-
Μήπως να πηγαίνατε τα άσχετα post σε άλλο θέμα ή να ανοίγατε ένα καινούργιο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:offtopicviii:
Μήπως να πηγαίνατε τα άσχετα post σε άλλο θέμα ή να ανοίγατε ένα καινούργιοΣόρι από μένα...η ροή της συζήτησης και ο πρωινός ύπνος του Σπύρου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλούς επαναστάτες χωρίς αιτία μάζεψε το φόρουμ!Καληνύχτα σας κύριοι! Συνεχίστε...
lol
αυτο κυριε κουκ δεν ηταν ειρωνικο σχολιο;
-
1.skye, οτι τα εχεις γραμμένα το έχουμε καταλάβει. Δικαίωμά σου.
Πριν φτάσεις σε συμπεράσματα, σκέψου το και λίγο. Δεν είναι κακό.
2.Το να παίρνεις φορά καλό είναι αλλά καμιά φορά βαράς σε τοίχο.
3.Τα περί ισονομίας κλπ μάλλον με την φορά που πήρες τα έγραψες.
4.Και οχι, ΔΕΝ είναι δικαίωμά σου να πλακώνεις τα μπινελίκια.
5.Οπως γράφεις, αν δεν σ' αρέσει, τα σκυλιά είναι δεμένα.
[kouk]- που ακριβως εγραψα οτι τα εχω γραμμενα;
- αυτο ειναι αληθεια
- και αυτο. οχι ακριβως δηλαδη, αλλα ο καθενας το βλεπει υποκειμενικα το θεμα, και δε θα γινοταν ποτε κατι τελειο σ'αυτο το θεμα. οποτε ζηταω συγνωμη γι'αυτο.
- εγραψα καπου οτι ειναι δικαιωμα μου; διαμαρτυρηθηκα που εγινε edit η απαντηση μου; ΣΩΣΤΑ εγινε edit. καλο θα ηταν ομως, αν θελεις τη γνωμη μου γιατι αυτο δεν ειναι δικια μου δουλεια, αφου θελετε να προστατευετε τα πνευματικα υλικα του καθενος, να μην περιοριζεστε μονο σε αυτα που σας συμφερουν, αν επιτρεπεται.
- ειμαι σιγουρος. ποτε δεν ειπα το αντιθετο.
για τον καθενα φανταζομαι και ελπιζω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
και οι άθεοι και οι μουσουλμάνοι ίδιοι είναι και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.
Απόδειξη παρακαλώ.
ευτυχώς που έχουμε ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ και τα λέτε αυτά. Εάν ήσασταν στο Πακιστάν θα σας δίνονταν αυτή η ευκαιρία?
Είδες τι κρίμα είναι που δεν έχουμε κανέναν Χομεϊνί από πάνω;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο Σπύρος απαξίωσε τον κλήρο βασιζόμενος στο περιστατικό αυτό.Εσύ όταν ρώτησες αν πρέπει να γίνεια αυτό που θέλει η μειοψηφία, σε τι αναφερόσουν;
Όχι ρε παίδες, ΚΑΙ γι'αυτό θα τσακωθούμε δλδ?
Προσοχή, ΔΕΝ απαξίωσα τον κλήρο βασιζόμενος στο περιστατικό των μεγαφώνων. Απαξίωσα ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ τράγους. Το έχω ξανακάνει, πρόκειται για λωποδύτες. ΚΑΘΕ χρόνο κάνουν τα ίδια, ΤΕΡΜΑ τα μεγάφωνα στη γιορτή της Μυρτιδιώτισσας. Κοντά 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα, έχουν αναρτημένο πανό στην είσοδο της εκκλησίας 'Ενισχύσατε την ανέγερση του πνευματικού μας κέντρου'. Απορώ τι σκατά κάνουν τα λεφτά των άμοιρων εύπιστων κορόιδων που τους τα δίνουν. Ή μάλλον δεν απορώ, είμαι σίγουρος τι τα κάνουν. Μασούρι!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ απέτυχα να αποτρέψω τους γονείς μου από το να κάνουν τα σαράντα της καημένης της γιαγιούλας μου ( ) εκεί, και το αποτέλεσμα; Μας πιάσανε τον κώλο κανονικά και το μνημόσυνο ήταν το χειρότερο που έχω δει στη ζωή μου. Τέσπα, θα το βρουν μπροστά τους ΑΝ υπάρχουν όλα αυτά που μας λένε ότι υπάρχουν.
Περί κλήρου γενικά: τα έχω παρμένα με την κατάσταση μάλλον. Για να παντρευτείς, είσαι στο έλεος του κάθε παπά. Από το να σου δώσει ημερομηνία, μέχρι και το να ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΑ για να διαβάσει όλα τα λόγια που ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πει στο μυστήριο. Για να βαφτίσεις το παιδί σου ομοίως, συν του ότι πρέπει να πας πάσο αν ο τράγος δεν γουστάρει το όνομα που θέλεις να του δώσεις. Το χειρότερο; Για να πεθάνεις, πρέπει να σκάσεις χοντρό χρήμα. Παπάδες, νεκροθάφτες και νεκροταφεία, όλα μαζί μια καλά οργανωμένη κερδοφόρα επιχείρηση. Στα παίρνουν από παντού, κι εσύ μέσα στη θλίψη σου δεν παίρνεις και χαμπάρι ή μάλλον παίρνεις, αλλά δεν έχεις κουράγιο να αντιταχθείς.
-
Krusenstern
+1
Δυστυχώς έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους οι κληρικοί και οι τραγόπαπες και μαζί μ'αυτούς μπερδεύει και τα μπουτάκια του και ο απλός λαός...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για να βαφτίσεις το παιδί σου ομοίως, συν του ότι πρέπει να πας πάσο αν ο τράγος δεν γουστάρει το όνομα που θέλεις να του δώσεις.Θυμήσου αυτό που έλεγε ο Ιωάννης ο 'Χρυσόστομος': να μη δίνετε στα παιδιά σας ελληνικά ονόματα, αλλά μόνον των πατέρων της Παλαιάς Διαθήκης (δηλαδή ΕΒΡΑΪΚΑ). Και ακόμα και τώρα, αν πας να δώσεις στο παιδί σου ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα που δεν ανήκει στο χριcτιανικό εορτολόγιο, στην καλύτερη περίπτωση, ο τράγος ξινίζει.
-
μπορουν οι παππαδες να αρνηθουν τη βαπτιση αν δεν τους αρεσει το ονομα? ΠΧ να πεις το παιδι σου βελζεβουλ ?
-
Φυσικά και μπορούν! Πάνε πες τους πως θες να το βαφτίσεις Αναξαγόρα ή Κρέοντα, να δεις το βλέμμα τους!
-
Καλά, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Κιμων Κουλούρης, ο Περικλής Ιακωβάκης κλπ (αυτοί μου ήρθαν τώρα) ήταν αβάφτιστοι;
-
Πρέπει να χωριστεί η εκκλησία απο το κράτος, όλα τα άλλα είνια λεπτομέρειες.
-
Πολικός γάμος υπάρχει...
Νομίζω και πολιτική κηδεία, πλέον...
Άρα κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να να παει στην εκκλησία, αν εξαιρεσουμε τον κοινωνικό στιγματισμό.
Και για το θέμα του ονόματος, φαντάζομαι πως μια δηλωση στο ληξιαρχείο αρκεί, έτσι;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πρέπει να χωριστεί η εκκλησία απο το κράτος, όλα τα άλλα είνια λεπτομέρειες.Έλα, μην μας πρήξεις πάλι με τις αηδίες σου.
-
Πιπέρι κιντ!
Τώρα γμτ δεν ξέρω αν πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά.
Το εννοείς ότι είναι αηδία ο διαχωρισμός;
-
manosk: Όχι. Φρόντισαν να αγιοποιήσουν αρκετά άτομα με ελληνικά ονόματα (είτε επρόκειτο για πραγματικά πρόσωπα είτε για φανταστικά), γιατί δεν κατέστη δυνατός ο πλήρης αφελληνισμός των 'μυσαρών Ελλήνων' (όπως μας αποκαλούν οι τρεις Ιεράρχες, 'προστάτες' των Ελληνικών γραμμάτων). Ωστόσο, γενικά υπάρχει η οδηγία να αποφεύγεται να δίνονται σε χριcτιανόπουλα ονόματα ελληνικά που δεν περιλαμβάνονται στο εορτολόγιο. Πολλοί παπάδες, προ του ενδεχομένου να δυσαρεστήσουν το κοινό (και να χάσουν και τη μίζα), τελούν το μυστήριο. Αρκετοί άλλοι όμως...
Γενικά, πιο εύκολα ένας παπάς θα δεχθεί στο παιδί σου να δώσει εβραϊκό όνομα:
Εμμανουήλ, Γαβριήλ, Μιχαήλ, Ιεζεκιήλ, Ηλίας, Ματθαίος, Ιωακείμ, Ιάκωβος, Ζαχαρίας, Σωφονίας, Μωυσής, Δαυίδ, Σίμων, Συμεών, Μαρία, Άννα, Ελισάβετ... Το 'Μαγδαληνή' στην πραγματικότητα ξεκίνησε ως παρωνύμιο που δήλωνε τον τόπο καταγωγής/διαμονής της Μαρίας Μαγδαληνής.
Αν θες να τους κάνεις πλάκα, πες το Ηρώδη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πιπέρι κιντ!Τώρα γμτ δεν ξέρω αν πρέπει να σε πάρω στα σοβαρά.
Το εννοείς ότι είναι αηδία ο διαχωρισμός;
Πλάκα κάνω ρε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Κιμων Κουλούρης, ο Περικλής Ιακωβάκης κλπ (αυτοί μου ήρθαν τώρα) ήταν αβάφτιστοι;Δεν αρνούνται όλοι οι παπάδες Μάνο, ούτε τους βάζω όλους το ίδιο τσουβάλι φυσικά. Υπάρχουν παπαδάκια που έχουν προσφέρει έργο (ειδικά σε επαρχίες) και που δεν έχουν δεύτερο ράσο να φορέσουν (είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά). Σε τέτοιο παπαδάκι, να τα δώσω τα λεφτά να με παντρέψει ή να μου βαφτίσει το παιδί, κι ας μην τα ζητήσει και ποτέ. Θα το κάνω με την καρδιά μου.
Για την κηδεία, άλλο θέμα. Θέλω να κηδευτώ όπως μου γουστάρει, και φυσικά ΔΕΝ μπορώ.
-
Κάτι πρέπει να έχουμε να λέμε. Η εκκλησία έχει χωριστεί ουσιαστικά από το κράτος. Λόγο ουσιαστικό έχει σε κάποια θέματα που άπτονται του έργου της κυρίως και σίγουρα δεν βλάπτει κανέναν. Δηλαδή δεν βλάπτουν τα κόμματα και ο κομματισμός πχ στο δημόσιο τομέα και βλάπτει η εκκλησία; Δεν βλάπτουν οι επαγγελματικές συντεχνίες και βλάπτουν οι ιερείς;
Αν θέλετε να βρείτε σωστούς ιερείς μην πάτε στα νεκροταφεία και τα επισκοπικά γραφεία/ναούς. Πηγαίνετε σε χωριά, σε συνοικίες υποβαθμισμένες, σε μονές και συζητείστε μαζί τους. Αλλά όχι να πάτε να τους πείτε 'Ρε, που το ξέρεις ότι ο Χριστός ήταν αληθινό πρόσωπο' γιατί λογικό είναι να εκνευριστούν. Ο λόγος πολλών ιερέων μοιάζει με το λόγο των ψυχολόγων, σε ηρεμεί και είναι δωρεάν.Edit: με κάλυψε ο papastern με το προηγούμενο μήνυμα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι ρε παίδες, ΚΑΙ γι'αυτό θα τσακωθούμε δλδ?
Προσοχή, ΔΕΝ απαξίωσα τον κλήρο βασιζόμενος στο περιστατικό των μεγαφώνων. Απαξίωσα ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ τράγους.
Ο τράγος είναι το αρσενικό τις κατσίκας. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν αναφερόσουν σε σε 'ιερείς' ή 'παπάδες'.
Το έχω ξανακάνει, πρόκειται για λωποδύτες. ΚΑΘΕ χρόνο κάνουν τα ίδια, ΤΕΡΜΑ τα μεγάφωνα στη γιορτή της Μυρτιδιώτισσας.
Αν γίνεται μια φορά το χρόνο κάνεις υπομονή, όπως θα κάνεις υπομονή και για τον γείτονά σου που στη γιορτή του κάνει το ίδιο. Αν γενικά σε ενοχλεί μίλησες ποτέ στην Αστυνομία/Δήμο για το πρόβλημα; Σε πολλές ενορίες δεν βάζουν μεγάφωνα και είναι όλα καλά.
Κοντά 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα, έχουν αναρτημένο πανό στην είσοδο της εκκλησίας 'Ενισχύσατε την ανέγερση του πνευματικού μας κέντρου'. Απορώ τι σκατά κάνουν τα λεφτά των άμοιρων εύπιστων κορόιδων που τους τα δίνουν. Ή μάλλον δεν απορώ, είμαι σίγουρος τι τα κάνουν. Μασούρι!
Εφ' όσον δε δίνεις εσύ λεφτά δεν σε αφορά.
Στην περίπτωση που γνωστοί σου δίνουν μπορούν να ρωτήσουν αυτοί.ΔΥΣΤΥΧΩΣ απέτυχα να αποτρέψω τους γονείς μου από το να κάνουν τα σαράντα της καημένης της γιαγιούλας μου ( ) εκεί, και το αποτέλεσμα; Μας πιάσανε τον κώλο κανονικά και το μνημόσυνο ήταν το χειρότερο που έχω δει στη ζωή μου.
Η γιαγιά σου πίστευε;
Αν η γιαγιά σου πίστευε, τότε κατά τη γνώμη μου έχετε ηθική υποχρέωση να της κάνετε μνημόσυνα. Τα μνημόσυνα έχουν πνευματική σημασία στην ορθόδοξη λατρεία, πράγμα το οποία μπορεί να σου είναι αδιάφορο, εκείνης όμως δεν θα της ήταν. Οπότε, αν νιώθεις και εσύ την υποχρέωση να κάνεις κάτι που θα ήθελε, έστω και αν δεν συμφωνείς/πιστεύεις με αυτό, τότε θα έλεγα να το κάνεις.
Ποιός σου είπε να το κάνεις σε κάποιον ιερέα που θέλει λεφτά γι αυτό; Υπάρχουν πολλοί που δεν παίρνουν (έχω και προσωπικά παραδείγματα). Επίσης μπορείς να πας σε κάποιο μοναστήρι και να τους ζητήσεις να σου κάνουν. Έμποροι υπάρχουν, δεν αλλάζει κάτι στην ουσία του μνημοσύνου αυτό. Βρες κάποιον ευσυνείδητο και κάνε την δουλειά σου.Τέσπα, θα το βρουν μπροστά τους ΑΝ υπάρχουν όλα αυτά που μας λένε ότι υπάρχουν.
Φυσικά και θα τα βρούν μπροστά τους, και πολλές φορές πολύ πιο γρήγορα από τον τάφο.
Περί κλήρου γενικά: τα έχω παρμένα με την κατάσταση μάλλον. Για να παντρευτείς, είσαι στο έλεος του κάθε παπά. Από το να σου δώσει ημερομηνία, μέχρι και το να ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΑ για να διαβάσει όλα τα λόγια που ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πει στο μυστήριο.
Αν ούτε εσύ, ούτε η γυναίκα σου θέλετε στη ζωή σας την ευλογία της εκκλησίας και του Χριστού, υπάρχει το δημαρχείο. Μπορείς κάλλιστα να είσαι στην μοίρα του δημάρχου. Σε άλλη περίπτωση, βρες κάποιον που δεν θέλει χρήματα. Αν θες να παντρευτείς με 0 λεφτά, βρες κάποιον που δεν θέλει χρήματα, κουβάλα τον σε ένα εξωκλήσι μια κουλή μέρα και παντρέψου τη γυναίκα σου χωρίς καλεσμένους και φαμφάρες. Και αυτό γάμος είναι.
Για να βαφτίσεις το παιδί σου ομοίως, συν του ότι πρέπει να πας πάσο αν ο τράγος δεν γουστάρει το όνομα που θέλεις να του δώσεις.
Αν δεν γουστάρει του λες 'εγώ αυτό θέλω'. Αν ακόμα αρνείται του θυμίζεις τη διδασκαλία της εκκλησίας που λέει ότι καλό είναι να παίρνουν οι Χριστιανοί ονόματα Αγίων ώστε να τους έχουν πρότυπα στη ζωή τους, αλλά στην περίπτωση που δεν υπάρχει Άγιος με τέτοιο όνομα, πάλι δίνεται το όνομα με την ευχή να το αγιάσει ο χριστιανός που βαπτίζεται. Αν και πάλι δεν στο βαπτίζει, αλλάζεις ιερέα.
Το χειρότερο; Για να πεθάνεις, πρέπει να σκάσεις χοντρό χρήμα. Παπάδες, νεκροθάφτες και νεκροταφεία, όλα μαζί μια καλά οργανωμένη κερδοφόρα επιχείρηση. Στα παίρνουν από παντού, κι εσύ μέσα στη θλίψη σου δεν παίρνεις και χαμπάρι ή μάλλον παίρνεις, αλλά δεν έχεις κουράγιο να αντιταχθείς.
Τότε μπορείς απλά να πάρεις τον παπά που έχεις φροντίσει να βρεις από τον γάμο σου και την βάπτιση του παιδιού σου και δεν παίρνει λεφτά, να ανοίξεις μια τρύπα στο χώμα, να σου διαβάσει τις ευχές και να τον σκεπάσεις. Κόστος: 2 ώρες δουλειά για σκάψιμο. Αν πάλι δεν νομίζεις ότι ο πεθαμένος ήθελε τις ευχές και εσύ νομίζεις ότι είναι περιττές, απλά ανοίγεις την τρύπα.
Κάνετε τις ζωές σας απλές. Το σύστημα έχει τους κανόνες του, δεν σημαίνει αυτό ότι τους ακολουθούμε τυφλά και μετά το βρίζουμε. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να έχεις την καλή διάθεση.
Περί εκκλησίας