-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Corolla. H C4 δε με εμπνέει για την αντοχή της στο χρόνο και την αξιοπιστία της. Επιπλεόν στα 1400 η corolla είναι μονόδορομος λογω επιδόσεων (εξαιρούνται τα TSi TFSi).Καλά, την αξιοπιστία άσε την απ'έξω γιατί δεν είναι όπως ήταν (όπως προαναφέρθηκε). Αν δεν υπήρχε η 6ετής εγγύηση θα συζητάγαμε σε άλλη βάση για το πόσοι θα αγόραζαν Corolla ή γενικά ΤΟΥΟΤΑ...
Στα 1400 είναι καλύτερος ο κινητήρας της Corolla, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς μονόδρομο (εκτός αν σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις)
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Corolla. H C4 δε με εμπνέει για την αντοχή της στο χρόνο και την αξιοπιστία της. Επιπλεόν στα 1400 η corolla είναι μονόδορομος λογω επιδόσεων (εξαιρούνται τα TSi TFSi).
Καλά, την αξιοπιστία άσε την απ'έξω γιατί δεν είναι όπως ήταν (όπως προαναφέρθηκε). Αν δεν υπήρχε η 6ετής εγγύηση θα συζητάγαμε σε άλλη βάση για το πόσοι θα αγόραζαν Corolla ή γενικά ΤΟΥΟΤΑ...
Στα 1400 είναι καλύτερος ο κινητήρας της Corolla, αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς μονόδρομο (εκτός αν σε ενδιαφέρουν μόνο οι επιδόσεις)
Δεκτή η πρώτη παρατήρηση και ας μη συμφωνώ απόλυτα.
Για το δεύτερο τώρα, τι θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει στα 1400, αντί για την corolla? Mε δεδομένο ότι εξαιτίας της υπάρχουσας προσφοράς είναι φθηνότερη και από πολλά 1600άρια μικρομεσαία, σε αντίθεση με παλαιότερα? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για το δεύτερο τώρα, τι θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει στα 1400, αντί για την corolla? Mε δεδομένο ότι εξαιτίας της υπάρχουσας προσφοράς είναι φθηνότερη και από πολλά 1600άρια μικρομεσαία, σε αντίθεση με παλαιότερα?
Το λογικό είναι να συγκρίνεις την τιμή... Δηλαδή πόσα δίνεις και τι αγοράζεις μ' αυτά. Δεν ξέρω πόσο είναι η προσφορά, αν όντως βγαίνει φθηνότερη συμφωνώ μαζί σου. Συνήθως όμως προσφορές και χρηματοδοτικά έχει και η Citroen...
-
H Corolla αλλάζει μοντέλο σύντομα νομίζω, εξού και οι προσφορές που όσο περνάει ο καιρός θα εντείνονται.
Ώς κάτοχος Xsara εδώ και 8 χρόνια, ποτέ δεν είπα ,αχ να είχα την 6ετή εγγύηση ( που θα είχα πληρώσει στην τιμή του αυτοκινήτου ) ή αχ να είχα το after sales της Toyota ( ίσως και να είμαι τυχερός αφού το συνεργείο μου παρέχει πραγματικά εξαιρετικό after sales ) και χαίρομαι που απολαμβάνω ένα πολύ καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν ήμουν brand loyal στην Toyota και προτίμησα την Xsara. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
H Corolla αλλάζει μοντέλο σύντομα νομίζω, εξού και οι προσφορές που όσο περνάει ο καιρός θα εντείνονται.
Ώς κάτοχος Xsara εδώ και 8 χρόνια, ποτέ δεν είπα ,αχ να είχα την 6ετή εγγύηση ( που θα είχα πληρώσει στην τιμή του αυτοκινήτου ) ή αχ να είχα το after sales της Toyota ( ίσως και να είμαι τυχερός αφού το συνεργείο μου παρέχει πραγματικά εξαιρετικό after sales ) και χαίρομαι που απολαμβάνω ένα πολύ καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν ήμουν brand loyal στην Toyota και προτίμησα την Xsara.Η xsara όμως ήταν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και οσες εμπειρίες έχω από αυτό είναι πολύ καλές. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης καλή ποιότητα κατασκευής και μπορεί στα πλαστικά να μην ήταν τόσο καλή όσο ένα Golf IV για παράδειγμα αλλά δε σου έδιναν την κακή αίσθηση που σου δίνουν τα πλαστικά της C4.
-
Είναι δυνατόν να είναι χειρότερα; Αν αληθεύει κατι τέτοιο, εγώ θα απέρριπτα αμέσως την C4! Αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια! Eνα τεστ είναι απαραίτητο!
-
meco
όπως πάντα είσαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και πιστός στις 'ταμπέλες'!
Κάτοχος μίας από δαύτες για 16 μήνες τώρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι δυνατόν να είναι χειρότερα; Αν αληθεύει κατι τέτοιο, εγώ θα απέρριπτα αμέσως την C4! Αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια! Eνα τεστ είναι απαραίτητο!Δεν είναι... Υπερβάλλει κατά πολύ ο φίλος meco...
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Είναι δυνατόν να είναι χειρότερα; Αν αληθεύει κατι τέτοιο, εγώ θα απέρριπτα αμέσως την C4! Αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια! Eνα τεστ είναι απαραίτητο!
Δεν είναι... Υπερβάλλει κατά πολύ ο φίλος meco...
για την ακρίβεια είναι 2 κλίμακες πάνω...at least. Καμία σχέση το Xsara με το C4. ....έτσι απλά.
-
Το πρόβλημα με την Κορόλλα ειναι οτι τα πλαστικά του εσωτερικού μοιάζουν φτηνιάρικα, ενώ αποδεδειγμένα δεν ειναι και φυσικά η συναρμογή ειναι άψογη (αν και και οι Κορόλλες πλέον τρίζουν)...
-
το δικό μου C4 δεν τρίζει. Κάποτε έκανε έναν τριγμό από το δεξιό μπροστά ηχείο αλλά εδώ και ένα 6μηνο σταμάτησε.
-
εχετε καμια μετρηση 120-0 για την κορολα????????ή εστω 100-0 με την αντιστοιχη για c4
οι 4τροχοι οπως ειπα και πριν την ειχαν μετρησει 68 μετρα ενω το c4 58.
αν ισχυει το 68 το φρεναρισμα της ειναι...... φρεναρει? -
Πάντως για να μη λέμε ότι θέλουμε στα 1600 το Corolla είναι το πιο γρήγορο μαζί ίσως με την 147. Απόσπασμα από τη δοκιμή των Golf Corolla C4 : 'Δεν είναι μόνο τα νούμερα στα οποία το ιαπωνικό αυτοκίνητο υπερτερεί σταθερά των αντιπάλων του, αλλά και η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός. Iδιαίτερα πρόθυμος και άμεσος στην απόκριση, ο VVTi κινητήρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Corolla. H C4 έχει δανειστεί το 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο της Xsara, φαίνεται, όμως, ότι η αύξηση του βάρους (πάνω από 100 κιλά) έχει περιορίσει σημαντικά το «νεύρο» του κινητήρα, ο οποίος, σε ορισμένες περιπτώσεις, δείχνει να «πνίγεται». Eιδικά στην επιτάχυνση από στάση και μετά την αλλαγή σε 2η, οι στροφές ανεβαίνουν, ο θόρυβος αυξάνεται, αλλά, από εκεί και πέρα, ο ρυθμός με τον οποίο επιταχύνει η C4 δεν είναι ο αναμενόμενος. Στις ρεπρίζ, πάντως, η C4 τα καταφέρνει καλύτερα και, σε αρκετές περιπτώσεις, αποδεικνύεται ταχύτερη από το Golf.'
Τώρα ακόμα και η 1.4 Corolla , τουλάχιστον το pre f/l μοντέλο, στους 4Τ μετριέται αρκετά πιο γρήγορη από C4 1.6 σε επιταχύνσεις από στάση, ενώ οι ρεπρίζ της είναι πιο αργές για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για την ενεργητική ασφάλεια να μπορείς να πας όσο γρηγορότερα γίνεται. Δε λέω ότι ο κινητήρας της Citroen είναι για τα μπάζα, άλλωστε η Xara πήγαινε αρκετά καλά σε αυτόν τον τομέα, αλλά λόγω και του βάρους το C4 είναι χειρότερο.
-
ΟΚ, αλλά αν στα χρήματα που αγοράζεις την Corolla 1.4 με καλό εξοπλισμό, μπορείς να έχεις την C4 1.6 full extra, μάλλον αλλάζει το πράγμα... Είναι και τα δύο καλά αυτοκίνητα, αλλά εγώ θα αγόραζα αυτό που μου δίνει περισσότερο αυτοκίνητο στα ίδια χρήματα. Νομίζω πως αυτό είναι το C4. Δεν υστερεί λογικά πουθενά εκτός από την εγγύηση και το after-sales που η Toyota βάζει τα γυαλιά στους πάντες!
Στην Xsara πάντως ο 1.6 16V έχει πολύ καλές επιδόσεις, παρόλο το μακρύ γρανάζωμα του σασμάν. Το οποίο είναι λίγο...απαράδεκτο κατ' εμέ! Σκληρό, αλλά αν το συνηθίσεις λίγο, είναι ΟΚ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
mecoόπως πάντα είσαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και πιστός στις 'ταμπέλες'!
Κάτοχος μίας από δαύτες για 16 μήνες τώρα.
Δεν είμαι πιστός σε καμμία ταμπέλα. Είχα γερμανικό πριν, γιαπωνέζικο τώρα και πριν να αγοράσω το γιαπωνέζικό είχα περάσει από όλες τις αντιπροσωπίες και οδήγησα αρκετά αυτοκίνητα. Μέχρι και από τη Citroen περασα για να δω τη C4. Eνδιαφερόμουν για τη δίλιτρη. Ούτε για test drive δεν πήγα μετά από την πρώτη επαφή και δεν με έδιωξε το σχήμα της (ίσα ίσα που η 3θυρη μου αρέσει πολύ). Αν εσύ πιστεύεις ότι έχω κάτι με τη citroen ή γενικότερα με τα γαλλικά αυτοκίνητα κάνεις μεγάλο λάθος.
-
elteo
+25000
-
Η σύγκριση τιμής/εξοπλισμού των εν λόγω αυτοκινήτων στην πλούσια έκδοση είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ !
Έμαθα ενδεικτικές τιμές μετρητοίς:
Citroen C4 1.6 Exclusive: 19550€ μετρητοίς (με τέλη/έξοδα και έκπτωση μετρητοίς μέσα)
Εξοπλισμός: Mεταλλικό χρώμα, ΕSP, ABS/EBD/BAS, 4 αισθητήρες παρκαρίσματος, 6 ηχεία,
αναδιπλούμενοι καθρέπτες, cruise control, speed limiter, ενεργά φώτα xenon, 4 ηλ/κα
παράθυρα, clima 2 ζωνών, ζάντες κλπ κλπCorolla 5D 1.6 Xellence: 19350€ μετρητοίς (με τέλη/έξοδα και έκπτωση μετρητοίς μέσα)
Εξοπλισμός: Μεταλλικό χρώμα, ABS/EBD, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, clima 2 ζωνών, 6 ηχεία, ζάντες.
ΧΩΡΙΣ (!!!) ESP (VSD/TCS) το λένε εκεί, ούτε ενεργά φώτα, ούτε καθρέφτες,
ούτε αισθητήρες, ούτε speed limiterΔηλαδή τα αυτοκίνητα έχουν ίδια τιμή αλλά από εξοπλισμό χέσε μέσα.
Τελικά
-
σου κόβουν εξοπλισμό (ESP, limiter, αισθητήρες, φώτα, καθρέπτες) αξίας ας
πούμε 2500€ -
σου δίνουν 6 χρόνια εγγύηση και μεταπωλητική αξία toyota.
Εσύ κρίνεις
-
-
Α) Ψάχνει για 1.4 οπου οι διαφορές δεν είναι τόσο χαώδεις
Β) Εγώ θα έπαιρνα τον εξοπλισμό...δεν νομίζω να βγάλει ζημιά αξίας 2500 ευρώ και ας είναι 'αναξιόπιστο Γαλλικό' τουλάχιστον η εμπειρία μου με τα Citroen αυτό έχει δείξει και δεν έχω ακούσει κανένα C4 να βγάζει τέτοια ζημιά.
Όσο για την μεταπωλητική αξία δεν νομίζω οτι ποτε θα φτάσει τα 2500 ευρώ υπέρ της Toyota... -
Επειδη ειδα μια συγκριση του κινητηρα 1.4 της toyota με τον 1.6 της citroen να πω απλα 'καμια σχεση!!!!!'. Εχω corolla 1.4 και c4 1.6 και αποταν πηρα το c4 ξαναμπηκα στο corolla κανα 2 φορες μονο απο αναγκη και νομιζα οτι εμπαινα σε αμαξι 10ετιας οσον αφορα το στριψιμο το στησιμο το τιμονι και νομιζα οτι κατι προβλημα ειχε γιατι για να κανω προσπεραση πιεζα πιεζα και με το ζορι την εκανα...
-
Αν θες μπορείς να κοιτάξεις και εδώ http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10196 . Προσωπικά θα προτιμούσα την corolla λόγω αξιοπιστία, 6αετούς εγγύησης, πολύ καλών πωλήσεων εδώ και χρόνια (αναγνώριση υπάρχει μεγάλη), και πολύ καλής μεταπωλητικής αξίας. Στον αντίποδα το σέρβις το κάπως τσιμπημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα έβαζα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη citroen. Η επιλογή δικής σου.
Υ.Γ.
Το άρθρο είναι από τεύχος του Δεκεμβρίου του 2004. Νομίζω όμως ότι τα όσα γράφει είναι επίκαιρα. Δεν έχουν αλλάξει τα μοντέλα.
Toyota Corolla 1.4,5θ ή Citroen C4 1.4,5θ??