-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Είναι όμως διαφορετικά τα πράγματα εκέι πάνω. Θεωρώ ότι δεν γίνεται να είμαστε εχθροί με τους Τούρκους. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η παράνοια.
Άμα τους μαθαίνουμε τούρκικα & θεωρείς ότι σταματάει η παράνοια?
Είναι σε μια περιοχή στην οποία αναπόφευκτα θα έχουν επαφές με Τούρκους. Καλύτερα να τους εφοδιάσουμε ως έλληνες όσο καλύτερα μπορούμε για την αλληλεπίδραση αυτή, παρά το τουρκικό κράτος.
-
Άρα το θέμα φεύγει από την τρίτη γλώσσα που θα μάθουν (Ελληνικά, Αγγλικά, Τουρκικα) και πάει στην καλλιέργεια εθνικής συνείδησης. Σε αυτό συμφωνώ αλλά πως να καλλιεργήσεις την εθνική συνείδηση όταν έχεις ένα τόσο μονόπλευρο και ανούσιο εκπαιδευτικό σύστημα?
-
Δεν γινεται να καλλιεργησεις εθνικη συνειδηση.Δεν αλλαζει η εθνικη συνειδηση του ανθρωπου.Σαν να λεμε οτι οι Αλβανοι θα γινουν Ελληνες και θα τους συμπεριφερομαστε σαν Ελληνες.
-
Οι Αλβανοί όχι, τα παιδιά τους όμως? Και γενικά οι επόμενες γενιές.. Δες τι έχουν πετύχει οι ΗΠΑ παρόλο που είχαν ορδές μεταναστών..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Οι Αλβανοί όχι, τα παιδιά τους όμως? Και γενικά οι επόμενες γενιές.. Δες τι έχουν πετύχει οι ΗΠΑ παρόλο που είχαν ορδές μεταναστών..Δυσκολο.Αυτο ξεκιναει απο το σπιτι.Αμα ο μπαμπας π.χ. βριζει τους Ελληνες κτλ τι περιμενεις να γινει το παιδι του??
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Δεν γινεται να καλλιεργησεις εθνικη συνειδηση.Δεν αλλαζει η εθνικη συνειδηση του ανθρωπου.Σαν να λεμε οτι οι Αλβανοι θα γινουν Ελληνες και θα τους συμπεριφερομαστε σαν Ελληνες.Για ρώτα και τους Πομάκους τι συνείδηση έχουν και θα δεις τι απαντήσεις θα πάρεις...
Οι περισσότεροι δεν αισθάνονται κάτι συγκεκριμένο. Στην Ελλάδα είναι 'Τούρκοι' και στην Τουρκία 'Έλληνες'...
Οι μουσουλμάνοι των χωριών της Κομοτηνής είναι άλλο καπέλο. 'Μητέρα Τουρκία' και τεράστιου μεγέθους προπαγάνδα από το τουρκικο προξενείο...
Οπότε ας κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβιώσουμε αρμονικά και να αφομοιωθούν, αλλά και να μην υπάρξει κίνδυνος σε πιθανή μελλοντική εμπλοκή...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν γινεται να καλλιεργησεις εθνικη συνειδηση.Δεν αλλαζει η εθνικη συνειδηση του ανθρωπου.Σαν να λεμε οτι οι Αλβανοι θα γινουν Ελληνες και θα τους συμπεριφερομαστε σαν Ελληνες.
Για ρώτα και τους Πομάκους τι συνείδηση έχουν και θα δεις τι απαντήσεις θα πάρεις...
Οι περισσότεροι δεν αισθάνονται κάτι συγκεκριμένο. Στην Ελλάδα είναι 'Τούρκοι' και στην Τουρκία 'Έλληνες'...
Οι μουσουλμάνοι των χωριών της Κομοτηνής είναι άλλο καπέλο. 'Μητέρα Τουρκία' και τεράστιου μεγέθους προπαγάνδα από το τουρκικο προξενείο...
Οπότε ας κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβιώσουμε αρμονικά και να αφομοιωθούν, αλλά και να μην υπάρξει κίνδυνος σε πιθανή μελλοντική εμπλοκή...
Εσυ θα τα ξερεις καλυτερα.Εγω τι να σου πω.Αλλα ολοι αυτοι ειναι οπου φυσαει ο ανεμος.Κοιτανε απο που θα παρουν πιο πολλα οφελη.Οποτε....
-
Ο χρήστης Silver Turbo έγραψε:
Δεν γινεται να καλλιεργησεις εθνικη συνειδηση.Δεν αλλαζει η εθνικη συνειδηση του ανθρωπου.Σαν να λεμε οτι οι Αλβανοι θα γινουν Ελληνες και θα τους συμπεριφερομαστε σαν Ελληνες.Γιατί όχι; Αν η Ελλάδα έχει να τους προσφέρει κάτι καλύτερο συνολικά από οτι η πατρίδα τους, δεν βλέπω ποιό είναι το μεμπτό σε κάτι τέτοιο;
Εξάλλου, εγώ τους Αλβανούς τους αντιμετωπίζω ήδη σαν έλληνες-όπως και τους γάλλους, τους ισπανούς, εκτός βέβαια από τους Πανοραμίτες!
-
Ισως στα μερη σου να ειναι διαφορετικοι.Γιατι οι δικοι μας πριν 3-4 χρονια που εκανε ντου UCK πηγαν να βοηθησουν την Αλβανια.Ψαχνανε εργατη και δεν βρισκανε.Και αν εχουν φαει ψωμι εδω.
-
Δεν ξέρω, στο χωρίο που μετακομίσανε οι γονείς μου λίγο έξω από την θεσσαλονίκη πλέον οι Αλβανοί έχουν ενταχτεί κανονικά. Και το θεωρώ ένα πολύ καλό βήμα για την κοινωνία μας.
-
Μη συγκρινεις το χωριο με την πολη.Καμια σχεση το ενα με το αλλο.Στην πολη χανονται.Δεν τους ξερει κανεις.Σε σχεση με το χωριο που συναναστρεφονται θελοντας και μη με τους κατοικους.
-
Από την άλλη, στα χωριά είναι περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στο ξένο...
Είναι σταδιακή η διαδικασία, θέλει αρκετό χρόνο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από την άλλη, στα χωριά είναι περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στο ξένο...Είναι σταδιακή η διαδικασία, θέλει αρκετό χρόνο.
Οποτε μυλος...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
skye, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, αλλά όταν έχεις ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στον γεωγραφικό εκείνο χώρο, δεν πρέπει να λάβεις μέτρα ώστε να ενταχτούν πλήρως αυτές οι μειωνότητες;
Συμφωνώ με το ποστ του EMMANOYHL απλά θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω σε αυτό που λες. Πως θα ενσωματωθούν πλήρως αυτές οι ομάδες στην κοινωνία όταν η ίδια η κοινωνία συντηρεί την διαφοροποίηση διδάσκοντας τους τούρκικα?
Τριποντο!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Γιατί είμαστε τόσο υποκριτές; Αν σε κάποιο κράτος που υπάρχουν έλληνες δεν υπάρχει σχολείο να διδάσκει την ελληνική γλώσσα μιλάμε με τα μελανότερα χρώματα και για το κράτος αυτό αλλά και για τις κυβερνήσεις μας που δεν κάνουν τίποτα να σώσουν την ελληνικότητα των πληθυσμών. Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το ίδιο σφυρίζουμε αδιάφορά ή απλά κατακεραυνώνουμε κάθε προσπάθεια. Μήπως να τα δούμε όλα ποιο νηφάλια και σοβαρά;Δεν έχεις άδικο. Θα ήθελα όμως να μου αναλύσεις μια περίπτωση:
Εμείς οι Έλληνες όμως δεν αμφισβητούμε εδάφη και πληθυσμούς κανενός...ούτε στην Αυστρία ούτε στην Αγκόλα που ενδεχομένως δεν διδάσκονται ελληνικά. Το πολύ πολύ να χάσουν την ελληνικότητά τους, που μπορεί να την έχαναν και απλά με την πάροδο του χρόνου, αλλά το αφήνουμε αυτό.
Σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη, σε μια ευαίσθητη εποχή όπως το σήμερα, με τους Τούρκους που βρίσκονται απέναντι και πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν έχουν δύναμη ή αν είναι απλά η στρατοκρατική βιτρίνα και από εκεί και πίσω το χάος, είναι έλλειψη ψυχραιμίας και νηφαλιότητας να αντιστέκεται ο κόσμος στην εκμάθηση της τουρκικής; Σε πολύ κόσμο, αυτή η κίνηση ακούγεται σαν 'ανοίγουμε την πόρτα'...
-
funky, φυσικα και η αντίσταση και η επιφύλαξη δεν είναι κάτι το μεμπτό, ούτε πρόκειται να επικριθεί κανείς επειδή είναι επιφυλακτικός. Αλλά επειδή πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα εκεί, καλό είναι να αρχίσουν συζητήσεις... όχι αναγαστικά μόνο για τη διδασκαλία της τουρκικής.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Γιατί είμαστε τόσο υποκριτές; Αν σε κάποιο κράτος που υπάρχουν έλληνες δεν υπάρχει σχολείο να διδάσκει την ελληνική γλώσσα μιλάμε με τα μελανότερα χρώματα και για το κράτος αυτό αλλά και για τις κυβερνήσεις μας που δεν κάνουν τίποτα να σώσουν την ελληνικότητα των πληθυσμών. Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε το ίδιο σφυρίζουμε αδιάφορά ή απλά κατακεραυνώνουμε κάθε προσπάθεια. Μήπως να τα δούμε όλα ποιο νηφάλια και σοβαρά;όπως τα λες. ΔΕΝ ΥΠ’ΡΧΕΙ σε κανένα κράτος που να ξέρω ΔΗΜΌΣΙΟ σχολειό που να διδάσκει ελληνικά. και γιατί να υπάρχει?
το αυτό και στην ελλάδα για τους ξένους.
δεν είμαι κατά του να υπάρχουν ξενόγλωσσα σχολεια στην ελλάδα η σχολεια
που ακολουθούν ξένα εκπαιδευτικά συστήματα και είναι αναγνωρισμένα από αντιστοιχους ξένους φορείς εκπαίδευσης kai ypagontai saytous.
για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετά τέτοια που γνωρίζω, και φαντάζομαι k μερικά που δε θα γνωρίζω
αυτά που ξέρω σίγουρα είναι3 αμερικανικα στην αθηνα και 1 στη σαλονίκη, αναγνωρισμένα είτε από το department of state η/και τον iss ( ιδιωτικός οργανισμός στις ηπα) *κοινώς
γενικότερα αναγνωρισμένα σαν ισότιμα αμερικανικα σχολεια overseas. επίσης, αναγνωρισμένα από το υπουργείο παιδείας / δευτεροβάθμια εκπαίδευση σαν αμερικανικα σχολεια ισότιμα των ελληνικών
2 γαλλικά
1 αραβικό1 ιταλικό
2 αγγλικά (ακολουθούν πλήρως το βρετανικό σύστημα)
κλπ
είμαι κατά του να
είναι δημοσια αυτά τα σχολεια γιατί πιστεύω στην ενιαία εκπαίδευση και ότι ο κάθε μαθητής τελειώνοντας το δημόσιο σχολειό πρέπει να έχει ίδιες γνώσεις ( η πιο σωστά ίσες ευκαιρίες στη γνώση) με οποιονδήποτε άλλο.
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙ’ΝΑ ΝΑ ΤΟ Κ’ΝΩ?σαν δεύτερη επιλογή ξένης γλώσσας ίσως θα έπρεπε να μπορούν να μπούν τα τουρκικα, μονο αν επιλεχθούν από την πλειοψηφία της τάξης ενός σχολειου μεταξύ άλλων γλωσσών. αυτό βεβαια αναγνωρίζω πως είναι δύσκολο να γίνει, αλλα θα ήταν ιδανικό
(gia tyxon or8ografika la8h sto keimeno lypamai, ftaiei to greeklish translator kai oxi egw)
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
skye, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ, αλλά όταν έχεις ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στον γεωγραφικό εκείνο χώρο, δεν πρέπει να λάβεις μέτρα ώστε να ενταχτούν πλήρως αυτές οι μειωνότητες;
Συμφωνώ με το ποστ του EMMANOYHL απλά θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω σε αυτό που λες. Πως θα ενσωματωθούν πλήρως αυτές οι ομάδες στην κοινωνία όταν η ίδια η κοινωνία συντηρεί την διαφοροποίηση διδάσκοντας τους τούρκικα?
Τριποντο!
Προσοχη,αλλο αλλοτρίωση και αλλο αφομοίωση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
funky, φυσικα και η αντίσταση και η επιφύλαξη δεν είναι κάτι το μεμπτό, ούτε πρόκειται να επικριθεί κανείς επειδή είναι επιφυλακτικός. Αλλά επειδή πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα εκεί, καλό είναι να αρχίσουν συζητήσεις... όχι αναγαστικά μόνο για τη διδασκαλία της τουρκικής.Μακάρι ότι είναι να γίνει, να γίνει για καλό των ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους...αλλά εγώ φοβάμαι ότι από κάποιο σημείο και ανατολικότερα θα δημιουργηθούν προβλήματα μεγαλύτερα από όσα φανταζόμαστε...
-
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα.
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.