-
Αυτοκινητο: Toyota Starlet 1300 Ατμοσφερικο (75 hp)
Αναρτηση: TEIN Type FLEX
Λαστιχα: Yokohama A048 M
Φρενα: Εμπρος ακρα απο Starlet GT, πισω ταμπουρα
Mηχανικες βελτιωσεις: Καμια, μονο φιλτροχοανηΜπαρες θολων εμπρος-πισω και μπαρα ψαλιδιων, εμπρος και πισω αντιστρεπτικες, σινεμπλοκ TRD, χωρις πισω καθισματα και χωρις τη ρεζερβα.
Χρονος 1.16.xx (40 < xx < 90)
-
Ο χρήστης scaraveos έγραψε:
Mηχανικες βελτιωσεις: Καμια, μονο φιλτροχοανηΜπαρες θολων εμπρος-πισω και μπαρα ψαλιδιων, εμπρος και πισω αντιστρεπτικες, σινεμπλοκ TRD, χωρις πισω καθισματα και χωρις τη ρεζερβα.
Φήμες λένε για άλλους χρόνους σε λίγο καιρό....
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Δεν ειναι γενικο φαινομενο. Εδω εχουμε διαφορες πιθανοτητες να συμβει κατι:
1η. θα σκασει μυτη τυπος που το μονο που ξερει απο πιστα ειναι οι χρονοι που διαβαζει στα περιοδικα στις δοκιμες των νεων μοντελων. Και θα πει: 'Μα καλα, εδω το Evo VIII κανει τοσο, το STi κανει τοσο, το 350Ζ τοσο και η Ζ4 3.0 τοσο, κι εσυ με το κουβαδακι κανεις τοσο ??? Μα ειναι ποτε δυνατον ? Ασε μας ρε φιλε με τα φιδια σου !! '
2η. θα σκασει μυτη ο 'ψαγμενος'. Αυτος θα κανει υπολογισμους και θα πει 'Το μαμα κανει τοσο, αλλα εσυ εχεις πιο πολλα αλογα (-Χ δλ), εχεις αναρτηση (-Ψ δλ), εχεις λαστιχα (-Ω δλ), εχεις μπλοκε (-Φ δλ) και εχεις και κοντο κορονοπηνιο (-Ζ δλ). Συνεπως (Χρονος Μαμισιου) - (Χ + Ψ + Ω + Φ + Ζ) = (Ιδανικος χρονος) < (Χρονο timkoul) ==> timkoul = κουλος 'Αφηνω τους αλλους να ανακαλυψουν/ προβλεψουν τι αλλες πιθανοτητες παιζουν. Επισημαινω οτι και στις 2 δικες μου, οι προαναφερθεντες υποθετικοι τυποι, δεν εχουν μπει ποτε πιστα. Τα σχολια δικα σας....
΄
Δηλαδή θα ακούμε ένα 1: 12 από ένα αμάξι 100 αλόγων και θα πρέπει να το δεχτούμε σαν να μην έχουμε δει ποτέ τιμόνι στην ζωή μας???
όχι φυσικά και αυτό είναι η κριτική ικανότητα....δεν το δέχομαι δύο αμάξια όπως η Lotus elan του φίλου μας(που πιστεύω τον χρόνο της ) να κάνει ίδιο χρόνο μέ ένα 100 αλόγων και αγωνιστικέες αναρτήσεις απίστευτα φρένα διαστημικής τεχνολογίας και και και.....
πρέπει να καταλάβουμε ότι 100 άλογα είναι 100 άλογα και ότι αν βγείς από μία στροφή και επιταχύνεις μέχρι τα 100 θα είναι τουλάχιστόν 5 δεύτερα πίσω μέχρι το τέλος της ευθείας....τι να κάνουμε....αυτά λέει η φυσική....
ή να ακούμε 1300άρι να λέει 1:15 και να αρχίσουμε να προσκυνάμε??δεν γίνεται...
-
Έχω μια ερώτηση για εσένα Spanti...
Ένας καλός δρομέας κάνει το 0-100 σε 10sec.
Ένα σβέλτο αυτοκίνητο επίσης κάνει το 0-100 σε 10sec.Είναι το ίδιο γρήγορα άραγε στο '0-100' ο δρομέας με το αυτοκίνητο?
ΥΓ. Προφανώς λοιπόν, μια μικρή ευθεία όπου μια GT3 θα φθάσει τα 100 θα την διανύσει λίγα δέκατα (ή το πολύ 1-2 δευτερόλεπτα) πιο γρήγορα από ένα αυτοκίνητο που κάνει το 0-100 σε 10sec... και όχι 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.
-
Με Almera 1.4 GX 87 άλογα, 1045 κιλά, εντελώς νορμάλ με τα 175/70/13 κοντά στα λινά το έκανα 1:24.5 περίπου...
Αν και με τους χρόνους που διαβάζω δεν πρέπει να λέει και τπτ ο χρόνος αυτός.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έχω μια ερώτηση για εσένα Spanti...Ένας καλός δρομέας κάνει το 0-100 σε 10sec.
Ένα σβέλτο αυτοκίνητο επίσης κάνει το 0-100 σε 10sec.Είναι το ίδιο γρήγορα άραγε στο '0-100' ο δρομέας με το αυτοκίνητο?
ΥΓ. Προφανώς λοιπόν, μια μικρή ευθεία όπου μια GT3 θα φθάσει τα 100 θα την διανύσει λίγα δέκατα (ή το πολύ 1-2 δευτερόλεπτα) πιο γρήγορα από ένα αυτοκίνητο που κάνει το 0-100 σε 10sec... και όχι 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.
Σόρρυ εγώ φταίω...εννοώ 100χιλιόμετρα /ώρα
όταν στην αρχή της ευθείας βγαίνουν δύο αμάξια..η GT3 kai ένα 1300άρι...
έχουν την ίδια ταχύτητα..και επιταχύνουν...στο τέλος της ευθείας η GT3 θα έχει πιάσει πρίν το φρενάρισμα 150...ξέρεις πόσα θα έχει πιάσει το 1300άρι??50...ξέρεις πόσα δευτερόλεπτα θα έχει φάει σε μία μόνο ευθεία το 1300άρι....τουλάχιστον 6.......και ξέρω ότι άνετα κάνουν 1: 10 οι GT3....από γνωστό που έχει δει να μπαίνει μία στα μέγαρα...τώρα να πιστέψω ότι το 1300άρι κάνει 1΄15???
5 δεύτερα τρώει σε μία ευθεία μόνο.... -
Εμένα με έχουν μετρήσει με drift σε όλες τις στροφές και στην ευθεία πήγαινα χαλαρά(4-5 χιλ. στροφές κάθε ταχύτητα) για να ηρεμήσει λίγο το αυτοκίνητο σε χρόνο 1:27:0κάτι.
Bmw Compact 116 ονομαστικά άλογα 1375 κιλά, με μαμά τελιωμένη ανάρτηση, 15ρια 195-65 slick χιονολάστιχα .
Αυτά
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
Δηλαδή θα ακούμε ένα 1: 12 από ένα αμάξι 100 αλόγων και θα πρέπει να το δεχτούμε σαν να μην έχουμε δει ποτέ τιμόνι στην ζωή μας???
όχι φυσικά και αυτό είναι η κριτική ικανότητα....δεν το δέχομαι δύο αμάξια όπως η Lotus elan του φίλου μας(που πιστεύω τον χρόνο της ) να κάνει ίδιο χρόνο μέ ένα 100 αλόγων και αγωνιστικέες αναρτήσεις απίστευτα φρένα διαστημικής τεχνολογίας και και και.....
πρέπει να καταλάβουμε ότι 100 άλογα είναι 100 άλογα και ότι αν βγείς από μία στροφή και επιταχύνεις μέχρι τα 100 θα είναι τουλάχιστόν 5 δεύτερα πίσω μέχρι το τέλος της ευθείας....τι να κάνουμε....αυτά λέει η φυσική....
ή να ακούμε 1300άρι να λέει 1:15 και να αρχίσουμε να προσκυνάμε??δεν γίνεται...
Έχεις δύο αμάξια, σχετικά καλοστημένα. Το ένα έχει 100 ίππους και ζυγίζει 700 κιλά. Το άλλο, 200 ίππους και 1500 κιλά. Πιο γυρίζει πιο γρήγορα στα Μέγαρα, ΑΝ υποτεθεί ότι το γυρολόγιό τους εξαρτάται μόνο από τα νούμερα που σου έδωσα? (δεν είναι έτσι, αλλά χάριν ευκολίας...)
-
Saxoralla παίζουν γδυτά στα 850 κιλά...
H lotus elan του φίλου μας που έκανε 1: 13 και βασίζομαι πάνω σε αυτόν τον χρόνο που τον θεωρώ λογικό είναι 1020κιλά...δηλαδή αναλογία 5.5 βάζοντας και τον οδηγό μέσα....
το 1300άρι που έγραψε 1:16 έστω ότι ζυγίζει μαζί με τον οδηγό 800(εγώ πιστεύω 900+) η αναλογία κιλών ανα ίππο είναι 10,6.....
εγώ τώρα πρέπει να πιστέψω ότι έχουν 3 δεύτερα διαφορά??????? -
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
Έχω μια ερώτηση για εσένα Spanti...
Ένας καλός δρομέας κάνει το 0-100 σε 10sec.
Σόρρυ εγώ φταίω...εννοώ 100χιλιόμετρα /ώρα
όταν στην αρχή της ευθείας βγαίνουν δύο αμάξια..η GT3 kai ένα 1300άρι...
έχουν την ίδια ταχύτητα..και επιταχύνουν...στο τέλος της ευθείας η GT3 θα έχει πιάσει πρίν το φρενάρισμα 150...ξέρεις πόσα θα έχει πιάσει το 1300άρι??50...ξέρεις πόσα δευτερόλεπτα θα έχει φάει σε μία μόνο ευθεία το 1300άρι....τουλάχιστον 6.......και ξέρω ότι άνετα κάνουν 1: 10 οι GT3....από γνωστό που έχει δει να μπαίνει μία στα μέγαρα...τώρα να πιστέψω ότι το 1300άρι κάνει 1΄15???
5 δεύτερα τρώει σε μία ευθεία μόνο....Tα Μέγαρα έχουν μια ευθεία μόνο που πρέπει να είναι κάτι λιγότερο από 400μέτρα (εκτίμηση-δεν την έχω μετρήσει) όπου πράγματι μια GT3 θα κερδίζει ~3-4sec σε σχέση με το μέσο αυτοκίνητο. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ταχύτητες που παίζουν στο 50-110 αν δεν με απατά η μνήμη μου, όπου η δύναμη της GT3 δεν προλαβαίνει να εκδηλωθεί.
Στο φρενάρισμα οι διαφορές είναι μικρές, στις στροφές μεγαλύτερες, σε κάθε περίπτωση όμως μπορούν να υπερκαλυφθούν από ελαστικά (σλικ για το μέσο αυτοκίνητο, δρόμου για την Porsche).Σε γενικές γραμμές στα Μέγαρα υπάρχει ένα άτυπο φράγμα στο 1:10 που πολύ δύσκολα σπάει. Δεν είναι θέμα ιπποδύναμης(1) ή στησίματος (2), αλλά καθαρά θέμα πρόσφυσης. Για να σπάσει απαιτούνται είτε ελαστικά με μεγαλύτερο δείκτη τριβής, είτε αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία αμφότερα προσφέρουν 'πρόσφυση'
1)η προσφορά της τελειώνει εκεί που τελειώνει η πρόσφυση
2)δεν προσφέρει πρόσφυση, αλλά εκμεταλεύεται στο έπακρο τη διαθέσιμη (όπως τελικά κάνει και η ιπποδύναμη και τα φρένα)ΥΓ. Ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.topgear.com/content/tgonbbc2/laptimes/thestig/
Στη συγκεκριμένη πίστα ένα Suzuki Liana (νομίζω 110 άλογα) με άπειρους οδηγούς γύριζε στο 1:36 με 1:44 ανάλογα τον οδηγό. Πολύ κοντά στα σούπεραυτοκίνητα, και πιο γρήγορα από τους γύρους ορισμένων στο βρεγμένο (οι τελευταίοι χρόνοι).
Ο λόγος? Η πίστα έχει ελάχιστες ευθείες και γενικά οι ταχύτητες είναι χαμηλές... -
Τα παιδιά που γράφουν τους χρόνους που σε κάνουν να απορείς,πάνε αρκετά συχνά στα Μέγαρα.
Πήγαινε μια μέρα κ εσύ κ μέτρα τα.
Αλλιώς καλό θα ήταν να προσέχουμε στις κρίσεις μας -
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
Saxoralla παίζουν γδυτά στα 850 κιλά...
H lotus elan του φίλου μας που έκανε 1: 13 και βασίζομαι πάνω σε αυτόν τον χρόνο που τον θεωρώ λογικό είναι 1020κιλά...δηλαδή αναλογία 5.5 βάζοντας και τον οδηγό μέσα....
το 1300άρι που έγραψε 1:16 έστω ότι ζυγίζει μαζί με τον οδηγό 800(εγώ πιστεύω 900+) η αναλογία κιλών ανα ίππο είναι 10,6.....
εγώ τώρα πρέπει να πιστέψω ότι έχουν 3 δεύτερα διαφορά???????Κάποιο λάθος κάνεις. 800 κιλά με 100 ίππους είναι 8 κιλά ανά ίππο, όχι 10,6.
-
Ο χρήστης scaraveos έγραψε:
τι 100???????
-
γράψε λάθος, νόμιζα μιλούσαμε για Ραλί 1,3
-
Μάζεψα αυτά που με παραξένεψαν και δεν τα πολυπιστεύω
1)...Polo '97 999cc 8v, με A/C. με ολα τα καθισματα και ρεζερβα
πισω. ...... 1'24'4
2)... Saxo 1.4 vts me group N stenopiatela 280 lib αξονα απο 1.6 16v εγραψε στα μεγαρα ..........1.17 ξερο..η 1.16.9
3)....Το Corsa είναι 1.4 8V έχει 92hp ..... 1:19
4)..Στημένα Rallye παίζουν κοντά στο 1,10
5)... Toyota Starlet 1300 Ατμοσφερικο (75 hp) .....1.16
μόνο εγώ δηλαδή δεν δέχομαι αψήφιστα αυτούς τους χρόνους??
μάλλον θα είμαι πολύ άσχετος με το άθλημα.... -
...της στραβης ....οι τριχες της φταιγανε.
ειχα γραψει και αλλα που τα εσβησα γιατι βαριεμαι το σκυλοφαγωμα.
οι χρονοι ειναι συγκρισιμοι μονο αν γινονται την ιδια μερα απο τον ιδιο οδηγο οπως γινεται στα συγκριτικα των περιοδικων οπως τεσπα γινονται αυτα...απο εκει και περα ΧΑΟΣ.
υ.γ. για το φιλαρακι με τα αλογο συμπρερασματα. φιλος με γκολφ 4 200αλογα και εγω με το 206 μου με 110 αλογα (βαρη δες τα σε περιοδικα 1350-1050αντιστοιχα.) βγαινοντας απο φυστικιες ακομα και χωρις λαστιχα εγω ειμαι κολλημενος στο κωλο του. μεχρι τελος ευθειας μου εχει ανοιξει τουλαχιστον 3-4-5 κολωνες........χαρακτηριστικα αυτος εβλεπε 160+ και εγω 130+....
μεχρι να ξαναφτασουμε φυστικιες τον εχω μαζεψει.....και το παιδι ειναι καλυτερο τιμονι απο εμενα. αυτος πως το εξηγειτε επιστημονες μου? -
Πιστεύω πως είναι κρίμα παιδιά που έχουν αφιερώσει χρόνο κ χρήμα ώστε να φτάσουν να γράψουν αυτούς τους χρόνους,να πρέπει μετά να δικαιολογηθούν στον καθένα για το πως τους έκαναν
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
Μάζεψα αυτά που με παραξένεψαν και δεν τα πολυπιστεύω4)..Στημένα Rallye παίζουν κοντά στο 1,10
λοιπον ειμαι ΘΕΟΣ. ναι το εχω κρατησει τιμο........
μεγαλε μου . παρε ποπ κορν. κατσε αναπαυτικα. παρε διπλα μια σακουλα αν ζαλιστεις. ... και απολαυσε ΑΥΤΟ
http://s30.photobucket.com/albums/c319/ ... 06laps.flv
οχι δεν ειναι του τιμου αλλα και του ακατανομαστου καπισιο ειναι ......
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Μάζεψα αυτά που με παραξένεψαν και δεν τα πολυπιστεύω
4)..Στημένα Rallye παίζουν κοντά στο 1,10
λοιπον ειμαι ΘΕΟΣ. ναι το εχω κρατησει τιμο........
μεγαλε μου . παρε ποπ κορν. κατσε αναπαυτικα. παρε διπλα μια σακουλα αν ζαλιστεις. ... και απολαυσε ΑΥΤΟ
http://s30.photobucket.com/albums/c319/ ... 06laps.flv
οχι δεν ειναι του τιμου αλλα και του ακατανομαστου καπισιο ειναι ......
1)Aυτο μπορει να ειναι και αγωνιστικο. Βλεπω bucket,short shift,βελτιωμενο μοτερ,ισως ημισλικ λαστιχα κ.τ.λ. Εγω ειπα να γραφουμε χρονους ,αλλα και να λεμε τι αμαξι εχουμε. Αν ειναι ετσι βαζω και εγω το clio kit car και κανω 1:05.
-
Οι παράνομες δοκιμές φταίνε...ε...συγνώμη, λάθος forum!
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων