-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Τελικά δεν έκανα μαλακία που μαζί με τον Ποπολάρο ακύρωσα κι εγώ την παραγγελία της Cayman
Πνευματώδες, ακύρωσε τη παραγγελία, ειδικά για τη Μπανανία υπάρχει και η 911GT3...
Rallyeman δεν διαφωνούμε, όπως λες και εσύ πολλές φορές σε χρήση πίστας (ανάλογα και τη πίστα, το αυτοκίνητο κλπ) το μπλοκέ διαφορικό μπορεί να μην προσφέρει πολλά οπότε μπορεί να μην χρησιμοποιείται ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν θέλετε διαβάστε αυτό το τόπικ απο αμερικάνικό φόρουμ για elise:http://www.elisetalk.com/forums/showthread.php?t=16779
Είναι λίγο μεγάλο αλλά θα δείτε ενδιαφέροντα πράγματα για την χρήση του τόρσεν σε elise.
Gia na doume ti lene sta forum….
Have to ask,
What the hell do you want traction control and an LSD for?
this is an Elise, not a ZR-1 or the like!
if you are spinning one rear wheel, then sort out the suspension so that it does not un-load the rears ahead of the front (the reason the wheel is spinning in the first place). Adding an LSD is only going to bugger up the balance of the car in these situations and make it far more likely that the car will spin out.
as for traction control, that's what your right foot is for, and with only 189Bhp, it's hardly a big issue.
save your money and work on the important stuff.
Quote:
Originally Posted by Surferjer
We want LSD for autoxing. Yes, we need it.come on then, explain this in DETAIL.
I race an Elise, with up to 300Bhp, I do NOT run an LSD (actually took it out of the box), if you spinning up one wheel, then it's becuse you are un-loading it.
Quote:
Originally Posted by keith86a
I want traction control for my turboed elise.as above, what is your right foot for?
Look,
are you reading and taking in what I am trying to get though to you?
if you are spinning up the inside wheel, it;'s because the suspension is un-loading that wheel.
yes, an agressive LSD (NOT torsen) may well be able to stop this, but what you will end up doing in over-taxing the only wheel on the ground, thus it will break away and the car will spin.
the intelegent way to stop this happening is to get the suspension set so that it does not unload the rear wheels in tight corners, this is EXACTLY the same for a cct car at hairpin corners etc.
the Elise is std trim is quite bad for this, you need to stop the car rolling and make sure it unloads the inside front wheel BEFORE the rear.
An diabasete olo to topic tha deite oti lene oti xreiazonte to LSD logo idiomorfias ton agonon, (xamiles taxytites, kleistes strofes kai sto oti den mporoun na allaksoun elatiria, giati an to kanoun tha pane se katigoria me megathyria).
As mou pei kapios se ti diaferei auto apo auta pou eipa egw?
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=722712#722712 -
Πολύ ωραία και ας μου πεί κάποιος και εμένα (αφού διαβάσει όλο το τόπικ) σε τι διαφέρει απο αυτά που είπα εγώ στα ποστ μου.
Επίσης ας μου πει σε ποιο σημείο ακριβως διαφωνούν η Ohlins, η Lotus με αυτούς που παίζουν πολύ playstation.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολύ ωραία και ας μου πεί κάποιος και εμένα (αφού διαβάσει όλο το τόπικ) σε τι διαφέρει απο αυτά που είπα εγώ στα ποστ μου.Επίσης ας μου πει σε ποιο σημείο ακριβως διαφωνούν η Ohlins, η Lotus με αυτούς που παίζουν πολύ playstation.
Re edw tha mas peis oti symfonoume kiolas.
Esy eleges oti einai aparetito gia tin Elise.
Egw sou elega oti einai axristo se dromo, pista, sprints ektos apo certain cases, opos driting kai autocross (logo kanonismon) . (opos eipan kai sto topic pou gouglares)Re pos allazoun oi apopseis mas an tis diabazoume apo ena kseno forum.
-
Πάντως, εγώ αρχίζω να διαφωτίζομαι
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Που ακριβώς το είπα αυτό?
Εγώ ειπα πως η elise θα ήταν καλύτερη με μπλοκέ διαφορικό και δεν είδα στο τόπικ αυτό κάποιος να το αναιρεί. Οι απόψεις που εξέφρασα στα ποστ μου παραμένουν, δεν άλλαξα γνώμη για κάτι, δεν εμφανίστηκε κάτι ωστε να με κάνει να αλλάξω γνώμη άλλωστε.
Ίσως θα πρέπει να διαβάζεις τα ποστ των συνομιλιτών σου, ειδικά πριν αναφερθείς με χαρακτηρισμούς σε αυτούς.
-
Δεν αφήνετε λίγο τα προσωπικά σας στην άκρη μπας και καταφέρουμε και βρούμε καμιά άκρη;
Γιάννη, και εσύ και εγώ λέμε ότι η Elise ίσως να είναι καλύτερη με μπλοκέ, ενώ εδώ λέει το αντίθετο:
an agressive LSD (NOT torsen) may well be able to stop this, but what you will end up doing in over-taxing the only wheel on the ground, thus it will break away and the car will spin
-
Εγω σε όλο το τόπικ μιλάω για τόρσεν, στο συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει ρητά 'not torsen' και πιθανότατα εννοεί διαφορικό με δίσκους τριβής το οποίο ειναι πολύ μέτρια λύση για οποιοδήποτε χρήση.
ΥΓ. Εγω δεν έχω προσωπικά με κανέναν εδώ, ούτε ξεκίνησα αυτή την ηλίθια αντιπαράθεση (ούτε άνοιξα 21 τόπικ στις αγγελίες για μπλοκέ).
-
Σωστό!!
Το δισκάτο είναι πιο πολύ driftάδικο μπλοκέ, που σε μια Elise ίσως να ήταν πραγματικά εντελώς λάθος λύση...!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Που ακριβώς το είπα αυτό?
Εγώ ειπα πως η elise θα ήταν καλύτερη με μπλοκέ διαφορικό και δεν είδα στο τόπικ αυτό κάποιος να το αναιρεί. Οι απόψεις που εξέφρασα στα ποστ μου παραμένουν, δεν άλλαξα γνώμη για κάτι, δεν εμφανίστηκε κάτι ωστε να με κάνει να αλλάξω γνώμη άλλωστε.
Ίσως θα πρέπει να διαβάζεις τα ποστ των συνομιλιτών σου, ειδικά πριν αναφερθείς με χαρακτηρισμούς σε αυτούς.
Pious xaraktirismous kai ti na diabaso?
esy diabase kalytera
Γιάννη, και εσύ και εγώ λέμε ότι η Elise ίσως να είναι καλύτερη με μπλοκέ, ενώ εδώ λέει το αντίθετο:
an agressive LSD (NOT torsen) may well be able to stop this, but what you will end up doing in over-taxing the only wheel on the ground, thus it will break away and the car will spin
-
Gia na doume tous eidikous tis Elais...
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγω σε όλο το τόπικ μιλάω για τόρσεν, στο συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει ρητά 'not torsen' και πιθανότατα εννοεί διαφορικό με δίσκους τριβής το οποίο ειναι πολύ μέτρια λύση για οποιοδήποτε χρήση.ΥΓ. Εγω δεν έχω προσωπικά με κανέναν εδώ, ούτε ξεκίνησα αυτή την ηλίθια αντιπαράθεση (ούτε άνοιξα 21 τόπικ στις αγγελίες για μπλοκέ).
Σωστό!!
Το δισκάτο είναι πιο πολύ driftάδικο μπλοκέ, που σε μια Elise ίσως να ήταν πραγματικά εντελώς λάθος λύση...!!
Kai tous eidikous tis Elise
yes, an agressive LSD (NOT torsen) may well be able to stop this, but what you will end up doing in over-taxing the only wheel on the ground, thus it will break away and the car will spin.
I am really struggling to understand this, so I think I will leave you to spin you wheels LSD or not (and BTW, the Lotus spec LSD will not stop it as it's a torsen, un-load the wheel, it will still spin!)
Also, comparing the use of an LSD on an Elise vs. a Miata (MX5 to us) is dumb, the MX5 is Front engined and not transverse, so it will suffer torque reaction to the rear end, hence an LSD is essential (much the same for the Caterham etc).
-
Πάντως ρε παιδιά για να λέμε και του στραβού το δίκιο αυτά τα αμάξια ειναι τα ίδια σαν ναρκωτικά οπότε τι να το κάνεις το LSD...
Εεεε...
Για ψυχοτροπες ουσίες μιλάμε, ε;
(the LSD joke never gets old.)
-
the Lotus spec LSD will not stop it as it's a torsen, un-load the wheel, it will still spin!)
Tότε τί έχει να προσφέρει ένα Τόρσεν διαφορικό?
...και γιατί το προσφέρει ως extra η Lotus αν δεχτούμε ότι είναι άχρηστο?Πάντως σε μια στροφή ό,τι και να κάνεις οι εσωτερικοί τροχοί θα είναι αποφορτισμένοι σε σχέση με τους εξωτερικούς, συνεπώς ΠΑΝΤΑ θα σπάνε την πρόσφυση πρώτα στο γκάζι (εφόσον υπάρχει αρκετό γκάζι). Μια ανάρτηση σίγουρα θα βελτιώνει αλλά δε μπορεί να ανατρέψει τους νόμους της Φυσικής.
-
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
the Lotus spec LSD will not stop it as it's a torsen, un-load the wheel, it will still spin!)
...και γιατί το προσφέρει ως extra η Lotus αν δεχτούμε ότι είναι άχρηστο?Πάντως σε μια στροφή ό,τι και να κάνεις οι εσωτερικοί τροχοί θα είναι αποφορτισμένοι σε σχέση με τους εξωτερικούς, συνεπώς ΠΑΝΤΑ θα σπάνε την πρόσφυση πρώτα στο γκάζι (εφόσον υπάρχει αρκετό γκάζι). Μια ανάρτηση σίγουρα θα βελτιώνει αλλά δε μπορεί να ανατρέψει τους νόμους της Φυσικής.
nickolas speaking
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
nickolas speaking
Basika Nickolas NOT READING.
Re Nikola diabase ola ta post kai nai douleuei stin Elise (at least)kai den anatrepei nomous tis fysikis.
-
lotusnick
ποτε εβαλαν τα στενα λαστιχα στις elise???? υπηρξαν S2 με φαρδια μπροστινα??
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως σε μια στροφή ό,τι και να κάνεις οι εσωτερικοί τροχοί θα είναι αποφορτισμένοι σε σχέση με τους εξωτερικούς, συνεπώς ΠΑΝΤΑ θα σπάνε την πρόσφυση πρώτα στο γκάζι.Το ποσό της αποφόρτισης παίρνει διαβαθμίσεις, δεν είναι απόλυτο.
Μεγάλο μετρατρόχιο, χαμηλό κέντρο βάρους και μειωμένη κάθετη φόρτιση στον άξονα, βοηθούν τον εσωτερικό να παραμείνει φορτισμένος παράγοντας πρόσφυση, εφόσον εξαλείφεται, ή έστω μετριάζεται η μεταφορά φορτίου. Και, βέβαια, η ισομερής φόρτιση των τροχών παράγει περισσότερη πρόσφυση από ότι η ανισομερής. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
lotusnickποτε εβαλαν τα στενα λαστιχα στις elise???? υπηρξαν S2 με φαρδια μπροστινα??
Oles oi S2 erxontai me ta 175/55/16 lastixa mprosta (arxika custom Bridgestone RE040, twra pleon Yokohama AD07).
Ekserounte oi 135R kai Sport 190 (K-series oxi Toyota 111r) oi opoies forane alles zantes (OZ) me 195/50/16 imislick Yokohama A048 kai fysika exoun kai pio skliri anartisi(LSS, Lotus Sport Suspension me pali eibach/bilstein) pou 'antexei' tin extra prosfysi.OI Exige forane std pio skliri anartisi (pali me poly kalo ride kai oxi full pistas) me std imislick.
San option h Lotus dinei ena paketo tis Ohlins pou einai 2-way adjustable (bump kai rebound ksexorista kai se ypsos)
Gia perisotera gia tin Ohlins diabase edw
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=697826#697826Opos tha exeis dei akoma kai me ta std lastixa to amaksi stribei.
Apla thelei ipo aggresive geo kai bebaia idiaiteri odigisi.
Eutyxos h dystyxos auta pou isxyoun gia tin pleiopsifia ton autokiniton (rwd or fwd) den isxyoun gia tin Elise. -
Στην ψηφοφορία πήρε τα πάνω της, πάντως
Επιφυλλάσσομαι να διαβάσω με προσοχή πράγματα που λέχθησαν και links που παρατέθησαν, γιατί έχω την αίσθηση από τα λίγα που κατάλαβα μέχρι στιγμής ότι τελικά θα συμφωνήσω με τον lotusnick.
Honda S2000 vs. Lotus Elise