-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
RedLine πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου.
Ούτε βλάκας είναι κανείς ούτε μπορείς εσυ να τον χαρακτηρίζεις με βάση το αν συμφωνείς με τις ιδέες του.Σε παρακαλώ κάνε edit την δημοσίευσή σου.
Αν θες να με φιμωσεις κανε το, και δεν χαρακτιριζω κανεναν βλακα επειδη δεν συμφωνει με τις ιδεες μου, μην διαστρεβλωνουμε, διαβασα καλυτερα ποιον, πως και γιατι αποκαλω βλακα, εισαι μεσα σε αυτους?
Σου φαίνομαι να θέλω να σε φιμώσω? Αμαν αυτές οι υποτιθέμενες καταπατήσεις της ελευθερίας!
Σου είπα οτι είπες βλάκα εμένα?Η θα έπρεπε να σου κάνω υπόδειξη μόνο αν το έκανες?!Μήπως τα έχεις μπερδέψει?!
Αλλος ξεκινησε περι 'βλακας η προδοτης' ανατρεξατε σε αυτον.......
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
RedLine, σκέψου το εξής: για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης ενός συνόλου, πρέπει να ξεκινήσει από την βάση του μια διαδικασία αλλαγής. Η δίκή μου άποψη είναι ότι για να προχωρήσουμε, σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα, πρέπει να βρούμε τρόπους προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών. Ένα βήμα είναι αυτό. Αναρωτιέμαι αν έχεις γνωρίσει από κοντά και συζητήσει με Τούρκους...Δυστυχώς πρέπει να την κάνω τώρα, αλλά θα γυρίσω σε κανένα 3ωρό. Οπότε θα τα πούμε...
CU man, και ειναι υγειες που διαφωνουμε εστω και μεσα απο εντονες αντιπαραθεσεις
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
RedLine πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου.
Ούτε βλάκας είναι κανείς ούτε μπορείς εσυ να τον χαρακτηρίζεις με βάση το αν συμφωνείς με τις ιδέες του.Σε παρακαλώ κάνε edit την δημοσίευσή σου.
Γιατί τι λες στον RedLine μόνο ; Εμένα με αποκάλεσαν ανιστόριτο , θρασύ , ενδεχομένως και εθνικό μειοδότη και δεν κουνήθηκε φρύδι.
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
RedLine, σκέψου το εξής: για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης ενός συνόλου, πρέπει να ξεκινήσει από την βάση του μια διαδικασία αλλαγής. Η δίκή μου άποψη είναι ότι για να προχωρήσουμε, σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα, πρέπει να βρούμε τρόπους προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών. Ένα βήμα είναι αυτό. Αναρωτιέμαι αν έχεις γνωρίσει από κοντά και συζητήσει με Τούρκους...
Δυστυχώς πρέπει να την κάνω τώρα, αλλά θα γυρίσω σε κανένα 3ωρό. Οπότε θα τα πούμε...
CU man, και ειναι υγειες που διαφωνουμε εστω και μεσα απο εντονες αντιπαραθεσεις
Η άποψή μου λέει ότι για να επιτευχθεί προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε αρκετά ζητήματα. Να το θέσω ως εξής : Οι τούρκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο , έκαναν εισβολή στην Κύπρο , και συχνά πυκνά υπάρχουν μικροδιενέξεις στον Έβρο και αλλού ( έχασα ξάδελφο που υπηρετούσε εκεί , θυμηθείτε το 'ατύχημα' τον Ιούνη του '96 ).
Αλλά πέρα από την προσέγγιση - που δεν επιτυγχάνεται από προβοκατόρικη εκμάθηση γλώσσας - υπάρχει το θέμα του χειρισμού της θρησκευτικής μας μειονότητος.
-
Προβοκατόρικη; Γιατί;
-
Για να μη πλατιαζουμε πολυ τη κουβεντα ποια ειναι η γνωμη σου ginogsm??
Θεωρεις οτι το ελληνικο κρατος, εισαγοντας ως ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ τη διδασκαλια της Τουρκικης που ουτως ή αλλως, καλως ή κακως, διδασκεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα μειονοτικα σχολεια, απεμπολει βασικα κυριαρχικα δικαιωματα??Κατα τη γνωμη σου το μετρο αυτο επιτεινει την 'απομονωση' της μειονοτητας ή μηπως δινει ενος ειδους κινητρο στους νεους της μειονοτητας να συνεχισουν το σχολειο στην ΕΛΛΑΔΑ και ενδεχομενως και τις σπουδες τους σε καποιο Ελληνικο Πανεπιστημιο με οτι κι αν σημαινει αυτο στο ανοιγμα των οριζοντων της μειονοτητας περα απο το σημειο που καθοριζει το Προξενειο της Κομοτηνης και τα δορυφορικα πιατα που μοιραζει δωρεαν??
Αυτο ειναι το ζητουμενο του θεματος αυτου.
Για ολα τα υπολοιπα υπαρχει το παρακατω θεμα:
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
@ginogsmΓια να μη πλατιαζουμε πολυ τη κουβεντα ποια ειναι η γνωμη σου ginogsm??
Θεωρεις οτι το ελληνικο κρατος, εισαγοντας ως ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ τη διδασκαλια της Τουρκικης που ουτως ή αλλως, καλως ή κακως, διδασκεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στα μειονοτικα σχολεια, απεμπολει βασικα κυριαρχικα δικαιωματα??Κατα τη γνωμη σου το μετρο αυτο επιτεινει την 'απομονωση' της μειονοτητας ή μηπως δινει ενος ειδους κινητρο στους νεους της μειονοτητας να συνεχισουν το σχολειο στην ΕΛΛΑΔΑ και ενδεχομενως και τις σπουδες τους σε καποιο Ελληνικο Πανεπιστημιο με οτι κι αν σημαινει αυτο στο ανοιγμα των οριζοντων της μειονοτητας περα απο το σημειο που καθοριζει το Προξενειο της Κομοτηνης και τα δορυφορικα πιατα που μοιραζει δωρεαν??
Μηπως ζεις σε αλλη χωρα?
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
@ginogsmΓια να μη πλατιαζουμε πολυ τη κουβεντα ποια ειναι η γνωμη σου ginogsm??
Ολοι ξερουμε οτι στις επερχομενες εκλογες υποψηφια ειναι νεαρη ελληνιδα μουσουλμανα η οποια φοιτησε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχολειο,ΕΛΛΗΝΙΚΟ πανεπιστημιο και ενεργοποιηθηκε πολιτικα σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ κομα.....Οι ευκαιριες δινονται,η διδασκαλια των τουρκικων τους δινει ενα ακομα σπρωξιμο στο να αποκτησουν ανθελληνικη συνειδηση και ικανοποιηση στους 'ψευτοπροοδευτικούς' μας...
-
Γιατί να ζει σε άλλη χώρα; Μα τόσο ουτοπικά φαίνονται αυτά;
-
σέβομαι απόλυτα όλους τους πολίτες της χώρας.
ξεκινάω λέγοντας αυτό.
όμως. θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση τη διδασκαλία στα ελληνικά ΔΗΜΟΣΙΑ σχόλια ανά την ελλάδα:
- της ελληνικής φυσικά
- της αγγλικής (και θα έλεγα ότι πρέπει να λάβει μεγαλύτερη διάσταση, δεδομένης της χρησιμότητας της. από τα ελληνικά σχολεια θα έπρεπε να σου δίνεται η δυνατότητα για lower τουλάχιστον, και όχι τα αγγλικά να είναι η ώρα του παιδιού
- επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας, μάλλον καλύτερα γαλλικής η γερμανικής.
θεωρώ λάθος την ύπαρξη μειονοτικών δημοσιων σχολειων.
οποιος θέλει να κάνει μαθήματα σε γλώσσα διαφορετική από την επίσημη του κράτους, ας πάει σε ιδιωτικό (αν υπάρχει)
τα δημοσια σχολεια πρέπει να ακολουθούν ενιαίο πρόγραμμα κατά την άποψη μου και να στοχεύουν στην αφομοίωση μιας κοινής παιδείας, ύλης κλπ, χωρίς διακρίσεις.
μοναδική εξαίρεση τα σχολεια για παιδιά με ειδικές ανάγκεςαυτή είναι απλά η άποψη μου βεβαίως βεβαίως
-
skye, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, αλλά όταν έχεις ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στον γεωγραφικό εκείνο χώρο, δεν πρέπει να λάβεις μέτρα ώστε να ενταχτούν πλήρως αυτές οι μειωνότητες;
-
Γιατί είμαστε τόσο υποκριτές; Αν σε κάποιο κράτος που υπάρχουν έλληνες δεν υπάρχει σχολείο να διδάσκει την ελληνική γλώσσα μιλάμε με τα μελανότερα χρώματα και για το κράτος αυτό αλλά και για τις κυβερνήσεις μας που δεν κάνουν τίποτα να σώσουν την ελληνικότητα των πληθυσμών. Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το ίδιο σφυρίζουμε αδιάφορά ή απλά κατακεραυνώνουμε κάθε προσπάθεια. Μήπως να τα δούμε όλα ποιο νηφάλια και σοβαρά;
-
+1!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
skye, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, αλλά όταν έχεις ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στον γεωγραφικό εκείνο χώρο, δεν πρέπει να λάβεις μέτρα ώστε να ενταχτούν πλήρως αυτές οι μειωνότητες;Συμφωνώ με το ποστ του EMMANOYHL απλά θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω σε αυτό που λες. Πως θα ενσωματωθούν πλήρως αυτές οι ομάδες στην κοινωνία όταν η ίδια η κοινωνία συντηρεί την διαφοροποίηση διδάσκοντας τους τούρκικα?
-
Το ήξερα ότι θα το έλεγε κάποιος αυτός. Το θέμα είναι να δείξεις ένα πιο σωστό πρόσωπο σε αυτούς. Να τους δώσεις κίνητρο να στραφούν σε εμάς πάλι. Εξάλλου, μακροπρόθεσμα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των λαών των δύο χωρών.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ήξερα ότι θα το έλεγε κάποιος αυτός. Το θέμα είναι να δείξεις ένα πιο σωστό πρόσωπο σε αυτούς. Να τους δώσεις κίνητρο να στραφούν σε εμάς πάλι. Εξάλλου, μακροπρόθεσμα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των λαών των δύο χωρών.Δείχνεις μεν καλό πρόσωπο αλλά δεν τους δίνεις κίνητρα να εγκλιματιστούν. Επειδή αν επαφίεσαι (έτσι γράφεται ή το σκότωσα?) στην καλή πρόθεση τους δεν νομίζω ότι θα δεις μεγάλη προσπάθεια - χωρίς να τους κατηγορώ, λογικό και αναμενόμενο είναι.
Αν όμως τους στέλνεις σε κανονικά σχολεία και 'αναγκάζεις' την νέα γενιά να συναναστραφεί και με 'κανονικούς' Έλληνες και δεν τους αποξενώνεις από μια τόσο μικρή ηλικία..
Προσωπικά, τώρα που σκέφτηκα το θέμα λίγο παραπάνω, έχω πρόβλημα να διδάσκονται τούρκικα στα σχολεία. Επειδή με την ίδια λογική θα πρέπει στο κέντρο της Αθήνας να διδάσκονται αλβανικά/πακιστανικά/κοκ. Έτσι δεν βοηθάμε τους μετανάστες να εγκλματιστούνε αλλά τους δίνεις κίνητρα να παραμένουν απομονωμένοι. Και νομίζω ότι είναι πρώτα δική τους υποχρέωση να εγκλιματιστούνε μιας και αυτοί επέλεξαν να έρθουν σε ένα νέο κράτος..
(Εν τέλει, διαφωνώ με το ποστ του EMMANOYHL )
-
Είναι όμως διαφορετικά τα πράγματα εκέι πάνω. Θεωρώ ότι δεν γίνεται να είμαστε εχθροί με τους Τούρκους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η παράνοια.
-
Εγω θυμαμαι πριν καμποσα χρονια πως οσοι Ρωσοποντιοι υπηρχαν στην γειτονια μου πηγαιναν στο σχολειο.Δημοτικο,γυμνασιο κανονικα.Αν θελανε βεβαια μπαινανε στην ταξη.Αλλα αφου ειναι στην Ελλαδα θα μαφουν ελληνικα,τι αλλο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι όμως διαφορετικά τα πράγματα εκέι πάνω. Θεωρώ ότι δεν γίνεται να είμαστε εχθροί με τους Τούρκους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η παράνοια.Άμα τους μαθαίνουμε τούρκικα & θεωρείς ότι σταματάει η παράνοια?
-
Μα φυσικά, εννοείται αυτό! Πρώτα από κάθετι!!!
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.