-
Σπανια.
Οταν ημουν Αγγλια τιμουσα τα ντοπια προϊοντα. Τωρα παιρνω EVO η Drive κατα καιρους αν εχουν κανενα α3ιολογο/ενδιαφερον 8εμα.
Απο φωτογραφιες κ reviews καλυπτομαι απο το ιντερνετ. -
Το πρώτο περιοδικό με αυτοκίνητα που έπεσε στα χέρια μου,κάπου στο δημοτικό,ήταν 4τροχοί.Ουσιαστικά με έκαναν να αγαπήσω το αυτοκίνητο.
Παλιά δεν έχανα τέυχος.
Εδώ και 5-6χρόνια σταμάτησα να αγοράζω γιατί απογοητεύτηκα..και θα έπρεπε να το είχα κάνει πολύ νωρίτερα -
Πρωτοαγόρασα 4Τ το Γενάρη του 1986. Ήμουν 13 ετών μαθητής γυμνασίου τότε. Ξεκίνησε δυνατός έρωτας για το περιοδικό και το ύφος-συντελεστές του σε μια εποχή που η Ελλάδα και η κοινωνία της μάλλον ζούσε τις τελευταίες δύσκολες (για την αυτοκίνηση εν γένει από πλευράς απόκτησης ΙΧ..) εποχές της. Ήταν ωστόσο κι εποχές πολύ όμορφες για την ανάγνωση τέτοιων εντύπων από ανθρώπους ρομαντικούς αλλά και εραστές της τεχνολογίας και κατ επέκταση της αυτοκίνησης...Μόνο τις περιγραφές των αγώνων αυτοκινήτου να θυμηθεί κανείς. Ο έρωτας άντεξε ακριβώς 4 χρόνια (έως το τέλος του 1990). Κάπου εκεί ξεκίνησε η ιστορία με τις αποσύρσεις, άνοιξε η αγορά, άνοιξε η διαφημιστική πίτα, βγήκαν καινούρια έντυπα, το περιοδικό μάλλον προσπάθησε (και προσπαθεί) να παρακολουθήσει τα πράγματα, το lifestyle έγινε άποψη και φιλοσοφία ζωής για το νεοέλληνα και το αυτοκίνητο ο καλύτερός σύμμαχός του... Μέσα σε όλα αυτά αποστασιοποιήθηκα εντελώς από το περιοδικό σε βαθμό που μόνο αν τύχαινε να πέφτει στα χέρια μου κάποιο τεύχος από φίλους το διάβαζα...Ώσπου φτάνουμε στα μισά του 2002, όπου η ανάγκη για πληροφόρηση ενόψει αγοράς αυτοκινήτου με οδηγεί ξανά στο περιοδικό. Από τότε γίνομαι περιστασιακός αναγνώστης κι αγοραστής με αγορά κατά μέσο όρο 6-7 τευχών ανά έτος...Πιστεύω πάντως πως με εξαίρεση 1-2 τεύχη, το τελευταίο 6άμηνο έχει χαθεί αρκετά η φαντασία και το πάθος στα κείμενα. Επιπλέον, θεωρώ μέγα σφάλμα τον κατεμέ ηλίθιο κι ανίτιο σνομπισμό (μόνο έτσι μπορώ να το φανταστώ) που διακρίνει τη συντακτική ομάδα αναφορικά είτε με τις ελάχιστες δοκιμές προσιτών αυτοκινήτων του διπλανού γκαράζ (κατά το της διπλανής πόρτας ) είτε με την τηλεγραφική πολλές φορές κάλυψη τέτοιων δοκιμών. Αναγνωρίζω πως το budget του νεοέλληνα για αγορά ΙΧ έχει ανέβει αισθητά την τελευταία 5ετία, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα εξακολουθεί να κινείται στα 15-18.000 ευρώ...οπότε ο σνομπισμός των συντακτών μάλλον σ εμπουμεραγκ καταλήγει..
-
Οχι, ποτέ...
-
όταν είναι το μόνο που μένει στο περίπτερο και έχω βαρεθεί να διαβάζω τα περιοδικά του μήνα που με πορώνουν πραγματικά,τότε το παίρνω φου και φου...πιο πολύ για να διαβάζω ΚΚ
-
Δεν τους αγοράζω ποτέ (ένα μόνο τεύχος την τελευταία 5ετία=ποτέ).
Τους διαβάζω σχεδόν κάθε μήνα όμως.
Άρα μετράω για την αναγνωσιμότητα, αλλά όχι για την κυκλοφορία.Οι λόγοι συνοπτικά:
- Αφόρητα βαρετά κείμενα (εξαίρεση 2-3 columnists + Στάθης)
- Εξαιρετικά επιφανειακή ανάλυση του αντικειμένου (με εξαιρέσεις, π.χ. δοκιμή RS4, συγκριτική δοκιμή super mini, που τους είπχαν το αίμα)
- Εκνευριστικά επαναλαμβανόμενος ΚΚ πέρα από τα όρια της γραφικότητας. Υπερβολική οίηση αναφορικά με το 'κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού'. Λίγη μετριοφροσύνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
- Lifestyle. Λιγότερο από ότι άλλα περιοδικά, αλλά ούτε οι 4Τ έμειναν αμέτοχοι του γενικότερου κλίματος.
- Απίστευτες κοινοτοπίες (αν και αυτό μάλλον πάει στο 1)
Εύχομαι πραγματικά να αλλάξουν στυλ κάποια στιγμή, να εμβαθύνουν περισσότερο σε ό,τι γράφουν, να προσέξουν λίγο το ύφος τους (το πιο ευχάριστο στην ανάγνωση κομμάτι του περιοδικού τείνουν να γίνουν οι πίνακες), να σταματήσουν την έπαρση, και τότε θα είναι σε πολύ καλό δρόμο.
-
Από το 1998 και μετά δεν έχω χάσει ούτε ένα τεύχος...
Περιττό το να σχολιάσω ότι το 1998 ήμουν μόλις 14 ετών -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Το πρώτο περιοδικό με αυτοκίνητα που έπεσε στα χέρια μου, κάπου στο δημοτικό, ήταν 4τροχοί. Ουσιαστικά με έκαναν να αγαπήσω το αυτοκίνητο.
Παλιά δεν έχανα τέυχος.Έτσι ακριβώς και για μένα. Πλέον αν και συνήθως πέφτουν στα χέρια μου και τους διαβάζω, τους αγοράζω μια στις τόσες και μόνο για συγκεκριμένα άρθρα [κυρίως τεχνολογικού περιεχομένου] κλπ που θέλω να προσθέσω στο αρχείο μου.
-
Aπο το 1979 ........ συνεχώς
Υπήρξαν σαφώς καλύτερες στιγμές στην ιστορία του περιοδικού απ' ότι σήμερα αλλά πλέον η αγορά του στην αρχή του μήνα έχει γίνει παράδοση.
-
Τον τελευταίο καιρό έχω σταματήσει γενικώς να αγοράζω τα εγχώρια περιοδικά αυτοκινήτου, τη εξαιρέσει του R&D. Έχω στραβώσει με όλα τους, με τα ήξεις αφήξεις 'άρθρα', τις δήθεν πολιτικές τοποθετήσεις, τις δοκιμές που μιμούνται τις αηδίες του AMS, το χρήμα που έριξε η αντιπροσωπεία της Opel για να μας πείσει ότι τα Oxi_Pali_Cangouras είναι τα... κορυφαία της κατηγορίας τους με φερέφωνα και τους 4T και το Drive, με τη διαρκή και ατελέσφορη γκρίνια, το συνονθύλευμα μαϊντανών στο οποίο μετεξελίχθηκε ο 'Αντίλογος', με την εγκατάλειψη των τεχνικών θεμάτων, το ξερολίστικο υφάκι και το κλείσιμο του ματιού στους απανταχού κάγκουρες (απεγνωσμένη προσπάθεια να πάρουν λίγο κοινό από τους αναγνώστες του Max Power και του Burn Out).
Άσε που χρειάζομαι πια χώρο στη βιβλιοθήκη μου για πιο χρήσιμα έντυπα (βιβλιογραφία κι αρθρογραφία για τη δουλειά μου). Παλιά, έπαιρνα 4Τ και Drive κάθε μήνα - ανελλιπώς.
-
Και γω πλεον, οταν ερχεται η ωρα για αγορα των 4Τ το κανω με ποιο πολυ σκεψη για το αν πρεπει. Σε ενα περιοδικο το οποιο διεκδικει την πρωτη θεση θα περιμενα να δω τα τελευταια χρονια ταση εξελιξης... εισαγωγη νεων πρωτοτυπων ιδεων... αντ' αυτου πηραμε την κατω βολτα. Απο οτι φαινεται εχει χαθει το 'οραμα' και πλεον κινουμαστε σε 'τακτικο' επιπεδο.
- Θα ηθελα τεχνικα θεματα και οχι φιλολογιες
- Θα ηθελα πραγματικα review και οχι ξυσιμο επιφανειας
- Θα ηθελα νεες εξελιξεις, νεες ιδεες
-
Aπο το 1979 ........ συνεχώς
Υπήρξαν σαφώς καλύτερες στιγμές στην ιστορία του περιοδικού απ' ότι σήμερα αλλά πλέον η αγορά του στην αρχή του μήνα έχει γίνει παράδοση.
Ευχαριστώ το Βασίλη για το copy-paste, μιας και ακριβώς αυτά θα έγραφα...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Ευχαριστώ το Βασίλη για το copy-paste, μιας και ακριβώς αυτά θα έγραφα...Αυτο 8α επρεπε να ειναι standard acknowlegement σε ενα μεγαλο ποσοστο εργασιων σε ελληνικα παν/μια.
-
4Τ παιρνω συχνα,αλλα οχι παντα...
-
ΒΑΣΙΛΗΣ + Euripides +1, αν και ξεκίνησα κάνα δυο χρόνια αργότερα. Συνεχίζει να μου αρέσει, πάντως, αν και μερικές φορές περνάω αδιάβαστες ... τις δοκιμές των αυτοκινήτων.
Καλύτερο, για τα δικά μου τα γούστα, δεν υπάρχει στην αγορά σήμερα.Δεν καταλαβαίνω και θα ήθελα μια διευκρίνηση από τους 'όχι, ποτέ '. Γιατί έτσι, ρε παιδιά; Ούτε προσωπικά με το περιοδικό, το χαρτί δλδ, να είχατε! Προσωπικά, ακόμα και για το 'κοσμοπόλιταν' να με ρωτήσεις, 'σπάνια' θα απαντήσω - και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα περιοδικό ή εφημερίδα για το οποίο θα δήλωνα ότι δεν το διαβάζω ποτέ.
Θα καταλάβαινα μια απάντηση 'δεν το αγοράζω, αλλά αν μου πέσει στα χέρια το ξεφυλλίζω, για να ξέρω και τι λέει ο εχθρός'. -
Άντε να χάνω 1-2 τεύχη το χρόνο.
Αγοράζω αρκετά ακόμα περιοδικά κατά καιρούς, αλλά τελικά όλοι οι υπόλοιποι χρειάζονται πολύ προσπάθεια για να γίνουν 4Τροχοί. Και να σκεφτείτε ότι είναι χειρότερο το περιοδικό από ότι ήταν μέχρι το 2001.
Το μόνο περιοδικό που αγόραζα κάποτε και ήταν κοντά στους 4Τροχούς ήταν το Drive την περίοδο 2000-2003. Από εκεί και μετά δεν έχω διαβάσει κάτι αξιόλογο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗΣ + Euripides +1, αν και ξεκίνησα κάνα δυο χρόνια αργότερα. Συνεχίζει να μου αρέσει, πάντως, αν και μερικές φορές περνάω αδιάβαστες ... τις δοκιμές των αυτοκινήτων.
Καλύτερο, για τα δικά μου τα γούστα, δεν υπάρχει στην αγορά σήμερα.Δεν καταλαβαίνω και θα ήθελα μια διευκρίνηση από τους 'όχι, ποτέ '. Γιατί έτσι, ρε παιδιά; Ούτε προσωπικά με το περιοδικό, το χαρτί δλδ, να είχατε! Προσωπικά, ακόμα και για το 'κοσμοπόλιταν' να με ρωτήσεις, 'σπάνια' θα απαντήσω - και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα περιοδικό ή εφημερίδα για το οποίο θα δήλωνα ότι δεν το διαβάζω ποτέ.
Θα καταλάβαινα μια απάντηση 'δεν το αγοράζω, αλλά αν μου πέσει στα χέρια το ξεφυλλίζω, για να ξέρω και τι λέει ο εχθρός'.+1
Λόγω 'βίτσιου' τα εχω όλα......................και τακτοποιημένα.....
Πάντως εχει πολύ ενδιαφέρον για μενα, τους φίλους, φανατικους μερικούς , που είναι και γράφουν εδω χωρίς να αγοραζουν ποτέ το περιοδικό και πανε σε εκδηλώσεις του περιοδικού και συμμετέχουν και σε διαγωνισμούς που κάνει το περιοδικό ......τεσπα που λενε και οι νεολαιοι.....
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....
-
Τους αγοράζω πάντα εδώ και 20+ χρόνια (ο δε πατέρας μου είχε στην αποθήκη όλα τα τεύχη από το Νο. 1 μέχρι το Νο. 60κάτι -και τα πετάξαμε σε μια μετακόμιση ).
Επί εποχής ΝΔ, ΠΦ, ΚΤ ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά 'πέσει' για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί (πχ. από τον Pai Mei, με τον οποίο συμφωνώ στην ανάλυση αλλά όχι στην επ΄αυτής ενέργεια
άνευρες και χωρίς ξεκάθαρο νικητή ή ούτε καν σαφή κριτήρια δοκιμές (κν. ήξεις αφίξεις, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ), ουσιαστική ανυπαρξία τεχνικών θεμάτων, γραφικά επαναλαμβανόμενος και 'κουρασμένος' ΚΚ, ανεπαρκείς περιγραφές αγώνων (μια φωτογραφία με μια λεζάντα και 2-3 παραλειπόμενα ).
Ουσιαστικά ό,τι αξίζει πλέον στο περιοδικό είναι ο 'Αντίλογος' (όσο και να διαφωνεί κανείς με πολλά απ΄ όσα γράφονται εκεί, μου αρέσει που υπάρχει αυτό το τμήμα του περιοδικού) και κάποιες 'ε.δ.' EDIT: ξέχασα το 'Στάθη'!
Το παίρνω σε ένα μεγάλο βαθμό από συνήθεια, χωρίς τη λαχτάρα που είχα παλιά, αλλά και γιατί, παρά τις αδυναμίες του, εξακολουθεί να χρειάζεται την περισσότερη ώρα για να διαβαστεί από οποιοδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει (= μεγαλύτερο ενδιαφέρον συνολικά) και εν γένει παραμένει το καλύτερο Ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου.
-
απο τα 25-30 περιοδικα αυτοκινησης που παιρνω τον χρονο, τα 2-3 ειναι 4Τ !!!!
-
Από το 1977....συνεχώς!!!
Τελευταία ξεκινάω απο την τελευταία σελίδα! Τεμπερίδης ubber alles!!!
Παράδοση είναι και για μένα. Αλλά, ετσι κι αλλοιώς, είναι το κορυφαίο (για μένα) περιοδικό στην Ελλάδα.
Μπορεί να άλλαξε, αλλά το ίδιο κι εγω! Ισως αυτά που αρέσουν σε εμένα, δεν αρέσουν στον υπόλοιπο κόσμο.Θα ήθελα κι εγω τις παλιές τεχνικές αναλύσεις αλλά ποιός άλλος θα τις διάβαζε?!
Είναι και το μοναδικό περιοδικό (γενικώς) που αγοράζω.
Αγοράζετε 4Τροχούς?