-
Όχι!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ο δίσκος κ ο συμπλέκτης φαίνονται με το μάτι στο σέρβις αν είναι οκ?Η φθορα φαινεται, αλλα πανω στο δισκο. Συνεπως πρεπει να πληρωσεις εργατικα για λυσιμο κτλ. Αν πληρωσεις εργατικα, καλυτερα να αλλαξεις και το δισκο...
-
211.000 με το πατρικο αουντι 80 ,με τρεις οδηγους πανω και ο σισκος συνεχιζει
Αυτο που ειπαν τα παιδια με 5 σε ανοιχτο δρομο,σανιδωσε το
Αν δεν επιταυνει ενω στροφαρει το μοτερ,πανε αμεσως σε συνεργειο για αλλαγη
και αυτο με το χειροφρενο τραβηγμενο,βαζεις 4-5,αν παει να σβησει εισαι οκ -
Δεν πατιναρουν ολοι οι συμπλεκτες. Στο punto, ο δισκος φαγωθηκε μεχρι τα πιρτσινια, το ρουλεμαν σφηνωσε μεσα στο δισκο και παρ'ολα αυτα δεν πατιναρε ποτε.
Γενικα, αμα ο συμπλεκτης φτασει σε σημειο που θελει αλλαγη, το καταλαβαινεις αμεσως.
-
εμενα ενας μηχανικος μου ειπε οτι οι 'παλιοι' δισκοι ηταν απο αμιαντο και γιαυτο κραταγανε πολυ περισσοτερο
-
Αυτί ίσχυε τα πρώτα χρόνια που καταργήθηκε ο αμίαντος από τα υλικά τριβής (δίσκους, τακάκια, σιαγώνες κλπ). Τώρα πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα αφού τα νέα υλικά είναι εφάμιλλα του αμιάντου.
-
Δίσκος απο ατσάλι έχει κατασκευαστεί?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Nissan xtrail tou 2002, allakse disko sta 155.000 (mazi me to moter vevaia alla ayto einai alli istoria )
Τι έπαθε???
kommatia tou katestramenou prokatalyti perasan sto moter me anarofisi kai tou allaksan ta fota... an kapoios endiaferetai mporo na tou po oli tin istoria sto antistoixo thread...
-
Δεν είναι δυνατόν, αναρρόφηση από την εξαγωγή ?????
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν, αναρρόφηση από την εξαγωγή ?????Αν βουλώσει ο προκαταλύτης ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, κομματάκια μπαίνουν στο κύλινδρο και τον γεμίζουν γρατσουνιές.
-
Κλασσικό πρόβλημα των X-trail
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν, αναρρόφηση από την εξαγωγή ?????
Αν βουλώσει ο προκαταλύτης ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, κομματάκια μπαίνουν στο κύλινδρο και τον γεμίζουν γρατσουνιές.
Ότι γινόταν και στα MR2...
Φαίνεται το έχουν τα γιαπωνέζικα.
-
Θελει προσοχη οταν σας αλλαζουν δισκο πλατω ρουλεμαν και σας ρυθμιζουν τον συμπλεκτη,πρεπει να αφηνουν αρκετα μποσικα,να μην απομονωνει το πενταλ του συμπλεκτη πολυ ψηλα,γιατι τοτε ουσιαστικα δεν απομονωνει και πας πατιναριστος.Φιλος με ΖΧ για τον λογο αυτο αλλαζε συμπλεκτη καθε 20-30000 χλμ μεχρι που το καταλαβε και αλλαξε συνεργειο.!!!
-
Αν πάλι έχεις diesel (εννοείται με CR) και το πειράξεις, να περιμένεις από στιγμή σε στιγμή να σε αφήσει αν πατήσεις λίγο απότομα το γκάζι σου. Γίνεται όπως κάποιος που θέλει με μανία να βγάλει τα ρούχα του και τα σκίζει... Έτσι και η μηχανή θέλει με μανία να λιώσει το δίσκο!
-
Το ότι έχει σκληρήνει τελευταία ο συμπλέκτης, σημαίνει πως θέλω λίπανση στο συρματόσχοινο, άλλο συρματόσχοινο ή άλλο δίσκο; Ο τελευταίος δεν φαίνεται να πατινάρει πάντως...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το ότι έχει σκληρήνει τελευταία ο συμπλέκτης, σημαίνει πως θέλω λίπανση στο συρματόσχοινο, άλλο συρματόσχοινο ή άλλο δίσκο; Ο τελευταίος δεν φαίνεται να πατινάρει πάντως...Lancia Y ?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το ότι έχει σκληρήνει τελευταία ο συμπλέκτης, σημαίνει πως θέλω λίπανση στο συρματόσχοινο, άλλο συρματόσχοινο ή άλλο δίσκο; Ο τελευταίος δεν φαίνεται να πατινάρει πάντως...
Lancia Y ?
Yep!
-
HighFidelity
Συνηθως ο δισκος δεν πατιναρει ουτε στα πολυ τελευταια του... Απλα δεν θα μπαινουν οι ταχυτητες, θα σκληρυνει το πενταλ αρκετα και πιθανον να κανει θορυβο κατα τη συμπλεξη.
Αν το πενταλ στην περιπτωση σου μολις αρχισε να σκλυραινει, εχεις αρκετα χλμ ακομα...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
HighFidelityΣυνηθως ο δισκος δεν πατιναρει ουτε στα πολυ τελευταια του... Απλα δεν θα μπαινουν οι ταχυτητες, θα σκληρυνει το πενταλ αρκετα και πιθανον να κανει θορυβο κατα τη συμπλεξη.
Αν το πενταλ στην περιπτωση σου μολις αρχισε να σκλυραινει, εχεις αρκετα χλμ ακομα...
Δεν ξέρω, πάντως φαίνεται αρκετά σκληρό!
Και ναι, αν δεν το πατήσω τέρμα, η πρώτη και η αλλαγή από 1η σε 2α θα ζοριστούν...Δεν ξέρω, αν είναι δίσκος, φοβάμαι πως είναι, αλλά δεν θέλω και να μπω σε τέτοιο έξοδο χωρίς να είμαι σίγουρος... Θα το πάω με κάποια ευκαιρία σε κάποιο συνεργείο, αλλά ελπίζω να αντέξει να το ανεβάσω Γιάννενα για να το επισκευάσω, γιατί θα πληρώσω λίγα σε εργατικά εκεί...
Πάντως πρέπει μάλλον να το δει μηχανικός, μην με αφήσει και τρέχω!
Τώρα έχει 90Κ χιλιόμετρα και μέχρι τα 65Κ το οδηγούσε γυναίκα... Οσο καλές οδηγοί και να είναι , έχουν μια μανία με τον συμπλέκτη!Οπότε, δεν αποκλείεται να έχει έρθει η ώρα του...
Θεωρώ πιθανό όμως και το πρόβλημα να είναι στο συρματόσχοινο, ποτέ δεν ξέρεις!
(η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! ) -
Ω ναι, ήταν συμπλέκτης τελικά!
Με το ζόρι έφτασα στο συνεργείο μετά την δουλειά, ευτυχώς είναι δίπλα στο σπίτι...Δίσκος, πλατώ, ρουλεμάν και μια βάση του σασμάν μάλλον θα αλλαχτούν, μαζί με τα εργατικούλια , μου είπε να υπολογίζω μια 300άρα πάνω κάτω (μάλλον πάνω, κι ελπίζω να μην πάει παραπάνω ).
Περαστικά μου!Γυναίκες οδηγοί!
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ