-
Έχω νεότερα.
Το Mondeo μετά την τελευταία αλλαγή δίσκου, ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΔΙΣΚΟ, μετα απο 500 ΧΛΜ. Ο δίσκος δεν μύρισε καθόλου. Αλλά όταν το αυτοκίνητο κρυώσει, μπορεί να προχωρήσει για λίγο πάλι.
Επειδή οδήγησα και εγώ το αυτοκίνητο λίγο πριν φύγει για ταξίδι (το πολύ να είχε 50χλμ μετά την αλλαγή δίσκου), μπορώ να πω ότι ο δίσκος πατινάριζε μια ιδέα. Απλώς δεν έδωσα σημασία γιατί δεν μου πέρασε από το μυαλό οτι θα ήταν δυνατό να υπάρχει πρόβλημα τόσο νωρίς.
Εννοείτε οτι ο πατέρας μου τα έχει πάρει... θα τους πάει δικαστήριο ότι και αν στοιχίσει, ζητώντας ότι έχει πληρώσει μέχρι τώρα για όλες τις αλλαγές δίσκων. Μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία.Ευτυχώς έχει ήδη παραγγελθεί καινούργιο αυτοκίνητο, που θα παραληφθεί σε μερικές ημέρες.
-
Προφανώς, το κιβώτιο θέλει άλλαγμα! Είναι αδύνατον να χαλάει ένας δίσκος σε 500 χλμ!!!
-
Όντως ότι χρήση και να του κάνεις μέσα σε 500km (και μάλιστα να έχει αλλάξει ήδη τόσες φορές δίσκο το αυτοκίνητο) και να βγαίνει και αυτός off, σίγουρα δεν φταίει ο οδηγός του οχήματος...
Πολύ καλά θα κάνετε να το πάτε δικαστικά το θέμα ζητώντας αποζημίωση για τα ΠΑΝΤΑ.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
...Mια πρόταση να κάνω. Να το πάτε να το δει κι ένας τεχνικός από τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Αν το έχετε πάρει από Βελμάρ π.χ. να το δει ένας του Κοντέλλη ή της Στακόρ. Κατά τ' άλλα έχεις απόλυτο δίκιο που φωνάζεις.
-
Εκτός από ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ πιστεύω οτι είναι και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των συνεργείων να λύσουν το πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο πρέπει να μπει αγγελία να πουληθεί. Καταλαβαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει. Ακόμα και να γίνει η τελευταία αλλαγή τσάμπα.
Έχει περάσει από 2 συνεργεία. Κοντέλης στην Βουλιαγμένης και Car Center στην Αμφιθέα.
-
Το αυτοκίνητο πρέπει να μπει αγγελία να πουληθεί.Και ποιος υπερκακομοίρης-ανυποψίαστος θα το πάρει;;
Το αυτοκίνητο πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα με έξοδα της εταιρίας, να σας επιστραφούν όλα τα έξοδα αλλαγών αφού πρόκειται πασιφανώς για κατασκευαστικό λάθος, να μείνει σε συνεργείο μέχρι να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρόβλημα, να επισκευαστεί αν γίνεται, και μετά να πουληθεί από τη Ford.
-
Εκτός από ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ πιστεύω οτι είναι και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των συνεργείων να λύσουν το πρόβλημα.Το αυτοκίνητο πρέπει να μπει αγγελία να πουληθεί. Καταλαβαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει. Ακόμα και να γίνει η τελευταία αλλαγή τσάμπα.
Έχει περάσει από 2 συνεργεία. Κοντέλης στην Βουλιαγμένης και Car Center στην Αμφιθέα.
Γιατί δεν απευθύνεστε σε ένα εξειδικευμένο ανεξάρτητο συνεργείο ford?
Πρέπει σώνει και καλά να είναι αντιπροσωπεία?
Είναι τόσο κακό να βρεθεί η βλάβη εκτός του επίσημου δικτύου?
Απορώ πάντως μερικές φορές με αυτή την επιμονή... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εκτός από ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ πιστεύω οτι είναι και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των συνεργείων να λύσουν το πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο πρέπει να μπει αγγελία να πουληθεί. Καταλαβαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει. Ακόμα και να γίνει η τελευταία αλλαγή τσάμπα.
Γιατί δεν απευθύνεστε σε ένα εξειδικευμένο ανεξάρτητο συνεργείο ford?
Πρέπει σώνει και καλά να είναι αντιπροσωπεία?
Είναι τόσο κακό να βρεθεί η βλάβη εκτός του επίσημου δικτύου?
Απορώ πάντως μερικές φορές με αυτή την επιμονή...Μήπως γιατί εννοείται πως η επισκευή ΟΦΕΙΛΕΙ να γίνει από τους ίδιους ως ΔΙΚΟ τους λάθος/σφάλμα? Εγώ θα αρνιόμουν να ξαναπληρώσω έστω και ένα ευρώ για την ίδια επισκευή, απο τη στιγμή που οφείλεται καθαρά σε ΛΑΘΟΣ του συνεργείου.
-
Κι απ τη στιγμή που δεν μπορούν να το κάνουν τι θα γίνει δηλ?
Θα επιμένεις στην ταλαιπωρία σου?
Το πας σε έναν εξιδεικευμένο το φτιάχνει και δεν ξαναπατάς αντιπροσωπεία.
Στα σερβις όλοι καλοί είναι στα δύσκολα είναι η μαγκιά.
Το να πάρεις καινούριο και πάλι σερβις στην αντιπροσωπεία και στα δύσκολα πάλι τα ίδια,αυτοί δεν πτοούνται,η τσέπη τους πάλι γεμίζει,αλλά η δική σου η δουλεία δεν γίνετε αφού φυσικά σε έχουν αρμέξει απ τα σερβις -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κι απ τη στιγμή που δεν μπορούν να το κάνουν τι θα γίνει δηλ?
Θα επιμένεις στην ταλαιπωρία σου?
Το πας σε έναν εξιδεικευμένο το φτιάχνει και δεν ξαναπατάς αντιπροσωπεία.
Στα σερβις όλοι καλοί είναι στα δύσκολα είναι η μαγκιά.
Το να πάρεις καινούριο και πάλι σερβις στην αντιπροσωπεία και στα δύσκολα πάλι τα ίδια,αυτοί δεν πτοούνται,η τσέπη τους πάλι γεμίζει,αλλά η δική σου η δουλεία δεν γίνετε αφού φυσικά σε έχουν αρμέξει απ τα σερβιςΜε το πρώτο εξώδικο όλοι σοβαρεύουν...
Αυτό που προτείνεις εσύ είναι να τους χαρίσει όλα αυτά τα χρήματα που έχει καταβάλλει αδίκως τόσο καιρό για την ΙΔΙΑ ακριβώς βλάβη.
Σκέψου αυτό και σκέψου και την άλλη λύση. Τους το ξαναπάει, το παρατάει με τα κλειδιά ΚΑΙ ΜΑΖΙ την κάρτα του δικηγόρου... Το μήνυμα είναι ΕΝΑ. Ή το φτιάχνετε όπως πρέπει ή προχωράει νομικά το θέμα...
-
edit [kouk] ....φτάνει είπαμε!!!
-
[color=red]edit [kouk]
-
Εγώ τουλάχιστον θα είχα πάει σε όλα τα εξουσιοδοτημένα. Τουλάχιστον έτσι αν εντοπιζόταν το πρόβλημα, θα ήταν πιό εύκολο να ζητήσεις πίσω λεφτά από τους προηγούμενους, ή από την Ford.
Ο πατέρας μου επέμενε στο ίδιο. Εδώ αυτοί (Car Center) παραλίγο να του πουλήσουν Maverick 3.0. Του έλεγαν οτι είναι το νέο μοντέλο, ενώ απλώς για το 2007 έχουν αλλάξει κάτι πλαστικά. Του έλεγαν οτι απο 39.000Ε του το δίνουν 34.000Ε (τιμή καταλόγου 35.000Ε).
To αυτοκίνητο θα το αφήσει εκεί μαζί με το εξώδικο, εκτός ίσως αν του το αγοράσουν σε πολύ καλή τιμή.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
edit [kouk] ....φτάνει είπαμε!!!οοοppsssssssssss sorry....
-
η ζωή ενός δίσκου-ειδικότερα σ'ένα αυτόματο σαζμάν-έχει σχέση με τη συχνότητα των αλλαγών σχέσεων, με την ταχύτητα στην οποία αλλάζει μια σχέση ή κάτι άλλο? Δηλαδή τι προκαλεί πιο γρήγορη φθορά, απ'το να είναι συνέχεια στο D ή όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι στην κίνηση να βάζεις νεκρά και μετά πάλι D ?
-
Το κλασικό αυτόματο σαζμάν δεν έχει συμπλέκτη με δίσκο αλλά υδραυλικό με μετατροπέα ροπής. Πολύ απλά σαν να έχεις δυο αντικριστούς ανεμιστήρες που ο ένας είναι ανενεργός και ο άλλος με τον αέρα που στέλνει στον πρώτο τον γυρνάει, στη θέση του αέρα φυσικά έχουμε υδραυλικό υγρό. Κλασικό συμπλέκτη με ξυρό δίσκο έχουμε στα ημιαυτόματα που είναι κλασικά σαζμάν με υδραυλική διάταξη για τις αλλαγές ταχυτήτων είτε αυτόματα είτε κατ’ επιλογή. Στα δεύτερα δεν έχεις δυνατότητα επηρεασμού στην καταπόνηση του δίσκου αφού ουσιαστικά δεν επενεργείς με κανένα χειριστήριο πάνω του.
-
μάλιστα,
εμένα το civic ('87) φοράει το (ημι?)αυτόματο 3ταχυτο σαζμαν Hondamatic και του αλλάζω εγώ ταχύτητα, όχι μόνο του. Σύμφωνα με το service manual έχει torque converter(μετατροπέα ροπής) αλλά και driver plate (δίσκο-πλατό).
Μετά από ένα χτύπημα σε υπερύψωμα δρόμου άρχισε να χάνει τα λάδια του, με αποτέλεσμα μια μέρα να μου αδειάσει τελείως. Οπότε τώρα που το προσέχω και γνωρίζω για τη διαρροή, πώς είναι καλύτερα να το πηγαίνω, να μη του αλλάζω συνέχεια ταχύτητα, να του αλλάζω αλλά να μη το πατάω? -
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω την υπόψη διάταξη για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Προσπάθησα να βρω κάτι μέσω διαδικτύου αλλά δεν στάθικα τυχερός να βρω κάτι αναλυτικό. Θα το ψάξω ξανά και αν μπορέσω να βρω κάτι θα σου πω.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η ζωή ενός δίσκου-ειδικότερα σ'ένα αυτόματο σαζμάν-έχει σχέση με τη συχνότητα των αλλαγών σχέσεων, με την ταχύτητα στην οποία αλλάζει μια σχέση ή κάτι άλλο? Δηλαδή τι προκαλεί πιο γρήγορη φθορά, απ'το να είναι συνέχεια στο D ή όταν είσαι σταματημένος στο φανάρι στην κίνηση να βάζεις νεκρά και μετά πάλι D ?Αν βάλεις νεκρό στο φανάρι, φθείρεις λίγο τα δισκάκια στο σαζμάν. Αν το αφήσεις με ταχύτητα έχεις φθορά στο κινητήρα (και μπορεί μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης). Για παλιό αμάξι, αν πρόκειται να μείνεις σταματημένος 1-2 λεπτά συμφέρει να βάλεις νεκρό - αλλιώς περίμενε με ταχύτητα.
Μέσα στη πόλη αν δεν είναι φορτωμένο το αμάξι, μπορείς να κυκλοφορείς συνέχεια με 2α. Θα είναι λίγο αργό στο φανάρι αλλά δεν θα αλλάζει καθόλου ταχύτητες. Το δικό σου ξεκινάει ικανοποιητικά με 2α; (όχι πολύ γκάζι για οικονομία).
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω την υπόψη διάταξη για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Προσπάθησα να βρω κάτι μέσω διαδικτύου αλλά δεν στάθικα τυχερός να βρω κάτι αναλυτικό. Θα το ψάξω ξανά και αν μπορέσω να βρω κάτι θα σου πω.Ευχαριστώ νομίζω ότι ήσουν κατατοπιστικός
Μάλλον το πρώτο σύστημα έχω
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ