-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γιατι ακομη σκεφτομαι αν θα μας συμφερει για 4ατομα να παμε αεροπορικος και να νοικιασουμε εκει. Αν διοδια και εξοδα της διαδρομης ειναι 50-100ευρω θεωρω ειναι καλα.
απο το Viamichelin βλεπω 'χοντρα χοντρα' οτι θα σου κοστισει 350€ η καθε διαδρομη (εχοντας 'μονο' 21,60€ διοδια) και θα διαρκεσει 32 ωρες.
εχετε σκοπο να πατε μονοκοπανια;
δεν θα κανετε καπου μια διανυχτερευση;
τι θα τρωτε τοσες ωρες; η κουραση;με τι αυτοκινητο θα πατε;
ποσο καιει;Προσωπικα θα μου αρεσε πολυ να κανω αυτο το ταξιδι, αλλα απο αποψη κοστους-ευκολιας η γνωμη μου ειναι να ψαξεις να βρεις μια φτηνη αεροπορικη εταιρια, να πεταξεις μεχρι μια πολη της Βορειας Γερμανιας και απο εκει να νοικιασεις.
Προτεινα Β.Γερμανια γιατι ειναι σχετικα κοντα στην Κοπενχαγη και στη Γερμανια θα κερδισεις αρκετα απο τις φτηνες ενοικιασεις (+ τους πολλους προορισμους που εχει εκει)Συγκεκριμενα το ταξιδι σε Κοπενχαγη και Μαλμε το ειχα κανει πιν μερικα χρονια με 'ορμητηριο' την Κολωνια, μπορεις να βρεις για Αμβουργο που ειναι πολυ πιο κοντα, ή καποιο αλλο προορισμο που μου διαφευγει.
Οπως και να εχει, να εχεις ενα καλο ταξιδι
Χαιρεται! Τα εξοδα καπου εκει τα εβλεπα, 350-400/διαδρομη και τα διοδια μαξιμουμ κανενα 50αρι (αν ειναι 25 ακομα καλυτερα).
Να πω την αληθεια, υπολογιζαμε γυρω στις 26-28ωρες, αλλα ισως να μην ειναι τοσο τελικαΤο ταξιδι λογικα θα γινει με ενα yaris 1.3 καινουργιο, βενζινη, οποτε υπολογιζω σε μια μεση καταναλωση για 4ατομα + αποσκευες στα ±7. Ταλαιπωρια το 1300αρι, αλλα η αλλη επιλογη ειναι μια 320 e90, που θα πρεπει να παει και αθηνα-θεσσαλονικη, οποτε + εξοδα που δεν συμφερουν.
Για τη διαδρομη, θα ειμαστε 4 ατομα, οποτε θα σπασουμε τις ωρες, ξεκουραση σε βενζιναδικα για λιγο, φαγητο θα εχουμε μαζι, και οτι βρουμε στο δρομο. Πιθανως να κανουμε και 1 διανυκτερευση σε καποιο hostel καπου προς γερμανια.
Ξερω, ειναι μεσα στη βεβαιωτητα το ταξιδι και τα σχεδια
Για να παμε αεροπορικως που λες, δεν το κοιταξα, αλλα εχουμε θεμα με τα διπλωματα, ειμαστε 22 ολοι και (στη δανια τουλαχιστον) επιτρεπεται η ενοικιαση ανω των 23. Για γερμανια, δεν ξερω.. Παντως για Δανια (κοπεγχαγη) τα εξοδα ειναι 800ευρω για 4 ατομα + τις μεταφορες μας εκει που ειναι πανακριβο το μετρο (για 10μερες) πιθανως μας συμφερει να νοικιασουμε, αλλα οπως ειπα, δεν μπορουμε. Οποτε τα εξοδα μας βγαινουν μια ή αλλη, και ελαφρως λιγοτερα με το αυτοκινητο.
Ταλαιπωρια θα ειναι, αλλα μιας και ειμαι πιτσιρικας και εχω ελευθερο χρονο μεχρι και αυτο το καλοκαιρι, το θεωρω εμπειρια που αξιζει..
-
Με ένα 500άρικο περνάς από Ηγουμενίτσα - Βενετία όπου φτάνεις το πρωί .
Ετσι μπορείς άνετα να είσαι το βράδυ στον προορισμό σου .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Με ένα 500άρικο περνάς από Ηγουμενίτσα - Βενετία όπου φτάνεις το πρωί .Ετσι μπορείς άνετα να είσαι το βράδυ στον προορισμό σου .
Ταλαιπωρία μου κάνει για Βενετία. Απο Πάτρα είναι και 36 ώρες
-
Μιά χαρά ταξίδι είναι . Βγαίνεις ξεκούραστος , είσαι σε 4,5 ώρες στο Μόναχο και μέχρι το βράδυ έχεις φτάσει Δανία .
-
τελικα ρε παιδια ταξιδευεις μονο με ταυτοτητα??? εννοειται νεου τυπου...η θελει και διαβατηριο?
-
Ο χρήστης pavl έγραψε:
τελικα ρε παιδια ταξιδευεις μονο με ταυτοτητα??? εννοειται νεου τυπου...η θελει και διαβατηριο?Στην Ευρώπη κανονικά . Για βαλκάνια δεν ξέρω.
-
εχω ακουσει και διαβασει το τελευταιο διαστημα απειρες αποψεις....δεν ξερω τι να κανω....
-
Κανένας δεν θα σου δώσει πιο υπεύθυνη απάντηση από την πρεσβεία. Πάρε τηλ στης χώρας που θέλεις να επισκεφτείς
-
Ο χρήστης pavl έγραψε:
εχω ακουσει και διαβασει το τελευταιο διαστημα απειρες αποψεις....δεν ξερω τι να κανω....αν δεν σου κανει τρελο κοπο βγαλε διαβατηριο.
βγαινει σε συντομο χρονικο διαστημα και φυσικα δεν θα εχεις καποιον προβληματισμο στα όποια περιεργα συνορα!
βολευει και τους αστυνομικους στα τελωνεια μιας και χτυπανε το bar code του διαβατηριου και με την μια εχεις ξεμπερδεψει.
χωρια που για καποιο χρονικο διαστημα (3-5 χρονια(?) αναλογως του παραβολου) θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο οπου κι αν θελησεις να ξαναπας! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
χωρια που για καποιο χρονικο διαστημα (3-5 χρονια(?) αναλογως του παραβολου) θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο οπου κι αν θελησεις να ξαναπας!
Τα διαβατήρια είναι για 5 χρόνια και το κοστούμι γεμίζει 100€ και 2 επισκέψεις σε ΑΤ που εκδίδει διαβατήρια.
-
Η υπεύθυνη δήλωση για να ταξιδεψεις με αυτοκίνητο σε όνομα άλλου, έχει χρονική ισχύ; Μπορώ να πάρω αμάξι στο οποίο δεν υπάρχει μεταβολή ιδιοκτησίας και υπεύθυνη δήλωση του 2008;
Θα προτιμούσα να απαντήσει κάποιος που ξέρει, υποθέσεις μπορώ να κάνω και μόνος μου
-
Αν σε καλυπτει το οτι κι εγω ετσι εχω κανει και μια φορα που ελεγξαν δεν ειχα θεμα
-
Ο γυιος μου πηρε το αυτοκινητο μας (που ειναι στο ονομα μου) και τωρα διακοπευει εις Αυστριαν χωρις κανενα χαρτι απο μενα.
Λες στην εισοδο να συμβει κατι; -
Το βγές είναι το θέμα
-
Κι εμένα εδώ στο έβγα μου ζητησαν τη βεβαίωση. Με καλύπτεις δριφτ θενξ.
Στα ξένα σύνορα η πράσινη κάρτα στο όνομά μου επαρκούσε παντού
-
Εμενα φαντάσου ούτε στο όνομά μου δεν είναι
-
έχω να παρατηρήσω πως τα 2/3 των αυτοκινήτων στην Αγγλία είναι γερμανικής προέλευσης κ μάλιστα το 85% των ακριβών...
επίσης τα αγγλικά roundabouts με 4 λωρίδες είναι άθλια ως εφεύρεση...
επίσης έχω να πω πως πέρασα χθες το πρωί, χθες το βράδυ κ σήμερα το πρωί έξω από τα harrods. εψές το βράδυ ξενίνησαν να στρώνουν την άσφαλτο μπροστά από το κατάστημα, κ σήμερα το πρωί είχε κιόλας διαγράμμιση...
αλλά μόνο μπροστά από τα harrods, βασικά εκεί που παρκάρει ο άλλος τη λαμποργκίνι...
μπράβο στο κατάρ για την ταχύτητα -
Οι Σκοτσέζοι αποδεικνύονται μακράν οι πιο ζεστοί άνθρωποι μέχρι τώρα στο ταξίδι...
Fort William
Περάσαμε χθες κ από Loch Lomond, σήμερα θα πάμε Oban, άκουσα πως εκεί έχει πολύ ferrari... θα βγάλω καμιά φωτογραφία...Έχει κανείς να κάνει καμιά πρόταση για την περιοχή? θα προσπαθήσω να φωτογραφίσω το Glencoe, πέρασα χθες κ είχε 18 β. Κελσίου αλλά ερχόμενοι είχα φουλ το αμάξι κ δεν σταμάτησα...
όλα τα λεφτά χθες η pub που ανακαλύψαμε από το βιολί κ τον ακορντεόν, όπου στις 10.30 το βράδυ ήταν όλοι του χωριού μαζεμένοι κ τα έπιναν...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Οι Σκοτσέζοι αποδεικνύονται μακράν οι πιο ζεστοί άνθρωποι μέχρι τώρα στο ταξίδι...Αυτό είναι γνωστό. Αλλά βέβαια είναι άλλη χώρα, άλλοι άνθρωποι, άλλη γλώσσα, άλλος καιρός.....
Στη Σκωτία γενικά τους Έλληνες τους πάνε, τους Γερμανούς δεν ξέρω οπότε καλύτερα να δηλώνεις Έλληνας.Τα roundabouts σε συνδυασμό με αγγλικό στυλ οδήγησης δεν είναι τέλεια αλλά μια χαρά σε σχέση με την εναλλακτική....
-
5.000 χλμ Γερμανία-Αγγλία-Σκοτία σε 11 μέρες, ένα καινούριο λάστιχο, εμπειρίες, φωτογραφίες κ πολλή μπύρα κ καλές αναμνήσεις...
θα βάλω λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες, καλά εστιατόρια, καλά B&B κτλ.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες