-
Βράδυ πλυντήριο μόνο βάζουμε. Ζεστό νερό χρήσης έχουμε από ηλιακό. Όπως τα λέει ο Μάνος μάλλον δεν μας συμφέρει να πληρώνουμε το έξτρα πάγιο οπότε άστο . Ευχαριστώ Λεωνίδα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Βράδυ πλυντήριο μόνο βάζουμε. Ζεστό νερό χρήσης έχουμε από ηλιακό. Όπως τα λέει ο Μάνος μάλλον δεν μας συμφέρει να πληρώνουμε το έξτρα πάγιο οπότε άστο . Ευχαριστώ ΛεωνίδαΤο επιπλέον πάγιο 4μήνου είναι αστείο ποσό (4 Ε). Επιπλέον, το χειμώνα θα υπάρχουν πολλές μέρες που το νερό του ηλιακού δεν θα επαρκεί, ιδίως αν μιλάμε για οικογένεια.
-
Το χειμώνα έχεις και 2 ώρες νυχτερινό το μεσημέρι που είναι πολύ βολικό.
Επίσης, το καλοκαίρι κοιμάσαι άνετα με το a/c να δουλεύει όλο το βράδυ.Οι γυναίκες δεν θέλουν νυχτερινό για να τελειώνουν οι δουλειές του σπιτιού και να μη περιμένουν.
-
Θα το μελετήσω τότε λίγο παραπάνω. Να είστε καλά
-
Με περίπου ΜΟ κατανάλωσης (μετρημένο σε βάθος 6ετίας) 4μηνου 1900 kWh (βαίνει αυξανόμενος με πάνω από 2000 στους τελευταίους) καταναλώνω περίπου τις 500+ στο νυχτερινό ρεύμα με μόνη εκούσια φροντίδα τα προγραμματισμένα πλυντήρια το βράδυ (και αυτά όχι 100% φυσικά). Τίποτα άλλο δεν γίνεται με σκοπό να εκμεταλλευτώ το 'νυχτερινό', ό,τι άλλο προκύπτει είναι τυχαίο.
Αυτό σημαίνει ότι εάν μένω κάτω από τις 2000 το 4μηνο - αν και δύσκολο πλέον- οι 500 θα χρεώνονται με 0.054 αντί για 0.0815, ήτοι κάπου 14 ευρώ το 4μηνο εξοικονόμηση, μείον τα 4 ευρώ πάγιο νυχτερινού = 10 ευρώ το 4μηνο οικονομία Κωμικό νούμερο, ιδίως αν σκεφτώ ότι ΕΕΤΗΔΕ έχω 1850 ευρώ ετησίως + 360 ευρώ περίπου Δημοτικά τέλη και ΤΑΠ ετησίως = 2.200 ευρώ πριν καν ανάψω το φως στο γραφείο μου
Απλά το λέω για να επισημάνω ότι το 'λίγους συμφέρει' είναι ίσως υπερβολικό : τα 4 ευρώ του παγίου οι περισσότεροι, ιδίως αν στοχεύσουν στο νυχτερινό, θα τα εξοικονομήσουν εκτός αν έχουν πολύ χαμηλές καταναλώσεις.
Μέχρι εκεί όμως, δηλ. θα έρθει μία η άλλη, δεν θα εξοικονομήσεις και τίποτα ή αν πετύχεις κάποια οικονομία στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι για γέλια. -
Μονο για κλιματισμο συμφερει,πχ το καλοκαιρι που μπορει να το εχεις αναμμενο ολη νυχτα
Κατα τα αλλα τσαμπα κοπος -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλή τύχη γιατί η ΔΕΗ δεν δίνει νυχτερινά (καθυστερεί ΜΗΝΕΣ).Έκανα και εγώ αίτηση, πλήρωσα και 240 ευρώ τη ΔΕΗ και το σχέδιο του ηλεκτρολόγου και τώρα μου λένε πως δεν υπάρχουν μετρητές!
Το θέμα είναι ότι ήδη καίω ρεύμα για θέρμανση και η επιβάρυνσή μου μπορεί να είναι πάνω από 200 ευρώ το 4μηνο επειδή δε θα έχω την έκπτωση του νυχτερινού...μπορώ να κάνω κάτι? Τουλάχιστον να έχω έκπτωση στο λογαριασμό μου έως ότου μπει το νυχτερινό που με δική τους ευθύνη καθυστερεί?Μη γελάσετε...σίγουρα είμαστε πολλοί στην ίδια κατάσταση και αν υπάρξει κάτι συντονισμένο ίσως καταφέρουμε κάτι!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Καλή τύχη γιατί η ΔΕΗ δεν δίνει νυχτερινά (καθυστερεί ΜΗΝΕΣ).
Έκανα και εγώ αίτηση, πλήρωσα και 240 ευρώ τη ΔΕΗ και το σχέδιο του ηλεκτρολόγου και τώρα μου λένε πως δεν υπάρχουν μετρητές!
Το θέμα είναι ότι ήδη καίω ρεύμα για θέρμανση και η επιβάρυνσή μου μπορεί να είναι πάνω από 200 ευρώ το 4μηνο επειδή δε θα έχω την έκπτωση του νυχτερινού...μπορώ να κάνω κάτι? Τουλάχιστον να έχω έκπτωση στο λογαριασμό μου έως ότου μπει το νυχτερινό που με δική τους ευθύνη καθυστερεί?Μη γελάσετε...σίγουρα είμαστε πολλοί στην ίδια κατάσταση και αν υπάρξει κάτι συντονισμένο ίσως καταφέρουμε κάτι!
Μονοπώλιο (πάλι) φίλε...άστα να πάνε.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Αααααχ που 'ναι οι ωραίες εποχές που είχαμε τους Φλώρους, το Μηλιώνη, το Μελισσανίδη - la crème de la crème της συμπαθούς τάξης των επιχειρηματιών που διακινδύνευσαν τα κεφαλαιάκια τους στην άγρια και ανταγωνιστική κονίστρα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - να δίνουν φθηνό ρεύμα στο λαό και όλοι να κερδίζουμε από την υγιή επιχειρηματικότητα.
-
τί θυμήθηκες κι εσύ
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ο Βασίλης Μηλιώνης, πρόεδρος της HELLAS POWER.
Είναι ο πέμπτος κατηγορούμενος που παίρνει τον δρόμο της φυλακής για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
-
Δεν αντέχω να μην το βάλω
viewtopic.php?f=13&t=19744&p=2434179
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οπότε τελικά τι συμβαίνει?....
Τους χρωστάει το δημόσιο ή χρωστάνε αυτοί?...Καλό
Ο &%$#%&^ κάνει μπίζνες στην Ελλάδα και του χρωστάμε κι όλας
Ο Μηλιώνης, διάβαζα, μάς λέει 'ότι στη διάρκεια της θητείας του δεν υπήρχαν ληξιπρόθεσμα υπόλοιπα και πως n εταιρία διέθετε τότε ρευστότητα της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ!' Είναι να κοπανιέσαι από τα γέλια,Ό,ΤΙ να 'ναι, τζάμπα δεν είναι να κάνεις δηλώσεις ; Γιατί όχι λοιπόν, ίσως ο Μηλιώνης να έχτισε τον Παρθενώνα επίσης και όχι ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Καλά μπορεί να έβαλε κι ένα χεράκι ο Μελισσανίδης και οι Φλώροι
Δεν ξέρω τώρα αν ευκαιρεί βέβαια ο Μηλιώνης να βοηθήσει και στην αναστήλωσή του γιατί μπουκάρει στη ΔΙΟΝ στο ΧΑΑ (εδώ πως κινείται η μετοχή http://www.capital.gr/xa/close_history. ... 4%C9%CF%CD )Για δες λιγουλάκι τι έλεγα εδώ viewtopic.php?p=2004167#p2004167
και εδώ viewtopic.php?p=2004251#p2004251 κι εδώ viewtopic.php?p=2004313#p2004313 και θα πάρεις ελάχιστα μυρωδιά τι συμβαίνει...Όταν τότε 'πρότεινα' ανάκληση της άδειας , σήμερα 14 μήνες μετά!! και μείον κάποιες δεκάδες μύρια 'Καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις Energa- Hellas Power' http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=2714411 και ο ΣΔΟΕ ψάχνει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Νταξ μωρέ θα πήρε την υπόθεση στα χέρια του κανένας από αυτούς που 'γνωρίζουν κάποια πράγματα στο χώρο'... -
O Μηλιώνης τα τρώει στις Μπαχάμες με ένα πλέιμέιτ.
-
Ο Φωτόπουλος φταίει
Γελάει ο κόσμος λέμε
-
Με περίπου ΜΟ κατανάλωσης (μετρημένο σε βάθος 6ετίας) 4μηνου 1900 kWh (βαίνει αυξανόμενος με πάνω από 2000 στους τελευταίους) καταναλώνω περίπου τις 500+ στο νυχτερινό ρεύμα με μόνη εκούσια φροντίδα τα προγραμματισμένα πλυντήρια το βράδυ (και αυτά όχι 100% φυσικά). Τίποτα άλλο δεν γίνεται με σκοπό να εκμεταλλευτώ το 'νυχτερινό', ό,τι άλλο προκύπτει είναι τυχαίο.
Αυτό σημαίνει ότι εάν μένω κάτω από τις 2000 το 4μηνο - αν και δύσκολο πλέον- οι 500 θα χρεώνονται με 0.054 αντί για 0.0815, ήτοι κάπου 14 ευρώ το 4μηνο εξοικονόμηση, μείον τα 4 ευρώ πάγιο νυχτερινού = 10 ευρώ το 4μηνο οικονομία Κωμικό νούμερο, ιδίως αν σκεφτώ ότι ΕΕΤΗΔΕ έχω 1850 ευρώ ετησίως + 360 ευρώ περίπου Δημοτικά τέλη και ΤΑΠ ετησίως = 2.200 ευρώ πριν καν ανάψω το φως στο γραφείο μου
Απλά το λέω για να επισημάνω ότι το 'λίγους συμφέρει' είναι ίσως υπερβολικό : τα 4 ευρώ του παγίου οι περισσότεροι, ιδίως αν στοχεύσουν στο νυχτερινό, θα τα εξοικονομήσουν εκτός αν έχουν πολύ χαμηλές καταναλώσεις.
Μέχρι εκεί όμως, δηλ. θα έρθει μία η άλλη, δεν θα εξοικονομήσεις και τίποτα ή αν πετύχεις κάποια οικονομία στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι για γέλια.Στους υπολογισμούς σου δεν έχεις προσθέσει τα κόστη των δικτύων μεταφοράς και διανομής για το ημερήσιο ρεύμα, όπως φαίνεται εδώ: http://www.dei.com.gr/Documents2/ΤΙΜΟΛ 10 2012/Οικιακά - Χωρίς χρονοχρέωση 2012.pdf
Αντίθετα στο νυχτερινό ρεύμα αυτές οι χρεώσεις είναι ελάχιστες, όπως φαίνεται εδώ:
http://www.dei.com.gr/Documents2/ΤΙΜΟΛ 10 2012/Οικιακά - Με χρονοχρέωση 2012.pdfΕίχα φτιάξει ένα πινακάκι παλιά που προσθέτει όλες αυτές τις χρεώσεις:
Κατανάλωση (Kwh) Τιμή χωρίς ΦΠΑ
0-800 0,09145
801-1000 0,1137
1001-1600 0,1167
1601-2000 0,12541
2001-3000 0,15963
3001- 0,16464
Νυχτερινό 0,06335Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές σου καταναλώσεις, αν είχες μόνο ημερήσιο ρεύμα θα πλήρωνες:
(1,52[πάγιο]+19000,12541)1,13[ΦΠΑ]=271€
Με νυχτερινό:
(1,52+4+14000,1167+5000,06335)*1,13=227€
Διαφορά στο τετράμηνο περίπου 44€, σίγουρα αμελητέα μπροστά στους φόρους που πληρώνεις αλλά δεν βλέπω και το λόγο να τους τα χαρίσεις.Συν τοις άλλοις, το νυκτερινό ρεύμα κάποιες φορές μας προφυλάσσει από το να μην ανέβουμε κλίμακα και πληρώσουμε πολύ περισσότερα, πχ αν κάποιος χωρίς νυχτερινό καταναλώσει 2001kwh θα τις πληρώσει όλες με τιμή 0,15963 συν φπα δηλαδή περίπου 360€ ενώ αν έχει νυχτερινό και καταναλώσει έστω και μια kwh με αυτό τότε τις υπόλοιπες 2000 θα τις πληρώσει με 0,12541 συν φπα δηλαδή συνολικά 284€. Και επειδή θα καταναλώσει σίγουρα πολλές περισσότερες από αυτή τη 1 kwh, το κέρδος του για το τετράμηνο θα είναι μεγαλύτερο από αυτά τα 74€.
Συμπερασματικά λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι για μικρές καταναλώσεις δεν συμφέρει (ειδικά αν πρέπει να πληρώσεις και τα 200€ της αλλαγής σε νυχτερινό) αλλά για όλες τις υπόλοιπες συμφέρει από λίγο έως πολύ.
-
για να αλλαξω ονομα (ειναι στο ονομα του συχωρεμενου του πατερα μου) ποσο θα στοιχισει? και μηπως με συμφερει να αλλαξω και σε νυχτερινο ταυτοχρονα?
γλυτωνω τιποτα αν τα κανω και τα δυο μαζι?
ποσο θα στοιχισουν πανω κατω αν καποιος γνωριζει?
για να μπουμε να δουμε ποσο και αν δικαιουμαστε επιδοτηση για το πετρελαιο θερμανσης (εχει ανοιξει αληθεια η εφαρμογη?)
αν θυμαμαι καλα ζηταει και αριθμο ρολογιου, αν το σπιτι ειναι στο ονομα σου στο ε9 αλλα το ρολοι
ειναι στο ονομα του πατερα σου οχι εν ζωη πια, τι βγαζει ? οτι δεν δικαιουσαι επιδοτησης?
το εχει δει κανενας?
ευχαριστω -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
O Μηλιώνης τα τρώει στις Μπαχάμες με ένα πλέιμέιτ.Ο Μηλιώνης τα τρώει στον Κορυδαλλό με ένα συγκρατούμενο που κατά βάθος νιώθει πλέιμειτ.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=233815
Η πλάκα είναι ότι τα λεφτά θα επιστραφούν (από τους Άραβες νομίζω που τώρα έχουν την εταιρεία), οι Γκόρντον (Βελη)Γκέκο μπήκαν στην ψειρού αλλά για κάποιο λόγο χρησιμοποιούνται ως ένα άλοθι της γενοπικής μούργας;
Πόθεν;Εγώ μπορώ να σας βρω 10 γιους συνδικαλιστών που τρώνε στα μπουζούκια με κομώτριες περισσότερα απ' όσα έφαγε ο Μηλιώνης με την πλειμέιτ.
Είμαι σίγουρος ότι θα σας πειράξει λιγότερο.Γελάει ο κόσμος λέμε
+1
-
Αν δεν απατωμαι απο σημερα ξεκιναει απεργια η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, θα δημιουργηθουν προβληματα οπως πριν 3 χρονια περιπου? Παντως η επισκεψιμοτητα στην ιστοσελιδα της ΔΕΗ θα ανεβει κατακορυφα
-
ναι και τα ταξι, σουπερ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ μπορώ να σας βρω 10 γιους συνδικαλιστών που τρώνε στα μπουζούκια με κομώτριες περισσότερα απ' όσα έφαγε ο Μηλιώνης με την πλειμέιτ.
Είμαι σίγουρος ότι θα σας πειράξει λιγότερο.όχι που δε θα βρισκες
αλλά μάλλον δεν έχεις ιδέα για τί ποσά μιλάμε συνολικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Οχι ότι έχει καμία σημασία βέβαια, τα μπουζούκια μπουζούκια -
Το θέμα είναι ότι αυτού του τύπου οι αυτοδημιούργητοί πρέπει να περνάνε από την Ψαρρού στην ψειρού ( το πιάσατε το υποννοούμενο μεγάλοι μεγάλοι), όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οι άλλοι (Φωτόπουλοι, Σκοταδόπουλοι, Ηλιαχτιδόπουλοι) συνεχίζουν να κάνουν τη δουλίτσα τους, να δουλεύουν το μαγαζάκι τους και στην τελική κοτσάρουν και τον εκβιασμό τους και φυσικά δεν τρέχει μια.
Αλλά είναι νούμπης ο Μηλιώνης και δεν το χειρίστηκε σωστά.
Αν είχε διορίσει την Παπαδάκη στη ΔΕΗ δεν θα έτρεχε μια...αλλά μάλλον δεν έχεις ιδέα για τί ποσά μιλάμε συνολικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν έχω αλλά τα 100-200 μύρια δεν θα επιστραφούν;
Οι Φλωρομηλιόνηδες δεν είναι στη φυλάκα;
Περί ΔΕΗ