-
ΡΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
άμα με περάσει ποιός τον ακούει μετά....
θα φύγω μετανάστης μου φαίνεται με πρόγραμμα απόκρυψης
-
Επειδή σε συμπάθησα...πώς μπορώ να ξαναψηφίσω...Κρίμα είναι να στεναχωριέσαι
-
LOTUSNICK,
διαβασες την αποψη μου στη προηγουμενη σελιδα.Παρολαυτα δε μπορω να δεχτω οτι η Lotus προσφερει σαν εξτρα κατι που θα κανει το αμαξι χειροτερο...
...Μηπως στις Λιζες με μπλοκε η LOTUS Κανει καποια τροποποιηση στην αναρτηση ή στην εμπρος διασταση ελαστικων?
Πες οτι παω να παρω μια Elise..Και τους πω θελω και μπλοκε διαφορικο...Θα με ενημερωσουν καταλληλα? Θα μου προτεινουν να μη το κανω? Και εν παση περιπτωση ποια ειναι η θεση της Lotus πανω σαυτο! Παντως δε δεχομαι οτι μπορει να πουλανε κατι χωρις να εχουν δοκιμασει την αποτελεσματικοτητα του..Ερωτηση, η Exige (cup ή μη) φορουσε μπλοκε?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγω σε όλο το τόπικ μιλάω για τόρσεν, στο συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρει ρητά 'not torsen' και πιθανότατα εννοεί διαφορικό με δίσκους τριβής το οποίο ειναι πολύ μέτρια λύση για οποιοδήποτε χρήση.Αυτο παλι ακυρο... Ας μην ειμαστε απολυτοι..Ενα δισκατο διαφορικο υπερτερει σε αρκετους τομεις εναντι ενος με γραναζια τυπου ATΒ. Βεβαια αναλογα τη χρηση-συμφωνω!
Ομως οχι και μετρια λυση για ολες τις χρησεις... -
Rallyeman δεκτή η ένσταση, είναι λίγο απόλυτο αυτό που έγραψα, ειδικά αν συμπεριλάβουμε και άλλους παράγοντες (κόστος, ασυμβατότητες κλπ).
-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
LOTUSNICK,
διαβασες την αποψη μου στη προηγουμενη σελιδα.Παρολαυτα δε μπορω να δεχτω οτι η Lotus προσφερει σαν εξτρα κατι που θα κανει το αμαξι χειροτερο...
...Μηπως στις Λιζες με μπλοκε η LOTUS Κανει καποια τροποποιηση στην αναρτηση ή στην εμπρος διασταση ελαστικων?
Πες οτι παω να παρω μια Elise..Και τους πω θελω και μπλοκε διαφορικο...Θα με ενημερωσουν καταλληλα? Θα μου προτεινουν να μη το κανω? Και εν παση περιπτωση ποια ειναι η θεση της Lotus πανω σαυτο! Παντως δε δεχομαι οτι μπορει να πουλανε κατι χωρις να εχουν δοκιμασει την αποτελεσματικοτητα του..Ερωτηση, η Exige (cup ή μη) φορουσε μπλοκε?
Thanks gia to proigoumeno post sou.
Edw apantao ston IKE giati prosferan to Mploke
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=722712#722712kai bebaia egine confirmed apo to Amerikaniko topic.An pas stin Lotus ellada den prokeite na se enimerosei gia tipota.
Stin Agglia twra to prosferan alla genika oi dealer einai yper tis adjustable anartisis, parolo pou einai 1K extra gia tin tsepi tous.Pantos stin Agglia oloi osoi asxolounte sobara pasxnoun tin anartisi kai oxi to diaforiko.
O typos pou grafei sto amarikaniko forum trexei elise stin Agglia apo to 99 kai exei kerdisei pollous agones.
Twra exei 300 aloga Honda SC stin Elise xwris mploke.
Malista autos kanei tis metatropes gia Honda stis Elise kai se kamia den bazei mploke parolo pou exei pollous pelates pou antexoun oikonomika na dwsoun kati parapano apo ta 10K-15K lires pou kostizei h metatropi.H moni Exige pou to foraei std einai h limited edition Cup pou einai gia agones (blepe kloubi-pyrosbesi etc) kai tis forouse oti extra yparxei.
By the way kykloforei mia portokali stin Xalkida me compressora -
Ο τύπος που αναφέρεις στο τόπικ απο το λινκ που έβαλα λέει πως δεν χαλαλίζει το κόστος και τη βαβούρα, δεν είδα πουθενά να αναφέρει πως το μπλοκέ χειροτερεύει τα πράγματα.
Επίσης αναφέρεται σε χρήση πίστας, σημαντική λεπτομέρεια.
edit: Πολλοί επίσης στο ίδιο τόπικ μιλάνε με πολύ καλά λόγια για το μπλοκέ και το συστήνουν ανεπιφύλακτα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο τύπος που αναφέρεις στο τόπικ απο το λινκ που έβαλα λέει πως δεν χαλαλίζει το κόστος και τη βαβούρα, δεν είδα πουθενά να αναφέρει πως το μπλοκέ χειροτερεύει τα πράγματα.Επίσης αναφέρεται σε χρήση πίστας, σημαντική λεπτομέρεια.
edit: Πολλοί επίσης στο ίδιο τόπικ μιλάνε με πολύ καλά λόγια για το μπλοκέ και το συστήνουν ανεπιφύλακτα.
Mipos den ksereis na diabazeis agglika? Mipos diabazeis kati epilektika?
O simon leei ksekathara DEN PROSFEREI tipota kai xalaei to balance.Alli mia fora ...
Have to ask,
What the hell do you want traction control and an LSD for?
this is an Elise, not a ZR-1 or the like!
if you are spinning one rear wheel, then sort out the suspension so that it does not un-load the rears ahead of the front (the reason the wheel is spinning in the first place). **Adding an LSD is only going to bugger up the balance of the car in these situations and make it far more likely that the car will spin out. **
kai bebaia les kai apeuthinete se esena pou apla diabazeis epilektika ksanaleei
Look,
**are you reading and taking in what I am trying to get though to you? **
if you are spinning up the inside wheel, it;'s because the suspension is un-loading that wheel.yes, an agressive LSD (NOT torsen) may well be able to stop this, but what you will end up doing in over-taxing the only wheel on the ground, thus it will break away and the car will spin.
the intelegent way to stop this happening is to get the suspension set so that it does not unload the rear wheels in tight corners, this is EXACTLY the same for a cct car at hairpin corners etc.
the Elise is std trim is quite bad for this, you need to stop the car rolling and make sure it unloads the inside front wheel BEFORE the rear.
To systinoun anepifilkta MONO stin katigoria tou Autocross pou den mporeis na allakseis anartisi kai logo tis fysis tou agona, exeis wheelspin kai anagazese na katafygeis sto mploke.
An thes to diabazeis kai to dexese, an den thes synexizeis to idio bioli kai prospatheis na mas to paikseis expert me eksidikeusi sta mploke.
Egw kati ksero apo Elise alla oxi tosa apo mploke opos o filos Rallyeman pou bebaia se epiase adiabasto.
Either way, o kathenas exei bgalei ta symperasma tou kai an pote apoktiseis Elise, bale kai 2 mploke an thes. -
Το μπλοκέ πόσο βάρος προσθέτει και χαλάει την ισορροπία; Γιατί, αν κατάλαβα καλά, αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό του...
Edit:
Αν κατάλαβα καλά (πάλι ) το σπινάρισμα περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την διαφορετική οδηγική προσέγγιση και όχι από την παροχή περισσότερης πρόσφυσης με μηχανικά μέσα, καθώς είναι ήδη υπερ-αρκετή. Σωστά; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το μπλοκέ πόσο βάρος προσθέτει και χαλάει την ισορροπία; Γιατί, αν κατάλαβα καλά, αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό του...Handling balance.
Oxi weight balance.
Alloste me tis adjustable anartiseis kaneis proper corner weighting.
Opos eipa prin, emena exei 1,5 kilo diafora apo pleura se pleura kai se crossweights. -
Εγω απλώς να πω να διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται ΟΛΟ το τόπικ και όχι αυτά που εσύ επιλεκτικά έβαλες.
Τις γνώσεις μου ας τις κρίνει όποιος διαβάζει όσα γράφω και ας με έπιασε αδιάβαστο ( ) ο Rallyeman.
Γιατί τα περι μπλοκέ σχόλια για το autocross είναι ανεφάρμοστα για χρήση δρόμου ενώ τα σχόλια (όχι όλων βέβαια) για χρήση πίστας είναι ευαγγέλιο δεν το έχω καταλάβει (σε παρακαλώ μην μου το 'εξηγήσεις' με άλλο ένα ασυνάρτητο ποστ).
-
Καλά ντε, μη βαράς!
Έκανα και edit!
Αυτό το handling balance παλεύω να το καταλάβω...Που θα μου πάει...
-
H διαφορα ΙΚΕ ειναι (και για πολλα ατομα αυτο) οτι εσυ μιλας θεωρητικα και βασιζεσαι σε ενα αρθρο. Δεν γινεται τωρα να προσπαθεις να αποδειξεις (?) το αντιθετο σε καποιον ο οποιος εκτος απο χρονο και κοπο εχει φαει και ποσα χρηματα ειτε μπαινωντας σε πιστες ειτε κανωντας το καλυτερο για το αμαξι του για να λεει οτι λεει. Απο εκει και περα εμενα προσωπικα με νοιαζει περισσοτερο η προσωπικη αποψη καποιου (και δεν ειναι και απλα αποψη ειναι πολυ αναλυτικη και εμπεριστατωμενη+ψαγμενη και εφαρμοσμενη) παρα απλα η αποψη ενος (ακομη) αρθρου (απο το σπιτι μου και εγω ειμαι ο Σουμι)
(sic)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καλά ντε, μη βαράς!Έκανα και edit!
Αυτό το handling balance παλεύω να το καταλάβω...Που θα μου πάει...
-
Καλή η θεωρία αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.
-
007 είσαι ελεύθερος να αγνοείς την άποψή μου αν δεν την θεωρείς σοβαρή και στοιχειοθετημένη.
(sic^2)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλή η θεωρία αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη.Άμα η πράξη λέει άλλα απο τη θεωρία τότε η θεωρία είναι λάθος.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλή η θεωρία αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη. -
007 είσαι ελεύθερος να αγνοείς την άποψή μου αν δεν την θεωρείς σοβαρή και στοιχειοθετημένη.
Mα αυτο ακριβως κανω
(sic^3)
-
Άμα η πράξη λέει άλλα απο τη θεωρία τότε η θεωρία είναι λάθος.
Αρα δεχεσαι οτι οι θεωριες σου ειναι λαθος? Χμ...
Honda S2000 vs. Lotus Elise