, για μετά δεν ξέρω....μην ξεχάσεις τη βινιέτα μπαίνοντας Βουλγαρία και προσοχή στα όρια ταχύτητας γιατί οι αστυνομία καραδοκεί για ξένους....
Για επιστροφή εγώ θα πήγαινα από Βελιγράδι αν με έπαιρνε ο χρόνος....άλλη ελκυστική διαδρομή δεν νομίζω ότι υπάρχει.
-
Για Κωρονοϊό τι χρειάζεται στις οδικές μετακινήσεις εκτός συνόρων;
Μετακινήθηκε πριν λίγες μέρες ξένος φίλος από Ριέκα μέχρι Κλουζ και πίσω (εκτός Σερβίας) και δεν τους έλεγξε κανείς πουθενά, ακόμη και το σκύλο τους φέρανε από Ρουμανία χωρίς να ζητηθεί κανένα έγγραφο .
-
Θεωρητικά πριν το ταξίδι πρέπει να δεις την πολιτική της κάθε χώρας για τις διελεύσεις, αν αφήνει μη εμβολιασμένους έστω να διέλθουν τράνσιτ κλπ. Φυσικά όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Αυτός ήταν ο λόγος που ακυρώσαμε ενα οδικό μέχρι την Τοσκάνη φέτος καθώς κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες