-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130
Πριν δε μου απάντησε κανείς:
Ταξίδι κάνετε με τα όρια;;;ΥΓ. Ανήκω και εγώ στους τρελούς, αλήτες, κοντράκηδες που πάνε με 180 στους δρόμους. Δυστυχώς το αμάξι πάει μόνο μέχρι 185.
Αυτοκίνητα υπάρχουν. Οι οδηγοί δεν νομίζω να είναι πολλοί. Εγώ τουλάχιστον μόνο 4-5 ξέρω που θα είναι ψύχραιμοι και θα μπορέσουν να αντιδράσουν.
Αποκλείεται ο lkar, ο nasos, ο kacey,(και εγώ), να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία;;;;;;
gia ton ikar ki esena den kserw...
-
Ας συμμετάσχω και εγώ με τη δική μου εμπειρία - ιστοριούλα:
Το 1997 γύριζα Παρασκευή μεσημέρι από την Τρίπολη για Αθήνα με το Punto GT μου. Είχα πετύχει στο δρόμο της Τρίπολης ένα Civic VTi και είχαμε ένα ωραίο κυνηγητό
Βγήκαμε (σεμνά) στην Πατρών-Κορίνθου-Αθήνας, η οποία ήταν ΑΔΕΙΑ. Οπότε συνεχίσαμε το ...άθλημα.
Είμαι λοιπόν με 200+ στην αριστερή έξω από την Κόρινθο και πλησιάζω ένα Corsa στη μεσαία με +80 τουλάχιστον. Βγάζω φλας, φώτα, καμία αντίδραση, 'ΟΚ' σκέφτομαι. Στο μεταξύ ο Civic προσπερνάει το Corsa από τη δεξιά λωρίδα.
Και τη στιγμή που είμαι 10 μέτρα πίσω της (γυναίκα οδηγός...) βγαίνει χωρίς κανένα προφανή λόγο στην αριστερή!!!
Ούτε πως ξέρω πως γλυτώσαμε το μεγάλο μπαμ. Μιλάμε πέρασα μέσα από το 'μάτι της βελόνας', ανάμεσα στο Corsa και το τσιμεντένιο New Jersey, ο δεξιά μου καθρέπτης χτύπησε το δικό της αριστερό (δεν έσπασαν, γρατζουνίστηκαν μόνο και βρήκα το δικό μου κλεισμένο) και οι αριστερές μου ζάντες ξύστηκαν στη βάση του New Jersey τόσο ώστε έφυγαν όλα τα βαριδάκια της ζυγοστάθμισης
Αυτή ήταν όλη η ζημιά που έγινε από μια στενή επαφή με 200
Σταματήσαμε παρακάτω στη ΛΕΑ, μιλάμε έτρεμαν τα πόδια μου, δεν είχα κουράγιο ούτε να τη βρίσω... 'Συγνώμη', μου είπε, 'είδα στον καθρέπτη μου το άλλο αυτοκίνητο' (το Civic) 'και φοβήθηκα πως θα πέσει πάνω μου' (ο άνθρωπος ήταν στη δεξιά λωρίδα) 'και άλλαξα λωρίδα χωρίς να δω τον καθρέπτη. ΕΧΕΙΣ 1000 ΔΙΚΙΑ!!!!' είπε η εγκληματίας
Τι να τα κάνω καλή μου τα 1000 δίκια, που κοντέψαμε να γίνουμε χαλκομανία ?
Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ. Διότι κατάλαβα πως ό,τι και να γίνει, θα είμαστε και οι δύο χαμένοι, πιθανότατα εγώ περισσότερο, και θα έχουμε και οι δύο άδικο. Εχω τρέξει και με ΠΟΛΥ παραπάνω από 200 αλλά μόλις πλησιάζω (στα 200 m, όχι στο χιλιόμετρο, ούτε στα 20) άλλο αυτοκίνητο στη μεσαία μπαίνω σε safe mode, αφήνω γκάζι (μερικές φορές και φρενάκι), φλας, φώτα κτλ. και είμαι σε επιφυλακή, διότι it takes two για να γίνει ένα ατύχημα -και ο ένας είμαι σίγουρα εγώ
(Και ποτέ δεν περνάω κάποιον γρήγορα από δεξιά. Μπορεί να τον περάσω από δεξιά αν είναι τελείως βλαξ και δεν ανοίγει με τίποτα το δρόμο, αλλά ποτέ χωρίς να κόψω σημαντικά ταχύτητα, διότι αν είναι τόσο βλαξ ώστε να είναι κατασκηνωμένος στην αριστερή, τι θα τον εμποδίσει να πάει δεξιά τη στιγμή ακριβώς που θα τον προσπερνάω με +100 ? )
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Δεν τρομάζω, απλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να έχω αφήσει στα χέρια κάποιου που έχει τα μυαλά να πηγαίνει με 200 την ασφάλεια μου. Είναι δεδομένο ότι εγώ δεν θα του πεταχτώ, οπότε (αντιστρέφοντας τη λογική του kacey) εκείνος έχει την επιλογή για διάφορα πράγματα που αφορούν και μένα, ενώ εγώ δεν έχω καμία επιλογή για το αν:
- Αν θα πηγαίνει με 200 ή όχι
- Αν θα σημαδέψει σωστά για να μη με πετύχει με 200 ή όχι
- Αν θα αντιδράσει σωστά σε κάποιο απρόσμενο συμβάν ή όχι
Τι περιθώρια αντίδρασης έχω εγώ που πηγαίνω στη μεσαία αν του φύγει του γρήγορου, με 80+ χαω διαφορά ταχύτητας?
Στο υπόλοιπο post μου δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις;
Θα του φύγει σίγουρα; είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει δυστύχημα;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνεται με ταχύτητες των 60-80χλμ. ΕΝΤΟΣ πόλεων στην Ελλάδα, αν σου λέει κάτι αυτό μιας και πολλοί έχουν αναφέρει τις πιθανότητες του να σου συμβεί κάτι.
200 και νηφάλιος ή 50 και μεθυσμένος; (όχι δεν συμβαίνει ΠΟΤΕ στην παραλιακή )
Η ταχύτητα σκωτώνει
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι να τα κάνω καλή μου τα 1000 δίκια, που κοντέψαμε να γίνουμε χαλκομανία ?Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ. Διότι κατάλαβα πως ό,τι και να γίνει, θα είμαστε και οι δύο χαμένοι, πιθανότατα εγώ περισσότερο, και θα έχουμε και οι δύο άδικο.
+1
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ.Η κάτι ακόμα πιο βολικό: αποφεύγεις να περάσεις δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, αν την ίδια χρονική στιγμή τον περνάει και άλλος από την άλλη πλευρά, ειδικά κάποιος με τον οποίο 'παίζεις' για ώρα. Εγώ αυτό κάνω πάντως...
-
Σαν το προσπέρασμα του Χάκινεν στον Σουμάχερ ακούγεται.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ.
Η κάτι ακόμα πιο βολικό: αποφεύγεις να περάσεις δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, αν την ίδια χρονική στιγμή τον περνάει και άλλος από την άλλη πλευρά, ειδικά κάποιος με τον οποίο 'παίζεις' για ώρα. Εγώ αυτό κάνω πάντως...
Οχι nasos, αποφεύγω ΠΑΝΤΑ να περάσω δίπλα από άλλους με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, 'παίζω' - δεν 'παίζω' (που αποφεύγω πια να 'παίζω' στον αυτοκινητόδρομο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αυτή είναι η δική σου 'βολική' τακτική...
Οσοι από εμάς έχουμε δυνατά αυτοκίνητα είναι (ΙΜΗΟ) πολύ προτιμότερο να αφήνουμε λίγο, όχι μόνο γκάζι, αλλά κυρίως περιθώριο στα πράγματα μήπως και δεν εξελιχτούν όπως πρέπει. Διότι στην περίπτωση του Corsa εγώ πήγαινα όπως ακριβώς λέτε εδώ: αριστερά με 200+, φλας, φώτα κοκ., όλα σωστά, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ και (κακά τα ψέμματα) ούτε που ξέρω πως είμαι εδώ σήμερα να τα λέω αυτά (πως πέρασα από εκεί που πέρασα, ακόμα δεν το έχω καταλάβει, μιλάμε για τελείως ενστικτώδη αντίδραση με ακρίβεια εκατοστού (τι σου λέει δηλ. που χάθηκαν όλα τα βαριδάκια της ζυγοστάθμισης από την επαφή με το New Jersey, λίγο ακόμα και θα είχα ανεβεί πάνω του), δηλ. καμία εγγύηση επιτυχίας...)
Αστο το ρημάδι το γκάζι, έχεις μπόλικο, μόλις προσπεράσεις θα το ξαναπατήσεις...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σαν το προσπέρασμα του Χάκινεν στον Σουμάχερ ακούγεται.Μόνο που ο μεσαίος (δεν θυμάμαι ποιός ήταν), 'την έκανε' αντί (όπως είχε γίνει στο Spa) να κρατήσει τη γραμμή του...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα του φύγει σίγουρα; είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει δυστύχημα;Ευτυχώς ούτε σίγουρα θα του φύγει, ούτε σίγουρα θα προκαλέσει ατύχημα! Αλλά τι μου λέει εμένα ότι ο γρήγορος ξέρει να το πάει με τόσα; Ο ίδιος και η παρέα του και η διαβεβαίωση ότι 'πάω έτσι τόσα χρόνια, δεν έχω πάθει τίποτα'? Μια φορά θα γίνει η στραβή και δεν θέλω να είμαι εγώ το 'εμπόδιο' πάνω στο οποίο θα χτηπήσει.
Αν επρόκειτο να του φύγει σίγουρα, ούτε εγώ ούτε εσύ θα είχαμε τη δυνατότητα να γράφουμε στο forum. Δεν προσφέρει internet ο Άγιος Πέτρος βλέπεις...Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνεται με ταχύτητες των 60-80χλμ. ΕΝΤΟΣ πόλεων στην Ελλάδα, αν σου λέει κάτι αυτό μιας και πολλοί έχουν αναφέρει τις πιθανότητες του να σου συμβεί κάτι.
Για να με πείσεις με μια τέτοια στατιστική, θα πρέπει να μου πεις μερικά πράγματα ακόμα:
- Το ποσοστό Α των ανθρωποωρών οδήγησης στην πόλη με >40χαω
- Το ποσοστό Β των ανθρωποωρών οδήγησης στην ΕΟ >170χαω
- Την πιθανότητα ατυχήματος Pa ανά ώρα οδήγησης με >40χαω στην πόλη
- Την πιθανότητα ατυχήματος Pb ανά ώρα οδήγησης με >170χαω στην ΕΟ
(Τα 40 και 170χαω είναι αυθαίρετα χάριν παραδείγματος)
Το στατιστικό που αναφέρεις μας λέει ότι ΑPa > BPb. Εκτός από αυτό δεν μας δίνει καμία πληροφορία για τις τιμές που παίρνουν τα A, B, Pa και Pb! Αυτό που λέω εγώ είναι ότι το Pb είναι μεγαλύτερο του Pa. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου. Η συζήτηση για το πως μπορεί να μειωθεί το Pa που αναφέρεται στην πόλη είναι off-topic, αλλά μιλώντας για το Pb είμαστε 100% on-topic.
Είναι τόσο δύσκολο να δεχτείς ότι με 200 αυξάνεις την πιθανότητα ατυχήματος πολύ για σένα και κάπως για μένα που είμαι στον ίδιο δρόμο με σένα;
Αυτό αποτελεί ψευτοδίλημμα. Θέλω 120 και νηφάλιος, γίνεται;
Η ταχύτητα σκωτώνει
Όχι, η ταχύτητα δεν σκοτώνει. Η ξαφνική απώλεια της σκοτώνει.
Edit: Δηλαδή είναι ανάγκη όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι ασφαλείς με 200 να περάσουν μια εμπειρία σαν του nass για να αλλάξουν γνώμη; Έλεος πια! Σε δημόσιο δρόμο κινείστε και πουθενά στην Ευρώπη εκτός από τις μισές περίπου Autobahn δεν υπάρχει όριο πάνω από 130! Όλοι οι ευρωπαίοι νομοθέτες είναι τόσο άσχετοι και παράλογοι; Ακόμα και στις Autobahn τα 130 είναι 'συνιστώμενη' ταχύτητα (μόνο μακριά από πόλεις και κόμβους!) και οι Γερμανοί λένε ξεκάθαρα ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα και πηγαίνεις πάνω από 130, έχεις συνυπευθυνότητα ακόμα και αν (φαινομενικά) δεν φταις σε τίποτα. Το ποσοστό της ευθύνης σου το καθορίζει το δικαστήριο βέβαια...
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι τα 120 στην Ελλάδα δεν είναι συνιστώμενη αλλά υποχρεωτική μέγιστη ταχύτητα! Και ότι η ΕΟ δεν είναι Autobahn! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν τρομάζω, απλά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να έχω αφήσει στα χέρια κάποιου που έχει τα μυαλά να πηγαίνει με 200 την ασφάλεια μου. Είναι δεδομένο ότι εγώ δεν θα του πεταχτώ, οπότε (αντιστρέφοντας τη λογική του kacey) εκείνος έχει την επιλογή για διάφορα πράγματα που αφορούν και μένα, ενώ εγώ δεν έχω καμία επιλογή για το αν:
- Αν θα πηγαίνει με 200 ή όχι
- Αν θα σημαδέψει σωστά για να μη με πετύχει με 200 ή όχι
- Αν θα αντιδράσει σωστά σε κάποιο απρόσμενο συμβάν ή όχι
Τι περιθώρια αντίδρασης έχω εγώ που πηγαίνω στη μεσαία αν του φύγει του γρήγορου, με 80+ χαω διαφορά ταχύτητας?
Στο υπόλοιπο post μου δεν έχεις τίποτα να σχολιάσεις;
Θα του φύγει σίγουρα; είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει δυστύχημα;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων γίνεται με ταχύτητες των 60-80χλμ. ΕΝΤΟΣ πόλεων στην Ελλάδα, αν σου λέει κάτι αυτό μιας και πολλοί έχουν αναφέρει τις πιθανότητες του να σου συμβεί κάτι.
Η ταχύτητα σκωτώνει
Φίλε lkar, γιατί δημιουργείς τεχνητές πολώσεις εκεί που δεν υπάρχουν;
Ας πούμε, τα λόγια του Hammer, που εκφράζει τις **ανυσηχίες **που του δημιουργούν στο δρόμο οι 'γρήγοροι', γιατί τα εμφανίζεις σαν εκπεφρασμένες βεβαιώτητες; Μήπως για να τον εμφανίσεις σαν 'υπερβολικό' και να βγεις δικαιωμένος;
Ο Hammer εξέφρασε την **ανυσηχία **του, ότι **μπορεί **ο 'γρήγορος' να μη δημαδέψει σωστά και **ενδεχωμένως **να πέσει πάνω του με 200. Εσύ παίρνεις αυτή την ανυσηχία, την εμφανίζεις σαν **βεβαιώτητα **του Hammer, ότι δηλαδή ο 'γρήγορος' θα πέσει **σίγουρα **πάνω του, ότι θα του φύγει σίγουρα, και μετά προχωράς να τον αμφισβητήσεις κοτσάροντας και ένα στο τέλος!
Έπειτα, και εξ ίσου διλληματικά, θέτεις το ερώτημα '200 και νηφάλιος ή 50 και μεθυσμένος;', λες και θα σου απαντήσει κανένας '50 και μεθυσμένος βέβαια!', μα είναι δυνατόν;;
Και φυσικά, πετάς μετά και ένα άκρως ειρωνικό 'Η ταχύτητα σκοτώνει ', έτσι γιατί δεν σου αρκεί που διαστρέβλωσες την κουβέντα του άλλου, βάζεις και το κερασάκι του χλευασμού!
Τι είδους συζήτηση θέλεις να κάνεις με αυτές τις κουβέντες; Αν δεν θέλεις να συζητήσεις, να βγεις να πεις 'Εγώ θα πηγαίνω έτσι, σε όποιον αρέσει, επιλογή μου!'
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
lkar: Κάνεις **και **αυτό;;
Εχει παραγίνει η κατάσταση με την πάρτη σου -
Ναι, αλλά από ουσιαστική συζήτηση..
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
lkar: Κάνεις **και **αυτό;;
Εχει παραγίνει η κατάσταση με την πάρτη σουαλήτη κοντράκια σου 'χουν πάρει και δίπλωμα
@cliodriver: ναι, τίποτα ουσιαστικό
αργότερα γιατί μαζεύτηκαν πολλά
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
βλεπω μια ταση εκδικησης ('θα τσιμπησω το φρενο να δουμε αν θα σου αρεσει'), συμμορφωσης ('βγηκα μπροστα του για να μαθει', η 'δεν θα κοψω εγω που παω νομιμα για να μην κοψεις εσυ που πας παρανομα') απο πολλους εδω μεσα.Κι εγω επισης βλεπω μια ταση εκδικησης:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 4&start=45
Θελετε και παραδειγμα? Απο Ελαις μεχρι Καραισκακη, μηχανακι στην αριστερη λωριδα με 40 χαω. Στην αρχη ηρεμια, μετα φωτα, μετα εντονα φωτα και μετα φωτα+κορνα+μπινελικια. Τελικα και ενω εχουμε φτασει στην κορυφη της γεφυρας του Καραισκακη (ρευμα προς Αθηνα), κανει ακρη και τον περναω. Αφου τον εχω περασει λοιπον σχεδον εντελως (ηταν στον πισω τροχο μου), και αφου εχει αρχισει η κατηφορα, αρχιζει να επιταχυνει. Αποτελεσμα να φτασουμε και οι δυο μαζι στο στενεμα στο τελος της γεφυρας, αυτος στην πορτα μου. Οταν λοιπον η ροδα του αρχισε να ξυνει το πεζοδρομιο αποφασισε να κοψει. Πειτε μου λοιπον **γιατι θα επρεπε να με νοιαζει αν αυτος ο τριμαλακας, που ηρθε και επιτηδες χωθηκε αναμεσα στην πορτα μου και την μπαριερα, θα γινοταν ενα με την μπαριερα και τωρα θα τον ξεκολλαγαν με κουταλι απο εκει. Στα cohones μου, τα ηθελε και τα επαθε. **
Σ' εκεινη τη συζητηση kacey ειχες εκφρασει την αποψη (υποστηριζοντας τον sado) οτι ο αναβατης της μηχανης που παει αντιθετα σε μονοδρομο ειναι αξιος της μοιρας αν τον τραυματισει επιτηδες οδηγος αυτοκινητου, επδειη ο μηχανακιας παρανομει.
Εδω καταδικαζεις την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πραγματι συμπεριφορα του -καθε- kasel, ενω στο αλλο thread υποστηριζεις αυτο ακριβως που καταδικαζεις εδω, και μαλιστα με ακραιο τροπο. Το κριτηριο σου δεν ειναι η επικινδυνοτητα της συμπεριφορας, αλλα η υπερασπιση των 'γρηγορων' ΙΧηδων εναντια στους παρεισακτους των δρομων (μηχανακηδες, νταλικιερηδες, σαλιγκαρους του αριστερου ρευματος κτλ).
Η αποψη μου για το θεμα που συζηταμε εδω:
Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να θετει σε κινδυνο τη ζωη του αλλου, ακομα κι αν ο αλλος παρανομει, με προσχημα την εφαρμογη νομων και κανονων, ως αυτοκλητος δικαστης. Οσοι ομως κινουνται σε δημοσιο δρομο με ταχυτητες ή με τροπο ασυνηθιστα γρηγορο ή ακραιο, πρεπει να λαμβανουν υποψη τους οτι -αργα ή γρηγορα- θα αποτελεσουν θυματα -ή θυτες- τροχαιου ατυχηματος με καποιον που αγνοει -συνειδητα ή ασυνειδητα- τα παραπανω bold. -
+1
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Γιατί δεν είναι Ζώο μόνο ο άσχετος στο τιμόνι αλλά και όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να είναι υπεράνω και θα πρέπει όλοι να τηρούν τους νόμους εκτός από αυτόν γιατί αυτός λογοδοτεί μόνο στα 'στρουμφάκια'.
ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα γιατί του κάνει κέφι να μας θέτει σε κίνδυνο γιατί απλά έχει περισσότερα άλογα και θέλει να τα 'απλώσει'( ) ή γιατί θα κρυώσει το πιλάφι! (όπως έλεγε ο πατέρας μου παλιά όταν ήμουν μικρός και έκανα την ερώτηση:Μπαμπά γιατί τρέχεις?') -
+1000.
αλλα δεν πας εσυ να λες οτι θελεις,ο τυπος που χτυπαει τις 200αρες στην εθνικη,γραμμενο σε εχει.
φωναζει και βριζει οταν κανει βλακει ο αλλος,ενω τη δικια του εγκληματικη βλακεια ουτε τη σκεφτεται.
εγω ποτε μου δεν ξαναεκανα παρομοια ενεργεια,εχω σταματησει εξαλλου με τα φορτηγα,
αλλα υπαρχουν πολλοι με νταλικες που θα κανουν την εγκληματικη αμελεια να πεταχτουν μπροστα σου,οταν εσυ ξεσκιζεις το γκαζι.
ΑΣΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ.μονο τοτε θα καταλαβει τη ΔΙΚΙΑ του εγκληματικη βλακεια.και απο που βγηκε η ανοησια οτι τα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα γινονται με 60ΧΑΩ.
συμφωνα με την ADAC,το ετος 2005,το 65% των θανατηφορων ατυχηματων στη γερμανια οφειλονταν σε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
και μετα η ταχυτητα δεν σκοτωνει.
ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
αντε ρε σοβαρευτειτε λιγο.το εχετε βγαλει τη μανα με τις ανοησιες σας. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
και απο που βγηκε η ανοησια οτι τα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα γινονται με 60ΧΑΩ.
http://www.tanea.gr/docs/tee.pdf για την Ελλάδα που μιλάμε
πως γίνεται στους αυτοκινητόδρομους -που συζητάμε για τις 200άρες- να έχουμε το... 7% των νεκρών
ανοησία τελείως, άσχετοι είναι ΚΑΙ αυτοί που έκαναν την έρευνα
-
lkar
Η υπερβολική ταχύτητα φταίει (δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για 200 και αυτοκινητόδρομους)...και τα 60 σε στενάκι ή σε αριστερή στροφή (με ΤΤ) ή σε βροχή και απότομη στροφή χωρίς διαγράμμιση είναι υπερβολική ταχύτητα για ανθρώπους που κάνουν έρευνα...Για την ακρίβεια, απορώ με τις ελληνικές έρευνες πώς και δεν βγάζουν το πόρισμα της 'υπερβολικής ταχύτητας' για όλα τα ατυχήματα που συμβαίνουν...Αφού αυτό συμφέρει και όχι η κακοκατασκευή, η κακή παιδεία και η μη τήρηση Κ.Ο.Κ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άστοχα; δεν συμβαίνουν ποτέ ε; και ναι, ακριβώς αυτό που έγραψες θα κάνω ανεβοκατέβα μία βδομάδα τον Κηφισσό κάθε μέρα και θα δεις πόσο άστοχα είναι τα παραδείγματα.
Είπα οτι είναι άστοχα και οχι οτι δεν συμβάινουν.....Είναι άστοχα γιατι αποτελούν μόνο ενα μέρος της πραγματικότητας στους δρόμους, ενω συμπλήρωσα, πως ο Petros σου απάντησε πολύ σωστά και για τις άλλες πτυχές που περιλάμβάνει η οδήγηση.....Είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε, απλά αρνείσαι πεισματικά να το παραδεχτείς....
Μάλιστα... επικίνδυνοι για τους άλλους ε; Πως ζω τότε; πως γίνεται και δεν με γνωρίζει η ασφάλειά μου παρά μόνο όταν την πληρώνω; πως και δεν έχω τρακάρει με τόσες χιλιάδες χλμ ετησίως;
αν είμαι τόσο τυχερός να παίξω στοίχημα/τζόκερ ή ότι άλλο.
Κι ενας γνωστός μου, πριν χρόνια, πριν σκοτωθεί με τη μηχανή του, ζούσε...Γατόνι στο τιμόνι απ' οτι λέγανε οι διαφοροι φίλοι...Αλλα.... (εύχομαι εννοείται, να είσαι πάντα καλά και μη συμβεί το παραμικρό σε εσένα και σε κανενα αλλο...).Τεσπα, νομίζω και παλι αντιλαμβάνεσαι οτι το παραπάνω δεν αποτελεί επιχείρημα...
Από τη στιγμή που δεν με ξέρεις, ούτε γνωρίζεις πως οδηγώ, να ΛΕΙΠΟΥΝ τα σχόλια για το ποιος είναι επικίνδυνος για τους ΑΛΛΟΥΣ
Να με συγχωρείς, αλλα ο τρόπος που σκέφτεσαι (αυτός που εκφράζεις δημόσια εδω τουλάχιστο), επιδέχεται κριτικής και είτε σου αρέσει είτε οχι ετσι είναι.Μπορεί να μη σου αρέσει να το ακούς ή να μη θέλεις να το παραδεχτείς, αλλα ετσι είναι....Οι συνομιλητές μας νομίζω πως το αποδεικνύουν περίτρανα με άφθονα επιχειρήματα, απλα εσυ και οι υπόλοιποι δε θέλετε να το παραδεχτείτε και να το καταλάβετε....Δικαίωμα σας ...Μη μας υποδεικνύετε ομως οτι θα πρέπει να σας θεωρούμε και ακίνδυνους και απόλυτα ασφαλείς τουλάχιστο οσον αφορά τους υπολοίπους ! ! !
Επειδή όλος αυτός ο συνειρμός ξεκίνησε μάλλον από το δικό μου post, διάβασέ το πάλι και πες μας πάλι που κολλάνε αυτά που γράφεις παραπάνω...
Οχι Νάσο, δε ξεκίνησε ολος ο συνειρμός απο το παραπάνω....Το γεγονός οτι απείχες 300 μέτρα απο τον προπορευόμενο και με δεδομένο οτι έχεις καλό αυτοκίνητο, σου έδινε καποιο περιθώριο να αντιδράσεις στο απότομο φρενάρισμα του μπροστινού.Εγω καταδικάζω την κίνηση με 200 και τα προβλήματα που αυτή αποφέρει στη συμπεριφορά των γρήγορων οδηγών έναντι των υπολοίπων και σε σχέση με τις προσπεράσεις και τις προτεραιότητες που συζητούμε στο τόπικ....
Αν εξακολουθείς πάντως να μη καταλαβάινεις κατι, ευχαριστως να το διευκρινήσουμε περαιτέρω.....Δεν υπάρχει σήμερα αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει ελιγμό με 180χλμ;;; Προτείνω κόφτη στα 130
Πριν δε μου απάντησε κανείς:
Ταξίδι κάνετε με τα όρια;;;ΥΓ. Ανήκω και εγώ στους τρελούς, αλήτες, κοντράκηδες που πάνε με 180 στους δρόμους. Δυστυχώς το αμάξι πάει μόνο μέχρι 185.
Ναι ενταξει ρε φίλε.....Πανε με 200 κατι άλλοι, πας κι εσυ με 180, με αυτοκίνητο που τελικιάζει στα 185....!!!! Και μιλάς για ελιγμούς στα 180 και προτείνεις ειρωνικά για κόφτη στα 130....!!! Ελα ρε Angel που σοβαρολογείς κιόλας....!! Αν θες τη γνώμη μου πάντως, να προσέχεις με το αυτοκίνητο που έχεις, γιατι καλό το nickname που έχεις, αλλα δε χρειάζεται να το κυνηγάς κιόλας....(πολύ περισσότερο να το μοιράζεις και σε αλλους....)
-
τι να σου πω φιλε.αν θεωρεις οτι ειναι λογικο η υπερβολικη ταχυτητα,τρεξε.
να σου αλλαξω γνωμη δεν γινετε.
αν νομιζεις οτι η υπερβολικη ταχυτητα σε εθνικη οδο δεν ειναι επικινδυνη,πατα το ρημαδι για να γουσταρεις.
αν ομως μια μερα χτυπησεις ασχημα επειδη νομιζες οτι ελεγχες τη κατασταση με τη ταχυτητα που ειχες,τοτε να μην παραπονεθεις.
τοσα ακουσες εδω.συνεχιζεις να θεωρεις το δρομο κατι οπου μπορεις να τα προβλεψεις ολα και να κανεις χαζες συγκρισεις τυπου,καλυτερα με 200 και προσοχη παρα με 50 μεθυσμενος.πιανεις τα 2 ακρα,τα οποια ειναι και παρανομα και εγκληματικα.
γιαυτο λοιπον πατα το το ρημαδι το γκαζι.να ανεβει η αδρεναλινη στα υψη για να νοιωσουμε λιγακι τη ζωη
καποια μερα ισως καταλαβεις ποσο επικινδυνη ειναι η υπερβολικη ταχυτητα και για σενα και για τους αλλους και ποσο απροβλεπτος ειναι ενας φαινομικα αδειος και καλος δρομος..
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς