-
Αλλαξα προσφατα σε Corolla, προτεινω ανεπιφυλακτα Aisin, τιμη περιπου 120 ευρω και 100 ευρω τα εργατικα
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα ανακατασκευής είναι φτηνότερα και η ανακατασκευή είναι απο την ίδια την Valeo και το ανταλλακτικό έχει την ίδια εγγύηση γιατί τα parts είναι Valeo. Α και είναι made in France αν εκεί είναι το εργοστάσιο ή made in Spain ή made in PRC, αυτό δεν έχει σημασία.
Eπίσης τα σοβαρά μαγαζιά το λένε ή το εμφανίζουν στην σελίδα τους.ναι, ωραια, για αυτο το εγραψα που το θυμομουν...
το ερωτημα για τους αδαεις ειναι αν ειναι και 'χειροτερα' απο τα 'κανονικα'.Όχι και έχουν την ιδια εγγύηση με τα κανονικά.
-
Το αν ειναι καλο το'' ανακατασκευης'' με το ''κανονικο'' θα το δεις μετα απο πολυ καιρο, που δεν θα ισχυει καμια εγγυηση(εδω με τα βιας αναγνωριζουν εγγυση σε αστοχια υλικου σε συμπλκτη ενος μηνα. Ειναι πολυ δυσκολο ανταλλακτικο στο θεμα εγγυησης ο συμπλεκτης, ολα τα ριχνουν στη κακη χρηση του οδηγου). Οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει 100% στα σετ συμπλεκτη.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όχι και έχουν την ιδια εγγύηση με τα κανονικά.Το αν ειναι καλο το'' ανακατασκευης'' με το ''κανονικο'' θα το δεις μετα απο πολυ καιρο, που δεν θα ισχυει καμια εγγυηση(εδω με τα βιας αναγνωριζουν εγγυση σε αστοχια υλικου σε συμπλκτη ενος μηνα. Ειναι πολυ δυσκολο ανταλλακτικο στο θεμα εγγυησης ο συμπλεκτης, ολα τα ριχνουν στη κακη χρηση του οδηγου). Οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει 100% στα σετ συμπλεκτη.
Νατα μας.
Εγω τωρα ο ασχετος ποιον να πιστεψω ρε σεις??? -
Εκτός απο τα υλικά τριβής αλλάζουν τίποτα άλλο, πχ ελατήρια, στους ανακατασκευασμένους δίσκους?
Στο πλατώ?
-
Αλλάζουν όλα όσα χρειάζεται ωστε το ανταλλακτικό να είναι ίδιο με καινούργιο.
-
Καλημέρα Χρόνια Πολλα Χριστός Ανέστη σε όλους σας. Θα ηθελα την βοηθεια σας. Έχω ένα Seat Ibiza μοντέλο 2000 1400. Το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο με 78.000 χλμ. Είχα αλλάξει δισκο πλατό στα 92.000 χλμ σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο το 2009. Το αμάξι με άφησε το Μεγάλο Σάββατο, ο συμπλέκτης σε κάποια στιγμή πατώντας τον έκανε σαν να εσπασε κάτι στο πεντάλ μετα από 1 ώρα περίπου πήγα να βάλω οπισθεν σε μικρής κλίσης ανηφόρα και δεν έμπαινε η οπισθεν, σε προσπάθεια μου την εβάλα αλλά ο συμπλέκτης νεκρός δεν εβγαινε η ταχυτητα - οπισθεν και δεν επαιρνε εμπρός το αμάξι . Αποτελεσμα οδική, συνεργείο, αλλαγή δίσκο πλατό. Ρωτάω εντάξει το πρώτο σετ δίσκο πλατό τον εφαγα εγω σαν νεός οδηγός, τωρα τι να εφταιξε ρε παιδια; Δεν αφηνω το ποδι μου στο συμπλέκτη, το αμάξι δεν το σχίζω δεν μενω σε ανηφόρα. Το μόνο που είχα παρατηρησει ότι η λειτουργία του συμπλέκτη (συμπλεξη - αποσυμπλεξη) γίνόνταν σε μεγάλη απόσταση από την βάση του πεντάλ. Παίζει να μην έχει γίνει σωστή τοποθέτηση; Συγνώμη αν κούρασα αλλά έχω φρικάρει αφού μου στοίχησε 375 Ευρώ, σας ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης taxman έγραψε:
Καλημέρα Χρόνια Πολλα Χριστός Ανέστη σε όλους σας. Θα ηθελα την βοηθεια σας. Έχω ένα Seat Ibiza μοντέλο 2000 1400. Το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο με 78.000 χλμ. Είχα αλλάξει δισκο πλατό στα 92.000 χλμ σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο το 2009. Το αμάξι με άφησε το Μεγάλο Σάββατο, ο συμπλέκτης σε κάποια στιγμή πατώντας τον έκανε σαν να εσπασε κάτι στο πεντάλ μετα από 1 ώρα περίπου πήγα να βάλω οπισθεν σε μικρής κλίσης ανηφόρα και δεν έμπαινε η οπισθεν, σε προσπάθεια μου την εβάλα αλλά ο συμπλέκτης νεκρός δεν εβγαινε η ταχυτητα - οπισθεν και δεν επαιρνε εμπρός το αμάξι . Αποτελεσμα οδική, συνεργείο, αλλαγή δίσκο πλατό. Ρωτάω εντάξει το πρώτο σετ δίσκο πλατό τον εφαγα εγω σαν νεός οδηγός, τωρα τι να εφταιξε ρε παιδια; Δεν αφηνω το ποδι μου στο συμπλέκτη, το αμάξι δεν το σχίζω δεν μενω σε ανηφόρα. Το μόνο που είχα παρατηρησει ότι η λειτουργία του συμπλέκτη (συμπλεξη - αποσυμπλεξη) γίνόνταν σε μεγάλη απόσταση από την βάση του πεντάλ. Παίζει να μην έχει γίνει σωστή τοποθέτηση; Συγνώμη αν κούρασα αλλά έχω φρικάρει αφού μου στοίχησε 375 Ευρώ, σας ευχαριστώ.αν η εργασια εγινε πριν 5 χρονια και στο μεταξυ δεν ειχες προβλημα, ειναι λιγο απιθανο να ειναι κατι σχετικο με λαθος εγκατασταση
ποσα χλμ εχεις τωρα? -
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, έχω τώρα 135.000 χλμ.
-
Λαθος εγκατασταση? Οχι δεν παιζει!!!
Θα ειχες θεμα, απο την αρχη. Δεν μπαινουν και λαθος, μην τρελαθουμε.
Αστοχια υλικου, ναι. Σπασιμο πλατω, η δισκου.
Εχει γινει, και θα γινει, απειρες φορες.
Χριστος Ανεστη.. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ευχαριστω παιδια. πηγα σε 2-3 μηχανικους και οι τιμες ειναι απο 250 μεχρι 340. θα αλλαξω δισκο στο παλικαρι
με τα 250, γιατι μου ειπε να βαλω η valeo (αυτον βαζουν στα περισσοτερα toyota) η aisin, οπως προτεινατε και εσεις.
ο δισκος κοστιζει 100-110 ευρω σαν ανταλλακτικο, οποτε μαζι με δουλεια, βαλβολινες και κατι αλλα παω στα 240-250.
το αυτοκινητο ειναι 15ετιας οποτε δεν υπαρχει λογος να παω στην αντιπροσωπεια να με γδυσουν.σημερα αλλαξα δισκω συμπλεκτη. συνολικο κοστος μαζι με εργασια και αλλαγη βαλβολινων 250ευρω.
η διαφορα ειναι χαωδης. οι ταχυτητες μπενουν πολυ ευκολα και το πενταλ ειναι πολυυυ μαλακο. -
Τελικά,έβαλες Valeo;
-
@touring the m3 1.6 aisin εβαλα:
σε τι κατασταση βγηκε ο προηγουμενος: -
Κομπλέ σέτ έ;...με δίχαλο κ.λ.π....
-
Μια ερώτηση θέματος, στα νεά κιβότια, τύπου διπλού συμπλέκτη, πότε είναι λογικό να χρειαστεί αλλαγή το σετ δίσκων;;; χωρίς καγκουριές, αναβαθμίσεις κλπ...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Μια ερώτηση θέματος, στα νεά κιβότια, τύπου διπλού συμπλέκτη, πότε είναι λογικό να χρειαστεί αλλαγή το σετ δίσκων;;; χωρίς καγκουριές, αναβαθμίσεις κλπ... -
Κυριοι...ακουω γνωμες..
Την Κυριακη, κι ενω μεχρι εκεινο το σημειο δεν εχει ζοριστει καθολου το αυτοκινητο, επιχειρω να κανω καγκουροεκκινηση...προς εκπληξη, ολα πανε στον αερα..πατιναρει μεχρι και την 3η. Δεν πτοουμαι, συνεχιζω, δεν μπορω να πω ηρεμα, αλλα οχι και με την ταυτοτητα το περασμα απο τα λιμανακια. Αλλαγες, επιταχυνσεις κανενα προβλημα. Στην πρωτη εκκινηση, το μονο συμπτωμα ηταν ενα κλωτσημα στην εμπλοκη του συμπλεκτη, σαν κομμενη βαση (checked δεν παιζει), και μεχρι οι στροφες να περασουν τις 1800. Αυτο ειναι ακομα πιο εμφανες οταν παω να μπω στο γκαραζ με οπισθεν. Η μυρωδια καμμενου δισκου, ειδικα μεσα στο γκαραζ ηταν πολυ εντονη. Ολη τη βδομαδα λοιπον, το φαινομενο (κλωτσημα) ποτε εμφανιζοταν ποτε δεν. Εκανα και μια δυο δοκιμες καγκουροεκκινησης χωρις κανενα θεμα πατιναρισματος. Στη βροχη βαρεθηκα να το πλαγιαζω, τιποτα, παρα μονο λιγο εμφανες στην οπισθεν.
Χθες το απογευμα και σημερα το πρωι, σα να μη συνεβει τιποτα! Το αυτοκινητο εχει 145Κ και ειχα αλλαξει παλι με ΟΕΜ δισκο (και βολαν-μεγαλη ιστορια καψιματος ) γυρο στις 80Κ, οπου ακουγονταν και διαφοροι θορυβοι, πατιναριζε σε προσπερασεις ακομα και με 3η κτλ...
Και λεω τωρα, ο δισκος μας εγκαταλειπει παλι, οταν 60Κ γενικα δεν τον ζοριζω, ή θελει κανενα εξαερισμο το κυκλωμα, αφου σιγουρα τις δυο τελευταιες φορες που αλλαξα υγρα φρενων, εξαερισμος στο συμπλεκτη δεν εχει γινει..ή μηπως παμε για slave cylinder, το οποιο εχει και shock load limiter απ'οτι ειδα που θα μπορουσε και να εχει κολλησει? -
Αφού μύρισε και πατίναρε......
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αφού μύρισε και πατίναρε......Και γιατι δεν το ξαναπαρουσιασε?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αφού μύρισε και πατίναρε......
Και γιατι δεν το ξαναπαρουσιασε?
το ρουλεμάν είναι υδραυλικό ?
Τα υγρά του συμπλέκτη είναι κοινά με των φρένων ?
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ