-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πάντως αν κάποιος αδιαφορεί όντως για ανέσεις κλπ θα πρότεινα αντί για elise να αγοράσει ένα superbike, οτιδήποτε απο 600κ.εκ (και πολλά λέω) και πάνω, μια CBR600RR πχ είναι απείρως πιο συναρπαστικό απο μια elise.ΥΓ. Ο Gordon Murray είχε επιλέξει το MR2 έναντι της Elise (και πολλών άλλων) σε άρθρο του στο CAR.
Δεν το έχω διαβάσει αλλά μιας και το αναφέρεις θα σε πιστέψω. Η μονη διαφωνια μου είναι οτι δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα απο μια δηλωση ακομα και του Murray.
Ας μην ξεχνάμε ΠΟΣΟ έχει παινέψει το Smart Roadster καθοτι και ιδιοκτήτης ενος.
Τωρα οσο αναφορα την κόντρα Ελιζ -Σ2000, έχει καταντησει αστεια. Εγω εβαλα ολοκληρο βιντεο απο TOP Gear και ο Νικολας επιμενει με την δευτερα ταχυτητα, λες και εκαναν ΜΙΑ εκκινηση στο τεστ, ή λες και λεμε ολοι εμεις ψεμματα τοσες φορες που εχουμε 'παρει' Σ2000 (...στα 160 και μετα, για ευνοητους λογους με 'κερναει' οπωε λενε πολυ εδω μεσα, τσαγια!!
Αυτη ειναι η αληθεια τι να κανουμε.
Οσο για τον Krus, καλο θα ηταν να μην υπερβαλει με τα greeklish γιατι ο καθενας προσπαθει οπως μπορει.
Αλλωστε αν θυμαμαι καλα, ειχε δηλωσει χρονο Μεγαρων 1.22 με 1000αρι Yaris, και φθαρμενα λαστιχα, για όνομα του Θεου δηλαδη...τουλάχιστον 1.29+
Ο Νικολας λοιπον δεν μας απαντησε με 7 επιπλεον ατομα μεσα στο αυτοκινητο του τι θα καταφερει να κανει? ΟΧΙ δεν ειρωνευομαι, προσπαθω να δειγω καποια μεγεθη.
Και τελειωνοντας....ΟΧΙ δεν θα γινει ΤΙΠΟΤΑ αμα κουμπωσει 2ρα το Σ2000, παλι πισω θα μεινει.
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Οσο για τον Krus, καλο θα ηταν να μην υπερβαλει με τα greeklish γιατι ο καθενας προσπαθει οπως μπορει.Αλλωστε αν θυμαμαι καλα, ειχε δηλωσει χρονο Μεγαρων 1.22 με 1000αρι Yaris, και φθαρμενα λαστιχα, για όνομα του Θεου δηλαδη...τουλάχιστον 1.29+
1:24+ είχα δηλώσει, και ήταν κάμποσοι από εδώ παρόντες την ημέρα που έγινε ο χρόνος. Όπως και να 'χει, μην επικαλείσαι το Θεό για τόσο ασήμαντα ζητήματα. Αν θες να τον επικαλεστείς και να υπάρχει πραγματικά λόγος, ζήτα μου βόλτα
Α! και για τα greeklish μίλησα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ όταν ο lotusnick υπερηφανεύτηκε για τα 10 μεγάλα ποστ που έκανε. Τι να τα κάνω? Ακόμα και ευαγγέλιο να ήταν τα ποστ του, θα δυσκολευόμουν να τα διαβάσω.
Αυτά τα ολίγα. Πάμ' παρακατ', στο θέμα μας plz
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Ο Νικολας λοιπον δεν μας απαντησε με 7 επιπλεον ατομα μεσα στο αυτοκινητο του τι θα καταφερει να κανει? ΟΧΙ δεν ειρωνευομαι, προσπαθω να δειγω καποια μεγεθη.Και τελειωνοντας....ΟΧΙ δεν θα γινει ΤΙΠΟΤΑ αμα κουμπωσει 2ρα το Σ2000, παλι πισω θα μεινει.
Άμα έχω διπλάσια άλογα? Πιο γρήγορος θα είμαι (στην ευθεία) γιατί ένα αυτοκίνητο ζυγίζει περισσότερο από 7 άτομα.
Οκ λες πως με 2α είναι πιο γρήγορη η Lotus 122ίππων από το S2000.
Προσωπικά το θεωρώ απίθανο. Κάτι μου λέει πως και ο lotusnick συμφωνεί μαζί μου. -
Ακόμα και αν είναι πιο γρήγορο το S από την Elise, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο κατασκευάστηκε για φανάρια, κόντρες και δευτέρες..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ακόμα και αν είναι πιο γρήγορο το S από την Elise, δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο κατασκευάστηκε για φανάρια, κόντρες και δευτέρες..Ακριβώς.
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Αλλωστε αν θυμαμαι καλα, ειχε δηλωσει χρονο Μεγαρων 1.22 με 1000αρι Yaris, και φθαρμενα λαστιχα, για όνομα του Θεου δηλαδη...τουλάχιστον 1.29+Σου δηλώνω εγώ ότι χρονομετρούσα ο ίδιος τον Σπύρο στο 1:24. 1:30 γυρνούσα εγώ με το χρέπι, αυτό θα έλειπε να κάνει το Yaris 1:29...
Αν δεν ξέρεις, να ρωτάς πρώτα, πριν χαρακτηρίσεις κάποιον ψεύτη
Εντελώς φιλικά
-
Θα ήθελα να τα οδηγήσω και τα δύο, πριν αποφανθώ.
Θεωρητικά, ένα S2000 με το τιμόνι της Λίζας, νομίζω ότι θα μου άρεσε περισσότερο, λόγω MF layout.
Αλλά και πάλι, δεν ξέρω, δεν μπορώ να επιλέξω χωρίς να οδηγήσω, και αυτό γιατί έχω αναθεωρήσει αρκετές φορές μετά την οδήγηση, οπότε είμαι αρκετά επιφυλακτικός σε ό,τι ακούω και διαβάζω ενώ είναι λίγοι εκείνοι, των οποίων την κρίση εμπιστεύομαι.
Π.χ. πρόσφατο παράδειγμα οικτρής απογοήτευσης: ΜΧ-5 ΝC.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οκ λες πως με 2α είναι πιο γρήγορη η Lotus 122ίππων από το S2000. Προσωπικά το θεωρώ απίθανο.Ήμαρτον με την ευθεία. Κανένα από τα δύο δε φτιάχτηκε για να βάζει φωτιά στο δρόμο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αλλά και πάλι, δεν ξέρω, δεν μπορώ να επιλέξω χωρίς να οδηγήσω, και αυτό γιατί έχω αναθεωρήσει αρκετές φορές μετά την οδήγηση, οπότε είμαι αρκετά επιφυλακτικός σε ό,τι ακούω και διαβάζω ενώ είναι λίγοι εκείνοι, των οποίων την κρίση εμπιστεύομαι.Άγγελε, έχεις απόλυτο δίκιο. Κανονικά κανείς δε θα έπρεπε να ψηφίζει αν δεν έχει οδηγήσει όλα αυτά τα αυτοκίνητα για τα οποία συζητάμε. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο είναι προφανώς ρεαλιστικά αδύνατον για όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίζουμε με εικασίες
Συμφωνώ κι εγώ ότι μπορεί να αλλάξει κάποιος απόφαση (θα μπορούσε μάλιστα να πάει στο άλλο άκρο) απλώς οδηγώντας ένα από τα αυτοκίνητα αυτά
-
Βλέπω στους 4Τ (τεύχος 407 8/2004) σε συγκρητικό τεστ S2000 και Z4 3.0i τους εξής χρόνους απο τα μέγαρα:
S2000: 1:12:05
Z4 3.0i SMG: 1:11:95Μια elise τι χρόνους κάνει?
Επίσης να προσθέσω πως υπάρχουν άπειρες μικρές ή μεγαλύτερες εταιρίες που προσφέρουν after market εξαρτήματα για S2000, όσοι έχετε δεί best motoring θα έχετε δεί πολλά S2000 που ζυγίζουν κάτω απο τόνο. Μέχρι τα 60.000+ ευρώ μιας Elise R με 192 άλογα παρεμβάλλονται αρκετά χρήματα που μπορούν να κάνουν το S2000 ελαφρύτερο και γρηγορότερο.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αλλωστε αν θυμαμαι καλα, ειχε δηλωσει χρονο Μεγαρων 1.22 με 1000αρι Yaris, και φθαρμενα λαστιχα, για όνομα του Θεου δηλαδη...τουλάχιστον 1.29+
Σου δηλώνω εγώ ότι χρονομετρούσα ο ίδιος τον Σπύρο στο 1:24. 1:30 γυρνούσα εγώ με το χρέπι, αυτό θα έλειπε να κάνει το Yaris 1:29...
Εντελώς φιλικά
Nομίζω ΔΕΝ ανέφερα την λέξη ψευτης και σε παρακαλω τα δικα σου συμπερασματα να τα κρατας για τον εαυτο σου.
Ανακριβη, λαθος, αναξιοπιστη μετρηση κλπ, εννοουσα. Αλλα οποιος εχει την μυγα...
Παραταυτα εξακολουθω να μην πιστευω το χρονο αυτο, αλλά δεν ειναι για αυτο για το παρον θεμα.
-
Ο χρήστης vtf2 έγραψε:
Σου δηλώνω εγώ ότι χρονομετρούσα ο ίδιος τον Σπύρο στο 1:24. 1:30 γυρνούσα εγώ με το χρέπι, αυτό θα έλειπε να κάνει το Yaris 1:29...
Εντελώς φιλικά
**Nομίζω ΔΕΝ ανέφερα την λέξη ψευτης **και σε παρακαλω τα δικα σου συμπερασματα να τα κρατας για τον εαυτο σου.
Παραταυτα εξακολουθω να μην πιστευω το χρονο αυτο, αλλά δεν ειναι για αυτο για το παρον θεμα.
Δεν χρειάζεται να αναφέρεις τη λέξη ψεύτης.
Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι [χ] και εσύ δηλώνεις ότι δεν πιστεύεις ότι [χ], από τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόκειται για άποψη αλλά για διαψεύσιμο γεγονός, τότε είναι προφανές ότι θεωρείς ότι λέει ψέματα.
-
vtf2
δεν θα κάτσει να σε πείσει κιόλας.
τέλος το οφτόπικ.
Ξέρουμε τον Σπύρο ...δεν χρειαζόμαστε άλλους για να μάθουμε ποιός είναι.
-
Παίδες, ας μείνουμε στο θέμα (S2k vs Elise), plz. Ο καθένας έχει δικαίωμα να θεωρεί τους άλλους (Krus, opterios, Pai Mei, elteo) ψεύτες, δεν θα αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι δεν είμαστε ελέφαντες.
Για τα υπόλοιπα,
εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=20289
ή... εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=11179
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Βλέπω στους 4Τ (τεύχος 407 8/2004) σε συγκρητικό τεστ S2000 και Z4 3.0i τους εξής χρόνους απο τα μέγαρα:S2000: 1:12:05
Z4 3.0i SMG: 1:11:95Μια elise τι χρόνους κάνει?
Καταρχήν, έχω προσέξει ότι οι χρόνοι των 4Τ είναι απλώς ενδεικτικοί. Σε μερικές περιπτώσεις, απέχουν από τη βέλτιστη επίδοση (σε άλλες πάλι, όχι). Και για να μην πέσει να με φάει κανείς, δεν αναφέρομαι σε κουλούς οδηγούς και χεράδες, αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο μεταβλητά είναι τα γυρολόγια ανάλογα με τη μέρα που θα πετύχουμε.
Η Τέο θυμάμαι γυρνούσε ψηλά 1:10s (1:10.8s IIRC) με την 111R. Άλλες εκδόσεις δε γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκονται.
Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο γυρνάνε οι Elise στο ring; Αν ξέρει κάποιος B2B χρόνο, ακόμα καλύτερα. Το S2000 κάνει 8:17 B2B, και μάλιστα top down
Πάντως, ακόμα κι αν η Elise είναι αρκετά πιο γρήγορη, δεν αλλάζω την ψήφο μου
Επίσης να προσθέσω πως υπάρχουν άπειρες μικρές ή μεγαλύτερες εταιρίες που προσφέρουν after market εξαρτήματα για S2000, όσοι έχετε δεί best motoring θα έχετε δεί πολλά S2000 που ζυγίζουν κάτω απο τόνο. Μέχρι τα 60.000+ ευρώ μιας Elise R με 192 άλογα παρεμβάλλονται αρκετά χρήματα που μπορούν να κάνουν το S2000 ελαφρύτερο και γρηγορότερο.
Σύμφωνοι, Γιάννη, όμως αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, έξω από τα πλαίσια αυτού του thread
-
Ελίζ για μένα
Μόνο που πιάνεις με τα χέρια σου τήν 'μπανιέρα',κάνεις τα κακά σου
-
Θέμη τι σημαίνει B2B χρόνος?
-
back to back φαντάζομαι.
-
Δηλαδή να τρέχουν το ένα πίσω απ'τάλλο?
-
Bridge to bridge.
Είναι ο τρόπος μέτρησης των 'τουριστικών' γύρων, αφού τις ημέρες 'κοινού' δεν ολοκληρώνεις το γύρο, αλλά χάνεις την ευθεία. Έτσι, ξεκινάς τη μέτρηση από τη γέφυρα της Antoniusbusche λίγο αφότου ξεκινήσεις, και καταλήγεις τη χρονομέτρηση σε μια άλλη κατασκευή (δεν είναι ακριβώς γέφυρα αυτό, αλλά γέφυρα το λένε), λίγο πριν μπεις στα pits.
Honda S2000 vs. Lotus Elise