-
Το καλοκαίρι (τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη) σκεφτόμαστε με φίλους να κάνουμε ένα 10ήμερο road trip στην Κεντρική/Δυτική Ευρώπη με αφετηρία (και τελικό προορισμό) την Αθήνα. Οι 'Ευρωπαίοι' που μένετε εκτός Ελλάδας και ανά ΣΚ πετάγεστε και σε άλλη χώρα έχετε να προτείνετε κάποια μέρη από τα οποία αξίζει οδηγικά (και μη) να περάσουμε; Προς το παρόν δεν έχουμε συγκεκριμένη διαδρομή υπ' όψιν. Πρώτα θέλουμε να βρούμε από ποια μέρη αξίζει να περάσουμε και ύστερα θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε.
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το καλοκαίρι (τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη) σκεφτόμαστε με φίλους να κάνουμε ένα 10ήμερο road trip στην Κεντρική/Δυτική Ευρώπη με αφετηρία (και τελικό προορισμό) την Αθήνα. Οι 'Ευρωπαίοι' που μένετε εκτός Ελλάδας και ανά ΣΚ πετάγεστε και σε άλλη χώρα έχετε να προτείνετε κάποια μέρη από τα οποία αξίζει οδηγικά (και μη) να περάσουμε; Προς το παρόν δεν έχουμε συγκεκριμένη διαδρομή υπ' όψιν. Πρώτα θέλουμε να βρούμε από ποια μέρη αξίζει να περάσουμε και ύστερα θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε.Γενικά και αόριστα το θέτεις το πράμα.
Καλύτερα να αποφασίσετε σε ποιές χώρες θέλετε να πάτε και μετά να ρωτήσεις για προτάσεις.
10 μέρες στο δρόμο μπορείς να γυρίσεις όλη την Ευρώπη (λέμε τώρα) και να σταματάτε μόνο για βενζίνη και κατούρημα.10 μέρες θα μπορούσε να είναι Αθήνα-->Ιταλία-->Γαλλία-->Ισπανία-->Πορτογαλία και επιστροφή ή
Αθήνα-->Ιταλία-->Αυστρία-->Ελβετία-->Γαλλία-->Ιταλία και επιστροφή ή ... (βάλε ότι θές) -
Στο Λονδίνο, αν κλεισει κανεις ξενοδοχείο στο Wemblay είναι καλα, ή πολυ μακρυα απο το κεντρο kai τα αξιοθέατα;
Για κεντρο θα χρησιμοποιουμε μαλλον τον υπόγειο, αλλα θα εχουμε και αυτοκίνητο.
Μη μου πείτε για πιο κεντρο, γιατι ή ξενοδοχείο της προκοπης δε βρισκω, ή θελω πολλα λ7
Για το Πασχα ενδιαφερομαι... -
lokatzi περισσότερη πληροφορία για το τί θέλετε.
Ωραίες διαδρομές, απλά να επισκεφθείτε κάποιες 'σημαντικές' πόλεις, τί ακριβώς
-
καλημερα σε ολους!θελω κι εγω πληροφοριες...σκεφτομαστε για τον ιουλιο road trip ιταλια αυστρια γερμανια ολλανδια...προτασεις για ομορφα γραφικα χωριουδακια?
επειδη τωρα ξεκιναμε την ταξιδιωτικη πορεια,μηπως ξερει κανεις ποσο περιπου πρεπει να υπολογισουμε για βενζινες/διοδια κτλ...?αφετηρια και τερματισμος η αθηνα!
ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!! -
πες μας μέρες που θες να ξοδέψεις πρώτα απ όλα
-
δυο βδομαδες-δεκα μερες..βασικα δυο μερες ιταλια 3 μερες αυστρια και τα υπολοιπα ολλανδια... καμια ιδεα?βασικα για ιταλια θελω προτασεις,αυστρια στις αλπεις να σαι και δεν θες τιποτα αλλο φανταζομαι!
κυριως με το οικονομικο θελω μια αποψη γιατι δεν ξερω ποσα να υπολογισω για βενζινες κτλ...και κατι αλλο,αν νοικιασω αμαξι ιταλια μπορω να το παρω εκτος? -
Ο χρήστης maria έγραψε:
δυο βδομαδες-δεκα μερες..βασικα δυο μερες ιταλια .....
κυριως με το οικονομικο θελω μια αποψη γιατι δεν ξερω ποσα να υπολογισω για βενζινες κτλ...και κατι αλλο,αν νοικιασω αμαξι ιταλια μπορω να το παρω εκτος?Ρίξε μιά ματιά εδώ , και συνεχίζουμε...
-
14 μέρες βάζεις και το πλοίο μέσα?
αν θες απλά να πάρεις μια γεύση απ όλα έχει νόημα να ανέβεις μέχρι ολλανδία, η γνώμη μου είναι όμως ότι δεν χωράει σε τόσο μικρό ταξίδι, εκτός αν έχετε απλά κάψα να οδηγάτε
-
πολυ κατατοπιστικος dbekos!!μηπως ξερεις και αυτο για το αμαξι?αν δηλαδη μπορω να παω αεροπορικως ολλανδια και να γυρισω τις τριγυρω χωρες με ενοικιαζομενο αμαξι χωρις οικονομικη επιβαρυνση εξοδου απο την χωρα..?
rx8_drifter ειναι πατριδα η ολλανδια αρα και προορισμος... -
Ο χρήστης maria έγραψε:
πολυ κατατοπιστικος dbekos!!μηπως ξερεις και αυτο για το αμαξι?αν δηλαδη μπορω να παω αεροπορικως ολλανδια και να γυρισω τις τριγυρω χωρες με ενοικιαζομενο αμαξι χωρις οικονομικη επιβαρυνση εξοδου απο την χωρα..?
rx8_drifter ειναι πατριδα η ολλανδια αρα και προορισμος...αυτο γίνεται, αλλα θεωρω οτι θα σε συμφερε 9αρκετα0 οικονομικα να πας αεροπορικως σε μια πολη στη Βορεια Γερμανια και να νοικιασεις εκει.
Αλλα σ'αυτη την περιπτωση οι αλπεις πεφτουν κομματάκι μακρυα... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο Λονδίνο, αν κλεισει κανεις ξενοδοχείο στο Wemblay είναι καλα, ή πολυ μακρυα απο το κεντρο kai τα αξιοθέατα;Για κεντρο θα χρησιμοποιουμε μαλλον τον υπόγειο, αλλα θα εχουμε και αυτοκίνητο.
Μη μου πείτε για πιο κεντρο, γιατι ή ξενοδοχείο της προκοπης δε βρισκω, ή θελω πολλα λ7
Για το Πασχα ενδιαφερομαι...Πρεπει να ειναι κανενα 40λεπτο απο το κεντρο αλλα δεν εχω παει και ποτε. Παντως με αυτοκινητο δεν πιστευω να εχετε προβλημα περα απο το κοστος του παρκινγκ.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο Λονδίνο, αν κλεισει κανεις ξενοδοχείο στο Wemblay είναι καλα, ή πολυ μακρυα απο το κεντρο kai τα αξιοθέατα;Για κεντρο θα χρησιμοποιουμε μαλλον τον υπόγειο, αλλα θα εχουμε και αυτοκίνητο.
Για το Πασχα ενδιαφερομαι...Aν δε κάνω λάθος, το Wembley Central είναι στη ζώνη 3 ή 4, Bakerloo line. Λογικά θα είναι τσουχτερό το εισητήριο. Ψάξε μέσω net, στη σελίδα του μετρό, πόσο έχουν τα εισητήρια (οικογενειακά, κτλ), μήπως σε συμφέρει. Με αυτοκίνητο είναι 25 με 40 λεπτά, αναλόγως τη κίνηση και το που θα παρκάρεις. Για μένα, καλύτερα να πηγαίνεις με λεωφορείο στο κέντρο ή κάπου εντός της ζώνης 1 του μετρό και από εκεί underground με daytime εισητήριο. Καλύπτεις τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οντως ειναι ζωνη 3 και απ'οτι ειδα στο μετρο δεν περιλαμβανεται στα εβδομαδιαια εισιτήρια (ή δεν εψαξα καλα).
Λογω Πασχα δεν υπηρχε δυνατοτητα για καλο ξενοδοχειο πιο μεσα.Τελικα λογω (και) κακης ψυχολογιας απο τις ειδησεις των καιρων, το ταξιδι αναβληθηκε για το καλοκαιρι (και χωρις παιδια )
οποτε ξενοδοχειο μεσα στη ζωνη 1 του μετρο και οχι αυτοκινητο
-
χθες που οδηγούσα με χτύπησε κάμερα. στο σημείο εκείνο λόγω κόμβου είχε όριο 80χαω κ εγώ πήγαινα σχεδόν με τη ροή με 93 χαω στο gps. είμαι με ελληνικές πινακίδες. το συμβάν έγινε στη Γερμανία. δε με σταμάτησαν, οπότε η κλήση λογικά αποστέλλεται στο σπίτι. έχει κανείς εμπειρία με το τί γίνεται? η κάμερα με χτύπησε από μπροστά κ οι πινακίδες μου είναι ελληνικές παλαιού τύπου, χωρίς το GR.
-
Tpt
Sent from her iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
TptSent from her iPhone using Tapatalk
ευχαριστώ Ολλανδέ
-
Ποιος θα μου προτεινει διαδρομες στις Αλπεις..? Ελβετικες και Γαλλικες.. Στις Ελβετικες εχω υποψην μου το περασμα του splugen και του san bernardino.. Επισης ποιος γνωριζει για την υπαρξη η μη διοδιων στους Ολλανδικους και Βελγικους αυτοκινητοδρομους..? Καθως και ομορφες διαδρομες σε αυτες τις δυο χωρες.. Θα επανελθω και με αλλες ερωτησεις..
Ευχαριστω!! -
διοδια νο σε benelux.
Για ωραίες διαδρομές με αμάξι, λίγα πράγματα, δεν θα τις έλεγα χώρες που έχει νόημα να ψάξεις road trip.
Αν σώνει και καλά κάτι, μια βόλτα απ τα delta project (είχα ποστάρει παλιότερα διαδρομή) και η Friesland στο βορρά που είναι όλο κανάλια, αλλά θα σου σπάσουν τα νεύρα με τα γεφυράκια που ανοίγουν κάθε τρεις και λίγοΣτην Friesland έχω κάνει μόνο ιστιοπλοΐα στα κανάλια και τις λίμνες, και χάζευα τους δρόμους στο πλάι, η θέα προφανώς είναι όμορφη αλλά καμία σχέση αν τη γυρίζεις με ποδήλατο ή ιστιοπλοϊκό
ΓΙα άλπεις δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες