-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Aκριβώς! Συμφωνώ και εγώ. Εξάλλου το ΜΖ2, δεν είναι όχημα σαν τα σαξόραλλα. Δεν έχει γκάζι κτλ κτλ. Οπότε για αυτό που είναι, αμάξι πόλης δηλαδή, είναι σκληρούτσικο. Τελοσπάντων δεν με ενοχλέι πολύ αυτό όσο τα παλιολάστιχά του. Ειδικά τώρα που ψιλόβρεξε πρέπει να είναι .....Ηλία, εφόσον σε ενοχλούν, άλλαξέ τα. Και εγώ τα πρώτα τα πέταξα γρήγορα, αφότου τα έλιωσα στην πίστα. Κρίμα είναι να μην μπορείς να χαρείς το καινούριο σου αμάξι.
-
Αλλαξε τα Ηλία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
AN7 OverClocker, πρέπει να καταλάβεις κ εσύ κ τα άλλα παιδιά που δεν το θεωρείτε σκληρό όμως ότι οι ανοχές του καθενός είναι διαφορετικές. Τι θέλω να πω, εγώ είχα κάποτε ένα Saxo 1.6 VTS με ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Οποιος έμπαινε μέσα λαλούσε. Εμένα δεν με ενοχλούσε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Φίλος που είχε αντίστοιχα σκληρό αμάξι όταν το οδήγησε ενθουσιάστηκε. Οταν κάποιος παραπονιέται για το Μ2 μην τον θεωρείτε τρελό ούτε κακεντρεχή. Αυτό βλέπει αυτό νιώθει. Είναι διαφορετικά τα κριτίρια που έχουν οι οδηγοί.
Δεν νομίζω να είπα ότι είναι πούπουλο.
Ότι είναι σκληρό είναι,αλλά ήμαρτον αν αρχίσουμε να μιλάμε για ταλαιπωρημένες μέσες.Aκριβώς! Συμφωνώ και εγώ. Εξάλλου το ΜΖ2, δεν είναι όχημα σαν τα σαξόραλλα. Δεν έχει γκάζι κτλ κτλ. [............]
Να σου υπενθυμίσω ότι μιλάς για το 13άρι.
Οδήγησε και το 15άρι και τα λέμε. -
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
AN7 OverClocker, πρέπει να καταλάβεις κ εσύ κ τα άλλα παιδιά που δεν το θεωρείτε σκληρό όμως ότι οι ανοχές του καθενός είναι διαφορετικές. Τι θέλω να πω, εγώ είχα κάποτε ένα Saxo 1.6 VTS με ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Οποιος έμπαινε μέσα λαλούσε. Εμένα δεν με ενοχλούσε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Φίλος που είχε αντίστοιχα σκληρό αμάξι όταν το οδήγησε ενθουσιάστηκε. Οταν κάποιος παραπονιέται για το Μ2 μην τον θεωρείτε τρελό ούτε κακεντρεχή. Αυτό βλέπει αυτό νιώθει. Είναι διαφορετικά τα κριτίρια που έχουν οι οδηγοί.
Ότι είναι σκληρό είναι,αλλά ήμαρτον αν αρχίσουμε να μιλάμε για ταλαιπωρημένες μέσες.Aκριβώς! Συμφωνώ και εγώ. Εξάλλου το ΜΖ2, δεν είναι όχημα σαν τα σαξόραλλα. Δεν έχει γκάζι κτλ κτλ. [............]
Να σου υπενθυμίσω ότι μιλάς για το 13άρι.
Οδήγησε και το 15άρι και τα λέμε.\
Το έχω οδηγήσει και το 1.5 αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τίποτα σαν τα σαξόραλλα. Και ναι, εχει περισσότερο γκάζι από το 1.3 αλλά και πάλι φωτιά στο δρόμο δεν βάζει.
-
Ότι είναι σκληρό είναι,αλλά ήμαρτον αν αρχίσουμε να μιλάμε για ταλαιπωρημένες μέσες.δεν μίλησαν όλοι για μέσες...ούτε κ εγώ νομίζω. Και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δέχεσαι τις κριτικές άλλων που έχουν επίσης το αυτοκίνητο στο θέμα της ανάρτησης. Δεν μιλησαν για μέση η πλειοψηφία. Τέσπα....να μην το κουράζουμε άλλο.
Το 2 είναι ένα πανέμορφο αμαξάκι. Χτες χάζευα ένα στο φανάρι. Ειδικά από πίσω είναι κουκλί.
-
Ο χρήστης mantsat έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα!
Ενδιαφέρομαι για το Mazda 2 (σαν πρώτο αυτοκίνητο!), όμως απ τα συγκριτικά συμπεραίνω ότι πρέπει να λάβω σοβαρά υπόψιν και το Fiesta και το Corsa. Και το Polo είναι στο παιχνίδι... (Peugeot-Seat είναι εκτός παιχνιδιού)
Τα μέχρι τώρα αμάξια απ τα οποία είχα εμπειρία ήταν Citroen (ποτέ ξανά γαλλικό), VW...
Τί έχετε να μου προτείνετε σχετικά?
Από αξιοπιστία οι 4 εταιρίες πως είναι?
Για τη Ford έχω ακούσει από γνωστούς ότι δεν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι γενικά.....Υ.Γ.1 Το 'πρόβλημα' του Mazda 2 με την σκληρή ανάρτηση πώς γίνεται αντιληπτό στο δρόμο-τιμόνι?
Υ.Γ.2 Η ποιότητα των υλικών-καθισμάτων-εσωτερικού του Mazda συγκρίνεται καθόλου με αυτήν της VW?
Ευχαριστώ!!!!!!!!
Όχι στο Πόλο, βαδίζει προς αντικατάσταση. Και ουδέποτε υπήρξε τπτ το ιδιαίτερο.
To Κόρσα 1,4 το θεωρώ αδιάφορο, μάλλον πληκτικό & αργό (έχω αρκετή εμπειρία με διάφορα Opel εδώ & 5 έτη, τώρα Astra H 1,6 έχω, κρίνω & βάσει αυτού. Δεν τρελαίνομαι κιόλας...).Κατά τα λοιπά, θα σου πρότεινα, ανάλογα πάντα με το budget σου (δίχως σειρά):
*Mazda 2 1,3 ή 1,5 (ακόμη καλύτερα - κάποτε θα αλλάξεις & λάστιχα, υπομονή...).
*Clio 1.2 TCE 100PS (μην κολλάς στο ότι είναι γαλλικό, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα & έχει συντήρηση/κατανάλωση 1100-1200cc...).
*Fiesta 1,4 ή 1,6.
*GPunto T-Jet 120PS (μην κολλάς στο ότι είναι ιταλικό, είναι από τα πιο ολοκληρωμένα & πάει σφαίρα...).
*Περίμενε & το νέο Honda Jazz, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον...Όπως & να'χει, κάνεις παντού test-drive, κοιτάς τρέχουσες προσφορές & αποφασίζεις γι'αυτό που θα σου κάνει περισσότερο 'κλικ'.
-
Το έχω οδηγήσει και το 1.5 αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τίποτα σαν τα σαξόραλλα. Και ναι, εχει περισσότερο γκάζι από το 1.3 αλλά και πάλι φωτιά στο δρόμο δεν βάζει.
Η διαφορά του 1300 με του 1500 ειναι απλά ΧΑΩΔΕΙΣ.Saxorallo δεν είναι,αλλά στην κατηγορία του δεν μπορεί κανείς να μην το λάβει υπόψιν του.
Έτσι έχει δείξει ο δρόμος τουλάχιστοδεν μίλησαν όλοι για μέσες...ούτε κ εγώ νομίζω. Και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δέχεσαι τις κριτικές άλλων που έχουν επίσης το αυτοκίνητο στο θέμα της ανάρτησης. Δεν μιλησαν για μέση η πλειοψηφία. Τέσπα....να μην το κουράζουμε άλλο.
Για τις μέσες δεν αναφερόμουν σε σένα προσωπικά.
Ξανα λέω ότι είναι σκληρό,αλλά όχι με την υπερβολή που αναφέρθηκε από μερικά άτομα. -
Για να καταλάβετε πόσο υποκειμενικά είναι όλα, και πως φαίνεται κάθε προιον στον καθένα, εγώ δεν θεωρώ χαώδη τη διαφορά 1.3 με 1.5.
Τest drive ολοι λοιπόν για να είμαστε σίγουροι.
-
μάλλον δεν έχεις οδηγήσει αρκετά το 1500 για να το λες αυτό.
Γιατί δεν είναι μόνο τα παραπάνω άλογα κ ροπή που έχει το 1500 αλλά και το κοντό κορωνοπήνιο(4.11 to 1500 3.85{σε ένα προηγούμενο πόστ είχα γράψει 3,82 όπου είναι λαθος } to 1300) που κάνει την τρελή διαφορά.Να φανταστείς ότι εμάς η δευτέρα σκαλώνει κάπου στα 95-98χλμ ενώ στα 1300 ξεπερνάει τα 105 κοκ για τις υπόλοιπες ταχύτητες.
Σκέψου ότι μόνο στα χαρτιά έχουν πάνω από 2 δευτερόλεπτα διαφορά στο 0-100 και 2 δευτερόλεπτα δεν είναι λίγαΣκέψου ότι εκεί που έπαιζα εγώ με πατα-άσε(για να παίζει η ουρά) στα λιμανάκια φίλος με το 1300 πίσω για να με ακολουθήσει(από άποψη ταχύτητας) δεν διανοούνταν να αφήσει το γκάζι.(λόγια δικά του)
Δεν μπορώ παρά να σε καλέσω σε μια συνάντηση μια μέρα, για να δεις και μόνος σου πόσο μεγάλη είναι η διαφορά του 1300 με το 1500.
Αυτό το θέμα δεν νομίζω να χωράει το υποκειμενικό στοιχείο.
Τα νούμερα να δείς μόνο και δεν χρειάζεται τπτ άλλοΓια να μην το ξεχάσω.
Ένα σημαντικό μείον στο ΜΖ2(για το 1500 ακόμα περισσότερο) είναι τα φρένα του.(αναφέρεται και στο περιοδικό, το οποίο είναι απολύτως ορθό)
Πέρα απ τα λάστιχα που το καταπίνω κάπως,είναι το μόνο που με έχει απογοητεύσει απ το αυτοκίνητο.
Το 1500 θα έπρεπε σίγουρα να έχει πιο δυνατά φρένα μιας και ζεσταίνονται εύκολα(σχετικό για τον καθένα) και μετά παίζεις με την φλόγα κάπως.(είχα την δυσάρεστη τύχη να το ανακαλύψω στις στροφές κοντά στην επίδαυρο,πηγαίνοντας προς Κοστα....φορτωμένος ) -
Πρόσεχε. Δεν είπα ότι το 1.5 δεν είναι γρήγορο. Είπα ότι είναι πιο γρήγορο, αλλά δεν είναι δικαιολογήσιμη η διαφορά του. Και φυσικά δεν πλασάρεται στην αγορά θέλωντας να πιάσει το μερίδιο του σαξόραλλου σε καμία περίπτωση. Εκεί έγκειται η δική μου ένσταση και μπορεί να είναι διαφορετική από τη δικιά σου αλλά αυτό έχω δεί.
Το 1.5 το είχα για ένα σκ, και σίγουρα δεν είναι ικανός χρόνος για να το μάθω, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα καταλαβαίνεις. Σωστα;Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση για το 15άρι, αλλά την επιλογή μου την έχω κάνει και έτσι δεν υπάρχει λόγος.
-
Αν κάποιος θέλει αυτοκίνητο πόλης, καλά θα κάνει να οδηγήσει σε αστικούς δρόμους, με σαμάρια, λακούβες κλπ κλπ...
Δεν έχω οδηγήσει το Μ2, αλλά η σκληρή ανάρτηση όπως κάποιοι αναφέρουν, είναι φοβερά κουραστική σε τέτοιες συνθήκες. Είναι σαφώς καλύτερο και πιο ξεκούραστο ένα πιο μαλακό αυτοκίνητο για την καθημερινή μετακίνηση! Το κράτημα δεν είναι αυτοσκοπός, έχει περισσότερη σημασία η άνεση! Και δεν χρειάζεται να είναι βάρκα κιόλας...
Τώρα αν κάποιος κόβει βόλτες στα λιμανάκια, μάλλον θα του φαίνεται ανούσιο το ποστ μου, αλλά οι υπόλοιποι, ας προσέξουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως...
Ξέρω κι έναν koutsan, που δεν με άκουσε και πάλι κατέληξε με σκληρό Punto Sporting...
-
Για τις μέσες δεν αναφερόμουν σε σένα προσωπικά.
Ξανα λέω ότι είναι σκληρό,αλλά όχι με την υπερβολή που αναφέρθηκε από μερικά άτομα.Επειδή μάλλον είμαι ένα από αυτά τα άτομα, ναι όντως η άνεση παίζει σημαντικότατο ρόλο ειδικά όταν μιλάμε για ένα μέινστριμ μοντέλο που δεν έχει σχεδιαστεί για ταρζανιές αλλά για χρήση στην πόλη κυρίως. Δεδομένου ότι δεν έχω μπει σε άλλο τόσο σκληρό σούπερμίνι ε ναι με ενοχλεί...
Πάντως ένας από τους λόγους που με απογοητεύει η ανάρτηση του 2 είναι ότι έχοντας κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το μεγαλύτερο μεν αλλά 4 χρόνια παλαιότερο 3 με εντυπωσίασε το ότι και πολύ πιο άνετο ήταν και καλύτερο κράτημα και λιγότερες κλίσεις είχε. Το σπινάρισμα έλαμπε δια της απουσίας του, η ανάρτηση δεν κοπάναγε, το αμάξι έγερνε ελάχιστα ακόμα και πάνω από το όριο και έτριζε πολύ λιγότερο από το 2. Βέβαια λάθος σύγκριση κάνω αλλά μιλώντας για ένα μοντέλο της ίδιας εταιρείας που βγήκε 4 χρόνια μετά περίμενα κάτι καλύτερο...
-
Πρόσεχε. Δεν είπα ότι το 1.5 δεν είναι γρήγορο. Είπα ότι είναι πιο γρήγορο, αλλά δεν είναι δικαιολογήσιμη η διαφορά του. Και φυσικά δεν πλασάρεται στην αγορά θέλωντας να πιάσει το μερίδιο του σαξόραλλου σε καμία περίπτωση. Εκεί έγκειται η δική μου ένσταση και μπορεί να είναι διαφορετική από τη δικιά σου αλλά αυτό έχω δεί.
Το 1.5 το είχα για ένα σκ, και σίγουρα δεν είναι ικανός χρόνος για να το μάθω, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα καταλαβαίνεις. Σωστα;Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση για το 15άρι, αλλά την επιλογή μου την έχω κάνει και έτσι δεν υπάρχει λόγος.
Δεν άφησα πουθενά να νοηθεί ότι είπες ότι είναι αργό το 15άρι.
Εγώ σου απάντησα στο αν οι διαφορές είναι χαοτικές ή όχι.
Στις ξένες αγορές το 1,5 αναφέρεται σαν Sport(όπως Swift Sport,Ignis Sport κτλπ).
Το ότι το είχες 1 σ/κ δεν λέει κάτι.Αν δεν τα πλακώσεις και τα 2 δεν θα καταλάβεις διαφορές.Επειδή μάλλον είμαι ένα από αυτά τα άτομα, ναι όντως η άνεση παίζει σημαντικότατο ρόλο ειδικά όταν μιλάμε για ένα μέινστριμ μοντέλο που δεν έχει σχεδιαστεί για ταρζανιές αλλά για χρήση στην πόλη κυρίως. Δεδομένου ότι δεν έχω μπει σε άλλο τόσο σκληρό σούπερμίνι ε ναι με ενοχλεί...
Πάμε πάλι.
Γιατί μπλέκετε αυτά που λέω?
Δεν είπα πουθενά ότι ένα αυτοκίνητο πόλης δεν πρέπει να είναι μαλακό.Εννοείται ότι πρέπει να είναι.
Εγώ την ΥΠΕΡΒΟΛΗ επισήμανα.Τίποτα άλλο.και έτριζε πολύ λιγότερο από το 2.
Έχεις προβλήματα με τριξίματα ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι να σου πω φίλε εξαρτάται τι οδηγάς. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ σκληρό. Για το ύψος όντως δεν είναι από τα ψηλότερα της κλάσης του αλλά επειδή μέχρι στιγμής οδηγάω αρκετά χαμηλότερα μου κάνει διαφορά.
Κοιτάχτε το αμάξι είναι λογικό να αρέσει στον κόσμο γιατί και είναι πολύ όμορφο, και καλούς χώρους για τις διαστάσεις του έχει και σπορτίφ είναι (σε αίσθηση και όχι σε απόδοση) και φτιάγμενο στην Ιαπωνία είναι. Αυτό για πολύ κόσμο μετράει περισσότερο από μία ταλαιπωρημένη μέση. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά για τον καθένα...
Α και ο φίλος που σκέφτεται για το πόλο ας το ξανασκεφτεί....
Πρίν οδηγούσα το αυτοκίνητο του πατέρα μου,ένα mondeo MKIII του 2001.
Το οποίο είναι απ τα πιο άνετα αυτοκίνητα που έχω μπει ποτέ.
Έ,δεν δυσανασχέτησα ποτέ με την σκληρότητα του mazda η όπου η διαφορά ήταν αρκετά εμφανής.
Το 15άρι είναι σπορτίφ και σε αίσθηση και σε απόδοση πάντως
Το να συζητάμε για ταλαιπωρημένη μέση νομίζω είναι απλά υπερβολή.Είπαμε σκληρό,αλλά δεν θα σε πονέσει και η μέση.AN7 OverClocker, πρέπει να καταλάβεις κ εσύ κ τα άλλα παιδιά που δεν το θεωρείτε σκληρό όμως ότι οι ανοχές του καθενός είναι διαφορετικές. Τι θέλω να πω, εγώ είχα κάποτε ένα Saxo 1.6 VTS με ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Οποιος έμπαινε μέσα λαλούσε. Εμένα δεν με ενοχλούσε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Φίλος που είχε αντίστοιχα σκληρό αμάξι όταν το οδήγησε ενθουσιάστηκε. Οταν κάποιος παραπονιέται για το Μ2 μην τον θεωρείτε τρελό ούτε κακεντρεχή. Αυτό βλέπει αυτό νιώθει. Είναι διαφορετικά τα κριτίρια που έχουν οι οδηγοί.
Σωστός φυσικά. Αλλα οδηγόντας το προσπάθησα να το δώ απο την οπτική της.... μητέρας μου. Και ακόμα και έτσι δεν μπορεσα να το θεωρήσω σκληρό με τίποτα. Ίσως φταίει η συνήθειά μου με το ΜΧ.
-
και έτριζε πολύ λιγότερο από το 2.
Έχεις προβλήματα με τριξίματα ?
Ελάχιστα αλλά ναι. Ακόμα δίνει μία αίσθηση ότι ακούγεται αρκετά η ανάρτηση και το τιμόνι τραντάζεται αρκετά για σημερινό αμάξι. Πιστεύω πως πάντως με μία πιο μαλακή ανάρτηση δεν θα υπήρχε πρόβλημα τριγμών...
-
σχολιαζοντας τα παραπανω που ειδα σχετικα με συγκρισεις μεταξυ του 2 κ του fiesta εχω να πω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος που υποστηριζει το φιεστα.με το που κυκλοφορησε το φιεστα περασε απαρατηρητο.κοινως δεν περπατησε το αυτοκινητο οπως θα ηθελαν...κανουν λοιπον εκπτωση εως και 1000 ευρω τωρα.¨ειναι σταση σοβαρης εταιρειας αυτη?επιβεβαιωνεται αυτο που ολοι ξερουμε για την φορντ.κοιταει να στα παρει κ αντε γεια.πως νιωθουν αυτοι που το αγορασαν πριν ενα μηνα?πρεπει να τα κοιταμε ολα λοιπον κ οχι οσα μας συμφερουν.
-
Ο χρήστης samazvol έγραψε:
σχολιαζοντας τα παραπανω που ειδα σχετικα με συγκρισεις μεταξυ του 2 κ του fiesta εχω να πω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος που υποστηριζει το φιεστα.με το που κυκλοφορησε το φιεστα περασε απαρατηρητο.κοινως δεν περπατησε το αυτοκινητο οπως θα ηθελαν...κανουν λοιπον εκπτωση εως και 1000 ευρω τωρα.¨ειναι σταση σοβαρης εταιρειας αυτη?επιβεβαιωνεται αυτο που ολοι ξερουμε για την φορντ.κοιταει να στα παρει κ αντε γεια.πως νιωθουν αυτοι που το αγορασαν πριν ενα μηνα?πρεπει να τα κοιταμε ολα λοιπον κ οχι οσα μας συμφερουν.Και στο Ibiza και στο Leon και στο Fiesta και σε άλλες εταιρείες κάνουν άλλες προσφορές καθώς την κάμψη αυτή των πωλήσεων των τελευταίων δύο μηνών κανείς δε την είχε προβλέψει στις αρχές της χρονιάς, ούτε καν το καλοκαίρι. Γι’ αυτό υπάρχουν οι προσφορές αυτές αλλά και γιατί είναι τέλος του χρόνου και προσπαθούν να καλύψουν στόχους (ποιους στόχους τώρα...). Το αν «περπάτησε» που λες ή όχι ένα αυτοκίνητο δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με αυτά που γράφτηκαν παραπάνω. Το Yaris πουλάει περισσότερο και από τα δύο, αυτό σημαίνει πως είναι πιο ενδιαφέρων οδηγικά, περισσότερο ασφαλές ή έχει πιο άνετη ανάρτηση;
-
Οδήγησα το 1.3 με τις 16αρες.
Εντυπώσεις:- Άθλια η επιλογή των ζαντών τροχών. Σε λακούβες είναι τραγικό.
- Δεν είναι και τόσο σκληρό, συνολικά, εξάλλου γέρνει και αρκετά. Με 15αρες (το μέγιστο) νομίζω θα γίνει καλύτερο.
- Το τιμόνι καλό, μεταφέρει ελάχιστους κραδασμούς που οφείλονται στις τραγικές 16αρες.
- Πολύ ωραίο μοτέρ και φρένα
- Στιβαρό πλαίσιο, πλαστικά και φινίρισμα μέτρια και αστεία σε κάποια σημεία (πχ μοχλός ανοίγματος καπώ). Τυπικά Ιαπωνέζικη ελαφριά σε αίσθηση κατασκευή.
- Καλοί χώροι για το μέγεθος
Την επόμενη ημέρα οδήγησα ένα Honda Jazz 1,3 2007 μοντέλο.
- Σημαντικά καλύτερη συναρμολόγηση και υλικά
- Καλύτεροι χώροι
- Καλύτερη ηχομόνωση από δρόμο, ανάρτηση και μοτέρ
- Καλό μοτέρ, πιο αργό βεβαίως από το 2.
- τιμόνι μέτριο, και πολύστροφο
- Χειρότερα φρένα (μάλλον φρενάρισμα, που ίσως οφείλεται στους τροχούς του Jazz)
- Σαφώς πιο μαλακή ανάρτηση, χωρίς να γέρνει περισσότερο
Επειδή λοιπόν ψάχνω για μεταχειρο γύρω στο Πάσχα, για 2ο αμάξι, το Χόντα σαφώς και υπερτερεί ως επιλογή λόγω απτής ποιότητας, χώρων και ηχομόνωσης.
Τώρα ψάχνω να οδηγήσω και κανένα Punto (μη γελάτε οι Ιαπωνέζοι). -
Καλησπέρα παιδιά....
Πήρα το δικό μου mazda2 τον Μάιο στους 75 hp-1300cc-πεντάθυρο.
Για εμένα το όχημα είναι πάνω απο όλα εργαλείο οπότε δεν πρόσθεσα ούτε φιμέ ούτε ζάντες.......
Ωστόσο για να αποδώσει ένα εργαλείο θέλει σωστή συντήρηση και εδώ θέλω τα φώτα σας....
Στο εγχειρίδιο αναφέρει πρώτο σέρβις τα 20000 χιλιόμετρα ή ένα χρόνο το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει αλλαγή φίλτρου λαδιού και φυσικά λαδιών, μαζί με κάποιους άλλους ελέγχους φυσικά.......
Επιπλέον με αστεράκι τονίζει πως σε περίπτωση οδήγησης σε κοντινές αποστάσεις -πόλη προτείνεται αλλαγή λαδιών στα 10000 χιλιόμετρα.
Θα ήθελα την εμπειρία σας για τα συνεργεία της mazda στα νότια προάστια καθώς και για το αν πρέπει απλά να του αλλάξω τα λάδια στα 2500 χιλιόμετρα(κατάλοιπα κινητήρα)
Πολλοί γνωστοί μου είπαν να κάνω κάτι τέτοιο ωστόσο η αντιπροσωπεία μου είπε πως είναι βλακώδες να πληρώσω το πρώτο σέρβις άσκοπα!!!!! (κοστίζει 80-90 ευρώ)
Επιπλέον μια λεπτομέρεια αναφορικά με το νερό στους υαλοκαθαριστήρες.....προσωπικά βάζω νερό βρύσης και δεν ξέρω αν είναι σωστό (κάποιος είπε ότι τα άλατα μπορούν να βουλώσουν τα σωληνάκια)
Ευχαριστώ για το χρόνο σας -
Ο χρήστης dimitrish81 έγραψε:
Επιπλέον μια λεπτομέρεια αναφορικά με το νερό στους υαλοκαθαριστήρες.....προσωπικά βάζω νερό βρύσης και δεν ξέρω αν είναι σωστό (κάποιος είπε ότι τα άλατα μπορούν να βουλώσουν τα σωληνάκια)
Ευχαριστώ για το χρόνο σαςΚαλά είπε. Μπορούν να βουλώσουν ιδίως οι πιτσιλίθρες. Να βάζεις απιονισμένο νερό πουλάνε τα σουπερμαρκετ ειναι φθηνό. Και αν θες βάζε και λίγο ειδικό πρόσθετο καθαρισμού/αντιψηκτικό το χειμώνα μέσα. Εγώ βάζω της sonax.
Mazda 2 2007