-
Σωστά...Ήταν! Αλλά μάλλον το έχεις βγάλει πια...Τέσπα, λογικό είναι, αφού έχεις Honda κι έχεις δώσει αρκετά χρήματα παραπάνω από όσα ζητάει ο ανταγωνισμός (κάποιος πρέπει να πληρώσει την 7ετή εγγύηση και δεν θα είναι ο Σαρακάκης αυτός...), σου δικαιολογώ τα σχόλια...
Απόλαυσε την ιαπωνική ποιότητά σου (με στάνταρ, τασάκι, πλαστική ταπετσαρία στις πόρτες, ραδιόφωνο ΑΜ-τα FM ήταν στα έξτρα, δεν κάνω πλάκα!...τουλάχιστον αυτά ήταν στάνταρ στα Civic to 90...οι ιταλοί είχαν τους τριγμούς, οι ιάπωνες δεν είχαν τριγμούς, ούτε και τίποτε άλλο!) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σωστά...Ήταν! Αλλά μάλλον το έχεις βγάλει πια...Τέσπα, λογικό είναι, αφού έχεις Honda κι έχεις δώσει αρκετά χρήματα παραπάνω από όσα ζητάει ο ανταγωνισμός (κάποιος πρέπει να πληρώσει την 7ετή εγγύηση και δεν θα είναι ο Σαρακάκης αυτός...), σου δικαιολογώ τα σχόλια...
Απόλαυσε την ιαπωνική ποιότητά σου (με στάνταρ, τασάκι, πλαστική ταπετσαρία στις πόρτες, ραδιόφωνο ΑΜ-τα FM ήταν στα έξτρα, δεν κάνω πλάκα!...τουλάχιστον αυτά ήταν στάνταρ στα Civic to 90...οι ιταλοί είχαν τους τριγμούς, οι ιάπωνες δεν είχαν τριγμούς, ούτε και τίποτε άλλο!)-
όταν κάνεις κλικ στην κατανάλωση δε βλέπεις το αμάξι μου.....
-
Δηλαδή το jazz για παράδειγμα που σήμερα κάνει 14100 και έχει ενα σωρό πράγματα είναι ακριβό,,,... Πόσο κάνει το αντίστοιχο με τους ίδιους χώρους
-
Εχω πεντε αμάξια και τελευταία πήρα honda και σε πληροφορώ ότι τελικά μου βγαίνουνε φτηνότερα στο τέλος (στη σούμα εννοώ)
-
Ενας φίλος εχει το Y και με πήγε βόλτα και δε μου άρεσε και σου δίνω και την πληροφορία ότι στην Fiat ακόμα ψάχνονται πως πουλάει το jazz τόσο καλά να το κάνανε και αυτοι!!!!!
-
-
Τελικά.... γιατί να πάρει κάποιος Yaris και όχι το Jazz ?
-
Yaris 1300cc 5d ξεκινάει από 13.990 το Luna.
Daihatsu SIRION 5d ξεκινά από 11.850
Daihatsu SIRION Sporty 1.3 5D 13.200Υπ' όψην ότι η ta Daihatsu κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και φτιάχνει η Daihatsu μοτερ για την Toyota καθώς είναι θυγατρικές. Το Sporty ας το δεις όχι για το τι έχει μόνο (σποιλες, αεροτομή, προβολάκια, ζάντες αλουμινίου κ.α.) αλλά μάλλον πιο έυκολα θα βρεις τι δεν έχει!!. Κι όμως πολλοί λόγω εμφάνισης; Λόγω ονόματος; Λόγω δυκτίου αντιπροσώπων; Προτιμούν να αγοράζουν το Yaris. Σε σχέση με το Polo με κλειστά μάτια το προτιμώ και λόγω εμφάνισης, και αξιοπιστίας που συνοδεύει τον όνομα της Toyota αλλά και εγγύησης. Απλώς σου παρέθεσα και μια για εμένα άλλη αξιόλογη πρόταση για εμένα της Daihatsu. Για άλλους ίσως δεν είναι.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τελικά.... γιατί να πάρει κάποιος Yaris και όχι το Jazz ?Για τους ίδιους λόγους που παίρνουν το rav
Τους φαίνεται λίγο καλύτερο και εκεί που είναι να πάρουν την απόφαση....
λένε....
Δε γαμι.... θα τα χώσω, μία φορά παίρνω αμάξι!!!!
-
Δεν έκανα κλικ στην υπογραφή σου, βαρέθηκα! Σε πιστεύω πάντως! Παράλειψή μου...
Το Jazz θα το αγόραζα κι εγώ, επειδή εχει χώρους και πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο. Είναι ακριβό πάντως, κοντεύει τα 15.000 και με το αυτόματο πιο πάνω...
Πάντως τις πολλές πωλήσεις πού τις είδες; Νομίζω μόνον στο UK πουλάει καλά, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος... Πανευρωπαϊκά, τα Panda και Grande είναι πιο πάνω...
Το Ypsilon παίζει σε μια κατηγορία μόνο του, αν ψάξεις στο Internet δεν θα βρεις πολλά παράπονα. Τελικά αυτό του φίλου σου τρίζει; Και που; Μιλάμε πάντα για το νέο μοντέλο σωστά;
Για το κόστος τελικά δεν ξέρω, αλλά ξέρω πως εκτός Jazz άντε και CRV (αν και αυτό το συζητάμε...) τα άλλα είναι αρκετά ακριβότερα από το μέσο όρο της κατηγορίας... Κι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα βέβαια... Λόγω της μεγάλης εγγύησης μάλλον! Πάντως αν ένα αυτοκίνητο δεν χαλάει γενικά, δεν βλέπω γιατί ένα Honda, ή ένα Τoyota που το αγοράζεις ακριβότερα λόγω εγγύησης θα το ανταγωνιστεί...Α, 5ετή εγγύηση (στην Ελλάδα...) έχουν και τα Fiat, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως είναι το ίδιο αξιόπιστα... Οι εγγυήσεις βασίζονται σε στατιστικά και φυσικά προπληρώνονται ΠΑΝΤΑ από τον αγοραστή!
Το νέο CRV και το RAV μοιάζουν πάρα πολύ, οπότε, όλο και κάτι θ' αλλάξει στο τι αγοράζουν οι Ελληνες...Θα δούμε!
Ασχετο: είδα μια μέρα Jazz με 16' σε μαύρο χρώμα... Ηταν αντικειμενικά όμορφο, αν και...υπερβολικές οι ζάντες! Ισως η αντιπροσωπεία να έπρεπε να δίνει ένα τέτοιο Sport kit, πολλοί θα τσιμπούσαν... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τους φαίνεται λίγο καλύτερο και εκεί που είναι να πάρουν την απόφαση....
λένε....
Δε γαμι.... θα τα χώσω, μία φορά παίρνω αμάξι!!!!
Ναι, αλλά ΟΧΙ βρε παιδιά 13.000€ για το βασικό, τρικύλινδρο 998cc.
Για ένα ΤΕΤΟΙΟ αυτοκίνητο δεν θα έδινα πάνω από 11.000€, ακόμα και toyota να είναι.
Έλεος πια.
Είδαν ότι το corolla πουλάει και κράτησαν την τιμή στα ύψη.
Είδαν ότι το yaris πούλησε και συνεχίζουν το ίδιο βιολί.Χρεώνουν την 'αξιοπιστία' +1.500€ και όποιος αντέξει.
Και, το μεταχειρισμένο Yaris δεν είναι avensis. Εγώ δεν θα έδινα
ούτε 5.000€ για μεταχειρισμένο yaris 5ετίας και δείτε τί
ζητάει ο κόσμος για yaris 1.0 μοντέλο 2000: από 6.300€ ως 7.800€Αν είναι δυνατόν! Δεν δίνεις άλλα 3.000 να πάρεις ΝΕΟ, ΩΡΑΙΟ αυτοκίνητο?
-
dimitrios πως πατησες 1300 getz?????? αμα ειναι ετσι τοτε κακως κραζουμε τον κινητηρα 1000. το ενα 'εχει' 0-100 11,5 και το αλλο 15,7.μου φαινεται πολυ περιεργο
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
[...] πιστευεις πως υπαρχει μοντελο της κατηγοριας που θα αντεξει σε μετωπικη-πλαγιομετωπικη τρακα με σημαντικα μεγαλυτερου ογκου αυτοκινητο πχ τζιπακι, καμια Μερσεντες κλπ;
[...] αλλο 50 και 60 χλμ ταχυτητα συγκρουσης σε ακινητο σημειο κι αλλο ωμη πραγματικοτητα, με τη θεωρια δεν σωζονται ζωες[...]Εγώ πάντως μπορώ να σου πω πως το παλιό Yaris σε πλαγιομετωπική σύγκρουση με βανάκι (τύπου Trasporter) Mercedes, με 50-60 έκαστος, έσωσε τον οδηγό του.
Φυσικά από το Yaris δεν έμεινε τίποτα απολύτως ατσαλάκωτο, αλλά ο στόχος επετεύχθη, σωστά;Η θεωρία απέχει από την πράξη, αλλά τουλάχιστον για το παλιό Yaris και η πράξη έδειξε πως ήταν εκπληκτικό αυτοκίνητο, όσον αφορά στην παθητική του ασφάλεια, όπως επίσης και ότι τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του μπορούν να 'αντέξουν' μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητα πολλαπλάσιας μάζας.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
dimitrios πως πατησες 1300 getz?????? αμα ειναι ετσι τοτε κακως κραζουμε τον κινητηρα 1000. το ενα 'εχει' 0-100 11,5 και το αλλο 15,7.μου φαινεται πολυ περιεργοχμμ τι να σου πω,επανελειμένα,δεν μπορούσε με τίποτα να με περάσει....
το είχα για 2 εβδομάδες και κυριολεκτικά του ήπια το αίμα πάντως...
lol
-
για εμένα όχι δεν αξίζει ένα Yaris σε αυτή την τιμή.
το Swift είναι value4money σε αυτή την κατηγορία που όλοι κοιτούν περισσότερο την τιμή.
-
Κι εγω με τη σειρα μου Δημητριε απορω πως πατησες το Getz, επειδη οδηγησα οτι υπαρχει στην κατηγορια και μαλιστα μερικα και δυο φορες για να εχω αποψη τα μονα που με συγκινησαν με πρωτο μου κριτηριο την καλη οδικη συμπεριφορα ηταν τα Swift, Clio(απαραδεκτο ηλεκτρογκαζο), Colt και Fiesta!
Το Getz εχει το πιο κοντο σαζμαν απο ολα και κατα συνεπεια λογω και του δυνατου κινητηρα εχει τρομερες ρεπριζ, αποκλειεται να περασες ειδικα λογω δυναμης το συγκεκριμενο αυτοκινητο με Yaris 1000cc εκτος και εννοεις πως το εστριβες καλυτερα απο τον αλλον και μας οδηγεις σε λαθος συμπερασματα!
Οσο για το Jazz μονο ποιοτικο δεν ειναι μεσα, εχει καλο σαζμαν, καλουτσικο μοτερ αρκετα ελαστικο αλλα μεχρις εκει, για πατε οσοι θελετε να κανετε τεστ ντραιβ και μετα ξανασυζηταμε κι οχι με τις πλουσιοτερες εκδοσεις καθε αντιπροσωπειας αλλα με αυτες που ειναι συναγωνισιμες σε τιμη, αυτο ηταν ενα απο τα κριτηρια μου και κατεληξα στο Σουιφτ, ας πουμε το 207 με συγκινησε αλλα λιγο η ποιοτητα στην απλη εκδοση, λιγο η τιμη και ακομη περισσοτερο το ηλεκτρογκαζο με στεναχωρησαν, τουλαχιστον στο Σουιφτ παταω γκαζι και επιταχυνει (οσο μπορει) παταω φρενο και φρεναρει δεν επικοινωνουν τα πενταλ με τον κολο μου...(συγνωμη)
Τελος παντων επειδη δεν ημουν ποτε οπαδος της Σουζουκι οποτε δεν μπορει να με χαρακτηρισει κανεις πορωμενο κι επειδη οπως ειπα οδηγησα και για πολυ ΟΛΑ τα αυτοκινητα της κατηγοριας θεωρω πως εκανα ισως την καλυτερη επιλογη αν και το προσωπικο κριτηριο του καθενος δειναι διαφορετικο, πχ το Y δεν πηγα να το δω καν αφου δεν μου αρεσει αλλα δεν σημαινει πως δεν ειναι καλο αυτοκινητο, απλα δεν εχω αποψη!Παντως και το Σουιφτ εχει μειον οτι θελει στροφαρισμα για να αποδοσει αφου ειναι υψηλοστροφο και χωρις πολυ ροπη αλλα απο κρατηματα μακραν καλυτερο απο τα περισσοτερα, αν καποιος δεν με πιστευει ευχαριστως τον κανω μια βολτα σε στριφτερες διαδρομες!
-
Ο χρήστης newbie06 έγραψε:
Geia sas. Telika aksizei na parei kaneis to Yaris?
Yaris or Polo?ÃåéÜ ÷áñÜ ößëå. Åßìáé êÜôï÷ïò åíïò Yaris II 1.3L ìáýñïõ ÷ñþìáôïò.
Áð ôéò ôñåßò åêäüóåéò (ôïí ÖåâñïõÜñéï ôïõ 2006) óêüðåõá íá ðÜñù ôçí ðéü öèçíÞ. Áëëá ôåëéêÜ ðñïôßìçóá íá äþóù 300 åõñþ ðáñáðÜíù ãéá ôïõò 9 áåñüóáêïõò + radio-cd mp3 ìå 6 ç÷åßá.
Åßìáé ðáñá ðïëõ åõ÷áñéóôçìÝíïò :- áð ôï óÝñâéò ôïõ ðüëéò (å÷ù êÜíåé ôï ðñþôï óôá 15.000 -- ôùñá åßìáé óôá 20+)
- ôïõò ÷þñïõò ãéá ìåíá êáé ôïõò õðüëïéðïõò.
- ôçí áíåóç.
- ôçí êáôáíÜëùóç (ìáêñéåò ó÷Ýóåéò êáé ó÷åóç óõìðßåóçò 11:1 )
- ôï áßóèçìá ÷áëÜñùóçò êáé îåêïýñáóçò ðïõ ðñïóöÝñåé ìåôá áðï ìéá áã÷ùôéêÞ çìÝñá.
- ôï ðïëý êáëï radio-cd.
Ôüôå åß÷á äïêßìáóåé êáé ôï corolla.
Ùò ìÝôñï óýãêñéóçò ëïéðüí
Ôï Yaris óå ó÷Ýóç ìå ôï Corolla Hatchback:
**
Å÷åé ðïëý ìéêñüôåñç êáôáíÜëùóç áð ôï corolla êáé åßíáé ðïéü ïéêïíïìéêï.
Åéíáé ìéêñï êáé åõêïëï óôçí ðüëç.
Õóôåñåß óå ðüñô-ìðáãêáæ.
Õóôåñåß óå åðéäüóåéò.
Åßíáé áðåßñùò ðéü Üíåôï óôçí ðüëç, ëüãù ôïõ ýøïõò êáé ôùí êáèéóìÜôùí.
Åßíáé ðéü îåêïýñáóôï óôïí áõôïêéíçôüäñïìï ìÝ÷ñé ôá 130km/h.Ôï åóùôåñéêü ôïõ åßíáé Üëëç êëáóç áöïý åßíáé ôï ìïíáäéêü óôçí ÅëëÜäá (ìáæß ìå ôï íåï civic) ðïõ êáëýðôåé çäç ôéò ðñïäéáãñáöåò ìéêñþí åóùôåñéêþí ÷þñùí ãéá ôéò êáñêéíïãüíåò ïñãáíéêÝò åíþóåéò (ôïëïõÝíéï, óôçñÝíéï êëð), ïé ïðïéåò èá éó÷ýóïõí áð ôïí Áðñßëéï 2007 óôçí Éáðùíéá...
**
Ìå âïçèü ôïí õðïëïãéóôÞ ôáîéäéïý ç êáôáíÜëùóç óôá 5.5L/100km óôáèåñç ùò ôùñá ìå ôá÷ýôçôåò åùò 130km.Ôï ìåãéóôï êáôüñèùìá ìïõ åßíáé ìüíï ãéá ôçí áíáâáóç Èåó/íßêç-Ðïëýãõñïò-Ðëáíá ìå ôá÷ýôçôá 70-110 ÷ùñéò íá õðåñâþ ôá 5.8L/100km.
Å÷åé ðïëõ ìáêñéåò ó÷Ýóåéò ôüóï ç 2ç üóï êáé ç 3ç (ìå÷ñé 130)
åðïìåíùò åÜí èÝëåéò ðïëý íåýñï, ç ôñßôç ðéÜíåé äõíáôá óôá (70-120 ìå 130 ôï üñéï). Óôéò áíçöüñåò äÝí åðçñåÜæåé ðïëý ôçí êáíÜëùóç, éäéáßôåñá åÜí áêïëïõèåß êáôçöüñá åðåéäç ñïëÜñåéò ìå ìåãáëýôåñç ôá÷ýôçôá.
ÄéÜöïñá ãåãïíüôá ðïõ óõíÝâçóáí:- Eß÷á æçôÞóåé áåñïôïìÞ (300Å) +äùñï óõíáãåñìü. (ï ôïðéêüò áíôéðñüóùðïò ôï êáèõóôåñçóå ôïõëÜ÷éóôïí åíá ìÞíá) êáé ìå ðÞñáí ôñåßò öïñÝò áð ôá êåíôñéêÜ óôçí ÁèÞíá íá ìå ñùôÞóïõí åÜí Ý÷ù êÜðïéï ðáñÜðïíï ãéá ôçí åîõðçñÝôçóç êáé Üí åß÷á êÜðïéï ðñüâëçìá ìå ôï áõôïêßíçôï...
- Åíá áðüãåõìá ÓáââÜôïõ ôï (ìéáò åâäïìÜäáò ôüôå) Yaris äÝí Ýëåãå íá ðÜñåé åìðñüò (ç ìßæá äÝí äïýëåõå). Ðáßñíù óôï íïýìåñï ðïõ õðÞñ÷å óôï ðßóù ðáñÜèõñï ôïõ áõôïêéíÞôïõ (åõôõ÷þò åßíáé äùñåÜí ç êëÞóç) êáé ôïõò ëÝù ôá êáèÝêáóôá. Óå 1 þñá Þñèå ôå÷íéêüò ìå ãåñáíü êáé áöïý ðñïóðáèçóå ìáôáéùò, íá âÜëåé åìðñüò ÷ùñßò êáèüëïõ óõìðëÝêôç!!! , ôï ðÞñå... ÌÜëéóôá, ôï Yaris ðÜíù óôïí ãåñáíü!!!
Åß÷á ãßíåé Ýîáëëïò (êáèüôé åßìáé ôïãéïôÜêéáò áðï êïýíéá -ðñÝðåé íá ôï ïìïëïãÞóù- êáé ìéá ôåôïéá êáôáóôáóç äÝí ìðïñïýóá ïýôå êáí íá äéáíïçèþ). ÔåëéêÜ áðïäåß÷ôçêå ïôé õðÜñ÷åé áéóèçôÞñáò ðïõ åìðïäßæåé ôç ìßæá íá ëåéôïõñãåß üôáí ï óõìðëÝêôçò äÝí ðáôéÝôáé êáëÜ.
Åêåßíç ôçí çìÝñá, åß÷á âÜëåé Ýíá åðéðëÝïí ðáôÜêé, ãéá íá ìÞí ëáóðùíåôáé ôï êáéíïýñãéï, ìå áðïôÝëåóìá íá ìÞí ðáôéÝôáé ùò ôÝñìá ï óõìðëÝêôçò. ÐïëëÝò öïñÝò êáé üôáí åßìáé ðïëý êïõñáóìÝíïò, óõìâáßíåé, ïôáí âáæù åìðñïò, íá ìÞí ðáôÜù êáëá ôï óõìðëÝêôç.
Ëïéðüí ôá óôïé÷åßá
15,560 åõñù ìå ôï êëåéäé (áóöÜëåéá toyota).
ôï ðñþôï service óôá 15ê êüóôéóå 125åõñù. (4Ë ëÜäé 5W40 óõíè., ößëôñï ëáäéïõ, öëÜíôæá ôÜðáò, êáèáñéóôéêü öñÝíùí, äéáöïñá õãñá +åñãáóéá)
Ôï äåýôåñï óôá 30ê êé áðï êåß êáé ðÝñá êÜèå 30ê Þ 2 ÷ñüíéá (üðïéï ðåñÜóåé ðñþôï)
Ôçí áóöÜëåéá ôçí áíáíÝùóá (óôéò 20 Áõãïõóôïõ) 210 åõñù (ïðïéï êáé íá ðÜñåéò, êïéôáîå ç áóöÜëåéá óïõ íá óå êáëýðôåé ãéá éäéùôéêÜ ðÜñêéíãê ð÷ óïýðåñ ìÜñêåô, Village Center êëð êáèùò åðßóçò êáé üôáí åßóáé óôáìáôçìÝíïò óôçí Üêñç ôùí äñüìùí ìÝóá êé Ýîù áð ôçí ðüëç, äéïôé ðïëëÜ áêïýãïíôáé...)×åìþíá - Êáëïêáßñé åßìáé áíáãêáóìÝíïò íá äïõëåýù óõíå÷þò ôï êëéìáôéóôéêü ìå êëåéóôü ôïí åîùôåñéêü áÝñá ùóôå íá ìçí èáìðþíïõí ôá ôæáìéá. (Áíïßãù ôïí åîùôåñéêü áÝñá ïôáí äåí õðÜñ÷ïõí äßðëá Þ áðÝíáíôé áëëá ï÷çìáôá ðïõ íá äéá÷Ýïõí áõôç ôç áðáßóéá ìðü÷á ôçò âåíæßíçò ç ôïõ diesel...)
Ìå âáóç ôá ôùñéíÜ äåäïìÝíá èá ðñïôéìïýóá ôçí ðéü áêñéâÞ Ýêäïóç (óôá 17-18ê åâãáéíå ôüôå) ìå ôïí éïíéóôç plasmacluster êáé óéãïõñá ìå êÜðïéï CVT ç åóôù ÌÌÔ. (ãéá Aftermarket éïíéóôç äåí åßìáé óéãïõñïò... )
ÁõôÜ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως τις πολλές πωλήσεις πού τις είδες; Νομίζω μόνον στο UK πουλάει καλά, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος... Πανευρωπαϊκά, τα Panda και Grande είναι πιο πάνω...
Το Ypsilon παίζει σε μια κατηγορία μόνο του, αν ψάξεις στο Internet δεν θα βρεις πολλά παράπονα. Τελικά αυτό του φίλου σου τρίζει; Και που; Μιλάμε πάντα για το νέο μοντέλο σωστά;Stin Agglia exei arketa Jazz kai ta odigane OLA ilikiomenoi.
To Ypsilon pou exoume emeis 2 xronia twra den trizei kai den exei xalasei tipota (bebaia twra pou to eipa, mporei na spasoun ola )
Antitheta exontas empeiria apo 2eti Fiesta kai Polo, ekei na deis triksimoOso gia poliseis to Ypsilon poulise para pola se oli tin Europi, kai an pouliotan Agglia tha kseskize (mia mera eixe ena Italiko parkarismeno sto City tou Londinou kai o kosmos to xazeue )
Gia na mpoume pali on topic, nomizo oti o JimTheo ekane tin kalyteri agora. Bargain to Swift se auti tin timi
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
την κατανάλωση (μακριες σχέσεις και σχεση συμπίεσης 11:1 )
Εξηγείς λίγο τη σχέση μακριές σχέσεις και υψηλή συμπίεση; Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Εκτός από την ευαισθησία στην κακή βενζίνη... Από απόδοση δεν είναι κάτι σπουδαίο το Υaris... Το Swift του ρίχνει στ' αυτιά σε απόλυτες τιμές, αλλά και στο δρόμο!
Το εσωτερικό του είναι άλλη κλαση αφού είναι το μοναδικό στην Ελλάδα (μαζί με το νεο civic) που καλύπτει ηδη τις προδιαγραφες μικρών εσωτερικών χώρων για τις καρκινογόνες οργανικές ενώσεις (τολουένιο, στηρένιο κλπ), οι οποιες θα ισχύσουν απ τον Απρίλιο 2007 στην Ιαπωνια...
Αυτό το άλλη κλάση δεν το κατάλαβα...Χημικός είσαι; Εγώ ένα πλαστικό ταμπλό βλέπω στο Υaris... Αντε χωρίς τολουόλιο, αλλά η πλαστικούρα πλαστικούρα! Το έρμο το Ypsilon που καταθάβεις έχει ακόμη και δέρμα! Τι κλάση είναι εκείνο τότε; Αλλά συγνώμη, εκείνο τρίζει ε;
- Ενα απόγευμα Σαββάτου το (μιας εβδομάδας τότε) Yaris δέν έλεγε να πάρει εμπρός (η μίζα δέν δούλευε). Παίρνω στο νούμερο που υπήρχε στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου (ευτυχώς είναι δωρεάν η κλήση) και τους λέω τα καθέκαστα. Σε 1 ώρα ήρθε τεχνικός με γερανό και αφού προσπαθησε ματαιως, να βάλει εμπρός χωρίς καθόλου συμπλέκτη!!! , το πήρε... Μάλιστα, το Yaris πάνω στον γερανό!!!
Είχα γίνει έξαλλος (καθότι είμαι **τογιοτάκιας απο κούνια **-πρέπει να το ομολογήσω- και μια τετοια κατασταση δέν μπορούσα ούτε καν να διανοηθώ). Τελικά αποδείχτηκε οτι υπάρχει αισθητήρας που εμποδίζει τη μίζα να λειτουργεί όταν ο συμπλέκτης δέν πατιέται καλά.
Το bold εξηγεί αρκετά για όσα γράφεις μάλλον...
το πρώτο service στα 15κ κόστισε 125ευρω. (4Λ λάδι 5W40 συνθ., φίλτρο λαδιου, φλάντζα τάπας, καθαριστικό φρένων, διαφορα υγρα +εργασια)
Ακριβό δεν είναι; Σε μή εξουσιοδοτημένο ούτε τα μισά δεν θα ήταν...Τα μόνα ανταλλακτικά ήταν τα λάδια και το φίλτρο...Αστείο ποσό δηλαδή...
Με βαση τα τωρινά δεδομένα θα προτιμούσα την πιό ακριβή έκδοση (στα 17-18κ εβγαινε τότε) με τον ιονιστη plasmacluster και σιγουρα με κάποιο CVT η εστω ΜΜΤ. (για Aftermarket ιονιστη δεν είμαι σιγουρος... )
Σ' αυτά τα λεφτά θ' αγόραζα ένα TSI ή ένα full full full έξτρα μικρό σαν το...τριζάτο Ypsilon! Που θα είχε εξοπλισμό από άλλες κατηγορίες, δέρματα, ηλιοροφές, αυτόματο, διζωνικό, κλπ κλπ
-
Αν το Yaris εχει μακριες σχεσεις τι να πει και το Σουιφτ;
Εβαλα πιο κοντα λαστιχα κατευθειαν απλα για να κοντυνω λιγο τις σχεσεις αφου παροτι το Σουιφτακι ειναι πιο γρηγορο με διαφορα σε επιταχυνσεις απο σταση απο τα περισσοτερα super-mini ειναι μετριο εως κακο στις ρεπριζ ειδικα με 4η-5η φυσικα λογω σχεσεων.Και βεβαια με 12100 που εδωσα (ουτε 3500 ευρω λιγοτερα απο το δικο σου Yaris απορω πως δινετε τοσα λεφτα για κουβαδες και δεν αγοραζετε αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας ) εχει και ΜΡ3 player κι ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες οπως θερμαινομενα, ρυθμιζομενα κλπ κλπ 6 ηχεια, ABS-EBD-Brake assist (ευτυχως για την καλη ασφαλτο, δυστυχως για τα δυσκολα δεν εχει ESP) και με 50 ευρωπουλα κρατησαν τα μαμα λαστιχα και μου βαλαν 195/50/15 Toyo T1-R!
Τωρα για τα πλαστικα δεν πολυκαταλαβα που εντοπιζεις το πλεονεκτημα στο οτι δεν ειναι καρκινογονα αλλα η βενζινη που καιμε ειναι με διαφορα καρκινογονα η μηπως εδωσες αυτα τα επιπλεον λεφτα για τα πλαστικα του ταμπλω , μην τρελλαθουμε, κι εγω εχω τριετη εγγυηση και μαλιστα Ιαπωνικη κατασκευη που ΔΕΝ εχει το νεο Yaris εστω κι αν παραμενει Toyota με οτι αυτο συνεπαγεται!
Απο καταναλωση με το δικο μου πολυ βαρι ποδι κι αστρωτο σχετικα κινητηρα (θελει πολλα χλμ ακομη για να ανοιξει οπως ολα τα Ιαπωνικα) εχω σταθερα κατω απο 6,8lt εντος πολεως αλλα εχε υποψιν σου πως αν κοιταζεις την καταναλωση με βαση τον υπολογιστη ταξιδιου απατασαι αφου ΟΛΟΙ λενε ψεματα και το εχω διασταυρωσει σε τρια τουλαχιστο αυτοκινητα Γερμανικα και Ιαπωνικα!Για να μην ξεχασω πληρωνω και λιγοτερα τελη κυκλοφοριας ως 1300αρι που δηλωνεται το Σουιφτ και μικροτερα ασφαλιστρα αν αυτο μετραει για καποιους.
Οσο για τη συχνοτητα service κανε οπως νομιζεις αυτοκινητο σου ειναι αλλα το πρωτο στα 15000χλμ , τι σοι στρωσιμο εκανες στο αυτοκινητο και το αφησες με τα μαμα ημισυνθετικα η απλα ορυκτελαια που ειχε απο το εργοστασιο και σκοπευεις να κανεις καθε 30000χλμ service;
Ξαναλεω αποψη μου, δεν σημαινει οτι εχω δικιο η την ασπαζεσαι, και το δικο μου λεει καθε 15000χλμ αλλα σκοπευω καθε 7500 να αλλαζω λαδια ενω ηδη αλλαξα τα μαμα με αλλα (μετρια ημισυνθετικα για καλο στρωσιμο μαζι με φιλτρο πληρωσα 38 ευρω κι εσυ θεωρεις τα 125 λιγα... ) στα πρωτα 400+χλμ και θα τα ξανααλλαξω τωρα στα 2000χλμ με πολυ καλης ποιοτητας συνθετικα!Παρολ'αυτα για να ξερεις σκοπευω να του κανω τα service σε γνωστο μου συνεργειο Toyota αφου και καλοι μαστορες ειναι και φιλοι αλλα προπαντων επειδη εχουν οργανωση και εξοπλισμο Toyota για να λεμε και τα καλα και τα κακα ενω τα δικα μας συνεργεια ειναι Γ.Τ.Π.!
Φυσικα και δεν χανω εγγυηση αφου θα αγοραζω γνησια ανταλλακτικα απο την αντιπροσωπεια και θα μου βαζουν κανονικα τις σφραγιδες στο βιβλιο service! -
**15,560 ευρω με το κλειδι (ασφάλεια toyota). **
Δηλαδή να χαίρομαι που εγώ έδωσα ακριβώς 1.340€ περισσότερα για ένα μακράν
ασφαλέστερο αυτοκίνητο (συγκεκριμένα το ασφαλέστερο), μεγαλύτερο, πολύ ταχύτερο,
ανετότερο, ησυχότερο, ευχάριστο στην οδήγηση μέχρι αηδίας.Σόρρυ για το ποστ μου βρε παιδιά, αλλά 15560 για ένα yaris είναι εμπαιγμός
-
Επειδή οι πωλησεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρουν δείχνοντας τις προτημίσεις των αγοραστών (και την εμπιστοσύνη τους) κοιτούσα τις πωλήσεις του Αυγούστου (δυστηχώς το AMS δεν έχει πιο πρόσφατες).
Hyundai Getz 8o
Toyota Yaris 9o
Suzuki Swift 10oαπό εταιρίες
Toyota 1h
Hyundai 2h
Suzuki 8hΓια Αύγουστο αυτά
Ανακατατάξεις οπωδήποτε υπάρχουν (για τον Οκτώβριο αναφέρομαι) όμως το περίεργο στις 2 πρώτες θέσεις να είναι ότι έχουμε μία εταιρία η Toyota που είναι από τις άκριβές ας πούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μία η Hyundai που είναι από τις φθηνές. Τι κοινό έχουν όμως για να τις εμπιστεύονται και να τις αγοράζουν οι περισσότεροι αγοραστές (για αρκετά χρόνια και η Hyundai και η Toyota πλασάρονται στις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις). Μια ικασία θα κάνω από προσωπική εμπειρία. Την αξιοπιστία (μερικοί θα ξυνίσουν ότι τα Hyndai είναι αξιόπιστα αυτά τα κορεάτικα αυτοκίνητα!!) και το ότι έχουν προτάσεις καλές για την μικρή και μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων που είναι και οι πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Κι εγω με τη σειρα μου Δημητριε απορω πως πατησες το Getz, επειδη οδηγησα οτι υπαρχει στην κατηγορια και μαλιστα μερικα και δυο φορες για να εχω αποψη τα μονα που με συγκινησαν με πρωτο μου κριτηριο την καλη οδικη συμπεριφορα ηταν τα Swift, Clio(απαραδεκτο ηλεκτρογκαζο), Colt και Fiesta!
Το Getz εχει το πιο κοντο σαζμαν απο ολα και κατα συνεπεια λογω και του δυνατου κινητηρα εχει τρομερες ρεπριζ, αποκλειεται να περασες ειδικα λογω δυναμης το συγκεκριμενο αυτοκινητο με Yaris 1000cc εκτος και εννοεις πως το εστριβες καλυτερα απο τον αλλον και μας οδηγεις σε λαθος συμπερασματα!
Οσο για το Jazz μονο ποιοτικο δεν ειναι μεσα, εχει καλο σαζμαν, καλουτσικο μοτερ αρκετα ελαστικο αλλα μεχρις εκει, για πατε οσοι θελετε να κανετε τεστ ντραιβ και μετα ξανασυζηταμε κι οχι με τις πλουσιοτερες εκδοσεις καθε αντιπροσωπειας αλλα με αυτες που ειναι συναγωνισιμες σε τιμη, αυτο ηταν ενα απο τα κριτηρια μου και κατεληξα στο Σουιφτ, ας πουμε το 207 με συγκινησε αλλα λιγο η ποιοτητα στην απλη εκδοση, λιγο η τιμη και ακομη περισσοτερο το ηλεκτρογκαζο με στεναχωρησαν, τουλαχιστον στο Σουιφτ παταω γκαζι και επιταχυνει (οσο μπορει) παταω φρενο και φρεναρει δεν επικοινωνουν τα πενταλ με τον κολο μου...(συγνωμη)
Τελος παντων επειδη δεν ημουν ποτε οπαδος της Σουζουκι οποτε δεν μπορει να με χαρακτηρισει κανεις πορωμενο κι επειδη οπως ειπα οδηγησα και για πολυ ΟΛΑ τα αυτοκινητα της κατηγοριας θεωρω πως εκανα ισως την καλυτερη επιλογη αν και το προσωπικο κριτηριο του καθενος δειναι διαφορετικο, πχ το Y δεν πηγα να το δω καν αφου δεν μου αρεσει αλλα δεν σημαινει πως δεν ειναι καλο αυτοκινητο, απλα δεν εχω αποψη!Παντως και το Σουιφτ εχει μειον οτι θελει στροφαρισμα για να αποδοσει αφου ειναι υψηλοστροφο και χωρις πολυ ροπη αλλα απο κρατηματα μακραν καλυτερο απο τα περισσοτερα, αν καποιος δεν με πιστευει ευχαριστως τον κανω μια βολτα σε στριφτερες διαδρομες!
ελα μία μέρα να σε πάω βόλτα με 25000 χλμ να δεις αν τρίζει κάτι και τι ποιότητα έχει. Καλύτερη απο του Type_R
-
Δεν ειπα οτι τριζει αν και το test drive ετριζε πολυ αλλα απο εμφανιση και φινιρισμα τα πλαστικα του ειναι χαλια, συγνωμη και μενα μου αρεσουν τα Ιαπωνικα και πηγα στην Honda με διαθεση να μου αρεσει αυτο το αυτοκινητο αλλα απογοητευτηκα, ειναι χειροτερα κατα πολυ κι απο του Σουιφτ που δεν ειναι κι οτι καλυτερο αφου εχει σκληρα πλαστικα παντου και βεβαια ειναι πανακριβο οπως ολα τα Honda (καπως πρεπει να πληρωθει η ασφαλιστικη που καλυπτει την εγγυηση περαν της πανευρωπαικης που ειναι 3 χρονια για ολα τα Honda).
Για να ειμαι ειλικρινης το Jazz μου θυμισε το επαγγελματικο του πατερα μου που ναι μεν δεν σπαει δεν χαλαει αλλα ειναι πως να το κανουμε 'αγροτικο' και παραυτα στο σαλονι καλυτερο απο το Jazz (Nissan Navara) κατα πολυ!
Συγνωμη δεν ειμαι πορωμενος οπως ξαναειπα με το Σουφιτ αλλα το οτι το Yaris πχ εχει καλη ποιοτητα (απτη και πραγματικη) στο σαλονι ειναι αδιαμφισβητητο εστω κι αν δεν μου αρεσουν τα οργανα στο κεντρο η το οτι το 207 μου θυμισε αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας και ειχε πολυ καλο σαλονι και το πιο ομορφο της κατηγοριας για τα γουστα μου (στην πλουσια εκδοση του) δεν αλλαζουν, ειπαμε να λεμε τα καλα αλλα ας μην ειμαστε κολλημενοι με μαρκες εστω κι αν ο ιδιος ειμαι ΙαπωνοΓαλλοφιλος, καποια απο αυτα ειναι ακομη αγροτικα στο εσωτερικο πως να το κανουμε!
Τελος παντων και το Ιμπρεζα δεν εχει κανενα τρομερο σαλονι αγροτικο ειναι αλλα ουτε τριζει με 225/40/18 λαστιχα και φυσικα εστω κι αν πασχει απο φινιρισμα εχει πληρως μαλακα και ποιοτικα πλαστικα.
Εκεινο που εκρινα εγω ειναι αν υπαρχει λογος να δωσει κανεις 3500 ευρω περισσοτερα για να παρει ενα αυτοκινητο που ελαχιστα πραγματα εχει καλυτερα απο το δικο μου ενω σε αρκετα σημαντικα - για μενα - σημεια ειναι χειροτερο (πχ οδικη συμπεριφορα) και φυσικα με τοσα λεφτα οποιαδηποτε στιγμη και οτι προβλημα να σου παρουσιαστει το καλυπτεις μονο με τη διαφορα χρηματων ακομη και σπασμενος κινητηρας!
Toyota Yaris (1ης Γενιάς) Forum