-
Αφου εχεις βαλει και επιλογη diesel γιατι δεν κοιτας καμια τετραπορτη diesel; Συνδιασμος οικονομιας και επιδοσεων.
Επισης βλεπω νομιζω οτι η σενταν ειναι η χρυση τομη για σενα μιας και βαζεις στη μια ακρη suv και στην αλλη coupe.
Που μενεις δεν μας ειπες μιας και εχεις επιλογη τα diesel;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Φίλε Μάνο καλορίζικο το Χ3!!!
ΟΚ, πλάκα κάνω απλά απ' ότι βλέπω έχεις ήδη καταλήξει!! Μάλλον προσπαθείς να πείσεις τα μέλη του φόρουμ για την ορθότητα της επιλογής σου.Σωστόοοος.
-
Εγω σας έχω αναφέρει τις εντυπώσεις μου για τη Χ3 2.0D στο αντίστοιχο θρέντ με τα 'εκτός δρόμου'.
Μετά απο 4600 γρήγορα (έως πολύ γρήγορα) χιλιόμετρα,θα αναφέρω οτι τα αρνητικά του αυτοκινήτου είναι:το αρκετό turbo lag κάτω απο τις 2000 σαλ και το κιβώτιο που δεν εμπνέει για γρήγορες αλλαγές.Ισως και η σφιχτή ανάρτηση στις κυματοειδείς ανωμαλίες μετά τα 140-150 km/h...
Kατά τα άλλα (ίδίως αν πουσάρει κανεί το μοτέρ όπως εγω),πρόκειται για εξαιρετικό suv...
Τα 200km/h τα πιάνει άνετα (πιά...),τα 215 είναι η τελική του (πιά...),η κατανάλωση είναι ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο σε αυτές τις επιδόσεις,φρένα,κράτημα στην κορυφή...
Χώροι μεγάλοι,ποιότητα δέσιμο BMW...
Τι άλλο θέλει κανείς απο ένα SUV???Οσο για το τρίλημμα,είναι ευνόητο τι επιλέγω...
Υπο άλλες συνθήκες ίσως να διάλεγα κάποια απο τις άλλες δυό ΒΜW,αλλά αυτό δεν έχει σημασία σήμερα... -
Οι δυνατότητες εκτός αλλά και η ευκολία εισόδου-εξόδου και φορτώματος αντικειμένων και παιδιών για όποιον έχει (και προστασία της μέσης) με στέλνουν στο Χ3 που επιπλέον για μένα είναι μάλλον η πιο όμορφη BMW αυτής της εποχής (μαζί με την Χ5). Το βάρος με χαλάει λίγο αλλά αφού ενεργειακά δεν είναι κακό μάλλον θα το κατάπινα.
Αλλιώς θα ήθελα την 3 σε ανοιχτή έκδοση... αλλά η παλιά είναι παλιά, η επόμενη με την σκληρή οροφή δεν έχει βγει ακόμα οπότε πάλι X3....
Όχι ότι δεν τρέφω τον ύψιστο θαυμασμό κι εκτίμηση για τις συμβατικές BMW αλλά ανάλογα με τις ανάγκες... άσε που όλοι έχουν σεντάν ή κουπέ BMW... όπως είπε και μια φίλη μου όταν ο καλός της πήρε την κουπέ.... πολύ συντηρητικό και γεροντίστικο είναι γιατί δεν έπαιρνες ένα RAV4.... (ισοπέδωση...)(λοιπόν δεν παίζονται οι γυναίκες, τα έχουν χάσει με τόσα μοντέλα αυτοκινήτων και δεν ξέρουν τι θέλουν πια....)
Συμπέρασμα: αν μπορώ να έχω BMW, και η Χ3 έχει αποδείξει ότι είναι πολύ κοντά σε συμβατικό σε συμπεριφορά, και μπορώ να χαίρομαι πολύ συχνότερα τις ικανότητες/δυνατότητες της σε σχέση με αυτές της σπορτίφ συμπεριφοράς μιας 325 θέλει και ρώτημα? Άσε που θα μπορώ και να πηγαίνω να εξερευνώ και χωματόδρομους που μου αρέσουν χωρίς να τρέμω.... χωρίς ενδοιασμούς λοιπόν Χ3! -
Επιτέλους άρχισε να γίνεται και κάποια σοβαρή συζήτηση.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Μετά απο 4600 γρήγορα (έως πολύ γρήγορα) χιλιόμετρα,θα αναφέρω οτι τα αρνητικά του αυτοκινήτου είναι:το αρκετό turbo lag κάτω απο τις 2000 σαλ και το κιβώτιο που δεν εμπνέει για γρήγορες αλλαγές.Ισως και η σφιχτή ανάρτηση στις κυματοειδείς ανωμαλίες μετά τα 140-150 km/h...
Kατά τα άλλα (ίδίως αν πουσάρει κανεί το μοτέρ όπως εγω),πρόκειται για εξαιρετικό suv...
Τα 200km/h τα πιάνει άνετα (πιά...),τα 215 είναι η τελική του (πιά...),η κατανάλωση είναι ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο σε αυτές τις επιδόσεις,φρένα,κράτημα στην κορυφή...
ΧΔηλαδή πως πουσάρεται και που η X3 2.0d. μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες;. Υπάρχει η δυνατότητα να τουρμπιάσεις την Χ3 2.0i? Το τελευταίο μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Προσωπικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον skye.
Νομίζω πως είναι αυθαίρετο να μιλάμε για ένα SUV ξεχνώντας το ότι είναι SUV! Εννοώ πως ναι μεν μπορεί ως SUV να διαθέτει ενδιαφέρουσα συμπεριφορά και κινητήρα, αλλά αυτό επ΄ουδενί δε μπορεί να καλύψει τη διαφορά ανάμεσα στην 325Ci σε ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς κι αίσθησης- ειδάλλως θα ψηλώναμε διαρκώς τα αυτοκίνητα και θα τα κάναμε 9θέσια για να χωράνε οι πάντες.
Δεν ισχυρίζομαι πως η Χ3 δεν είναι **άριστη **επιλογή ως οικογενειακό αυτοκίνητο- απλά για ορισμένους αυτό που προσφέρει μια coupe 3άρα (όποια κι αν ήταν ή είναι αυτή στο διηνεκές του χρόνου) σε ορισμένους τομείς είναι αδύνατον να τα βρεις σε ένα SUV.
Θα με εντυπωσίαζε εάν κάποιος πρέσβευε πως (οκ, εντός δρόμου) το X3 είναι τόσο διασκεδαστικό όσο μια κουπέ 3άρα (ακόμη και η Ε46) αντίστοιχου κόστους... τα της πίσω κίνησης τα αφήνω στην άκρη, μιας και δεν αφορούν όλους.
Τέλος, θεωρώ πως το SUV δεν υπερτερεί πουθενά πέραν α) εκτός δρόμου κίνηση β) χώρους.
Προσωπικά, μιας και δεν τρέχω στους αγρούς, δεν θα αντάλλαζα ούτε την τελική μιας 325 με την εκτός δρόμου κίνηση- πολύ πιο συχνά ταξιδεύω στην εθνική άλλωστε. Όσο για τους χώρους, αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο δηλώνω αναρμόδιος να κρίνω- ο κάθε αγοραστής ξέρει καλύτερα...
Δεν θεωρώ, τέλος, πως αυτά τα μοντέλα συγκρίνονται. Εάν πήγαινα εκτός δρόμου, θα αγόραζα SUV. Δεν πάω όμως, και κατά συνέπεια ούτε έναν λόγο δε βρίσκω να πληρώσω για δυνατότητες που δεν θα αξιοποιήσω ποτέ, σε βάρος ορισμένων άλλων χαρακτηριστικών. Σαν να αγοράζεις 6χορδο μπάσσο για να παίξεις blues...
-
Ο χρήστης manosbmw έγραψε:
Δηλαδή πως πουσάρεται και που η X3 2.0d. μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες;. Υπάρχει η δυνατότητα να τουρμπιάσεις την Χ3 2.0i? Το τελευταίο μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δες εδω για τη 2.0D...
-
Επιτέλους άρχισε να γίνεται και κάποια σοβαρή συζήτηση. -
Επιτέλους άρχισε να γίνεται και κάποια σοβαρή συζήτηση.Το ότι εσένα σου αρέσει και σε βολεύει η Χ3 δε σημαίνει ότι πρέπει να αρέσει σε όλους ή ότι πριν δε γινόταν σοβαρή συζήτηση. Ρώτησες γνώμες και τις πήρες. Εμένα που μου αρέσει να πηγαίνω με το πλάι πρέπει να μου αρέσει η Χ3 επειδή το θες εσύ;;;
-
Επιτέλους άρχισε να γίνεται και κάποια σοβαρή συζήτηση.Δε συνηθίζω να 'τη λέω' σε συνφορουμάδες αλλά νομίζω ότι είσαι εριστικός.
Μπαίνεις κάνεις ένα θέμα, και πολύ καλά κάνεις.
Ρωτάς τις απόψεις μας για κάποια συγκεκριμένα αυτοκίνητα και επειδή δε σου λέμε αυτό που θέλεις να ακούσεις αρχίζεις να αντιδράς και να ρίχνεις σπόντες.Η γνώμες μας αυτές είναι. Αν δε σου αρέσουν προβλημά σου κι όχι δικό μας. Κράτα όποιες σου αρέσουν, τις άλλες 'γράφτες'.
Αν θες να ακούσεις μόνο για ένα από τα αυτοκίνητα που ρωτάς, ας έκανες ένα θέμα π.χ. 'X3 τα υπέρ και κατά'. (Αν και σύμφωνα με όσα λές δεν έχει κατά)Αν έχεις αποφασίσε τι θα πάρεις πάρτο. Καλοτάξιδο θα σου πούμε όλοι και θα είναι και ειλικρινέστατο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε συνηθίζω να 'τη λέω' σε συνφορουμάδες αλλά νομίζω ότι είσαι εριστικός.
Μπαίνεις κάνεις ένα θέμα, και πολύ καλά κάνεις.
Ρωτά ς τις απόψεις μας για κάποια συγκεκριμένα αυτοκίνητα και επειδή δε σου λέμε αυτό που θέλεις να ακούσεις αρχίζεις να αντιδράς και να ρίχνεις σπόντες.δε θέλω καθόλου να είμαι εριστικός και δεν θέλω να κάνω τον ξύπνιο ούτε θέλω να ακούω συγκεκριμένα πράγματα. αλλά ρε παιδί μου το πρόβλημα που θέτω εδώ με άλλα λόγια είναι τι αυτοκίνητο ταιριάζει στις ελληνικές συνθήκες:σπορ λιμουζίνα; κουπέ η SUV? φυσικά όλοι γουστάρουμε κουπέ (δες και το αβαταρ μου) αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε την ώρα της πράξης που πρέπει να δώσουμε τα ςραία ευρ'ω χωρίς να μετανιώσουμε.
-
. Υπάρχει η δυνατότητα να τουρμπιάσεις την Χ3 2.0i? Το τελευταίο μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΑν θες ταχύτητα κτλ κτλ τι να το κάνεις το SUV αυτής της κατηγορίας? 'Η δεν θα πάρεις ή θα δώσεις 150Κ, τα turbo/nitro και τα στάδια είναι ανούσια (και) σε αυτά τα αυτοκίνητα..
-
Έτσι όπως έχει τεθεί το ζήτημα, προκύπτει ότι ο φίλος που άνοιξε το τόπικ δεν ξέρει τι θέλει (πράγμα καθόλου κακό, ούτε εγώ ξέρω) ή ξέρει τι θέλει και μας ζητά να τον απενοχοποιήσουμε (αμ δε!)
Ως 'συμβιβαστική' λύση θα πρότεινα τη σεντάν.
Ωραία η κουπέ, αλλά με 18άρες και προφίλ 35 (σε απόλυτες τιμές λιγότερο από 100mm ας πούμε) δεν πας πουθενά στην Ελλάδα (κυρίως δε στα χαντάκια του Κολωνακίου και των Βριλησσίων). Στην πίστα μάλιστα, αλλά ρισκάρεις ένα σκασμό λεφτά σε ένα κωλοχώραφο (Μέγαρα) χωρίς πρόβλεψη (αμμοπαγίδες) για ομαλές εξόδους κλπ;
Τέλος, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα 'SportUV' (!) ως ότι πιο χυδαίο, αφύσικο και παράλογο υπάρχει (κάτι σαν άσκηση σπατάλης φαιάς ουσίας κατά τη σχεδίαση, και φυσικών πόρων κατά τη χρήση). Aν ήταν ναρκωτικά θα ήταν speedball (μίγμα αλληλοεξουδετερούμενων ηρωίνης και κοκαϊνης, με μόνο αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση του οργανισμού).
Πέραν του ότι το off road είναι αντιπεριβαλλοντικό (τη φύση τη φχαριστιέσαι με τα ποδάρια), αν πραγματικά χρειάζεσαι όχημα (very) bad road, παίρνεις ένα καθαρόαιμο τζιπ ή pick up. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Έτσι όπως έχει τεθεί το ζήτημα, προκύπτει ότι ο φίλος που άνοιξε το τόπικ δεν ξέρει τι θέλει (πράγμα καθόλου κακό, ούτε εγώ ξέρω) ή ξέρει τι θέλει και μας ζητά να τον απενοχοποιήσουμε (αμ δε!)Ως 'συμβιβαστική' λύση θα πρότεινα τη σεντάν.
Ωραία η κουπέ, αλλά με 18άρες και προφίλ 35 (σε απόλυτες τιμές λιγότερο από 100mm ας πούμε) δεν πας πουθενά στην Ελλάδα (κυρίως δε στα χαντάκια του Κολωνακίου και των Βριλησσίων). Στην πίστα μάλιστα, αλλά ρισκάρεις ένα σκασμό λεφτά σε ένα κωλοχώραφο (Μέγαρα) χωρίς πρόβλεψη (αμμοπαγίδες) για ομαλές εξόδους κλπ;
Τέλος, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα 'SportUV' (!) ως ότι πιο χυδαίο, αφύσικο και παράλογο υπάρχει (κάτι σαν άσκηση σπατάλης φαιάς ουσίας κατά τη σχεδίαση, και φυσικών πόρων κατά τη χρήση). Aν ήταν ναρκωτικά θα ήταν speedball (μίγμα αλληλοεξουδετερούμενων ηρωίνης και κοκαϊνης, με μόνο αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση του οργανισμού).
Πέραν του ότι το off road είναι αντιπεριβαλλοντικό (τη φύση τη φχαριστιέσαι με τα ποδάρια), αν πραγματικά χρειάζεσαι όχημα (very) bad road, παίρνεις ένα καθαρόαιμο τζιπ ή pick up.Στα περισσότερα συμφωνώ εκτός από τη παρομοίωση των SUV με speedball etc. Κάπως πρέπει να πλησιάσεις στη φύση και μετα να περπατήσεις και να τη χαρείς. Επίσης το καθαρόαιμο LandCruiser πχ 2.5 τόνων είναι λιγότερο χυδαίο από μια Χ3 1800 κιλών;
-
Επίσης το καθαρόαιμο LandCruiser πχ 2.5 τόνων είναι λιγότερο χυδαίο από μια Χ3 1800 κιλών;ΤουρμπιΑσμένη ή όχι?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Επίσης το καθαρόαιμο LandCruiser πχ 2.5 τόνων είναι λιγότερο χυδαίο από μια Χ3 1800 κιλών;
ΤουρμπιΑσμένη ή όχι?
-
Επίσης το καθαρόαιμο LandCruiser πχ 2.5 τόνων είναι λιγότερο χυδαίο από μια Χ3 1800 κιλών;
ΤουρμπιΑσμένη ή όχι?
Τούρμπο ναι νίτρο όχι. Πριν τα χα και τα χου σκεφτείτε ότι το τούρμπο και οι κομπρεσορες αυξάνουν τη ροπή που χρειάζεται σε οχήματα τέτοιου είδους και όχι μόνο τα αλογάκια που εσείς ενδεχομένως γνωρίζετε. Αν ζούσαμε σε μια άλλη χώρα που δε φορολογεί τα κυβικά ίσως να ήτανε περιττό να ασχολούμαστε αλλά εδώ ασχολείται η Μερσεντές η SAAB κλπ. Σας επιστρέφω τα γελάκια
-
ΤουρμπιΑσμένη ή όχι?
Τούρμπο ναι νίτρο όχι. Πριν τα χα και τα χου σκεφτείτε ότι το τούρμπο και οι κομπρεσορες αυξάνουν τη ροπή που χρειάζεται σε οχήματα τέτοιου είδους και όχι μόνο τα αλογάκια που εσείς ενδεχομένως γνωρίζετε. Αν ζούσαμε σε μια άλλη χώρα που δε φορολογεί τα κυβικά ίσως να ήτανε περιττό να ασχολούμαστε αλλά εδώ ασχολείται η Μερσεντές η SAAB κλπ. Σας επιστρέφω τα γελάκια
Εσύ δλδ θεωρείς τυχαίο που οι κατασκευαστές κατά κανόνα δεν τουρμπίζουν τα βενζινοκίνητα SUV? Σε γλιστερά εκτός δρόμου εδάφη, η κλωτσιά ροπής που δίνει το τούρμπο είναι ζημιά και όχι κέρδος.
Θα μου πεις, ποιος παίρνει SUV για να βγει εκτός δρόμου...
-
Εσύ δλδ θεωρείς τυχαίο που οι κατασκευαστές κατά κανόνα δεν τουρμπίζουν τα βενζινοκίνητα SUV? Σε γλιστερά εκτός δρόμου εδάφη, η κλωτσιά ροπής που δίνει το τούρμπο είναι ζημιά και όχι κέρδος.
Θα μου πεις, ποιος παίρνει SUV για να βγει εκτός δρόμου...
ΠΧ Subaru Forester 2.5 T
ποια BMW?