-
Τη Δευτέρα επιστρέφοντας από το Βόλο και με σοβαρά προβλήματα στη μέση αποφάσισα να ακολουθήσω κατά γράμμα τα όρια ταχύτητας τουλάχιστον στον Μαλιακό.
Σε διάφορα σημεία τα όρια είναι υπερβολικά υψηλά και οι οδηγοί δεν τα παραβιάζουν και σε άλλα σημεία είναι υπερβολικά χαμηλά με αποτέλεσμα να μετατρέπεται ο νοματαγής οδηγός σε δημόσιο κίνδυνο.
Στο κομμάτι μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο και με ταχύτητες στα 110 χιλιόμετρα την ώρα έβλεπα ακόμα και πούλμαν να με προσπερνάνε ή άδεια φορτηγά. Βέβαια υπήρχε και ένα 20% που εκινήτο με τη συγκεκριμένη ταχύτητα ή κάτω από αυτή.
Συμπεράσματα δεν βγαίνουν πάντως. Η κατάργηση των ορίων ταχύτητας στους Αυτοκινητόδρομους ΙΜΗΟ δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις ταχύτητες σε αυτές καθώς σε πολλά σημεία του δικτύου τα όρια είτε είναι εξωφρενικά χαμηλά (στην Άνοδο της Υλίκης ταχύτητα 90 για δρόμους που άνετα κρατούν στα 130+) είτε εκτός πραγματικότητας (110 χιλιόμετρα στην ευθεία προς Λαμία ταχύτητα που ελάχιστοι θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν σε ένα τμήμα με πολύ κίνηση και κακό οδόστρωμα).
Το 130 ως γενικό όριο ταχύτητας θα είχε λογική εφόσον εκλείψουν όλες οι πινακίδες με όριο ταχύτητας. Πρακτικά δεν υπάρχει κομμάτι από το Βόλο ως την Αθήνα χωρίς όριο ταχύτητας μικρότερο των 120.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζω (και ελπίζω) πως κανένας δεν υποστήριξε την αύξηση των ορίων στα τούνελ.Τότε γιατί όλοι τα παραβιάζουν;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω (και ελπίζω) πως κανένας δεν υποστήριξε την αύξηση των ορίων στα τούνελ.
Τότε γιατί όλοι τα παραβιάζουν;
Αλλο αυτο!
Ειναι οπως οταν ολοι λεμε οτι τα 2 μεγαλα κομματα ειναι χαλια, και τα ψηφιζει παλι το 85%... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αλλο αυτο!
Ειναι οπως οταν ολοι λεμε οτι τα 2 μεγαλα κομματα ειναι χαλια, και τα ψηφιζει παλι το 85%...Λές, δηλαδή, ότι η παραβίαση είναι θέμα εξάρτησης ή κατά παράδοση συμπεριφοράς;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Στο Τούνελ της Κατερίνης πάντως -το οποίο και καλύπτει σημαντικό μέρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού- τα 80 είναι ουτοπική ταχύτητα...Όσοι τα διατηρούν, αισθάνομαι ότι κινδυνεύουν περισσότερο. Και είμαι και εγώ ένας από αυτούς, που για να μη μπει χέρι Τροχαίας μέσα στην τσέπη, κινούμαι με τα όρια.
Κάποιοι μάλιστα, χωρίς να ξέρω από πού έχει βγει αυτή η φήμη-συμπέρασμα-κανόνας, νομίζουν ότι στα τούνελ το όριο ταχύτητας είναι 50. Βγάλτε συμπέρασμα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γιατί είναι ηλίθιοι, γιαυτό. Μαζί με αυτούς που δεν ανάβουν τα φώτα τους εκεί μέσα.
-
Το Σάββατο γύρισα από Ηγουμενίτσα, μέσα απ' όλα τα τούνελ της Εγνατίας.
Μόνο εγώ κι οι ξένοι ανάβαμε φώτα.
Άμα γινόταν καμιά διακοπή στο τούνελ της Δωδώνης (3,5 km) θα παίζαμε τα συγκρουόμενα. -
Κι όμως πέτυχα κάτι Γάλλους φέτος το καλοκαίρι που δεν άναβαν καθόλου φώτα στα τούνελ της Εγνατίας. Μόνο ο γρήγορος παππούς (πρέπει να ήταν 60) με το Shafran είχε τα μικρά αναμμένα όσο έβλεπε να έχω εγώ αναμμένα τα φώτα στο Astra. Μάλιστα, έτρεχε τόσο πολύ, που πάντα με προσπερνούσε μέσα στα τούνελ ενώ τον προσπερνούσα στον υπόλοιπο δρόμο. Όχι πως τηρούσα τα όρια, αλλά σε όριο 80 δεν περνούσα τα 120 - 130. Αυτός σίγουρα έφτανε τα 150 - 160, τα οποία και διατηρούσε και εκτός των τούνελ όπου τον προσπερνούσα μέχρι το επόμενο κ.ο.κ.
Ευχαριστώ.
-
Εκτός του ότι είναι φυσική μας τάση, ειδικά ως Έλληνες, να παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας, το γεγονός ότι αυτά αναφέρονται σε βρεγμένο οδόστρωμα (ή στεγνό, αλλά στα τελευταία του) είναι ένας ακόμα λόγος που μερικές φορές μας φαίνονται χαζά και τα καβαλάμε...
-
οπως εχω ξαναπει νομιζω οτι σε αυτοκινητοδρομους θα μπορουσαμε να εφαρμοσουμε το συστημα της γερμανιας.
σε δρομο με καλο οδοστρωμα και 2 με 3 λωριδες και με σχετικα μεγαλες ευθειες,
να μην υπαρχει οριο ταχυτητας.
σε σημεια επικινδυνα να υπαρχει και να ελεχγεται με αυστηροτητα.
βεβαια στην ελλαδα λιγακι δυσκολο να εφαρμοστει κατι τετοι με ασφαλεια,
μιας και εμεις μεχρι το 2000 δεν ειχαμε καν αυτοκινητοδρομους,
οποτε δεν εχουμε μαθει πως να συμπεριφερομαστε πανω σε αυτους.
πηγαινω καθημερινα τη διαδρομη κατερινη λιτοχωρο.
εθνικη οδος με 3 λωριδες.
η αριστερη και η μεσαια γεματες με διαφορους μαλακες στην αριστερη με 120,
και η δεξια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ.
τελικα αρχιζω και καταλαβαινω ατομα σαν τον kacey.που περνανε απο την δεξια,
και δεν αφηνουν τον παπαρα που περναει ολη την ουρα στο φαναρι και βγαινει μπροστα. -
I'd love to be able to drive it harder(corvette) on a regular basis, but they've come out with this new 'racing law' here in Ontario, and cops are cracking down like crazy. If they catch you doing 50km/h over the limit (which is easy to do with one full throttle blast in the Corvette) they will impound your car on the spot, no questions asked, for one week. They also take your licence away for one week, and they can fine you between $2000 and $10,000! Not cool. So I've been driving like a grandma these past few weeks since that law kicked in.
-
-
Έτσι, έτσι, να σ' αφήσουν στην άκρη του δρόμου φορτωμένο με σκι και μπότες να ψάχνεις ταξί για να γυρίσεις σπίτι.
-
Ψήφισα το 1 γιατί αυτό που πρέπει να αλλάξει πιστεύω δεν είναι τα όρια, αλλά οι δρόμοι μας και η νοοτροπία μας.
Ακόμη και το 120 στην εθνική οδό είναι πολύ (Όταν λέμε εθνική οδό να είναι εθνική οδός και όχι ξέφραγο αμπέλι που κροσάρουν ένα σωρό ζώα ειδικά τη νύχτα).
Π.χ στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία και Ιταλία που έχω ιδία άποψη λόγω επαγγέλματος, έχουν εθνικές οδούς. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
οπως εχω ξαναπει νομιζω οτι σε αυτοκινητοδρομους θα μπορουσαμε να εφαρμοσουμε το συστημα της γερμανιας.
σε δρομο με καλο οδοστρωμα και 2 με 3 λωριδες και με σχετικα μεγαλες ευθειες,
να μην υπαρχει οριο ταχυτητας.Έχεις υπόψην σου τι θα συμβεί αν κάποιος χάσει το έλεγχο του οχήματος του; Αν του φύγει είτε αριστερά (στο διαχωριστικό) είτε στα δεξιά. Θα χτυπάει σαν την μπίλια του φλίπερ δεξιά και αριστερά. Κομμάτια ολόκληρα θα σκορπίσουν προκαλώντας κίνδυνο στους άλλους.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Στην Αμερική κάθε πολιτεία έχει διαφορετικό όριο ταχύτητας. Στη Μοντάνα (για όσους δε ξέρουν είναι τέρμα Θεού βόρειο-δυτικά και έχει 9 στους 12 μήνες χιόνι) ΔΕΝ έχει όριο ταχύτητας. Οι πινακίδες γράφουν 'Safe and Prudent'.Και εκεί ο κόσμος πάει πάντα μέσα στα (θεωρητικά) όρια εάν υπήρχαν.
Αυτό θα πει παιδεία...
Δεν είναι θέμα παιδείας. Το χιόνι και ο πάγος ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Αν θες κάνε την π@π@ριά σου.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι αστυνομικοι ΕΧΟΥΝ δικαστικες εξουσιες?
καταργηθηκαν τα δικαστηρια το ξεχασατε?
πλεον οποιος εχει παραπονο παει στο διοικητη και αυτος με τη σειρα του τον γραφει στα παπαρια τουΤο δικαστήριο δεν καταργήθηκε γενικώς. Καταργήθηκε το ποινικό δικαστήριο. Αν θεωρείς ότι αδικήθηκες και ότι το αστυνομικό όργανο σε έγραψε στα όργανα του τότε μπορείς να προσφύγεις σε διοικητικό δικαστήριο.
σε οποιονδηποτε μεγαλο δρομο της αθηνας (συγγρου, βουλιαγμενης κτλ) τα 120 ειναι λιγα και καθολου επικινδυνα ακομα και με 1400αρι, συνεπως θα μπορουσαν ανετα να μπουν ως οριο
Κάνεις λάθος. Ξέχασες το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε στη στάση του λεωφορείου; Για να γίνουν τα όρια όπως λες θα πρέπει να μπει διαχωριστικό μεταξύ πεζοδρομίου και οδοστρώματος.
επισης κατι ταμπελες ΓΤΠ οπως στην ευθεια του ιπποδρομου του φαληρου (με κατευθυνση προς φαληρο απο πειραια) πρεπει να ξηλωθουν
δε γινεται να σου εχουν οριο 90 και ξαφνικα να σου λενε να πεσεις στα 50.
με 90 μια χαρα στριβεις και φρεναροντας αποτομα στα 50 εχεις τον μαλακα κολλημενο απο πισω σου ετοιμο για καραμπολα..Αν πέσει πίσω σου ο κολλημένος μαλάκας τότε φταίει αυτός που δεν τηρεί την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας. Όσο για 90 και μετά 50 να γίνει σταδιακά. Από 90 σε 70, από 70 σε 50.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε οποιονδηποτε μεγαλο δρομο της αθηνας (συγγρου, βουλιαγμενης κτλ) τα 120 ειναι λιγα και καθολου επικινδυνα ακομα και με 1400αρι, συνεπως θα μπορουσαν ανετα να μπουν ως οριοΕ, μια που έγραψες εσύ την άποψή σου, ας γράψω κι εγώ τη δική μου.
Η οποία είναι:
'Μια χαρά όριο είναι τα 90 στη Συγγρού. Παραπάνω κατά τη γνώμη μου είναι επικίνδυνο.'
αν καποιοι δε μπορουν να πηγαινουν με τοσα ας καθονται δεξια δε γινεται η μεγαλυτερη ταχυτητα μεσα στην αθηνα να ειναι 90
Ονόμασέ μου δρόμο σε πόλη ευρωπαϊκής χώρας, με αντίστοιχα μεγάλο όριο, εκτός αυτοκινητοδρόμου πάντα.
-
Εδώ και δύο περίπου χρόνια αν θυμάμαι καλά, άλλαξε ο Κ.Ο.Κ. και είχαν πεί οτι θα άλλαζαν και τα όρια ταχύτητας κατά 10 χιλιόμετρα προς τα επάνω, δηλαδή στις Ε.Οδούς και Αττική Οδό θα έπρεπε να γίνουν απο 120 ΧΛΜ σε 130 ΧΛΜ και στους επαρχιακούς δρόμους απο 80 ΧΛΜ σε 90 ΧΛΜ.Ομως οι πινακίδες παραμένουν ως είχαν και δεν ξέρω σε περίπτωση παραβίασης του ορίου κατά 10 ΧΛΜ λόγου χάριν και απ τη στιγμή που θα σε σταματήσει η τροχαία τι παίζει?Ισχύει η αύξηση των ορίων τελικά η οχι?Αν γνωρίζει κάποιος ας μας πεί.
-
Ο χρήστης krej έγραψε:
Ομως οι πινακίδες παραμένουν ως είχαν και δεν ξέρω σε περίπτωση παραβίασης του ορίου κατά 10 ΧΛΜ λόγου χάριν και απ τη στιγμή που θα σε σταματήσει η τροχαία τι παίζει?Ισχύει η αύξηση των ορίων τελικά η οχι?Αν γνωρίζει κάποιος ας μας πεί.Ισχύει ό,τι γράφουν οι πινακίδες. Μόνο η Εγνατία Οδός φρόντισε να αλλάξει τη σήμανση για να έχει όριο 130. BTW, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο το όριο ήταν και πριν 90.
Όρια ταχύτητας