-
Από τα onboard του Hamilton τι συμπεραίνεις;
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Που τα έχεις δει αυτά με την τηλεμετρία; Ίσως σε κάποια σημεία ο Ραι να είναι πολύ ταχύς (όντως είναι απίστευτος πως ελέγχει την υποστροφή όπως ο Αλόνσο την υπερστροφή) αλλά γενικά αυτά νομίζω ότι είναι είναι urban legends...
Σε ενα εντυπο με βαρυτητα και απο εναν αρθογραφο με κυρος που ζει στην F1. Εμενα μου φτανουν αυτα, αν εσενα σου φαινονται urban legends, τι να πω.
Ναι αλλά ο κύριος αυτός δεν λέει (εντέχνως) εάν η τηλεμετρία δείχνει ότι ο Ραι είναι παντού τόσο γρήγορος, συνεχώς και με διάρκεια. Έπιασε ένα στοιχείο για μερικές αποδώσεις του Ραι (που πραγματικά είναι ο πιο γρήγορος σε ορισμένες πίστες, σε ορισμένες στροφές), το μετέδωσε φιλτραρισμένο και αυτό δημιουργεί το urban legend του 'μοναδικού' Ραικόνεν.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Εγώ θα επιμείνω στην -αιρετική ίσως, αλλά ο χρόνος θα δείξει- άποψή μου ότι ποτέ δεν ένιωσα τον Κιμι τόσο τρομερά γρήγορο οδηγό όσο με σθένος υποστήριζε ολόκληρο το σύστημα marketing της McLaren (και το οποίο στη συνέχεια απαξιώνει αυτούς που αποθέωνε).και εγω ετσι , ειδικα οταν προεκυψε ο aλονσο και ανεβασε επιδοσεις ο μοντογια στη Μακλαρεν . στα δοκιμαστικα υπαρχουν πιλοτοι που ξεχωριζουν με την ταχυτητα τους οπως Trulli , Webber.
βεβαια σε καμια περιπτωση δε περιμενα να ειναι πισω απο τον μασσα , αλλα και παλι νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις ακομα.
το qualifing του αυτη τη στιγμη ειναι χαλια.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ναι αλλά ο κύριος αυτός δεν λέει (εντέχνως) εάν η τηλεμετρία δείχνει ότι ο Ραι είναι παντού τόσο γρήγορος, συνεχώς και με διάρκεια. Έπιασε ένα στοιχείο για μερικές αποδώσεις του Ραι (που πραγματικά είναι ο πιο γρήγορος σε ορισμένες πίστες, σε ορισμένες στροφές), το μετέδωσε φιλτραρισμένο και αυτό δημιουργεί το urban legend του 'μοναδικού' Ραικόνεν.Το εχεις διαβασει το αρθρο;
-
Εγώ βλέπω το Μάσσα να έχει @@.. ακόμη και η προσπέρασεις που προσπάθησε να κάνει και έχασε επί της ουσίας τον αγώνα δείχνουν ότι έχει κάκαλα....
Ο Ραικότεν είναι πιλότος βολεψάκιας όπως είναι και ο Αλόνσο ........μακάρι ο Βραζιλιάνος να τους πατήσει αμφότερους...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Από τα onboard του Hamilton τι συμπεραίνεις;Μου αρέσει πάρα πολύ η προσέγγισή του και μου θυμίζει κάτι από παλιάς σχολής οδηγούς. Ελάχιστο 'ρολλάρισμα' και συνεχής επαφή με το πεντάλ του γκαζιού. Σε free practice sessions, όπου οι πίστες είναι ακόμα σκονισμένες και γλιστράνε, είναι εντυπαωσιακή η άνεση στον έλεγχο του αυτοκινήτου με αντιδράσεις άμεσες, ήρεμες και ψυχραιμότατες. Προς το παρόν έχουμε δείγματα από 4 πίστες μόνο, περιμένω να μαζέψω κι από άλλες διαφορετικές, αλλά ως τώρα τον έχω λατρέψει.
Για τον Alonso τα έχω χιλιοπεί, η οδήγησή του με απωθεί. Παρατήρησα, πάντως, ότι έχει αλλάξει ελαφρώς την προσέγγισή του στη McLaren, (είτε λόγω αυτοκινήτου είτε λόγω ελαστικών) και με εκνευρίζει λιγότερο. Ακόμα, πάντως, όταν ζορίζεται γυρνάει στον παλιό κακό του εαυτό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θαυμάζω το πάθος και το πώς σκυλιάζει γενικά. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία πρωταθλητή.
Πάντως, η μεταμόρφωση του Massa μετά τη Μαλαισία έχει αλλάξει την εικόνα του στη συνείδηση του κόσμου. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει όταν θα ξαναζοριστεί.
-
-
Εμενα φετος ο Μασσα μου θυμιζει... Damon Hill του 96!
Αν στριψει 1ος μην τον ειδατε μετα..αν τυχον μεινει πισω εκει κλαφτα...(καλα οχι και τοσο δραματικα..μονο 4 αγωνες εχουμε δει φετος)
-
Ο χρήστης Geo_F1 έγραψε:
Εμενα φετος ο Μασσα μου θυμιζει... Damon Hill του 96!**Αν στριψει 1ος μην τον ειδατε μετα..**αν τυχον μεινει πισω εκει κλαφτα...(καλα οχι και τοσο δραματικα..μονο 4 αγωνες εχουμε δει φετος)
Aυτό που έχω bold ισχύει με όλους τους καινούριους. Ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγούν. Σύγκρινε Κίμι σε Αυστραλία και τι έκανε στους υπόλοιπους αγώνες. Ο Αλόνσο στη Μαλαισία το ίδιο. Μάσσα στους δύο τελευταίους αγώνες: pole, FL, win.
-
Ναι αλλα ο Αλονσο και ο Κιμι δεν τα σκ@@σαν εκει που δεν ηταν επικεφαλης!Απλα εκαναν οτι μπορουσαν χωρις υπερβολες..
-
Ο χρήστης Geo_F1 έγραψε:
Αν στριψει 1ος μην τον ειδατε μετα..αν τυχον μεινει πισω εκει κλαφτα...Ο Αλονσο και ο Κιμι δεν τα σκ@@σαν εκει που δεν ηταν επικεφαλης!Απλα εκαναν οτι μπορουσαν χωρις υπερβολες..
Ποσο μεγαλο ειναι το δειγμα με το οποιο βγαζεις αυτο το συμπερασμα για το Massa? 5 αγωνες? 10? Ή μηπως...1?
-
Για φετος μιλαω.Δλδ για 4 αγωνες..το ειπα και πιο πανω νομιζω..
-
Ο χρήστης Geo_F1 έγραψε:
Για φετος μιλαω.Δλδ για 4 αγωνες..το ειπα και πιο πανω νομιζω..OK, στον ένα αγώνα ο Μάσσα ξεκίνησε τελευταίος χωρίς δική του ευθύνη και τερμάτισε 6ος ας πούμε. Πόσο χάλια επίδοση είναι αυτή; Στη Μαλαισία έκανε δύο απανωτά χοντρά λάθη, τον σταυρώσαμε και απάντησε με δύο αγώνες απόλυτης κυριαρχίας. Εμένα αυτό μου δείχνει αρκετά για την ψυχολογική δύναμή του και για μένα προσωπικά έχει ήδη ρεφάρει για την Μαλαισία.
-
Μου αρέσει πάρα πολύ η προσέγγισή του και μου θυμίζει κάτι από παλιάς σχολής οδηγούς. Ελάχιστο 'ρολλάρισμα' και συνεχής επαφή με το πεντάλ του γκαζιού. Σε free practice sessions, όπου οι πίστες είναι ακόμα σκονισμένες και γλιστράνε, είναι εντυπαωσιακή η άνεση στον έλεγχο του αυτοκινήτου με αντιδράσεις άμεσες, ήρεμες και ψυχραιμότατες. Προς το παρόν έχουμε δείγματα από 4 πίστες μόνο, περιμένω να μαζέψω κι από άλλες διαφορετικές, αλλά ως τώρα τον έχω λατρέψει.Το οτι μπλοκαρει περισσοτερο απο ολους δε σε απωθει?
Βεβαια γουστα ειναι αυτα και περι ορεξεως...κολκυθοπιτα, στην τελικη οι χρονοι ειναι που μετρανε και δε σημαινει οτι το στυλ που μας αρεσει περισσοτερο ειναι και το πιο αποτελεσματικο ή το αντιθετο.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Για φετος μιλαω.Δλδ για 4 αγωνες..το ειπα και πιο πανω νομιζω..
OK, στον ένα αγώνα ο Μάσσα ξεκίνησε τελευταίος χωρίς δική του ευθύνη και τερμάτισε 6ος ας πούμε. Πόσο χάλια επίδοση είναι αυτή; Στη Μαλαισία έκανε δύο απανωτά χοντρά λάθη, τον σταυρώσαμε και απάντησε με δύο αγώνες απόλυτης κυριαρχίας. Εμένα αυτό μου δείχνει αρκετά για την ψυχολογική δύναμή του και για μένα προσωπικά έχει ήδη ρεφάρει για την Μαλαισία.
Κρινεις τον Μασσα σε 2 αγωνες που εστριψε 1ος και δεν απειληθηκε ποτε!!Ναι μεν ειναι κυριαρχια αυτο αλλα οποιος και να στριβε 1ος θα κερδιζε (εσυ το ειπες πιο πανω)
Εγω κρινω βαση της Μαλαισιας γιατι εκει επρεπε να δειξει την παστα οδηγου που ειναι...(Εξου και το παραδειγμα με τον Hill)και τα θαλασσωσε!
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Το οτι μπλοκαρει περισσοτερο απο ολους δε σε απωθει?Βεβαια γουστα ειναι αυτα και περι ορεξεως...κολκυθοπιτα, στην τελικη οι χρονοι ειναι που μετρανε και δε σημαινει οτι το στυλ που μας αρεσει περισσοτερο ειναι και το πιο αποτελεσματικο ή το αντιθετο.
Όχι, δε με απωθεί, γιατί μπλοκάρει πολύ ελεγχόμενα και πάντα επειδή φρενάρει οριακά. Δε χάνει τη γραμμή του από το μπλοκάρισμα, απλά είναι το τελευταίο κομμάτι του φρεναρίσματος μέσα στο turn in.
Για μένα το στυλ μετράει πολύ, μερικές φορές περισσότερο κι από τους χρόνους, είναι θέμα προσωπικής άποψης για το racing.
-
Ο χρήστης Geo_F1 έγραψε:
Κρινεις τον Μασσα σε 2 αγωνες που εστριψε 1ος και δεν απειληθηκε ποτε!!Ναι μεν ειναι κυριαρχια αυτο αλλα οποιος και να στριβε 1ος θα κερδιζε (εσυ το ειπες πιο πανω)Εγω κρινω βαση της Μαλαισιας γιατι εκει επρεπε να δειξει την παστα οδηγου που ειναι...(Εξου και το παραδειγμα με τον Hill)και τα θαλασσωσε!
Αρα βγαζεις συμπερασμα για εναν οδηγο με βαση ενα μονο αγωνα (για την ακριβεια 1-2 στιγμες του αγωνα αυτου). Σεβαστη η γνωμη σου.
-
Όχι, δε με απωθεί, γιατί μπλοκάρει πολύ ελεγχόμενα και πάντα επειδή φρενάρει οριακά. Δε χάνει τη γραμμή του από το μπλοκάρισμα, απλά είναι το τελευταίο κομμάτι του φρεναρίσματος μέσα στο turn in.Ενα μπλοκαρισμα ποτε δεν ειναι ελεγχομενο (αφου ειναι ανεπιθυμητο, δηλαδη απωλεια ελεγχου) και ποτε δεν ειναι οριακο αλλα εξ'ορισμου πανω απο το οριο. Αν εννοεις οτι τα μπλοκαρισματα του ειναι πολυ συντομα σε διαρκεια οπως συνηθιζε ο Schumi ουτε αυτο ισχυει (τουλαχιστον σε οσα εχω δει εγω). Επισης ακομα κι οταν δε χανει τη γραμμη του χανει εστω και ελαχιστο χρονο κατα το φρεναρισμα και χαλαει και τα ελαστικα.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Κρινεις τον Μασσα σε 2 αγωνες που εστριψε 1ος και δεν απειληθηκε ποτε!!Ναι μεν ειναι κυριαρχια αυτο αλλα οποιος και να στριβε 1ος θα κερδιζε (εσυ το ειπες πιο πανω)
Εγω κρινω βαση της Μαλαισιας γιατι εκει επρεπε να δειξει την παστα οδηγου που ειναι...(Εξου και το παραδειγμα με τον Hill)και τα θαλασσωσε!
Αρα βγαζεις συμπερασμα για εναν οδηγο με βαση ενα μονο αγωνα (για την ακριβεια 1-2 στιγμες του αγωνα αυτου). Σεβαστη η γνωμη σου.
Για φετος ναι..Δεν κρινω την καριερα του Μασα γενικα!
-
εγω θεωρω το στυλ του αλονσο εντυπωσιακο γιατι ειναι μοναδικο. ειχαμε καποιον αλλο οδηγο να οδηγα ετσι?
και τα μπλοκαρισματα του χαμιλτον μου αρεσουν - καμια σχεση με αυτα τα υπερβολικα στο ξεκινημα του κιμι.(οκ ισως σε καποια σημεια)
πινι το 'μπλοκαρισμα' ουσιαστικα σημαινει οτι το λαστιχο παει πιο αργα απο το δρομο και βγαζει καπνο , δεν υπαρχουν δογματα στην οδηγηση. πχ γιατι μπορει ο χαμιλτον 'μπλοκαροντας' να ειναι πιο κοντα στο τελειο σημειο-οριο αποτι καποιος αλλος με λιγοτερο φρενο 'αμπλοκαριστος'.
Felipe Massa Vs Kimi Raikkonen