Έτσι όπως έχει τεθεί το ζήτημα, προκύπτει ότι ο φίλος που άνοιξε το τόπικ δεν ξέρει τι θέλει (πράγμα καθόλου κακό, ούτε εγώ ξέρω) ή ξέρει τι θέλει και μας ζητά να τον απενοχοποιήσουμε (αμ δε!)
Ως 'συμβιβαστική' λύση θα πρότεινα τη σεντάν.
Ωραία η κουπέ, αλλά με 18άρες και προφίλ 35 (σε απόλυτες τιμές λιγότερο από 100mm ας πούμε) δεν πας πουθενά στην Ελλάδα (κυρίως δε στα χαντάκια του Κολωνακίου και των Βριλησσίων). Στην πίστα μάλιστα, αλλά ρισκάρεις ένα σκασμό λεφτά σε ένα κωλοχώραφο (Μέγαρα) χωρίς πρόβλεψη (αμμοπαγίδες) για ομαλές εξόδους κλπ;
Τέλος, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα 'SportUV' (!) ως ότι πιο χυδαίο, αφύσικο και παράλογο υπάρχει (κάτι σαν άσκηση σπατάλης φαιάς ουσίας κατά τη σχεδίαση, και φυσικών πόρων κατά τη χρήση). Aν ήταν ναρκωτικά θα ήταν speedball (μίγμα αλληλοεξουδετερούμενων ηρωίνης και κοκαϊνης, με μόνο αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση του οργανισμού).
Πέραν του ότι το off road είναι αντιπεριβαλλοντικό (τη φύση τη φχαριστιέσαι με τα ποδάρια), αν πραγματικά χρειάζεσαι όχημα (very) bad road, παίρνεις ένα καθαρόαιμο τζιπ ή pick up.