Ας συμμετάσχω και εγώ με τη δική μου εμπειρία - ιστοριούλα:
Το 1997 γύριζα Παρασκευή μεσημέρι από την Τρίπολη για Αθήνα με το Punto GT μου. Είχα πετύχει στο δρόμο της Τρίπολης ένα Civic VTi και είχαμε ένα ωραίο κυνηγητό
Βγήκαμε (σεμνά) στην Πατρών-Κορίνθου-Αθήνας, η οποία ήταν ΑΔΕΙΑ. Οπότε συνεχίσαμε το ...άθλημα.
Είμαι λοιπόν με 200+ στην αριστερή έξω από την Κόρινθο και πλησιάζω ένα Corsa στη μεσαία με +80 τουλάχιστον. Βγάζω φλας, φώτα, καμία αντίδραση, 'ΟΚ' σκέφτομαι. Στο μεταξύ ο Civic προσπερνάει το Corsa από τη δεξιά λωρίδα.
Και τη στιγμή που είμαι 10 μέτρα πίσω της (γυναίκα οδηγός...) βγαίνει χωρίς κανένα προφανή λόγο στην αριστερή!!!
Ούτε πως ξέρω πως γλυτώσαμε το μεγάλο μπαμ. Μιλάμε πέρασα μέσα από το 'μάτι της βελόνας', ανάμεσα στο Corsa και το τσιμεντένιο New Jersey, ο δεξιά μου καθρέπτης χτύπησε το δικό της αριστερό (δεν έσπασαν, γρατζουνίστηκαν μόνο και βρήκα το δικό μου κλεισμένο) και οι αριστερές μου ζάντες ξύστηκαν στη βάση του New Jersey τόσο ώστε έφυγαν όλα τα βαριδάκια της ζυγοστάθμισης
Αυτή ήταν όλη η ζημιά που έγινε από μια στενή επαφή με 200
Σταματήσαμε παρακάτω στη ΛΕΑ, μιλάμε έτρεμαν τα πόδια μου, δεν είχα κουράγιο ούτε να τη βρίσω... 'Συγνώμη', μου είπε, 'είδα στον καθρέπτη μου το άλλο αυτοκίνητο' (το Civic) 'και φοβήθηκα πως θα πέσει πάνω μου' (ο άνθρωπος ήταν στη δεξιά λωρίδα) 'και άλλαξα λωρίδα χωρίς να δω τον καθρέπτη. ΕΧΕΙΣ 1000 ΔΙΚΙΑ!!!!' είπε η εγκληματίας
Τι να τα κάνω καλή μου τα 1000 δίκια, που κοντέψαμε να γίνουμε χαλκομανία ?
Από τότε (ηθικό δίδαγμα της ιστορίας), αποφεύγω να περνάω δίπλα από άλλα αυτοκίνητα με διαφορά ταχύτητας μεγαλύτερη από 30-40 χλμ. Διότι κατάλαβα πως ό,τι και να γίνει, θα είμαστε και οι δύο χαμένοι, πιθανότατα εγώ περισσότερο, και θα έχουμε και οι δύο άδικο. Εχω τρέξει και με ΠΟΛΥ παραπάνω από 200 αλλά μόλις πλησιάζω (στα 200 m, όχι στο χιλιόμετρο, ούτε στα 20) άλλο αυτοκίνητο στη μεσαία μπαίνω σε safe mode, αφήνω γκάζι (μερικές φορές και φρενάκι), φλας, φώτα κτλ. και είμαι σε επιφυλακή, διότι it takes two για να γίνει ένα ατύχημα -και ο ένας είμαι σίγουρα εγώ
(Και ποτέ δεν περνάω κάποιον γρήγορα από δεξιά. Μπορεί να τον περάσω από δεξιά αν είναι τελείως βλαξ και δεν ανοίγει με τίποτα το δρόμο, αλλά ποτέ χωρίς να κόψω σημαντικά ταχύτητα, διότι αν είναι τόσο βλαξ ώστε να είναι κατασκηνωμένος στην αριστερή, τι θα τον εμποδίσει να πάει δεξιά τη στιγμή ακριβώς που θα τον προσπερνάω με +100 ? )