-
Μου ήρθε σε e-mail και είπα 'ΟΚ, άλλο ένα hoax είναι' και δεν το πίστεψα, αλλά μπήκα μετά στο site του Εθνικού Τυπογραφείου και κατέβασα το αντίστοιχο pdf και δεν το πίστευα...!!
Έτσι θα βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δηλαδή; Τα τουρκαλάκια θα διδάσκονται ελληνικά; Τι αστείο είναι αυτό;
Για να δείτε για ποιο πράγμα μιλάω, πηγαίνετε στο http://www.et.gr (Εθνικό Τυπογραφείο) και πατήστε στο link που λέει 'Ανάγνωση Δημοσιευμάτων Τεύχους Β'. Θα σας ανοίξει μια φόρμα αναζήτησης, στην οποία πρέπει να βάλετε Αριθμό Φύλλου από 867 έως 867.
Διαβάστε και πείτε τη γνώμη σας...
-
Μου ήρθε σε e-mail και είπα 'ΟΚ, άλλο ένα hoax είναι' και δεν το πίστεψα, αλλά μπήκα μετά στο site του Εθνικού Τυπογραφείου και κατέβασα το αντίστοιχο pdf και δεν το πίστευα...!!
Έτσι θα βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δηλαδή; Τα τουρκαλάκια θα διδάσκονται ελληνικά; Τι αστείο είναι αυτό;
Για να δείτε για ποιο πράγμα μιλάω, πηγαίνετε στο http://www.et.gr (Εθνικό Τυπογραφείο) και πατήστε στο link που λέει 'Ανάγνωση Δημοσιευμάτων Τεύχους Β'. Θα σας ανοίξει μια φόρμα αναζήτησης, στην οποία πρέπει να βάλετε Αριθμό Φύλλου από 867 έως 867.
-
-
Βρήκα και το link απευθείας. Όπως θα δείτε, είναι κατευθείαν από το εθνικό τυπογραφείο, δεν πρόκειται για πλάκα:
-
Νομιζα οτι ηταν καλοστημενη πλακα αλλα δεν φαινεται να ειναι, η ερευνα μου στο ΕΤ κατι αντιστοιχο βγαζει.
Μου κανει εντυπωση πως περασε κατι τετοιο στο ντουκου απο τον Ιούλιο μεχρι σημερα!
-
Σίγουρα θα βγουν μερικοί και θα πουν χάριν αντίδρασης (μπας κι έτρωγαν πολύ ξύλο μικροί; ) ότι είναι σωστό μέτρο.
Εκτός αν αυτό το μέτρο προορίζεται για τις περιοχές της Θράκης με συμπαγείς τουρκογενείς πληθυσμούς με σκοπό να προσελκυστούν άτομα αυτών στα ελληνικά σχολεία (αντί 'μειονοτικών') και να σταματήσει η χρήση τουρκικών συγγραμμάτων που εισάγονται κατευθείαν από απέναντι.
-
Στην πρωτη σελιδα δεν αναφερει πουθενα για μειονοτητες ή κατι τετοιο.
Φαινεται να ειναι καθολικο! -
Ειλικρινά δε βλέπω κανένα πρόβλημα, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό...Αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι μεν ξύλινο και τυποποιημένο αλλά με εκφράζει απόλυτα (κι εγώ δεν μαζεύω ψηφαλάκια, αντίθετα δημιουργώ αντιπάθειες...) :«Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της πολυγλωσσίας, η οποία σε μια εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη». Τόσο απλά, και αυτό στο λέει ο Γιάννης και όχι η Μαριέττα Γιαννάκου.
-
Δεν παμε καλα μου φαινεται.
Αγνοειτε οτι σε δυο νομους της χωρας τα Τουρκικα υπαρχουν στο προγραμμα;
Ελεος! Κι αλλη συνομωσια; -
Δεν μπορει να ειναι καθολικο.....Μαλλον για τις περιοχες της Θρακης αναφερεται..
-
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας, από το Γραφείο Τύπου διευκρινίζονται τα εξής:
Απο το Σχολικό Έτος 2006-2007 θα εισαχθεί σε πέντε Γυμνάσια ( 3 στο Νομό Ροδόπης και 2 στο Νομό Ξάνθης ), η διδασκαλία της Τουρκικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Οι μαθητές της Α΄ Τάξης αυτών των Γυμνασίων θα επιλέξουν ανάμεσα στη Γαλλική, Γερμανική και Τουρκική γλώσσα.
Την Τουρκική Γλώσσα θα διδαχθούν μόνο οι μαθητές που θα την επιλέξουν.Βλέπει κανείς τίποτα μεμπτό? Τι να πω...
Προαιρετικό και εντοπισμένο στη Θράκη. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ειλικρινά δε βλέπω κανένα πρόβλημα, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό...Αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι μεν ξύλινο και τυποποιημένο αλλά με εκφράζει απόλυτα (κι εγώ δεν μαζεύω ψηφαλάκια, αντίθετα δημιουργώ αντιπάθειες...) :«Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην αρχή της πολυγλωσσίας, η οποία σε μια εποχή πολυπολιτισμικότητας αποτελεί προτεραιότητα όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη». Τόσο απλά, και αυτό στο λέει ο Γιάννης και όχι η Μαριέττα Γιαννάκου.Γι' αυτό οι Αλβανοί διδάσκουν στα σχολεία τους ελληνικά, οι Σέρβοι αλβανικά, οι Τούρκοι ελληνικά, οι Ιρακινοί ιρανικά, οι Ισραηλινοί αραβικά, οι Άραβες εβραϊκά, οι Κινέζοι ρώσσικα, οι Ρώσσοι κινέζικα κλπ κλπ.
Aφού όντως μιλάμε για τη Θράκη, εντάξει. Αλλά βλέπω ότι μερικοί έσπευσαν να χαιρετήσουν τη διδασκαλία των τουρκικών σε ολόκληρη την Επικράτεια....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γι' αυτό οι Αλβανοί διδάσκουν στα σχολεία τους ελληνικά, οι Σέρβοι αλβανικά, οι Τούρκοι ελληνικά, οι Ιρακινοί ιρανικά, οι Ισραηλινοί αραβικά, οι Άραβες εβραϊκά, οι Κινέζοι ρώσσικα, οι Ρώσσοι κινέζικα κλπ κλπ.Δε με ενδιαφέρει η εθνική πολιτική κάθε κράτους...Επίσης όλοι αυτοί (και εμείς όμως) διδάσκουν στα σχολεία τους φρικτά ιστορικά ψέμματα και τρίχες κατσαρές σερβιρισμένες ως επιστήμη...
Ε εμένα δεν με εκφράζει αυτό...Οι σαχλαμάρες χάριν εθνικής πολιτικής προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου -
Εγω προσωπικα θα την χαιρέτιζα εαν ηταν χρησιμη γλωσσα.
Αλλα τα Τουρκικα ειναι χρησιμα μονο στην Τουρκια.
Και κατι τετοιο θα μπορουσε να μας οδηγησει σε στρεβλωσεις. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω προσωπικα θα την χαιρέτιζα εαν ηταν χρησιμη γλωσσα.
Αλλα τα Τουρκικα ειναι χρησιμα μονο στην Τουρκια.
Και κατι τετοιο θα μπορουσε να μας οδηγησει σε στρεβλωσεις.Σημερα στην Θρακη, αυριο Μακεδονια, μεθαυριο πιο κατω.......εχουν προβλεψει για τα επομενα 50 χρονια τι θα κανουν ασχετως κυβερνησεων και εμεις απλα θα ειμαστε παθητικοι δεκτες
Και αν πουμε τιποτα εχουμε ξενοφοβια η ειμαστε ρατσιστες, οι περισσοτεροι ζουμε στην Αθηνα η στις μεγαλες πολεις, αρα δεν μας ακουμπαει και πολυ το οποιοδηποτε ζητημα τετοιου τυπου, και ξεχναμε τους ακριτες μας που ειναι η ασπιδα και η ραχοκοκαλια των συνορων μας και ολα εχουν αντικτυπο στο πετσι τους -
Είναι όμως για η Θράκη, οπότε μου ακούγεται λογικότατο. Εκεί, πρέπει να ξέρουν τουρκικά, μιας και είναι η μειονότητα.
Υποθετικά τώρα αν εφαρμοζόταν καθολικά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, δε βλέπω πού θα μπορούσε να βλάψει, αλλά δε βλέπω και πού θα μπορούσε να βοηθήσει. Στον τουρισμό; Αποκλείεται, γιατί εμείς είμαστε οι τουρίστες στην Τουρκία και όχι οι Τούρκοι στην Ελλάδα. Στην προσέγγιση των λαών; Δε νομίζω, γιατί πολιτική κάνουν οι πολιτικοί και όχι οι λαοί.
Οπότε, θα το έβρισκα τόσο άτοπο όσο άτοπο θα ήταν να διδάσκεται προεραιτικά η ινδική γλώσσα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γι' αυτό οι Αλβανοί διδάσκουν στα σχολεία τους ελληνικά, οι Σέρβοι αλβανικά, οι Τούρκοι ελληνικά, οι Ιρακινοί ιρανικά, οι Ισραηλινοί αραβικά, οι Άραβες εβραϊκά, οι Κινέζοι ρώσσικα, οι Ρώσσοι κινέζικα κλπ κλπ.
Δε με ενδιαφέρει η εθνική πολιτική κάθε κράτους...Επίσης όλοι αυτοί (και εμείς όμως) διδάσκουν στα σχολεία τους φρικτά ιστορικά ψέμματα και τρίχες κατσαρές σερβιρισμένες ως επιστήμη...
Ε εμένα δεν με εκφράζει αυτό...Οι σαχλαμάρες χάριν εθνικής πολιτικής προσβάλλουν τη νοημοσύνη μουΤι σχέση έχει η διδασκόμενη γλώσσα με αυτά που γράφεις;
Και για ποια πολυπολιτισμικότητα μιλάς; Αυτή στην οποία οι περιφερειακοί πολιτισμοί γίνονται κιτς φουστανελάκια και φεσάκια και επικρατεί αυτός που ελέγχει τα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο; Να μας λείπει. -
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Είναι όμως για η Θράκη, οπότε μου ακούγεται λογικότατο. Εκεί, πρέπει να ξέρουν τουρκικά, μιας και είναι η μειονότητα.Υποθετικά τώρα αν εφαρμοζόταν καθολικά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, δε βλέπω πού θα μπορούσε να βλάψει, αλλά δε βλέπω και πού θα μπορούσε να βοηθήσει. Στον τουρισμό; Αποκλείεται, γιατί εμείς είμαστε οι τουρίστες στην Τουρκία και όχι οι Τούρκοι στην Ελλάδα. Στην προσέγγιση των λαών; Δε νομίζω, γιατί πολιτική κάνουν οι πολιτικοί και όχι οι λαοί.
Οπότε, θα το έβρισκα τόσο άτοπο όσο άτοπο θα ήταν να διδάσκεται προεραιτικά η ινδική γλώσσα.Προσεγγιση λαων? Χμμμμ εμεις αποδεικνυουμε τον πολιτισμο μας και την κουλτουρα μας κατατασοντας σαν ομοιους μας τους λιγοστους μουσουλμανους απανταχου της Ελλαδος, οι Τουρκοι ομως, επιβεβαιωνουν με καθε τους ευκαιρεια την βαρβαροτητα τουσ ως λαος, βλεπε διωγμους και τρομοκρατια Κωνσταντινοπολιτων το 1954. Και να ρωτησω το εξεις, αυτοι οι εναπομειναντας Κωνσταντινοπολιτες γιατι δεν διδασκονται τα Ελληνικα ??? Δυο μετρα και δυο σταθμα ισχυουν?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γι' αυτό οι Αλβανοί διδάσκουν στα σχολεία τους ελληνικά, οι Σέρβοι αλβανικά, οι Τούρκοι ελληνικά, οι Ιρακινοί ιρανικά, οι Ισραηλινοί αραβικά, οι Άραβες εβραϊκά, οι Κινέζοι ρώσσικα, οι Ρώσσοι κινέζικα κλπ κλπ.
Δε με ενδιαφέρει η εθνική πολιτική κάθε κράτους...Επίσης όλοι αυτοί (και εμείς όμως) διδάσκουν στα σχολεία τους φρικτά ιστορικά ψέμματα και τρίχες κατσαρές σερβιρισμένες ως επιστήμη...
Ε εμένα δεν με εκφράζει αυτό...Οι σαχλαμάρες χάριν εθνικής πολιτικής προσβάλλουν τη νοημοσύνη μουΤι σχέση έχει η διδασκόμενη γλώσσα με αυτά που γράφεις;
Και για ποια πολυπολιτισμικότητα μιλάς; Αυτή στην οποία οι περιφερειακοί πολιτισμοί γίνονται κιτς φουστανελάκια και φεσάκια και επικρατεί αυτός που ελέγχει τα ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο; Να μας λείπει.Μου έφερες παράδειγμα τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους ιρακινούς και σου απαντώ ότι το τι διδάσκουν αυτοί στα σχολεία τους δεν είναι προς μίμηση (και δεν με ενδιαφέρει κι όλας)...Είναι σαφής τώρα η σχέση ή να γράψω κι άλλα?
Η πολυπολιτισμικότητα διαχέεται, σου γίνεται βίωμα όπως μαθαίνεις την ΑΒ στο σχολείο χωρίς να ξέρεις πως...Σημαίνει ότι έρχεσαι σε επαφή και με άλλους πολιτισμούς αλλά κυρίως μαθαίνεις να ανέχεσαι τη διαφορετικότητα. Το σχολικό σύστημα μπορεί να την προωθήσει με πολλούς τρόπους, ένας από αυτούς είναι και η διδασκαλία ξένων γλωσσών...Τα φουστανελάκια και τα φεσάκια τώρα -
Εχουμε ηδη φτασει στα ορια της ανεχειας με τους τοσους λαους που φιλοξενουμε στην Ελληνικη γη, μας την επεβαλαν εξαλλου και κουτσα στραβα στο μεγαλυτερο ποσοστο ολοι καλοδεχουμενοι ειναι. Ομως η ανεχεια εχει και ορια αν ειναι να μας 'φορεσουν' και την τουρκικη γλωσσα στα σχολεια, τωρα αν γινει διμερης διακρατικο το μετρο ισως εκει η ανοχη αποκτησει ισορροπια
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.