-
για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν ως μετανάστες στα Σκόπια λόγω κρίσης να ενημερώσω ότι το σύστημα δίνω ευρώ σε κέρμα για τα διόδια δεν ισχύει πλέο...
αν πας να τους δώσεις κέρμα σου λένε ότι θέλουν 5ευρω τουλάχιστον για να σου δώσουν πίσω το δικό τους χαρτοπόλεμο ως ρέστα...αν το παίξετε μουγκα στη στρούγκα παίζει να σας παρουν το κέρμα και να σας δώσουν ένα πανέμορφο ολολευκό χαρτάκι... -
Να ρωτήσω, θέλω να πάρω το αμάξι απο Ελλάδα για Ελβετία και η άδεια είναι στο όνομα της μητέρας μου. Θέλει καμια εξουσιοδότηση ή να το αφήσω ως έχει και να φύγω??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Βγάλε μια εξουσιοδότηση μπας και, δεν είναι τίποτα, 5 λεπτά υπόθεση. Πράσινη κάρτα με το όνομά σου έχεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βγάλε μια εξουσιοδότηση μπας και, δεν είναι τίποτα, 5 λεπτά υπόθεση. Πράσινη κάρτα με το όνομά σου έχεις;Με το όνομα μου θέλει??? Καλά κάτσε να βγάλω ασφάλεια και θα πρήξω τον π@@στη τον ασφαλιστή.
-
Να φαίνεται και το όνομά σου, ναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Να φαίνεται και το όνομά σου, ναι.Ωραία θα το εξετάσω ενδελεχώς το πράγμα
Ευχαριστώ πολύ.
Να δώ τώρα μια ημ/νία να βολέψει -
καλημερα σε ολους..
παιδια μια ερωτηση.....μαλλον 2....
θελω να ανεβω στουτγκαρδη οδικως....αλλα εχω 2 διλληματα...
τι παιζει με τα φιμε εξω???? και δευτερον.....με το ελευθερας θα εχω προβλημα λετε???...δεν ειναι υπερβολικο απλα ενα ελαφρυ μπασακι,,,,ευχαριστω προκαταβολικα πάνος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Βγάλε μια εξουσιοδότηση μπας και, δεν είναι τίποτα, 5 λεπτά υπόθεση. Πράσινη κάρτα με το όνομά σου έχεις;
Με το όνομα μου θέλει??? Καλά κάτσε να βγάλω ασφάλεια και θα πρήξω τον π@@στη τον ασφαλιστή.
η ασφαλεια μπορει να ειναι (που λογικα θα ειναι) στο ονομα της μητερας σου.
εσυ θα φαινεσαι σαν οδηγος στην πρασινη καρτα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Με το όνομα μου θέλει??? Καλά κάτσε να βγάλω ασφάλεια και θα πρήξω τον π@@στη τον ασφαλιστή.
εσυ θα φαινεσαι σαν οδηγος στην πρασινη καρταΗ πράσινη κάρτα βγαίνει στο όνομα του κατόχου (ότι γράφεται στην άδεια κυκλοφορίας), αλλά μπορείς να δηλώσεις μέχρι 2 ονόματα οδηγών (ο οποίοι θα καλύπτονται από την ασφαλιστική).
Ειδικά για την Ελβετία και για το παρκάρισμα είναι καλό να έχεις μία υπεύθυνη δήλωση (μεταφρασμένη στα γερμανικά και στα γαλλικά) που να βεβαιώνει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (όνομα αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας) σου παραχωρεί το αυτοκίνητο για αποκλειστική χρήση ή στο νοικιάζει μακροχρόνια έναντι αντιτίμου. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
εσυ θα φαινεσαι σαν οδηγος στην πρασινη καρταΗ πράσινη κάρτα βγαίνει στο όνομα του κατόχου (ότι γράφεται στην άδεια κυκλοφορίας), αλλά μπορείς να δηλώσεις μέχρι 2 ονόματα οδηγών (ο οποίοι θα καλύπτονται από την ασφαλιστική).
Ειδικά για την Ελβετία και για το παρκάρισμα είναι καλό να έχεις μία υπεύθυνη δήλωση (μεταφρασμένη στα γερμανικά και στα γαλλικά) που να βεβαιώνει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (όνομα αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας) σου παραχωρεί το αυτοκίνητο για αποκλειστική χρήση ή στο νοικιάζει μακροχρόνια έναντι αντιτίμου.Για το πάρκινγκ δεν με ενδιαφέρει γιατί όταν κατεβαίνω στο κέντρο της Γενεύης για βόλτα το αφήνω στο Cern και απο εκεί παίρνω το Τράμ. Το σπίτι που νοίκιασα έχει γκαράζ οπότε δεν με πολυενοχλεί μιας και έχω να παρκάρω και στην δουλειά και στο σπίτι
-
Για την Αγγλία κ τα Highlands υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις σχετικά με φώτα (πρέπει να κολλήσω στα xenon αυτοκόλλητο; ) κ ελαστικά (θέλουν ακόμη χειμερινά; ), γιλέκα φωσφορούχα, κτλ; Περίοδος: τέλη Μαΐου κ αρχές Ιουνίου.
Λονδίνο τί παίζει με το αυτοκίνητο; Έχω προγραμματίσει να μείνω στο κέντρο αλλά δεν έχω κλείσει ακόμη parking. Κλέβουν γενικά επίσης;
Sent from space using Tapatalk
-
Τα φωτα ρυθμιζονται απο το idrive.
Λονδινο κεντρο δυσκολα με το αμαξι...Μερικες φορες εχω πετυχει τρελη κινηση και τα parking ειναι γενικα ακριβα.Οποτε προτεινω metro. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα φωτα ρυθμιζονται απο το idrive.
Λονδινο κεντρο δυσκολα με το αμαξι...Μερικες φορες εχω πετυχει τρελη κινηση και τα parking ειναι γενικα ακριβα.Οποτε προτεινω metro.ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία
έχουμε κλείσει ξενοδοχείο στο κέντρο... θα είμαστε 4 άτομα επίσης, οπότε κάπως ισοσταθμίζεται το κόστος... θα δούμε, καλή καρδιά!
-
Υπολόγισε τα διόδια στο κέντρο (δεν έχει σταθμούς πληρωμής είναι με κάμερες) 10-12 λίρες την μέρα και το πάρκινγκ που είναι πανάκριβα. Επίσης τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας που δεν ελέγχουν την ταχύτητα σε ένα σημείο αλλά βγάζουν μέσο όρο από 2 σημεία που κάνεις να περάσεις. Επίσης σε κεντρικές διασταυρώσεις γράφουν με κάμερες ακόμη και αν σταματήσεις λόγω κίνησης στην μέση και πατάς τις κίτρινες γραμμές. Άποψη μου να αφήσεις το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου και να μετακινείστε με τα μμμ (να βγάλετε oyster card) που πας παντού όλο το 24ωρο.
Για τα διόδια
http://www.tfl.gov.uk/roadusers/congest ... fault.aspxΓια να βρεις πως θα μετακινείσαι με τα μμμ (journey planner)
http://www.tfl.gov.uk/Γενικά δεν είναι επιστημονικό να κινηθείς αλλά είναι ακριβό και εύκολο να φας κλήση. Επίσης είναι πανεύκολο να κολήσεις σε κίνηση σε περιφερειακούς δρόμους λίγο παραέξω από το κέντρο
-
Ο χρήστης pavl έγραψε:
καλημερα σε ολους..
παιδια μια ερωτηση.....μαλλον 2....
θελω να ανεβω στουτγκαρδη οδικως....αλλα εχω 2 διλληματα...
τι παιζει με τα φιμε εξω???? και δευτερον.....με το ελευθερας θα εχω προβλημα λετε???...δεν ειναι υπερβολικο απλα ενα ελαφρυ μπασακι,,,,ευχαριστω προκαταβολικα πάνος
...
-
Ξανά μανά ερώτηση , επειδή πλησιάζουν οι μέρες:
Γίνεται να σταλεί το αμάξι ασυνόδευτο απο Πάτρα για Ανκόνα?? Μπαίνω στις ναυτιλιακές εταιρείες (Superfast-Anek-Minoan) για να κάνω ηλεκτρονική κράτηση και θέλει κατ'ελάχιστο έναν επιβάτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κοιτάω και την λύση της νταλίκας αλλά για Ελβετία δεν έρχεται κανείς -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ξανά μανά ερώτηση , επειδή πλησιάζουν οι μέρες:
Γίνεται να σταλεί το αμάξι ασυνόδευτο απο Πάτρα για Ανκόνα?? Μπαίνω στις ναυτιλιακές εταιρείες (Superfast-Anek-Minoan) για να κάνω ηλεκτρονική κράτηση και θέλει κατ'ελάχιστο έναν επιβάτη.
Κοιτάω και την λύση της νταλίκας αλλά για Ελβετία δεν έρχεται κανείςΝταλίκα θα βρεις εύκολα για Στουτγκάρδη, Μόναχο, κλπ, οπότε πας και το παραλαμβάνεις από εκεί. Επίσης οι περισσότεροι που ταξιδεύουν για Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, περνούν από Αόστα και μπαίνουν σε γαλλικό έδαφος σχετικά κοντά στη Γενεύη. Ξεφορτώνεται ακόμα και σε παρκινγκ!
-
έρχονται κανονικά και ασυνόδευτα, είχα φίλο που δούλευε σε μαντρά στην πάτρα και τους έρχονταν καραβιές τις καλές μέρες.
Προφανώς θέλει ειδικό διακανονισμό, πάρε κάποιον πράκτορα ή κατευθείαν τις μινωικές -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έρχονται κανονικά και ασυνόδευτα, είχα φίλο που δούλευε σε μαντρά στην πάτρα και τους έρχονταν καραβιές τις καλές μέρες.
Προφανώς θέλει ειδικό διακανονισμό, πάρε κάποιον πράκτορα ή κατευθείαν τις μινωικέςΩραία ευχαριστώ >>Ξανά μανά ερώτηση , επειδή πλησιάζουν οι μέρες:
Κοιτάω και την λύση της νταλίκας αλλά για Ελβετία δεν έρχεται κανείςΝταλίκα θα βρεις εύκολα για Στουτγκάρδη, Μόναχο, κλπ, οπότε πας και το παραλαμβάνεις από εκεί. Επίσης οι περισσότεροι που ταξιδεύουν για Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, περνούν από Αόστα και μπαίνουν σε γαλλικό έδαφος σχετικά κοντά στη Γενεύη. Ξεφορτώνεται ακόμα και σε παρκινγκ!
Ωραία ευχαριστώ
-
Καλησπερα σας, μεσα στο επομενο 6 μηνο μαλλον για καλοκαιρι δηλαδη εχω σκοπο να ταξιδεψω για Γερμανια οδικως, με μια 3ημερη σταση στη Πραγα, εχω διαβασει οσες πιο πολλες σελιδες μπορεσα απο το θεμα και εμαθα παρα πολλα, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης, με προγραμμα που προτεινατε παρακατω μου βγηκε μια διαδρομη καπου στα 2000 km μεχρι Πραγα, αρα αν κινουμε με 100χμ/ω μεσο ορο θελω καθαρα 20 ωρες οδηγησης + στασεις, προφανως θα χρειαστω διανυκτερευση και σκεφτομαι, αφου θα διανυκτερευσω μηπως ειναι πιο συμφερον να παω μεσω Ιταλιας? ποσο χρονο να χρειαστω απο Αθηνα για Πραγα μεσω Βαλκανιων και ποσο μεσω Ιταλιας, ας απαντησει καποιος με εμπειρια γιατι αλλο το να το κανεις πραγματικα και αλλο τι λεει το καθε site-προγραμμα υπολογισμου αποστασης. Σας ευχαριστω.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες