-
Ο χρήστης AN7 OverClocker έγραψε:
Το Φιέστα δε, έχει το πάτωμα ΑΠΑΡΑΛΑΧΤΟ(=ίδιοι χώροι).Το mz2 είναι καλύτερα στημμένο λόγο της λίγο πιο σφιχτής ανάρτησης.
Σε εξοπλισμό το Φιέστα σίγουρα είναι ανώτερο.Σαν εσωτερικό όμως,όλα είναι υποκειμενικά όπως και η εξωτερική εμφάνιση που το mz2 εμένα μου αρέσει περισσότεροΘα μου επιτρέψεις να επιμείνω στη γνώμη μου, αφού έκανα φύλλο και φτερό επί ένα μήνα Fiesta, Mazda 2, Ibiza και Corsa, ναι;
Σφιχτή ανάρτηση δε σημαίνει καλύτερο στήσιμο. Η μαγκιά του Fiesta είναι ότι δεν πλησιάζεται οδηγικά από το (πολύ καλό) Mazda, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο μαλακό και πιο άνετο. Καλύτερα δε γίνεται.
Ίδιο πάτωμα επ ουδενί δε σημαίνει ίδιο αυτοκίνητο, ούτε ίδιους χώρους. Μόνο και μόνο διαφορετικά καθίσματα να βάλουν, αλλάζουν πολλά. Όσο για τους 8 πόντους επιπλέον για τα γόνατα των πίσω στο Ibiza, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε σουπερμίνι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στη γνώμη μου, αφού έκανα φύλλο και φτερό επί ένα μήνα Fiesta, Mazda 2, Ibiza και Corsa, ναι;
Σφιχτή ανάρτηση δε σημαίνει καλύτερο στήσιμο. Η μαγκιά του Fiesta είναι ότι δεν πλησιάζεται οδηγικά από το (πολύ καλό) Mazda, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο μαλακό και πιο άνετο. Καλύτερα δε γίνεται.
Ίδιο πάτωμα επ ουδενί δε σημαίνει ίδιο αυτοκίνητο, ούτε ίδιους χώρους. Μόνο και μόνο διαφορετικά καθίσματα να βάλουν, αλλάζουν πολλά. Όσο για τους 8 πόντους επιπλέον για τα γόνατα των πίσω στο Ibiza, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε σουπερμίνι.
Σφιχτή ανάρτηση απο μόνη της σίγουρα δεν σημαίνει καλύτερο στήσιμο αλλά όταν μιλάμε για το ίδιο πάτωμα η σφιχτή ανάρτηση θα κάνει την διαφορά στις στροφές και στα ταξίδια με τα πολλά χλμ.
Ίδιο πάτωμα = ίδιοι προσφερόμενοι χώροι απ το σασί.Και το Fiesta δεν έχει μεγαλύτερους χώρους + ίδιες δυνατότητες(το potential που λέμε) + ότι έχουν το ιδιο σύστημα διεύθυνσης.
Το fiesta που οδήγησα ήταν 1 τικ χειρότερο από το mz2 σε θέμα αίσθησης και πληροφόρησης του οδηγού(λόγο της χαλαρότερης ανάρτησης αλλά καλύτερη λίγο καλύτερη άνεση για του επιβάτες).
Μην πω για το κιβώτιο.
Ναι? -
Με ποιό κριτήριο λές οτι δεν πλησιάζεται οδηγικά? Αν μιλάς για αίσθηση, θα έπρεπε να γράψεις 'μου άρεσε περισσότερο οδηγικά' δηλαδή να εκφέρεις μια υποκειμενική άποψη. Αν πάλι τα μέτρησες στην πίστα και το Φιέστα έγραψε καλύτερο χρόνο, τότε σαφώς καλά κανεις και εκφράζεσαι κατ' αυτό τον τρόπο, αλλά πές μας και τους χρόνους.
Επίσης ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα που μοιράζονται το ίδιο πάτωμα (όπως λές, εγω δε το γνώριζα) πως ειναι δυνατον να 'μή πλησιάζεται οδηγικά' το βαρύτερο και με την μαλακότερη ανάρτηση. Συγκεκριμένα το Fiesta 5door 1.4 ζυγίζει 1495 κιλά (έλεος) όταν το 1.3 5door Mazda 2 ζυγίζει μόλις 960! Και το Μ2 στην SAP έκδοση έχει και πιό σφιχτή ανάρτηση, συνεπώς μικρότερες κλίσεις, και καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος.
Μήπως δε μας τα λές καλά κάπου?
-
To Fiesta δεν είναι τόσο βαρύ. Και αυτό κάτω του τόνου ζυγίζει. Μονάχα τα diesel ξεπερνούν τον τόνο (στα 1,4 λίτρα πάντα).
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
To Fiesta δεν είναι τόσο βαρύ. Και αυτό κάτω του τόνου ζυγίζει. Μονάχα τα diesel ξεπερνούν τον τόνο (στα 1,4 λίτρα πάντα).Το βάρος το είδα στο φυλλάδιο της ford στο Ιντερνετ (http://www.ford.gr/spg/getImage.asp?ima ... R_Ebro.pdf)
και παρέθεσα αυτό για τον κινητήρα 1.4 Duratec που απο όσο γνωρίζω ειναι βενζίνη. -
Αυτό είναι το μικτό βάρος
-
Νομίζω ότι το Mz2, δεν κάνει για οικογένεια. Το βρίσκω εγώ πολύ σκληρό (που είμαι μαθημένος στη Γαλλική σχολή). Αν είχα οικογένεια, σίγουρα θα πήγαινα σε κάτι ποιο μαλακό.
-
Nομίζω ότι δεν τπ θυμάσαι σωστά. στα 130 κοντεύεις τις 4.000 στροφές.
Συνειδητοποίησα ότι το κοντέρ έχει μεγάλο σφάλμα. Στα 120 το GPS λέει 105!!! Και εγώ το touring alloy.
Μια απλή απορία.
Γιατί να κάνει λάθος το κοντέρ σου και όχι το gps .
Μπα., το GPS δουλεύει μια χαρά καθώς έχει μπεί και σε άλλα αυτοκίνητα και δείχνει σχετικά δεκτές αποκλίσεις. Εξ'αλλου δεν το έχω μετρήσει μόνο με το δικό μου GPs αλλά και με άλλα 2...
-
Τι να πώ.
Το έχω ξανα ακούσει αυτό πάντως.Το accuracy των ταχυμέτρων πάντως είναι ±10%.
Εσένα είναι εκτός προδιαγραφών.Να πάς να στο κοιτάξουν αν είναι όντως έτσι.
Εδώ εχ8ές που πήγαινα με καμιά 150αριά στο κοντέρ το GPS έγραφε 145.
Δεν έχεις αλλάξει ζάντες η λάστιχα έτσι?
-
Oxi. Φοράω τις ζάντες του touring alloy, και ελέγχω τα λάστιχα κάθε εβδομάδα.
Χμμ.. Και μόλις προχτές έκανα την 1η αλλαγή λαδιών.. -
Το swift έχει πολύ μικρότερους χώρους απ το mazda2 και το ibiza μόλις ~8 εκατοστά επιπλέον για τα πόδια των πίσω.Φίλε, όταν ένα αυτοκίνητο δίνει ~ +8 εκατοστά στα γόνατα από τον ανταγωνισμό, είναι μεγάλη υπόθεση ανεξαρτήτως κατηγορίας...
Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση όταν μιλάμε για μικρά σχετικά αυτοκίνητα...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το swift έχει πολύ μικρότερους χώρους απ το mazda2 και το ibiza μόλις ~8 εκατοστά επιπλέον για τα πόδια των πίσω.
Φίλε, όταν ένα αυτοκίνητο δίνει ~ +8 εκατοστά στα γόνατα από τον ανταγωνισμό, είναι μεγάλη υπόθεση ανεξαρτήτως κατηγορίας...
Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση όταν μιλάμε για μικρά σχετικά αυτοκίνητα...
_
8 εκατοστά είναι λόγος να επιλέξεις άλλο αυτοκίνητο...
-
Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στη γνώμη μου, αφού έκανα φύλλο και φτερό επί ένα μήνα Fiesta, Mazda 2, Ibiza και Corsa, ναι;
Σφιχτή ανάρτηση απο μόνη της σίγουρα δεν σημαίνει καλύτερο στήσιμο αλλά όταν μιλάμε για το ίδιο πάτωμα η σφιχτή ανάρτηση θα κάνει την διαφορά στις στροφές και στα ταξίδια με τα πολλά χλμ.
Όχι. Η πιο μαλακή ανάρτηση του Fiesta διαβάζει καλύτερα το δρόμο από του 2. Και τα δυο γέρνουν, αλλά το Mazda αποκτάει πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης εκει που το Fiesta δεν έχει διανοηθεί ακόμη να σπινάρει. Για μένα είναι θέμα ρύθμισης της εμπρός ανάρτησης, γιατί ο πισινός είναι εξίσου... ενδιαφέρων και στα δυο αυτοκίνητα
Ίδιο πάτωμα = ίδιοι προσφερόμενοι χώροι απ το σασί.Και το Fiesta δεν έχει μεγαλύτερους χώρους + ίδιες δυνατότητες(το potential που λέμε) + ότι έχουν το ιδιο σύστημα διεύθυνσης.
Πάμε πάλι: εφόσον μια τόσο 'γελοία' αλλαγή όπως πχ. η διαφορετική γέμιση των καθισμάτων (εντελώς στην τύχη) μπορεί να δώσει διαφορετικούς χώρους, τότε είναι ανούσιο να μιλάμε για ίδιους χώρους σε ίδιο πάτωμα. Να σε πάω αλλού; Golf, Leon και Octavia έχουν ίδιους χώρους;
To σύστημα διεύθυνσης ναι, είναι το ίδιο, αλλά και πάλι λόγω ρύθμισης της ανάρτησης στο Mazda περνάει κραδασμός στο τιμόνι, στο Fiesta ποτέ. Το αποδιδω και στα ελαστικά αυτό, αλλά όχι μόνο.
Το fiesta που οδήγησα ήταν 1 τικ χειρότερο από το mz2 σε θέμα αίσθησης και πληροφόρησης του οδηγού(λόγο της χαλαρότερης ανάρτησης αλλά καλύτερη λίγο καλύτερη άνεση για του επιβάτες).
Μην πω για το κιβώτιο.
Ναι?Όχι. Το σασμάν του Mazda είναι σαφές και γρήγορο, αλλά έχει το κλασικό για Mazda μειονέκτημα του σκαλώματος από 4η σε 5η, που δεν υπάρχει στο Fiesta.
Με ποιό κριτήριο λές οτι δεν πλησιάζεται οδηγικά? Αν μιλάς για αίσθηση, θα έπρεπε να γράψεις 'μου άρεσε περισσότερο οδηγικά' δηλαδή να εκφέρεις μια υποκειμενική άποψη. Αν πάλι τα μέτρησες στην πίστα και το Φιέστα έγραψε καλύτερο χρόνο, τότε σαφώς καλά κανεις και εκφράζεσαι κατ' αυτό τον τρόπο, αλλά πές μας και τους χρόνους.
Μιλάω ΚΑΙ για αίσθηση, ΚΑΙ για αποτέλεσμα. Στην πίστα δεν τα βάλαμε, αλλά οδηγήθηκαν από 4 επαγγελματίες οδηγούς πάνω κάτω στο βουνό και στην εθνική, και πουθενά το Mazda δεν κατάφερε ν' ακολουθήσει. Δε μιλάω για χαώδεις διαφορές, αλλά είναι υπαρκτές. Και δε μιλάω ΜΟΝΟ για την ανάρτηση, αλλά για το σύνολο του αυτοκινήτου, μιας και το Mazda χάνει και από μοτέρ, παρά την παραπλήσια απόδοση.
Επίσης ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα που μοιράζονται το ίδιο πάτωμα (όπως λές, εγω δε το γνώριζα) πως ειναι δυνατον να 'μή πλησιάζεται οδηγικά' το βαρύτερο και με την μαλακότερη ανάρτηση. Συγκεκριμένα το Fiesta 5door 1.4 ζυγίζει 1495 κιλά (έλεος) όταν το 1.3 5door Mazda 2 ζυγίζει μόλις 960!
Το βάρος των Fiesta και 2 είναι παραπλήσιο (κοντά στον τόνο και τα δυο), τα 1.495 που αναφέρεις μάλλον είναι μικτό βάρος.
Και το Μ2 στην SAP έκδοση έχει και πιό σφιχτή ανάρτηση, συνεπώς μικρότερες κλίσεις, και καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος.
Πάμε πάλι: πιο σφιχτή ανάρτηση ΔΕΝ σημαίνει καλύτερη οδική συμπεριφορά ΓΕΝΙΚΩΣ. Μείωση των κλίσεων ναι, αλλά από πότε αυτό είναι συνώνυμο με την πρόσφυση;
Μήπως δε μας τα λές καλά κάπου?
Προσπαθώ να εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ την άποψή μου, και καλό είναι να προσπαθείς να καταλάβεις αυτά που γράφω, αντί να θεωρείς εκ προοιμίου ότι σε κοροιδεύω ή δεν ξέρω τι άλλο. Θενξ.
-
Όχι. Η πιο μαλακή ανάρτηση του Fiesta διαβάζει καλύτερα το δρόμο από του 2. Και τα δυο γέρνουν, αλλά το Mazda αποκτάει πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης εκει που το Fiesta δεν έχει διανοηθεί ακόμη να σπινάρει. Για μένα είναι θέμα ρύθμισης της εμπρός ανάρτησης, γιατί ο πισινός είναι εξίσου... ενδιαφέρων και στα δυο αυτοκίνητα
Διαφωνώ,απο την προσωπική μου εμπειρία και στα 2
Πάμε πάλι: εφόσον μια τόσο 'γελοία' αλλαγή όπως πχ. η διαφορετική γέμιση των καθισμάτων (εντελώς στην τύχη) μπορεί να δώσει διαφορετικούς χώρους, τότε είναι ανούσιο να μιλάμε για ίδιους χώρους σε ίδιο πάτωμα. Να σε πάω αλλού; Golf, Leon και Octavia έχουν ίδιους χώρους;
Άρα λές ότι το Fiesta έχει κατα πολύ,μεγαλύτερους χώρους δλδ?
To σύστημα διεύθυνσης ναι, είναι το ίδιο, αλλά και πάλι λόγω ρύθμισης της ανάρτησης στο Mazda περνάει κραδασμός στο τιμόνι, στο Fiesta ποτέ. Το αποδιδω και στα ελαστικά αυτό, αλλά όχι μόνο.
Come again?
Μα οι 'κραδασμοί' είναι οι αίσθηση απ τον δρόμο.Ότι ζητάμε από ένα σύστημα διεύθυνσης,να είναι..... σαφέςΌχι. Το σασμάν του Mazda είναι σαφές και γρήγορο, αλλά έχει το κλασικό για Mazda μειονέκτημα του σκαλώματος από 4η σε 5η, που δεν υπάρχει στο Fiesta.
Δεν το έχω πετύχει αυτό το σκάλωμα.Σε 3 τουλάχιστο που έχω οδηγήσει (1300(75+86)+1500)
Μιλάω ΚΑΙ για αίσθηση, ΚΑΙ για αποτέλεσμα. Στην πίστα δεν τα βάλαμε, αλλά οδηγήθηκαν από 4 επαγγελματίες οδηγούς πάνω κάτω στο βουνό και στην εθνική, και πουθενά το Mazda δεν κατάφερε ν' ακολουθήσει. Δε μιλάω για χαώδεις διαφορές, αλλά είναι υπαρκτές. Και δε μιλάω ΜΟΝΟ για την ανάρτηση, αλλά για το σύνολο του αυτοκινήτου, μιας και το Mazda χάνει και από μοτέρ, παρά την παραπλήσια απόδοση.
[/quote]
Εγώ θέλω να δώ και τα 2 αυτοκίνητα,απ τον ίδιο οδηγό σε πίστα.Μιας και η προσωπική μου εμπειρία λέει το αντίθετο.Στην απόδοση,για πια μοντέλα αναφέρεσαι?
-
O.K. oι συγκρίσεις οδικής συμπεριφοράς αν και πιστεύω ότι με καλύτερα αμορτισέρ και ένα σετάκι Michelin Exalto 2 το Mazda 2 θαναι μια χαρά. Το θέμα για μένα είναι η aftersales κατάσταση και η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία.
Ι. Μιλάμε για χαώδη διαφορά εξυπηρέτησης καταναλωτή από τις δύο αντιπροσωπείες: έχω ακούσει τα χείριστα για τη Ford που μόλις σου πουλήσει δεν σε ξέρει ενώ για τη Mazda παρά τα παράπονα για ακριβά ανταλλακτικά, δεν συζητιούνται πράγματα για κακή αντιμετώπιση, κακοπιστία, oύτε κάνουν τον κινέζο σε πιθανά προβλήματα του πελάτη.
ΙΙ. Η γιαπωνέζικη κατασκευή εγγυάται πολλά. Αντίθετα η Ford μετά το όντως αξιόπιστο Focus I, έχει πολλά προβλήματα, ορισμένα σε βαθμό ...κακουργήματος.
Και επειδή δεν αγοράζουμε αμάξι για να είμαστε 30δευτ. πιο γρήγοροι σε μια διαδρομή 20λεπτών, αλλά να μας εμπνέει να μας καλύπτει οδηγικά, νάναι αξιόπιστο και η κάλυψη της αντιπροσωπείας σοβαρή, η (προσωπική μου) ψήφος πάει στο Mazda. -
Σε κλασσικό ελληνικό δρόμο με (μικροανωμαλίες, σαμαράκια, λακούβες) το MZ2, χάνει πρόσφυση ή καλύτερα, η ανάρτηση δεν διαβάζει. Αυτό το έχω νιώσει και εγώ και με έχει φοβήσει κάποιες φορές. Όμως θεωρώ ότι είναι θέμα ελαστικών και απλά περιμένω να περάσουν άλλα 20.000κμ (με το ρυθμό που πάω μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι) και θα πειραματιστώ με κάτι πιο μαλακό.
Σε καλό δρόμο, το αυτοκίνητο είναι μια χαρά για τα δικά μου δεδομένα. Το μόνο που με ενοχλεί (εμένα που δεν είμαι απαιτητικός χρήστης, δηλαδή στις καθημερινές μου μετακινήσεις δεν τρέχω, δεν στρίβω, γενικώς δεν) είναι ότι θα ήθελα πιο ποιοτικό εσωτερικό. Νομίζω ότι είναι αρκετά ακριβό για να μην έχει μια επένδυση υφασμάτινη στις πόρτες πάνω από εκείνο το απαράδεκτο πλαστικό. (Δεν το είχα προσέξει στις εκθέσεις!).
Κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή μου, θεωρώ το μοτέρ του και το κιβώτιο ικανοποιητικότατο (ξαναλέω για μένα ε; ) και το τιμόνι του το βρίσκω απλά υπέροχο. Να δούμε πως θα πάμε και από αξιοπιστία και αν και εκεί μείνω χαρούμενος, τότε η Mazda έχει φτιάξει ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
Επίσης θα ήθελα να μάθω πιο συγκεκριμένα τα Fiesta,Mazda2 + corsa(εκδόσεις κοινώς) που δοκίμασε ο φίλος Krusenstern
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
O.K. oι συγκρίσεις οδικής συμπεριφοράς αν και πιστεύω ότι με καλύτερα αμορτισέρ και ένα σετάκι Michelin Exalto 2 το Mazda 2 θαναι μια χαρά. Το θέμα για μένα είναι η aftersales κατάσταση και η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία.Για τα Pilot Exalto 2 ok...αλλά δε βρίσκω λόγω γιατί να αντικαταστήσεις μια τόσο ποιοτική (μαμά) ανάρτηση...
Αν οδηγησεις πρώτα μαμά 2 1,3 και αμέσως μετά Swift 1,3 θα καταλάβεις το ποιοτικό σκαλοπάτι (όσον αφορά την ποιότητα των αμορτισέρ-του Swift είναι επιεικώς τραγικά) ,που χωρίζει τα εν λόγω μοντέλα.
-
Διαβασα το σχετικό τεστ του περιοδικού. Δυσάρεστη έκπληξη οι επιδόσεις η κατανάλωση και το φρενάρισμα του 2...Αν δεν κανω λάθος ο 1.3 ειναι αυτό με το Miller cycle? Τόση βαβούρα για το τίποτα δηλαδή; Μήπως το είχανε 'στρώσει' μαύρη νύχτα απο την αντιπροσωπεία;
Από την άλλη το Fiesta 1.6 είναι πολύ συμφερότερη αγορά ως προς αυτά που παρέχει σε σχεση με το 2 1.5...Αναλογιζόμενος και την συνήθη πολιτική εκπτώσεων της Ford, σε λίγο καιρό θα το παίρνεις με 15 χιλιάρικα...Η Mazda δεν βλέπω να κανει τίποτα εκπτώσεις. ΟΚ έχουν αύξηση πωλήσεων αλλά είναι δυνατόν να πουλάει καλύτερα το micra μοντέλο σχεδόν 7ετίας, για το 3 καλα εχει πάει άπατο, το 6 να πουλάει χειρότερα από τα προς αντικατάσταση avensis/vectra (δεν μιλάμε για passat κλπ)...To CX7 ξεκίνησε καλά αλλά το φάγανε τα τεκμήρια. Σε γενικές γραμμές η mazda έχει ενα αξιόλογο καινούργιο range cars (εκτος απο το 3) και δεν βλέπω τον λόγο που η αντιπρόσωποι τα θαβουνε με υπερβολικές τιμολογήσεις και έντοκα προγράμματα.
Για το fiesta κατι άλλο, που τα παράγουνε; Γερμανία και ισπανία; Θυμάμαι το προηγούμενο δεν είχε πλήρως γαλβανισμένο αμάξωμα και κυκλοφορούσανε φωτό με σκουριασμενα ημιαξόνια. Ελπιζω να το προσέξανε το καινουργιο...
-
Άρα λές ότι το Fiesta έχει κατα πολύ,μεγαλύτερους χώρους δλδ?
Όχι κατά πολύ. Αλλά έχει μεγαλύτερους.
Come again?
Μα οι 'κραδασμοί' είναι οι αίσθηση απ τον δρόμο.Ότι ζητάμε από ένα σύστημα διεύθυνσης,να είναι..... σαφέςΑ, ωστέ οι κραδασμοί είναι συνώνυμο της σαφήνειας του συστήματος διεύθυνσης;
Να με συμπαθάς, αλλά τα έχεις λίγο μπλεγμένα αδερφέ.Επίσης θα ήθελα να μάθω πιο συγκεκριμένα τα Fiesta,Mazda2 + corsa(εκδόσεις κοινώς) που δοκίμασε ο φίλος Krusenstern
Αφού θα το ήθελες, άνοιξε 4Τροχούς, τεύχος Νοεμβρίου, σελ. 134. Οι πινακίδες φαίνονται στις φωτό και οι αριθμοί πλαισίου στον πίνακα με τις μετρήσεις. Και δεν τα δοκίμασα μόνος μου, φυσικά. Στους 4Τ τα συμπεράσματα βγαίνουν από συνδυασμένη και συνολική δουλειά αρκετών ανθρώπων. Over and out.
Mazda 2 2007