-
Selespeed ειναι η Μ5?... .........Manetino και ξερό ψωμί!.....
-
Η καινούρια Μ5 φοράει διπλοσύμπλεκτο Θανάση. Το Selespeed ήταν της AR.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η καινούρια Μ5 φοράει διπλοσύμπλεκτο Θανάση. Το Selespeed ήταν της AR.Selespeed γράφει και στην Ferrari αν αφαιρέσεις κάποια πράγματα γύρω από το σασμάν...
-
Το ξερω Αλεξαντρε οτι ειναι της ΑR.
Ο διπλός συμπλέκτης της Μ5 δεν φαινεται οπτικά ομως. ...Τα κουμπιά ....φαίνονται!...Αν ειχαν νιτρο θα ειχαν περισσοτερη αξία....... στην πράξη πάντα!
Το θεωρώ δηλαδή ασχημο το κουμπί. -
Μηπως οντως το manettino ειναι διακοσμητικο (ξανααναφερω:παντα σε συγκριση με το κοστος) στις 599,F430,612,458,FF τη στιγμη που τα βγαζουν και σε εκδοση πιστας??
Το σοβαρό λάθος του Ματεράτσι, και που πρώτος επισήμανα, επαναλαμβάνεται ξανά και ελπίζω για τελευταία φορά.
Δεν τίθεται θέμα κόστους σε αμάξια όπως οι Φερράρι, για ένα κουμπάκι, κάποιες ρουτίνες σε πρόγραμμα και μερικά σερβομοτέρ, λεβιεδάκια, ηλεκτρομαγνητάκια σε αμορτισέρ κ.α. εξαρτήματα λέμεεεεεε!
Το αν τεχνικώς είναι διακοσμητικό, τεχνικώς άχρηστο, ημιτελές κ.α. είναι άλλη συζήτηση, τεχνικής φύσεως. Εδώ ο Ματεράτσι έχει λόγο, και εγώ δεν γνωρίζω κρίσιμες λεπτομέρειες για να τον επιβεβαιώσω ή να τον διαψεύσω. Όμως για τα οικονομικά και μαρκετινίστικα ζητήματα αυτά που φέρεται ότι είπε είναι τελείως άστοχα αφού έξω στην αγορά ισχύει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει.έδιτ
Προσπαθώ να φανταστώ μια φαντασιακή συνομιλία μεταξύ ενός πελάτη (φόλα Φερραράκια) με τον πωλητή του ο οποίος να του λέει ότι 'το αμάξι που σας αρέσει βγάινει σε δύο εκδόσεις : Χωρίς κουμπάκια (μανετίνο δηλ.) κάνει 350.000 εβραίους, αλλά με τα κουμπάκια πάει στα 370.000', και ο πελάτης μετά να ψάχνεται και διαλέγει τελικώς το πρώτο γιατί κάπου άκουσε ότι τα κουμπάκια είναι γκάτζετ και από τηγανίτα τίποτα.
Ρε πάτε καλά? -
Το πρόβλημα με το manettino, τις 3 εξατμίσεις και πολλές άλλες μικρές (συνήθως) λεπτομέρειες είναι πως δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο, είναι απλώς αμφιβόλου αισθητικής 'στολίδια'.
-
Το manettino και δουλειά κάνει (το καταλαβαίνω και εγώ η κουλομαρία) και πολύ λειτουργικό είναι στην θέση που βρίσκεται.
Αχρηστο βρίσκο το κουμπί engine start πάνω στο τιμόνι.Θα μπορούσε να λείπει.Και το κλειδί γυρνάς και χρειάζεται μετά να πατήσεις το κουμπί..... . -
Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως και στη ΦΟΡΜΟΥΛΑ έτσι είναι το τιμόνι, με μανετίνο.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αχρηστο βρίσκο το κουμπί engine start πάνω στο τιμόνι.Θα μπορούσε να λείπει.Και το κλειδί γυρνάς και χρειάζεται μετά να πατήσεις το κουμπί..... .Τι μας λες? Και ΕΓΩ στις 25/6/2011 θα έκανα μια λιγότερη κίνηση?
Μια μία τις θυμαμαι τις κινήσεις ηδονής και ευχαρίστησης απο την εκκίνηση ως το σβήσιμο και το κλείδωμα.
Γι' αυτο μετα το βραδυ στην επιστροφή ... 'παρέδωσα' το δίπλωμα μου!!! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το manettino και δουλειά κάνει (το καταλαβαίνω και εγώ η κουλομαρία) και πολύ λειτουργικό είναι στην θέση που βρίσκεται.
Αχρηστο βρίσκο το κουμπί engine start πάνω στο τιμόνι.Θα μπορούσε να λείπει.Και το κλειδί γυρνάς και χρειάζεται μετά να πατήσεις το κουμπί..... .Oι επομενες που θα πιθανον να ειναι με keyless entry, λογικα θα εχεις το κλειδακι στην τσεπη, απλως θα πατας το κοκκινο κουμπακι start, και εφυγες...
Οσο για το manettino το ειπε και ο ευτυχης κατοχος, το διαπιστωσα ακομα και εγω, μεσα σε μολις 20λεπτα βολτας, ποσο
χρησιμο εως και αναγκαιο ειναι, ειδικα με την ποικιλια -κυριως κακων- οδοστρωματων που εχουμε. Το στησιμο και τα χειριστηρια της ειναι ΤΟΣΟ αμεσα, που χωρις τις αψογα ρυθμισμενες, προοδευτικες διαβαθμισεις, που βοηθουν τον οδηγο οχι μονο να κινηθει ασφαλεστερα αλλα το γρηγοροτερο δυνατον + ασφαλεστερα, οι μισες τουλαχιστον που θα πωλουσαν, θα βρισκοντουσαν πολυ συντομα, καπου εκτος δρομου, 'τσαλακωμενες'... -
viewtopic.php?f=2&t=35921&p=2382178#p2382178
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το πρόβλημα με το manettino, τις 3 εξατμίσεις και πολλές άλλες μικρές (συνήθως) λεπτομέρειες είναι πως δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο, είναι απλώς αμφιβόλου αισθητικής 'στολίδια'.εδώ κάνει μεγάλη διαφορά το dna στις ar στις ferrari δεν θα κάνει??
-
Μεγάλη διαφορά επίσης κάνει το να έχεις ξεχάσει ανεβασμένο το χειρόφρενο.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αχρηστο βρίσκο το κουμπί engine start πάνω στο τιμόνι.Θα μπορούσε να λείπει.Και το κλειδί γυρνάς και χρειάζεται μετά να πατήσεις το κουμπί..... .Epic fail αυτό. Όταν το πρωτοείδα σκέφτηκα 'μα καλά, ζώα είναι? Τι να την κάνεις την ΑΜΕΣΗ πρόσβαση στο ον-οφ?'.
Kαι σε home edition:
Tα σοβαρά τιμόνια όμως στα σοβαρά αυτοκίνητα είναι κάπως έτσι:
1 κουμπί και τέλος.
Το κακό είναι ότι δε βγαίνει σε Thrustmaster Edition.
-
Κουραστικότατος...
-
Την άποψη μου γράφω. Δεν τρολογράφω πάντοτε.
-
Για να μη λέει ο realzeus ότι τρολαρω να κάνω μια σοβαρή ερώτηση. Έχω παρατηρησει πολλούς μήνες τώρα ότι η πινακίδα 'φεραρι κλαμπ' από το νταβιντσι στην αγία Παρασκευή έχει αποσυρθεί. Έφυγε από εκεί, πήγε αλλού η καταργήθηκε?
Sent from my Νokia 8850 using milf Tapatalk
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για να μη λέει ο realzeus ότι τρολαρω να κάνω μια σοβαρή ερώτηση. Έχω παρατηρησει πολλούς μήνες τώρα ότι η πινακίδα 'φεραρι κλαμπ' από το νταβιντσι στην αγία Παρασκευή έχει αποσυρθεί. Έφυγε από εκεί, πήγε αλλού η καταργήθηκε?Sent from my Νokia 8850 using milf Tapatalk
Πήγε αλλού....αφού οι κάτοικοι δεν ήθελαν το κλαμπ στην περιοχή τους....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πήγε αλλού....αφού οι κάτοικοι δεν ήθελαν το κλαμπ στην περιοχή τους.... -
Το κλαμπ είχε πολλά προβλήματα, ιδιοκτησιακά, χρήσης, και πολεοδομικά. Για γκουγκλίστε ΄κτήμα Σιστοβάρη' ...
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)