-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Χαιρετω,Εχω μια ερωτηση.
Είχα βάλει το ίδιο για 1,5 χρόνο στο εξοχικό μου στην Τήνο, και το διέκοψα πέρυσι. Η απατεωνιά είναι πως σου λέει ότι θα πληρώνεις ένα Χ ποσό το μήνα. Εσύ καταλαβαίνεις πως με συμφέρει γιατί θα πληρώνω για 6 μήνες αυτό το ποσό. Αυτοί εννοούν πως θα πληρώνεις κάθε μήνα, ενώ θα λειτουργεί 6 μήνες. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως το κάνουν λογιστικά, αλλά νομίζω πως κάποιο πάγιο μειώνουν στο 50%(αν δεν κάνω λάθος αυτό της dsl),και επιπρόσθετα δίνεις και το πάγιο του κατ'εξοχήν(που μπορεί να το έχει κάποιος απλά για τηλέφωνο δίχως connex). H ουσία είναι πως σε βάζουν να πληρώνεις κάθε δίμηνο 30-32€. Βλακεία, καθώς κακοφαίνεται λιγάκι να πληρώνεις για μια υπηρεσία τη στιγμή που είναι απενεργοποιημένη, ενώ χρεώνουν ακόμη και την αναγνώριση κλήσεων. Εγώ ευτυχώς πέτυχα προσφορά από HOL στο κατάστημα της vodafone που έχει στο νησί, όταν μόλις είχαν ξεκινήσει με δικό τους δίκτυο εκεί, και έχω τώρα απεριόριστα σταθερά και adsl έως 24 πληρώνοντας 14€ το μήνα. Ελαφρώς λιγότερο από όσο έδινα με την αηδία του ΟΤΕ, αλλά έχω και τηλέφωνα να κάνω(που τότε πλήρωνα κάθε τηλεφώνημα) και internet που πιάνει 4,5 πραγματικά mbps σε αντίθεση με τα 2 του connex. Και λειτουργεί όλο το χρόνο, όχι μόνο καλοκαίρι Χριστούγεννα και Πάσχα.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Χρησιμοποιούσα παλιά ftp και έκανε τζιιιζ όποτε το έπιανα από το μεταλλικό κλιψάκι Crossover έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω, δε θυμάμαι μάλιστα να έχω πατσάρει ποτέ κάποιο. Μόνο απλά.
Κανονικά όταν συνδέεις switch με switch ή switch με router πρέπει να χρησιμοποιήσεις crossover καλώδιο. Τώρα όλα τα switch πλέον έχουν σύστημα Auto-MDIX (ή Auto Uplink) που κάνει αυτόματα την αντιστροφή του καλωδίου εσωτερικά.
Παρόλα αυτά είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείς πάντα τον σωστό τύπο καλωδίου. Δέν μου έχει τύχει προσωπικά ποτέ αλλά εχω ακούσει για σύνδεση switch που και τα δύο υποστηρίζουν auto-MDIX και παρόλα αυτά να μήν επικοινωνούν με straight καλώδιο.
Switch με router θέλει straight through, όπως και pc με switch θέλει straight through!! Pc με router θέλει crossover , όπως και router με router!
Σορρυ που γίνομαι network nazi
Το auto-mdix 99,9% παίζει σωστά πράγματι, ωστόσο ανοίγει backdoor στο dublex negotiation να τα σκατώσει πιο εύκολα αν δεν έχεις το προβλεπόμενο καλώδιο.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Χαιρετω,
Εχω μια ερωτηση.
Είχα βάλει το ίδιο για 1,5 χρόνο στο εξοχικό μου στην Τήνο, και το διέκοψα πέρυσι. Η απατεωνιά είναι πως σου λέει ότι θα πληρώνεις ένα Χ ποσό το μήνα. Εσύ καταλαβαίνεις πως με συμφέρει γιατί θα πληρώνω για 6 μήνες αυτό το ποσό. Αυτοί εννοούν πως θα πληρώνεις κάθε μήνα, ενώ θα λειτουργεί 6 μήνες. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως το κάνουν λογιστικά, αλλά νομίζω πως κάποιο πάγιο μειώνουν στο 50%(αν δεν κάνω λάθος αυτό της dsl),και επιπρόσθετα δίνεις και το πάγιο του κατ'εξοχήν(που μπορεί να το έχει κάποιος απλά για τηλέφωνο δίχως connex). H ουσία είναι πως σε βάζουν να πληρώνεις κάθε δίμηνο 30-32€. Βλακεία, καθώς κακοφαίνεται λιγάκι να πληρώνεις για μια υπηρεσία τη στιγμή που είναι απενεργοποιημένη, ενώ χρεώνουν ακόμη και την αναγνώριση κλήσεων. Εγώ ευτυχώς πέτυχα προσφορά από HOL στο κατάστημα της vodafone που έχει στο νησί, όταν μόλις είχαν ξεκινήσει με δικό τους δίκτυο εκεί, και έχω τώρα απεριόριστα σταθερά και adsl έως 24 πληρώνοντας 14€ το μήνα. Ελαφρώς λιγότερο από όσο έδινα με την αηδία του ΟΤΕ, αλλά έχω και τηλέφωνα να κάνω(που τότε πλήρωνα κάθε τηλεφώνημα) και internet που πιάνει 4,5 πραγματικά mbps σε αντίθεση με τα 2 του connex. Και λειτουργεί όλο το χρόνο, όχι μόνο καλοκαίρι Χριστούγεννα και Πάσχα.
Οκ το καταλαβα τωρα. Και φυσικα εχετε δικιο με καμμια καλη προσφορα για double play η διαφορα τιμης ειναι ειτε μηδαμινή η πιο φτηνη.
Πρεπει να παρω τηλεφωνο πρωτα τον ΟΤΕ και μετα ισως την HOL.
Ευχαριστω.
Νικος
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Χρησιμοποιούσα παλιά ftp και έκανε τζιιιζ όποτε το έπιανα από το μεταλλικό κλιψάκι Crossover έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω, δε θυμάμαι μάλιστα να έχω πατσάρει ποτέ κάποιο. Μόνο απλά.
Κανονικά όταν συνδέεις switch με switch ή switch με router πρέπει να χρησιμοποιήσεις crossover καλώδιο. Τώρα όλα τα switch πλέον έχουν σύστημα Auto-MDIX (ή Auto Uplink) που κάνει αυτόματα την αντιστροφή του καλωδίου εσωτερικά.
Παρόλα αυτά είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείς πάντα τον σωστό τύπο καλωδίου. Δέν μου έχει τύχει προσωπικά ποτέ αλλά εχω ακούσει για σύνδεση switch που και τα δύο υποστηρίζουν auto-MDIX και παρόλα αυτά να μήν επικοινωνούν με straight καλώδιο.
Switch με router θέλει straight through, όπως και pc με switch θέλει straight through!! Pc με router θέλει crossover , όπως και router με router!
Σορρυ που γίνομαι network nazi
Το auto-mdix 99,9% παίζει σωστά πράγματι, ωστόσο ανοίγει backdoor στο dublex negotiation να τα σκατώσει πιο εύκολα αν δεν έχεις το προβλεπόμενο καλώδιο.
άρα:
pc-router: c/over (568A)
router-switch: straight (568B)
pc-switch: straight
switch-switch: ?
switch-access point: ?
switch-powerline: ?
switch-printer: ? -
Καταρχάς crossover είναι το καλώδιο που απο τη μία έιναι 568A και απο την άλλη είναι 568B. Straight είναι αυτά που και απο τις δύο μεριές είναι ίδια (Α ή Β). Συνιθίζεται να ενσυρματώνουν τα straight καλώδια (patch cords) αλλά και σε εγκαταστάσεις (απο πρίζα σε patch panel) σε 568B αλλά αυτό είναι απλά μια συνήθεια που έχουν οι τεχνικοί. Ένα καλώδιο που είναι ενσυρματωμένο 568Α και απο τις δύο μεριές είναι και αυτό straight και δέν έχει την παραμικρή διαφορά απο ηλεκτρολογικής άποψης, μόνο τα χρώματα των αγωγών αλλάζουν.
Μετά:
switch to switch θέλει crossover.
switch to host θέλει straight, οπου host μπορεί να είναι pc, tablet, printer, τηλεόραση κτλ.Τώρα για τα υπόλοιπα είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα. Πρίν είπα οτι router με switch θέλει crossover και με διορθωσε ο kapami. Έχει δίκιο, ένα 'καθαρό' router θέλει straight καλώδιο. Όμως τα οικιακά router δέν είναι καθαρά, είναι ουσιαστικά ένα router εσωτερικά συνδεδεμένο με ένα 4 port switch. Οπότε όταν συνδέεις ένα οικιακό ρούτερ σε switch, ουσιαστικά συνδέεις δύο switch μεταξύ τους.
Το ίδιο και με το AP, αν δείς και έχει απο πίσω τετράδα ethernet κατα 99,9% είναι AP πάνω σε switch.
Το πρόβλημα με τις οικιακές συσκευές είναι οτι δέν ξέρεις πώς είναι εσωτερικά συνδεδεμένες και το documentation τους είναι πενιχρό. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα διαβάζεις το manual για να είσαι σίγουρος.
-
οκ. Τ'αφήνω ως έχει όλα straight αφού δουλεύουν μια χαρά
-
Ισως μπορείτε να το θυμάστε ευκολότερα αν καταλάβετε τη διαφορά DCE-DTE http://en.wikipedia.org/wiki/Data_terminal_equipment συσκευής: πρακτικά DTE είναι οι συσκευές στα άκρα του δικτύου και DCE όλες οι άλλες συσκευές 'στη μέση' του δικτύου. Οι ίδιας κατηγορίας συσκευές (DCE με DCE ή DTE με DTE) όταν συνδέονται μεταξύ τους θέλουν καλώδιο cross-over ενώ οι διαφορετικής θέλουν straight.
DTE = PC, Router ('σκέτος' χωρίς switch), AP
DCE = Modem, Switch -
Καλά αυτά που λέτε αλλά στην πράξη πλέον όλα με straight δουλεύουν. Κάποτε αυτά που τα hub και τα switch είχαν θύρες uplink ( η που λόγο κόστους ενώναμε pc με pc μόνο με καλώδιο )είχε νόημα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
άρα:
pc-router: c/over (568A)
router-switch: straight (568B)
pc-switch: straight
switch-switch: ?
switch-access point: ?
switch-powerline: ?
switch-printer: ?Στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία ο τύπος της συσκευής αλλά το osi layer στο οποίο παίζει
Αν μένεις στο ίδιο Layer, θες crossover για να πάει το transmit της μιας συσκευής στο receive της άλλης.
Πχ:
switch (Layer 2) με switch (Layer 2) -> crossover
switch-access point -> αν το access point είναι και router (Layer 3) θες straight, αν είναι απλό repeater θες crossover
switch (Layer2)-powerline adapter (Layer 2 συσκευή) -> crossover
switch (Layer2)-printer (Layer3 συσκευή) -> straightΧοντρικά Layer3 είναι ό,τι παίρνει ip διεύθυνση, ενώ layer2 είναι ό,τι κουμπώνεις και παίζει χωρίς να παίρνει ip η πόρτα.
(πολύ στο περίπου)Καταρχάς crossover είναι το καλώδιο που απο τη μία έιναι 568A και απο την άλλη είναι 568B. Straight είναι αυτά που και απο τις δύο μεριές είναι ίδια (Α ή Β). Συνιθίζεται να ενσυρματώνουν τα straight καλώδια (patch cords) αλλά και σε εγκαταστάσεις (απο πρίζα σε patch panel) σε 568B αλλά αυτό είναι απλά μια συνήθεια που έχουν οι τεχνικοί. Ένα καλώδιο που είναι ενσυρματωμένο 568Α και απο τις δύο μεριές είναι και αυτό straight και δέν έχει την παραμικρή διαφορά απο ηλεκτρολογικής άποψης, μόνο τα χρώματα των αγωγών αλλάζουν.
Μετά:
switch to switch θέλει crossover.
switch to host θέλει straight, οπου host μπορεί να είναι pc, tablet, printer, τηλεόραση κτλ.Τώρα για τα υπόλοιπα είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα. Πρίν είπα οτι router με switch θέλει crossover και με διορθωσε ο kapami. Έχει δίκιο, ένα 'καθαρό' router θέλει straight καλώδιο. Όμως τα οικιακά router δέν είναι καθαρά, είναι ουσιαστικά ένα router εσωτερικά συνδεδεμένο με ένα 4 port switch. Οπότε όταν συνδέεις ένα οικιακό ρούτερ σε switch, ουσιαστικά συνδέεις δύο switch μεταξύ τους.
Το ίδιο και με το AP, αν δείς και έχει απο πίσω τετράδα ethernet κατα 99,9% είναι AP πάνω σε switch.
Το πρόβλημα με τις οικιακές συσκευές είναι οτι δέν ξέρεις πώς είναι εσωτερικά συνδεδεμένες και το documentation τους είναι πενιχρό. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα διαβάζεις το manual για να είσαι σίγουρος.
100% ακριβής
-
η αδερφη μετακομισε σε καινουριο σπιτι (πριν 3 μηνες) και αποφασησε να βαλε συνδεση οτε (ο προηγουμενος ιδιοκτητης
δεν ξερω ποια εταιρια ειχε). οι 2 υπαλληλοι του οτε που ηρθαν να κανουν τη συνδεση, το μονο που κανανε ειναι
να βρουμε με το τεστερ ποια καλωδια ερχονται απο το διαμερισμα στον κεντρικο πινακα της πολυκατοικιας
και του καφαο (5 λεπτα υποθεση δηλ).
η υπαλληλος που ειχε μιλησει στο τηλεφωνο της ειπε πως το κοστος ενεργοποιησης ειναι 35 ευρω (+ 25/μηνα για 2 μηνες= 85, ειναι το σωστο ποσο).
σημερα ηρθε ο λογαριασμος και ειναι λιγο 'φουσκομενος': http://s27.postimg.org/gz6cc1l6b/DSC_0001.jpg
θα παω σε καταστημα οτε να δω τι εχει γινει. -
Τι σου φαίνεται παράξενο; όλες οι εταιρείες χρεώνουν τέλη σύνδεσης, μεταφορα κλπ
-
Με πηραν τηλ απο την wind κ μου ανεφεραν οτι επειδη εχω κινητο wind κ σταθερο wind , δικαιουμαι σαν δωρο μια εξτρα γραμμη σταθερου τηλεφωνου η οποια θα εχει 5 ωρες σε σταθερα κ 24αρι ιντερνετ κ ολο αυτο θα κοστιζει 5 ευρω καθως δεν θα μου ερχεται λογαριασμος αλλα το 5ευρω θα χρεωνεται καθε μηνα στο κινητο μου.Μου προτειναν αν εχω καποιο π.χ εξοχικο που να χρειαζεται τ/φ συνδεση (μου καλυπτουν κ τα τελη συνδεσης !!)
Εδωσα 2 σταθερα , το ενα εξω απ το Ξυλοκαστρο οπου ζουν οι δικοι μου , το αλλο εξω απ την Υπατη στη Λαμια οπου εχουν τα πεθερικα εξοχικο αλλα τζιφος η wind δεν εχει ακομα δικτυο εκει..
Αν καποιος συμφορουμιτης εχει κινητο κ σταθερο Wind ας μου στειλει π.μ να του δωσω το κινητο του υπαλληλου της wind που με πηρε . -
κοιταω να δω πως θα περιορισω το παγιο στο σπιτι τωρα που θα ειμαι ξενα, αλλα να εχει και καμια συνδεση αμα τυχαινει να κατεβαινω λιγες μερες Ελλαδα, μη χασω και το σταθερο νουμερο
βρηκα ενα hol ADSL plus με 16 ευρα, να μεινω και στη HoL να μην παιδευομαι
καμια καλυτερη ιδεα που να αξιζει? -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
κοιταω να δω πως θα περιορισω το παγιο στο σπιτι τωρα που θα ειμαι ξενα, αλλα να εχει και καμια συνδεση αμα τυχαινει να κατεβαινω λιγες μερες Ελλαδα, μη χασω και το σταθερο νουμερο
καμια καλυτερη ιδεα που να αξιζει?Ασε μόνο τηλεφωνο και όταν κατεβαίνεις βάζεις mobile internet .
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τι σου φαίνεται παράξενο; όλες οι εταιρείες χρεώνουν τέλη σύνδεσης, μεταφορα κλπδηλαδη τα 169.50 ειναι λογικο ποσο για μια νεα συνδεση οτε?
-
29,34 ειναι τα τελη συνδεσης.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
Τι σου φαίνεται παράξενο; όλες οι εταιρείες χρεώνουν τέλη σύνδεσης, μεταφορα κλπ
δηλαδη τα 169.50 ειναι λογικο ποσο για μια νεα συνδεση οτε?
Πληρώνεις αναδρομικά τα πάγια από 10 Μαρτίου μέχρι και 22 του Απρίλη που έγινε έκδοση λογαριασμού, ΚΑΙ προπληρώνεις και τα πάγια για τους επόμενους 2 μήνες, από 23 Απριλίου μέχρι 22 Ιουνίου.
Ουσιαστικά δλδ πληρώνεις για σχεδόν 4 μήνες (3,5 στην περίπτωση σου) συν τα τέλη σύνδεσης.Ποιο πρόγραμμα έχει η αδερφή σου που είναι 25 ευρά το μήνα;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καμια καλυτερη ιδεα που να αξιζει?Αυτό που σκέφτεσαι δεν συμφέρει οικονομικά με τίποτα. Για internet mobile broadband και λίγη έως πολύ υπομονή και για να κρατήσεις τον αριθμό θα τον κάνεις φορητότητα πχ στην Viva με πάγιο 1€ το μήνα και το παίρνεις και μαζί σου στο κινητό σου όπου έχεις ιντερνετ ή στο σπίτι σου ακόμη καλύτερα που θα έχεις adsl για να απαντάς. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για παίρνεις αν θέλεις αλλά υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Πληρώνεις αναδρομικά τα πάγια από 10 Μαρτίου μέχρι και 22 του Απρίλη που έγινε έκδοση λογαριασμού, ΚΑΙ προπληρώνεις και τα πάγια για τους επόμενους 2 μήνες, από 23 Απριλίου μέχρι 22 Ιουνίου.
Ουσιαστικά δλδ πληρώνεις για σχεδόν 4 μήνες (3,5 στην περίπτωση σου) συν τα τέλη σύνδεσης.Ποιο πρόγραμμα έχει η αδερφή σου που είναι 25 ευρά το μήνα;
μετα απο 1 ωρα στο τηλεφωνο και αφου με συνδεσανε με 4-5 υπαλληλους βρηκα τελικα τι εχει γινει.
εχουν κανει λαθος με δικαιολογητικα. καποια δεν μας ειπαν να τα στειλουμε, καποια τα χασανε....εχει το προγραμμα 'ΟΤΕ Double Play 24 για Φοιτητές, 23,25ευρω/μηνα'. το ποσο που πρεπει να πληρωσουμε
κανονικα ειναι 130ευρω.
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;