-
Πολλαααααααααααααααααααααα
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
ΠολλααααααααααααααααααααααΔε νομίζω. Σβήστηκε από τα υπόλοιπα. Μια φορά το κάθε ποστ, είναι αρκετή.
[mod]
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Οπως είπε και ο Jeremy Clarkson ' αν θέλετε κάποιο αξιόπιστο Golfοειδές μην πάρετε Golf'Το GTi όμως είπε οτι είναι το καλύτερο GTi μέχρι τώρα.
Οχι οτι μετράει η γνώμη του..αλλα αφού πήγε εκεί η συζήτηση. -
Ειπα εγω το αντιθετο???
Συμφωνω για το Gti αλλα ενα 'i' κανει την διαφορα....Hellooooooo!!!!
GT topic ειναι εδωωωωω!!!!!!
Για εμενα δεν μετραει παντως η αξιολογηση των 4Τ παραπανω απο του Top Gear.Μην τρελαθουμε.Εκτος αμα θες πραγματικη ενημερωση βλ.Cosmopolitan -
εννοείται το golf, η μέρα με την νύχτα...
-
πες μονο πιο ειναι η μερα και πια η νυχτα γιατι καποιοι εχουν μεσανυχτα.....
Το 'εννοειται' δεν εννοειται γιατι υπαρχουν και #@$@#$ που θα προτιμουσαν το Golf. -
Ο χρήστης sodhad έγραψε:
Καλά. Η F1 όπως και το WRC είναι σχολεία για όλους τους κατασκευαστέςKατα τη γνωμη μου πιο πολλα εχει δωσει το WRC παρα η F1 οσον αφορα τεχνολογια. Απο F1 το μονο που μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη ειναι το κιβωτιο F1 και τα κεραμικα δισκοφρενα. Δεν ειμαι απολυτος ομως.
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Kατα τη γνωμη μου πιο πολλα εχει δωσει το WRC παρα η F1 οσον αφορα τεχνολογια. Απο F1 το μονο που μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη ειναι το κιβωτιο F1 και τα κεραμικα δισκοφρενα. Δεν ειμαι απολυτος ομως.
Το VTEC και η αεροδυναμική για εμένα.
-
Θέλω να δω το Golf μετά από κάποια χλμ με διπλούς υπερσυμπιεστές...
Στο ρελαντί θα βγάζει περισσότερο ασπρο καπνό και από δίχρονοΠροσωπικά μετά από Golf και Passat (χωρίς τούρμπο και ακόμα πληρώνω ) έχω δύο Honda (Jazz & Civic).
Η VW αρκείται να δημιουργεί εντυπώσεις όταν η Honda προσφέρει ουσία.
-
Ναι αλλωστε το λενε και το μοτο της καθεμιας
VW:'Τα αυτοκινητα της καρδια μας/δημιουργουμε εντυπωσεις'
Honda:'The power of dreams/προσφερουμε ουσια'
-
Διαβάζοντας όλο το θέμα ξανά, δε μπορώ να πω πως βρήκα απαντήσεις πάνω σε μερικά ερωτήματα, και κατά συνέπεια θα τα (ξανα)θέσω, ποντάροντας στην καλή σας θέληση.
Ας πούμε πως κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τιμόνι, απόκριση, στήσιμο κτλ.
Τον ενδιαφέρει το ταξίδι, θέλει να δώσει 25000 ευρώ, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει λογικό κόστος χρήσης, μιας και θα ανεβοκατεβαίνει την εθνική σε εβδομαδιαία βάση.
Δεν είμαι εγώ αυτός, μιας και προσωπικά έχω κατασταλάξει ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα, απλά δεν παίρνω θέση γιατί τα κριτήρια μου είναι διαφορετικά.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση, ενδιαφέρουν τα εξής:
α) Αξιοπιστία (δεν το συζητάμε γιατί θα γίνει χαμός φαντάζομαι).
β) Κόστος συντήρησης (εδώ είμαστε).Υπάρχει λοιπόν στον υποψήφιο αγοραστή η εντύπωση πως τα σέρβις της VW ανάμενεται να αποδειχθούν πανάκριβα και εν τέλει ασύμφορα.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο η αντίληψη πως εφ'όσον κάποιος είναι διχασμένος και δεν ενδιαφέρεται για τα 170hp του Golf, γιατί να τα χρυσοπληρώνει στα σέρβις κάθε τρεις και λίγο;
Για το θέμα της αξιοπιστίας ας μην επεκταθούμε- άλλωστε ο ίδιος θεωρεί υπόδειγμα αξιοπιστίας το 1.6 clio του, και δεν φέρει προκαταλήψεις υπέρ ή κατά καμίας σχολής. Ούτε τον ενδιαφέρει στο ελάχιστο το brand name κτλ.
Με άλλα λόγια, αν είναι 2 φορές το χρόνο να σκάει 400 ευρώ στο σέρβις της VW, ενώ το civic απαιτεί λιγότερα, αυτό θα βαρύνει στην τελική απόφαση.
Φυσικά, καθόλου αμελητέα δεν είναι και η κατανάλωση. Αν το civic βρίσκεται πιο κοντά στο 1.6 16V clio σε κατανάλωση, ενώ το TSI πλησιάζει τα ατμοσφαιρικά δίλιτρα, πάλι τίθεται ένα θέμα. Υπενθυμίστε μου σας παρακαλώ τα περί 98άρας!
Ξέρουμε λοιπόν κάτι για όλα αυτά;
Μην επεκταθούμε σε άλλες παραμέτρους, μιας και ο ενδιαφερόμενος είναι διχασμένος ως προς τα λοιπά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, και του αρέσουν εν τέλει εξ' ίσου. Η παραγγελία αναμένενται να πραγματοποιηθεί άμεσα, ζήτησε τη γνώμη μου, απλά δεν έχω ιδέα για τα οικονομοτεχνικά!
Α, το 140hp TSI για κάποιο λόγο δεν πολυενδιαφέρει- άρα ας μην το βάλουμε στην εξίσωση, εκτός εάν πραγματικά καίει πολύ λιγότερο...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Με άλλα λόγια, αν είναι 2 φορές το χρόνο να σκάει 400 ευρώ στο σέρβις της VW, ενώ το civic απαιτεί λιγότερα, αυτό θα βαρύνει στην τελική απόφαση.2 φορές το χρόνο; Μήπως θες να πεις το ανάποδο; 1 φορά στα 2 χρόνια;
-
Εεε, υπέθεσα σέρβις ανά 20000 χλμ, και επειδή μπορεί σε ένα χρόνο να γράψει 40000, κάπως έτσι το έβγαλα!
Αλλά κρίνοντας από την αντίδραση σου, μάλλον κάθε 30000 χλμ είναι το μεγάλο σέρβις, ε;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εεε, υπέθεσα σέρβις ανά 20000 χλμ, και επειδή μπορεί σε ένα χρόνο να γράψει 40000, κάπως έτσι το έβγαλα!Αλλά κρίνοντας από την αντίδραση σου, μάλλον κάθε 30000 χλμ είναι το μεγάλο σέρβις, ε;
Κατά τα γνωστά: Ή 2 χρόνια, Ή 30Κ, Ή βάσει λυχνίας, ότι έρθει πρώτο, σέρβις ΚΑΙ αλλαγή λαδιών. Δεν προβλέπεται ενδιάμεση αλλαγή λαδιών, παρά μόνο αν θέλει ο κάτοχος
-
Η κατανάλωση του Civic είναι πραγματικά στα επίπεδα ενός 1.6 (καμιά φορά και ελαφρώς πιο κάτω!). Βέβαια είναι όλα θέμα στύλ οδήγησης. Πάντως εάν θέλεις να κινηθείς οικονομικά, έστω και με 140, μπορείς. Οι διάφορες μετρήσεις που έχω δεί για το Golf GT στο θέμα της κατανάλωσης είναι ναι μεν καλές για τα άλογα, τις επιδοσεις και τις ροπές του, αλλά σαφώς δεν είναι οικονομικό. Για το GT των 140 δε γνωρίζω τιμές κατανάλωσης. Πάντως το Civic μου, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, σε μικτή χρήση καίει περίπου 7-7.5 λίτρα/100 χλμ.
Για το θέμα των service δε νομίζω το Gt να έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις στα service, αλλά γενικότερα οι τιμές των service στα VW 'πονάνε'! Το Civic θέλει αλλαγή λαδιών κάθε 10000 και service κάθε 20000. Τιμές δε γνωρίζω αλλά προσωπικά αποκλείω να είναι μεγαλύτερες από οποιοδήποτε Golf (1.6 , Gt ή οτιδήποτε). -
Συγνώμη αλλά τα 7-7,5 δεν είναι τιμές 1600αριου αλλά 1400αριου.
Είσαι σίγουρος ότι η μέση κατανάλωσή σου είναι τόσο?
Εγώ με 1600άρι 110 αλόγων έχω 9 λίτρα με χρήση 70 εκτός 30 πόλη χωρίς να το πιέζω πολύ με Clima.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συγνώμη αλλά τα 7-7,5 δεν είναι τιμές 1600αριου αλλά 1400αριου.Είσαι σίγουρος ότι η μέση κατανάλωσή σου είναι τόσο?
Εγώ με 1600άρι 110 αλόγων έχω 9 λίτρα με χρήση 70 εκτός 30 πόλη χωρίς να το πιέζω πολύ με Clima.
Τα νούμερα σαφώς διαφέρουν από οδηγό σε οδηγό, και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ρίξω τόσο χαμηλά σε κατανάλωση το Σιβίκ, η αλήθεια είναι πάντως ότι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ οικονομικό για 1800άρι 140 ίππων. Αυτό για όσους κατηγόρησαν τους Ιάπωνες ότι δεν το έκαναν 'τούμπανο' 190 ίππων (λες και δεν θα μπορούσαν...)
-
Σπύρο είναι πολύ χαμηλή.
Μέση κατανάλωση 7 λίτρων έχω μόνο εκτός πόλης. Ε δεν νομίζω να είναι τόσο οικονομικό...τι καίει οινόπνευμα?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συγνώμη αλλά τα 7-7,5 δεν είναι τιμές 1600αριου αλλά 1400αριου.Είσαι σίγουρος ότι η μέση κατανάλωσή σου είναι τόσο?
Η δική μου χρήση πρέπει να είναι γύρω στο 80 εκτός , 20 πόλη, χωρίς μεγάλη χρήση Clima. Επιπλέον έχω μόλις 1600χλμ στη πλάτη μου, οπότε καταλαβαίνεις πως στα πρώτα 900-1000 είχα 'αυγό' στο γκάζι. Πάντως σε συγκριτικές διαδρομές που έκανα με ένα Fiesta 1.4 φίλου μου, πχ Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική με A/C και αρκετό σταμάτα-ξεκίνα από τη κίνηση, κάψαμε τα ίδια.
-
Με Ignis 1300 εγώ μέσα στην πόλη έχω κατανάλωση κοντά στο 9..
HONDA CIVIC 1.8 VS GOLF GT