-
Nαι αλλά ο τρόπος που ξεκίνησες την περιγραφή σου μόνον ως κριτική μπορεί να εκληφθεί...
Τέλος πάντων,ως έχων και εγώ ΒΜW με Μ-pack ανάρτηση δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου...
Κατά τα γούστα μου είναι ιδιαίτερα άνετη,βοηθούντων των σινεμπλόκ,αλλά και των ελαστικών...
Παρόλα αυτά,είναι συμπεράσματα υποκειμενικά,τα οποία κανείς διαμορφώνει με βάση τα προσωπικά του πιστεύω περί άνεσης-οδικής συμπεριφοράς,αλλά και της προτέρας εμπειρίας του από κεκτημένα ή μή αυτοκίνητα (στην περίπτωσή σου Σιτροέν,η οποία σε οδηγεί να πεις την ΒΜW 'σκληρή')..
-
Παίρνοντας σαν αφορμή αυτό το σχόλιο...
'Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυτό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες της καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες, αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.'
...δεν μπορώ να βγάλω άκρη, διότι προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτός που παίρνει 325ci έχει σαφώς λιγότερα απωθημένα για την εικόνα του εαυτού που θέλει να προβάλλει στον κοινωνικό περίγυρο, σε σχέση με αυτόν που θα πάρει 316 ας πούμε. Τουλάχιστον αυτός που πήρε την 325ci υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να την πήρε και για άλλους λόγους εκτός του πουλ-μουρ.
Συγκριτικά δε με τα άλλα δύο αυτοκίνητα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, η ci είναι ΣΑΦΩΣ λιγότερο πουλ-μουρ στον περίγυρο, τουλάχιστον από ό,τι η Χ3 2.0d. Η 325i κινείται πάνω κάτω στα ίδια. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Παίρνοντας σαν αφορμή αυτό το σχόλιο...'Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσοστό υπερ της 325ci. Αυτό δείχνει άλλωστε και τον τρόπο σκέψης των περισσότερων από εμάς. Διαλέγουμε αυτοκίνητα όχι με βάση τις συνθήκες της καθημερινής μας οδήγησης και τις οικογενειακές μας ανάγκες, αλλά με βάση τα απωθημένα μας και την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να προβάλουμε προς τον κοινωνικό μας περίγυρο.'
...δεν μπορώ να βγάλω άκρη, διότι προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτός που παίρνει 325ci έχει σαφώς λιγότερα απωθημένα για την εικόνα του εαυτού που θέλει να προβάλλει στον κοινωνικό περίγυρο, σε σχέση με αυτόν που θα πάρει 316 ας πούμε. Τουλάχιστον αυτός που πήρε την 325ci υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να την πήρε και για άλλους λόγους εκτός του πουλ-μουρ.
Συγκριτικά δε με τα άλλα δύο αυτοκίνητα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, η ci είναι ΣΑΦΩΣ λιγότερο πουλ-μουρ στον περίγυρο, τουλάχιστον από ό,τι η Χ3 2.0d. Η 325i κινείται πάνω κάτω στα ίδια.Μου δίνεις την ευκαιρία να πω, ότι το 'πουλ μουρ' δεν είναι παρα μία ψευδαίσθηση.
Διότι, στην ουσία νομίζεις ότι το 'πουλ μουρ όχημά σου' έχει αντίκτυπο στους άλλους, αλλά α) στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό το 99% των οδηγών και πεζών, που θα σε βάλουν στο οπτικό τους πεδίο, να μην καταλάβουν ότι σε έβαλαν στο οπτικό τους πεδίο, (με άλλα λόγια στα @@ τους αν οδηγείς Bentley Arnage), β)ακόμα κι αν διαπιστώσουν ότι δίπλα τους πέρασε μία Arnage, το πιθανότερο είναι να ασχοληθούν με το ίδιο το όχημα και όχι με το ποιός το οδηγεί, οπότε γ)μένει ένα 1%, εκείνοι δηλ. που θα σε δουν την κατάλληλη στιγμή να κατεβαίνεις από το όχημα, άρα να συνδυάσουν όχημα και οδηγό, άρα να πουν 'πω τι οδηγεί ο π(*&στης -Laki G που είσαι;;;-, άρα να ανέβεις στα μάτια τους. Άντε σε αυτό το 1% να προστεθεί κι άλλο ένα 1% -το πολύ πάντα- φίλων, γειτόνων και συγγενών και ενδεχομένως να θεωρούν ότι το προσωπικό σου κύρος ανέβηκε με το Super-duper-αυτοκίνητο που πήρες.Οπότε, τι είναι το πουλ μουρ;
Αυτό το 2%.
Αλλά και αυτό το 2% αποτελείται από ανθρώπους, που αντί να ασχοληθούν με το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό, ασχολούνται με το 'πόσο πετυχημένος στη ζωή του είναι αυτός που το οδηγεί'. Άλλη μία ψευδαίσθηση. Εκτός αν επιτυχία θεωρηθεί μόνο και μόνο η οικονομική ευεξία. Αλλά και πάλι, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αν αυτός που οδηγεί BMW X3 πχ. την πήρε με την άνεσή του, ή θα του την κατάσχουν σε δυο μήνες για ανεξόφλητες δόσεις. Οπότε, ούτε το αν είναι 'οικονομικά επιτυχημένος' μπορείς να το ξέρεις.Αυτός είναι ο κόσμος των ψευδαισθήσεων.
-
Σωστός ο Pai Mei...
-
Ρε παιδιά, εμένα πχ μου αρέσει πολύ η σειρά 3 στην coupe έκδοση.
Μου αρέσει αυτό το αμάξι σαν σχέδιο, εσωτερικά και εξωτερικά, ας είναι και 1600 κυβικά ας έχει και 0-100 στον θεό… μου αρέσει γιατί είναι αυτό που είναι.
Θα μου άρεσε ακόμα και ας το είχα κλειδωμένο σε ένα γκαράζ, φτάνει κάθε μέρα να το έβλεπα και να το χάιδευα.
Τώρα αν κατάφερνα να πάρω μια τέτοια (1.6) θα το έκανα λέτε για το πουλ μουρ ή για το ότι μου αρέσει πραγματικά αυτό το αμάξι, αλλά δεν έχω την οικονομική άνεση να πάρω είτε την 320 ή πόσο μάλλον την 325.
Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κατά τα δικά μου πιστεύω, το να βλέπουμε μια 316 στον δρόμο, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός που την πήρε, το έκανε μόνο για την μούρη… εγώ θα το έκανα για το αυτοκίνητο ή καλύτερα για εμένα και μόνο.
-
htanso21 είναι δικαίωμα του καθενός να αγοράσει ό,τι θέλει και να έχει ως μοναδικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση αλλά όταν πέρνει μία 316 πρέπει να γνωρίζει ότι αντικειμενικά δεν έχει κάνει σωστή επιλογή γιατί πρώτον αυτά τα αυτοκίνητα αδικούνται με τόσο λίγα άλογα και δεύτερον γιατί με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να είχε πάρει ένα πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
-
Προσωπικά συμφωνώ με τον htanso21 ότι η coupe είναι χάρμα οφθαλμών. Επανέρχομαι πάντως στο θέμα της άνεσης και της χρηστικότητας αναφέροντας ότι ένας γνωστός μου 'σκοτώνει' μια Ε90 325 sedan exclusive 1 έτους με 39000 (το αγόρασε 49000) κάθως όπως μου είπε δεν αντέχει άλλο να 'χοροπηδάει' στις κρητικές λακούβες.
-
Ο χρήστης flyingdoctor έγραψε:
Προσωπικά συμφωνώ με τον htanso21 ότι η coupe είναι χάρμα οφθαλμών. Επανέρχομαι πάντως στο θέμα της άνεσης και της χρηστικότητας αναφέροντας ότι ένας γνωστός μου 'σκοτώνει' μια Ε90 325 sedan exclusive 1 έτους με 39000 (το αγόρασε 49000) κάθως όπως μου είπε δεν αντέχει άλλο να 'χοροπηδάει' στις κρητικές λακούβες.Γιατρέ μου η X3 παει στο βουνο; Εγω παντως ξερω ενα βοσκό που παει στο μαντρί με μια 320ci (το προηγούμενο μοντελο)
-
Sorry παιδιά που επαναφέρω ένα θέμα ύστερα από 1.5 μηνα, αλλα τώρα έτυχε και να το δω και να το χρειαστώ…
Τυχαίνει στο poll αυτό να βρίσκεται το αυτοκίνητο που είμαι προσανατολισμένος να αγοράσω και δεν είναι άλλο από την sedan 325. Οι λόγοι είναι αρκετοί και μάλλον δεν είναι επί του παρόντος. Όσο αφορά το τρίλημμα της ψηφοφορίας, τόσο τα SUV (ιδιαιτερα αυτά) όσο και τα coupe (αν και η Ci δεν είναι 'καθαρόαιμο' coupe...) δεν με συγκινούν ιδιαιτερα. Εξάλλου λόγω…τεχνικών δυσκολιών (1.98 βλέπετε…) τα coupe τα έβλεπα πάντα ως dreamcars και όχι ως χρηστικά αυτοκίνητα.
Και πάμε στο ερώτημα που με έφερε ως εδώ. Υπάρχουν δυο εκδόσεις της 325 στην αγορά, με ταυτόσημα τεχνικά χαρακτηριστικά και με μονη διαφορα στην ιπποδύναμη. Η μια βγάζει (σύμφωνα με τη BMW) 211 άλογα και η άλλη 218. Γνωρίζετε κάτι για αυτή τη διαφορα και κατά ποσο σημαντική είναι? (πχ πιο αναβαθμισμένος κινητήρας, αλλαγές στο στήσιμο-αν και μιλάμε μονο για 7 άλογα... ) Προσωπικά δε νομίζω να υπάρχει καμια διαφορα και απλά να πρόκειται για φορολογικό “τρικ” της εταιρείας.
-
Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 71% ΕΙΝΑΙ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ!!!
photos by djpetros
-
-
καλησπερα...εγω ψηφισα υπερ της σενταν εκδοσης...
απο τη συμβιωση μαζι της(320ι με ΟΛΑ τα οπσιοναλ) για ενα χρονο συμπαιρενω οτι ειναι πολυ βολικη και καμμια φορα δεν ειχα προβλημα ουτε με φιλους η φιλες ουτε με την οικογενεια μου για τις μετακινησεις...
και με αποσκευες.(την συγκρινω σε αυτο τον τομεα με το Γκολφ 5 1.6 που εχουμε στην οικογενεια σαν δευτερο αυτοκινητο)Φιλος με 320Ci Ε46 επειδη το ειχε μοναδικο οχημα τον δυσκολευε...
μηπως καλυτερα να σκεφτεις και για μια 330ι σενταν?????λεω εγω....(σε τιμη εκει ειμαστε)
και απο κινητηρα...αλλο φρουτο.... (260 αλογα...)
να και δυο 330ι σενταν....με καλο ζαντικο...οτι και να παρει ομως λαθος(σοβαρο) ΔΕΝ κανει...
πιο ομορφη η κουπε πιο επιθετικη(κατα τη γνωμη μου) η σενταν...
-
Είναι πανέμορφη όπως και να την κοιτάξεις! Sorry όμως αλλά ξαναβάζω την ερώτησή μου...Ανέβασα την εικόνα για να καταλάβετε τι εννοώ. Οπως βλέπετε, πρόκειται για δυο ίδιες 325 με διαφορά εμφάνισης στους 6 μήνες...Η τιμή είναι ολόιδια (τελευταίο 'μπαλονάκι') αλλά η μία έχει 211 άλογα και η άλλη 218...Εσείς τι λέτε?
Και για όσους αναρωτιούνται γιατί το site δεν είναι στα ελληνικά, μένω στο εξωτερικό απ'όπου θα πάρω το αυτοκίνητο.
ποια BMW?