-
Κasel καλά του έκανες του αλήτη.Μην αφήνεις όμως μισές τις δουλειές σου.Απ'οτι διάβασα του επέτρεψες να ζήσει.Γιατί φίλε μου;
**DEATH **σε όλους.
(Μου αρέσει που μπήκα στο συγκεκριμένο θέμα για να γράψω κάτι ανάλογο που έπαθε ο πισινός του Kasel,αλλά τί να γράψω τώρα..)
Αυτό που ομολογεί ο Kasel το βλέπουμε και το βιώνουμε κάθε ημέρα στους δρόμους.Προσπεράσεις φορτηγών μεταξύ τους,φορτηγά σε αριστερές που κατασκηνώνουν και εκβιάζουν προσπεράσεις από δεξιά χωρίς ορατότητα με συνέπεια να βλέπεις τελευταία στιγμή σταματημένα αυτοκίνητα κλπ)και άλλα ωραία..
Αυτό που μαθαίνουμε όμως τώρα είναι ότι όλα αυτά οι φορτηγατζήδες(όσοι τα κάνουν)δεν τα κάνουν επειδή είναι κάφροι.Τα κάνουν επειδή θέλουν να 'σωφρονίσουν' τους γιοταχίδες.Και σωφρονισμένος γιοταχίς είναι ο νεκρός γιοταχίς. -
Εγώ μία απορία έχω: Φίλε kasel πώς ξέρεις οτι το αυτοκίνητο ερχόταν με 180 και όχι με 250?
Ένα απο τα πράγματα που διαπίστωσα όταν άρχισα να καβαλάω το R6 ήταν πως είναι αδύνατον να υπολογίσεις ταχύτητα με το μάτι.
Ένα παράδειγμα: Ήμουν κάπου στις ευθείες της ΕΟ πρίν απο τη Λάρισα, Κυριακή πρωί με μηδενική κίνηση. Ήμουν στην αριστερή λωρίδα και το κοντέρ να γράφει 270+. Κάποια στιγμή βλέπω σε μεγάλη απόσταση ένα αυτοκίνητο να κινείται στην δεξια λωρίδα. Αργούσα να το πλησιάσω οπότε σκέφτηκα οτι πάει κομμάτια με 200+. Όταν άρχισα να το πλησιάζω άρχισα να κόβω ταχύτητα γιατι ήμουν περίεργος να δώ με πόσα πήγαινε. Όταν πια έφτασα δίπλα του διαπίστωσα οτι πήγαινε με μόλις 120 χαω!Υποθέτω οτι ο οδηγός του αυτοκινήτου που με κοίταζε απο τον καθρέφτη του θα σκεφτόταν ακριβώς το αντίθετο, οτι δηλαδή πάω με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα απο αυτόν, 180 άντε 190.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
kid το διαβασα αυτο που εγραψες.συμφωνω οτι σε 4 και κατι δευτερολεπτα θα διανυσεις τα 200 μετρα και θα με φτασεις.αν ειμαι ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ.οταν ομως βγω εχω πιασει τοτε τα 90 χλμ και κινουμαι με αυτα.εγω με 90 και ο αλλος με 180.διαφορα αποστασης καπου 200 μετρα.για υπολογισε τα παλι.
με τετοια αποσταση ο τυπος χρειαζοταν να αφησει το γκαζι και να πατησει ΕΛΑΦΡΑ το φρενο.ΕΛΑΦΡΑ.Για να πέσω εγώ από τα 180 στα 90 δεν πατάω ελαφρά το φρένο.. Ειδικά όταν ο άλλος πλησιάζει υπερβολικά γρήγροα κοντά μου. Δεν θα τα διανύσει σε 4 sec αλλά σε 8sec, πιστεύεις ότι είναι μεγάλο διάστημα ακόμα και τα 8 sec όταν κινείσαι με 180Km?
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ.ΑΝΑΨΑ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.Το φλας δεν υποχρεώνει, προειδοποιεί
Τωρα γιατί εγώ έχω την εντύπωση οτι τουλάχιστον ένα μέρος από αυτή την ιστορία είναι sf...
-
με 250χλμ με τετοια κινηση δεν παει κανενας.δεν γινεται.να ειναι ο δρομος αδειος οπως στη περιπτωση σου το καταλαβαινω.ουτε και με 120 μπορουσε να πηγαινε.180 ηταν το ανωτερο που θα μπορουσε να πηγαινε.
και σταματηστε επιτελους με το να λετε οτι πεταχτηκα ξαφνικα μπροστα του.γιατι δεν ηταν ετσι.ο τυπος ηθελε απλα να ξεκουμπιστω απο μπροστα του για να μην κοψει ΚΑΘΟΛΟΥ.
για αυτον το λογο σε τετοια σημεια με 2 λωριδες ειναι το οριο 100.ωστε να χαμηλωνουν ταχυτητα οι κουρσες,για να προσπερναν και τα φορτηγα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ 3 ΛΩΡΙΔΕΣ.
ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ.Ευρωπαϊκό περιτύλιγμα και ειρωνία...Λες και εμείς δεν έχουμε γυρίσει με αυτοκίνητο την Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία.
ετσι ομως γελασα μια φορα στη γερμανια.ημουν με νταλικα σε δρομο autobahn με 2 λωριδες.πηγαινα με 85.μπροστα μου αλλη νταλικα.στο καθρεφτη βλεπω οτι πλησιαζει απο μακρια μια κουρσα με τρομερη ταχυτητα.θα σε φτιαξω λεω τωρα.αναβω αριστερο φλας και βγαινω για προσπεραση.ο τυπος απο πισω κολλησε τα φρενα στην ασφαλτο.μου αρχιζει τις κορνες,τα σινιαλα και τα βρισιδια.
Ελληνική συμπεριφορά-πραγματικότητα...μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση...
Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.
Υ.Γ: Έχει πλάκα που στην πορεία της ιστορίας εμφανίζονται νέα δεδομένα σιγά σιγά...Οι αστυνομία που τον σταμάτησε και σε λίγο οι allien vs predator...που τον απήγαγαν
-
kid:σε 8 δευτερολεπτα κοβεις πολυ ανετα την ταχυτητα σου.
hrdoukas:ακριβως.εβγαλα φλας για να προειδοποιησω οτι θα βγω,εφοσων ειχα μια αποσταση ασφαλειας.ο αλλος δεν οφειλε να πατησει λιγο το φρενο;δεν ειχα τη κουρσα μου για να κανω προσπεραση σε 5 δευτερολεπτα.πρεπει να του ερθει η ιδεα να κοψει λιγο,7 με 8 δευτερολεπτα μετα,γιατι τοσο περιπου εκανε να με φτασει,αφου δει οτι βγαινω για προσπεραση;
βαλθηκατε ολοι να με πειτε χαρο και φονια.σας εξηγω τη σκηνη αλλα ματαια.ενταξει ηθελα να του κοψω λιγο τη φορα.αλλα δεν βγηκα αν δεν ημουν σιγουρος οτι δεν δεν θα εβαζα σε κινδυνο καποιον.αν ο αλλος τωρα δεν κοβει εστω και λιγο εφοσων βλεπει οτι βγαινω,αλλα κοβει καμποσα δευτερολεπτα μετα,τοτε συγγνωμη ρε παιδες αλλα δεν σας καταλαβαινω. -
insane driver υπεθεσα οτι μιλουσα με ατομα που ξερουν να οδηγουν.και δεν ειναι αναγκη τα τα πω ολα χαρτι και καλαμαρι.μαλλον εκανα λαθος.απο τα λεγομενα σας η νταλικες φταινε παντα.και αν πας μια φορα δρομολογιο θα με καταλαβεις.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
hrdoukas:ακριβως.εβγαλα φλας για να προειδοποιησω οτι θα βγω,εφοσων ειχα μια αποσταση ασφαλειας.ο αλλος δεν οφειλε να πατησει λιγο το φρενο;
Οταν λέμε οτι το φλας δεν υποχρεώνει αλλά απλώς προειδοποιεί εννοούμε οτι άπαξ και βγάλεις φλας έχεις απλώς ενημερώσει τους άλλους οδηγους για τις προθέσεις σου χωρίς να σημαίνει οτι ο ελιγμός που πας να κάνεις είναι νόμιμος μόνο και μόνο επειδή έβγαλες φλας
Απορία: η BMW σε πέρασε πριν την σταματήσει η τροχαία;
Το σινιάλο που σου έκανε πως το είδαν οι τροχαίοι που ήταν πίσω από την BMW; Την αντανάκλαση στους πλαινούς σου καθρέφτες είδαν; Τσακάλια οι πολιτσάι! -
η bmw με περασε και στο καπακι με περναν και οι μπατσοι.αναψαν σειρηνα και στο επομενο παρκινγκ,καπου 2 χλμ μετα τον σταματησαν.
τα σινιαλα θα φανηκαν επειδη ειχε πολυ συννεφια και πολυ μαυριλα καιρο.ειναι εμφανεστατα στη πορτα της καροτσας οταν τα κανεις επιμονα απο πολυ κοντινη αποσταση.
και στο φλας συμφωνουμε.σαφως και δεν θα βγεις αν ο αλλος ειναι κοντα.το αναβεις για να ενημερωσεις αυτον που ερχεται απο μακρια οτι βγαινεις,και παντα σιγα σιγα,ωστε να κοψει την ταχυτητα του για να σε αφησει να κανεις τη προσπεραση σου. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
και στο φλας συμφωνουμε.σαφως και δεν θα βγεις αν ο αλλος ειναι κοντα.το αναβεις για να ενημερωσεις αυτον που ερχεται απο μακρια οτι βγαινεις,και παντα σιγα σιγα,ωστε να κοψει την ταχυτητα του για να σε αφησει να κανεις τη προσπεραση σου.Όχι. Περιμένεις να περάσει, και ΜΕΤΑ κάνεις την προσπέρασή σου.
Και, αν είναι να προσπεράσεις με 91 κάποιον που πάει με 90 (για να ξαναπέσεις στα 90 μετά), κάτσε πίσω του καλύτερα να μην καις και καύσιμο.
-
krusenstern προς πληροφορηση σου.οι νταλικες εχουν κοφτη στα 90.για την ακριβεια στα 89.τουλαχιστον βαση νομου.αν διαβασες λιγακι,θα δεις οτι πηγαινα με 85.ο μπροστα για να τον φτασω πηγαινε με 82-83.
οταν οδηγας κουρσα αυτη η διαφορα ειναι ασημαντη.σε νταλικα ειναι τεραστια.
παρε εσυ νταλικα και περιμενε να αδειασει ΕΝΤΕΛΩΣ ο δρομος για να περασεις,οπως ειπε ενας αλλος προφεσορας πριν.ακομα στο δρομο θα ησουν.
δεν το καταλαβαινετε επειδη το βλεπετε απο τη πλευρα της κουρσας.εγραψα στη τελικη τοσο αναλυτικα τη σκηνη αλλα η ειρωνεια και ο χλευασμος ηταν αποκλειστικα προς τη πλευρα μου.στον οδηγο της κουρσας καμια κριτικη.ισως επειδη συμφωνειτε με το τροπο οδηγησης του.ισως επειδη οδηγατε παρομοια.
οποτε εφοσων δεν εχετε εμπειρια με φορτηγο,και δεν μιλαω για φορτηγακια και για δρομολογια εντος ελλαδας,δεν περιμενω να βρω κατανοηση. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
τα σινιαλα θα φανηκαν επειδη ειχε
πολυ συννεφια και
πολυ μαυριλα καιρο.ειναι εμφανεστατα στη πορτα της καροτσας οταν τα κανεις επιμονα απο πολυ κοντινη αποσταση.Εεεεεε πες έτσι ντε. Πες οτι ειχε σκατοκαιρο να σου δωσουμε τα δίκια σου.
-
νταξ.. εγω ουτε ξερω τα της νταλικας ουτε και θελω να τα μαθω.
θεωρω ομως απαραδεκτη την προθεση.
αυτο και μονο μου φτανει.
τωρα ο,τι και να λες για ορια, φλας, αριστερες λωριδες κλπ εγω τ'ακουω βερεσε..
απο'κει και περα, ξεκολλατε να τον βριζετε ρε.. το θεμα ειναι να καταλαβει τη βλακεια που εκανε και οχι να το πιστευει σωστο και να το ξανακανει..
γιατι καποια αλλη φορα, ισως καποιοι να μην ειναι τοσο τυχεροι..
και ελπιζω να μην κανεις κανα παρομοιο, να σφηνωθει πισω σου κανενας ( ή και μπροστα σου ), να χασεις τον ελεγχο, -και επειδη τα φερνει η στιγμη οσα δε φερνει ο χρονος να περναει κανα πουλμαν γεματο μαθητες απ'το αντιθετο ρευμα και να προκαλεσεις κανα πολυνεκρο μονο και μονο επειδη ηθελες να 'φτιαξεις' καποιον, να τον 'συνετισεις' ( ; ).. αυτο μονο.
αν νομιζεις οτι δε μπορεις να κρατησεις τα νευρα σου την ωρα που οδηγεις τη νταλικα, καλυτερα ασ'το να παει στο διαολο.. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
krusenstern προς πληροφορηση σου.οι νταλικες εχουν κοφτη στα 90.για την ακριβεια στα 89.τουλαχιστον βαση νομου.αν διαβασες λιγακι,θα δεις οτι πηγαινα με 85.ο μπροστα για να τον φτασω πηγαινε με 82-83.
οταν οδηγας κουρσα αυτη η διαφορα ειναι ασημαντη.σε νταλικα ειναι τεραστια.
παρε εσυ νταλικα και περιμενε να αδειασει ΕΝΤΕΛΩΣ ο δρομος για να περασεις,οπως ειπε ενας αλλος προφεσορας πριν.ακομα στο δρομο θα ησουν.
δεν το καταλαβαινετε επειδη το βλεπετε απο τη πλευρα της κουρσας.εγραψα στη τελικη τοσο αναλυτικα τη σκηνη αλλα η ειρωνεια και ο χλευασμος ηταν αποκλειστικα προς τη πλευρα μου.στον οδηγο της κουρσας καμια κριτικη.ισως επειδη συμφωνειτε με το τροπο οδηγησης του.ισως επειδη οδηγατε παρομοια.
οποτε εφοσων δεν εχετε εμπειρια με φορτηγο,και δεν μιλαω για φορτηγακια και για δρομολογια εντος ελλαδας,δεν περιμενω να βρω κατανοηση.Προς πληροφόρησή σου: έχω γυρίσει την Ευρώπη με φορτηγό + ρυμουλκούμενο. Οπότε έχω δει και τις δύο πλευρές. Για κόφτες κοντέρ και ταχογράφους, άστο καλύτερα. Οι αδελφοί Ντάλτον έκλεβαν λιγότερα.
-
Pe kasel αποφασισαι επιτελους.... Την μια μας λεσ το εκανες επιτηδες... Την αλλη απλα πηγαινες να κανεις προσπεραση και ηταν μακρυα αλλα μετα παλι ηταν πολυ κοντα ετσι ωστε να φαινεται η αντανακλαση απο τα φωτα στην πορτα του περιπολικου, νταλικας η οποιασδηποτε αλλης πορτας..... Την μια το ειδεσ να παιζει φωτα ενω ερχοταν την αλλη να παιζει φωτα αφου τον εκλεισες και πηγες να τον σκωτωσεις.....
Μηπως τελικα εχει δικιο ο Χαρης (Ιnsane Driver) και μετα σκασανε και τα Αλιεν?
Ελεος δηλαδη........
Citistak λεμε ακριβως το ιδιο πραγμα.....
-
kasel για μένα η ενέργειά σου ήταν απαράδεκτη γιατί δηλώνεις ξεκάθαρα ότι βγήκες αριστερά μόνο και μόνο για να εκδικηθείς τον οδηγό της BMW επειδή εκινείτο παρανόμως γρήγορα. Άλλο το να γίνει καταλάθος κάτι και άλλο το να κάνει κάποιος το μασκοφόρο εκδικητή.
Θα ήθελα να ρωτήσω και γω την άποψή σας για κάτι που έχει σχέση με το θέμα:
Έστω ότι κινείται κάποιος στη μεσαία λωρίδα της Αττικής Οδού με 120-130 και πλησιάζοντας τον μπροστινό του αποφασίζει να τον προσπεράσει. Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία ελέγχει τους καθρέφτες του και διακρίνει στην αριστερή λωρίδα σε πολύ μεγάλη απόσταση ένα αυτοκίνητο που τον πλησιάζει. Τι θα πρέπει να κάνει σ' αυτή την περίπτωση;- Να βγάλει αριστερό φλας και να προσπεράσει.
ή - Να περιμένει το γρήγορο αυτοκίνητο μειώνοντας την ταχύτητά του και με κίνδυνο να βρει κίνηση στην αριστερή λωρίδα και να μη μπορέσει να προσπεράσει εύκολα μετά.
Προσοχή ότι στην περίπτωση 1) δεν εννοώ ότι η είσοδος στην αριστερή λωρίδα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις μιας και η απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Έχοντας λοιπόν εφαρμόσει την 1η περίπτωση αρκετές φορές, σε μερικές από αυτές έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση όπου ο κινούμενος στην αριστερή λωρίδα με έφτασε κατά τη διάρκεια της προσπέρασής μου αναγκαζόμενος να μειώσει την ταχύτητά του, μου κόλλησε και άρχισε να μου παίζει μετά μανίας τα φώτα. Είναι ή δεν είναι ζώο τότε; Είναι δυνατόν να ξέρω εγώ που κινούμαι στη μεσαία λωρίδα αν ο άλλος με πλησιάζει με 160 ή με 200; Δηλαδή και μόνο το γεγονός ότι μέσα στην παρανομία μας και οι δύο (κινούμενοι με ταχύτητες >120) τον υποχρέωσα να κόψει ταχύτητα από τα 160+ στα 140 σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να μου συμπεριφερθεί έτσι;
Δε μπορώ να πιστέψω ότι η κίνηση στην αριστερή λωρίδα με απαγορευτικές ταχύτητες συνεπάγεται ότι ο δρόμος σου ανήκει και ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να ανοίγουν το δρόμο σε σένα. Προσοχή ότι δεν αναφέρομαι σε εξ' επίτηδες κλείσιμο αλλά σε μια πιθανή υποχρεωτική επιβράδυνση του άλλου λόγω της μη ολοκλήρωσης του προσπεράσματος στο χρόνο που χρειάστηκε το άλλο αυτοκίνητο για να σε φτάσει.Και γω όταν κινούμαι στην αριστερή λώρίδα με 160 'συγχίζομαι' όταν κάποιος βγαίνει στην αριστερή για να προσπεράσει υποχρεώνοντάς με να μειώσω ταχύτητα, σε καμία περίπτωσαη όμως δεν του κολλάω ή δεν του παίζω τα φώτα. Μόλις ολοκληρώσει το προσπέρασμά του περιμένω μέχρις ότου κινηθεί πάλι προς τη μεσαία λωρίδα και μόνο εφόσον δεν το πράξει παρότι έχει τη δυνατότητα ακολουθώ την εξής διαδικασία: ανοίγω το φλας περιμένοντας εκ νέου και εφόσον δεν κινηθεί δεξιά του παίζω τα φώτα, κρατώντας όμως και πάλι απόσταση ασφαλείας. Αν ούτε και τότε αξιωθεί να κάνει δεξιά τον προσπερνάω εγώ από τα δεξιά μιας και δε μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση και μόλις τον προσπεράσω μπαίνω μπροστά του και του κάνω νόημα να κινηθεί δεξιά (σε κάποιους πιάνει).
Αυτό που με εκνευρίζει δηλαδή είναι η νοοτροπία του στυλ: 'κινούμαι στην αριστερή με πολλά και όλοι οι άλλοι υποχρεούνται να ανοίξουν δρόμο' και φυσικά και δεν εννοώ ότι αυτός που κινείται γρήγορα στο δρόμο δεν έχει και αυτός δικαιώματα.Με συγχωρείτε για το μέγεθος του ποστ
- Να βγάλει αριστερό φλας και να προσπεράσει.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω και γω την άποψή σας για κάτι που έχει σχέση με το θέμα:
Έστω ότι κινείται κάποιος στη μεσαία λωρίδα της Αττικής Οδού με 120-130 και πλησιάζοντας τον μπροστινό του αποφασίζει να τον προσπεράσει. Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία ελέγχει τους καθρέφτες του και διακρίνει στην αριστερή λωρίδα σε πολύ μεγάλη απόσταση ένα αυτοκίνητο που τον πλησιάζει. Τι θα πρέπει να κάνει σ' αυτή την περίπτωση;- Να βγάλει αριστερό φλας και να προσπεράσει.
ή - Να περιμένει το γρήγορο αυτοκίνητο μειώνοντας την ταχύτητά του και με κίνδυνο να βρει κίνηση στην αριστερή λωρίδα και να μη μπορέσει να προσπεράσει εύκολα μετά.
Προσοχή ότι στην περίπτωση 1) δεν εννοώ ότι η είσοδος στην αριστερή λωρίδα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις μιας και η απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Έχοντας λοιπόν εφαρμόσει την 1η περίπτωση αρκετές φορές, σε μερικές από αυτές έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση όπου ο κινούμενος στην αριστερή λωρίδα με έφτασε κατά τη διάρκεια της προσπέρασής μου αναγκαζόμενος να μειώσει την ταχύτητά του, μου κόλλησε και άρχισε να μου παίζει μετά μανίας τα φώτα. Είναι ή δεν είναι ζώο τότε; Είναι δυνατόν να ξέρω εγώ που κινούμαι στη μεσαία λωρίδα αν ο άλλος με πλησιάζει με 160 ή με 200; Δηλαδή και μόνο το γεγονός ότι μέσα στην παρανομία μας και οι δύο (κινούμενοι με ταχύτητες >120) τον υποχρέωσα να κόψει ταχύτητα από τα 160+ στα 140 σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να μου συμπεριφερθεί έτσι;
Δε μπορώ να πιστέψω ότι η κίνηση στην αριστερή λωρίδα με απαγορευτικές ταχύτητες συνεπάγεται ότι ο δρόμος σου ανήκει και ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να ανοίγουν το δρόμο σε σένα. Προσοχή ότι δεν αναφέρομαι σε εξ' επίτηδες κλείσιμο αλλά σε μια πιθανή υποχρεωτική επιβράδυνση του άλλου λόγω της μη ολοκλήρωσης του προσπεράσματος στο χρόνο που χρειάστηκε το άλλο αυτοκίνητο για να σε φτάσει.Και γω όταν κινούμαι στην αριστερή λώρίδα με 160 'συγχίζομαι' όταν κάποιος βγαίνει στην αριστερή για να προσπεράσει υποχρεώνοντάς με να μειώσω ταχύτητα, σε καμία περίπτωσαη όμως δεν του κολλάω ή δεν του παίζω τα φώτα. Μόλις ολοκληρώσει το προσπέρασμά του περιμένω μέχρις ότου κινηθεί πάλι προς τη μεσαία λωρίδα και μόνο εφόσον δεν το πράξει παρότι έχει τη δυνατότητα ακολουθώ την εξής διαδικασία: ανοίγω το φλας περιμένοντας εκ νέου και εφόσον δεν κινηθεί δεξιά του παίζω τα φώτα, κρατώντας όμως και πάλι απόσταση ασφαλείας. Αν ούτε και τότε αξιωθεί να κάνει δεξιά τον προσπερνάω εγώ από τα δεξιά μιας και δε μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση και μόλις τον προσπεράσω μπαίνω μπροστά του και του κάνω νόημα να κινηθεί δεξιά (σε κάποιους πιάνει).
Αυτό που με εκνευρίζει δηλαδή είναι η νοοτροπία του στυλ: 'κινούμαι στην αριστερή με πολλά και όλοι οι άλλοι υποχρεούνται να ανοίξουν δρόμο' και φυσικά και δεν εννοώ ότι αυτός που κινείται γρήγορα στο δρόμο δεν έχει και αυτός δικαιώματα.Με συγχωρείτε για το μέγεθος του ποστ
Ωραία η τοποθέτησή σου και νομίζω ότι σηκώνει μεγάλη συζήτηση το κατά πόσον μας 'ανήκει' ο δρόμος όταν πάμε αριστερά με 300 (που λέει ο λόγος) και φώτα ν'αναβοσβήνουν....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
kasel για μένα η ενέργειά σου ήταν απαράδεκτη γιατί δηλώνεις ξεκάθαρα ότι βγήκες αριστερά μόνο και μόνο για να εκδικηθείς τον οδηγό της BMW επειδή εκινείτο παρανόμως γρήγορα. Άλλο το να γίνει καταλάθος κάτι και άλλο το να κάνει κάποιος το μασκοφόρο εκδικητή.Θα ήθελα να ρωτήσω και γω την άποψή σας για κάτι που έχει σχέση με το θέμα:
διαβασε τον ΚΟΚ και απαντησε μονος στην ερωτηση σου. Δυο σημεια προσεξε:
α) οτι εσυ που αλλαζεις λωριδα, εκτος απο την αποσταση εισαι υποχρεωμενος να συνυπολογισεις ΚΑΙ την ταχυτητα του επερχομενου και αμα ο συνδυασμος των δυο σημαινει οτι θα του προκαλεσεις κινδυνο με το να βγεις για προσπεραση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κανεις
β) οτι ο ΚΟΚ στο παραπανω ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε οσους κινουνται νομιμα και οσους κινουνται παρανομως γρηγορα, δεν λεει δηλαδη οτι η παραπανω υποχρεωση παει στα σκουπιδια αν ο αλλος τρεχει.
διαβασε και θα το δεις. Και το δευτερο ειναι λογικοτατο ΕΙΔΙΚΑ οταν ο αλλος τρεχει υπερβολικα, γιατι η απλη πραγματικοτητα ειναι οτι αμα βγεις και δεν μπορει να φρεναρει, δεν μπορει να φρεναρει. Τοσο απλο. Ενω εσυ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ αν θα βγεις η οχι.
Απο κει και περα, ουδεποτε θα απαιτησω απο καποιον που ειναι αριστερα και προσπερναει, να τσακιστει να κανει ακρη για να παω με 200. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ομως θα απαιτησω σαν τρελος, με φωτα, κορνα, σηματα καπνου, laser και οτιδηποτε αλλο μπορω, να ΜΗΝ βγει μπροστα μου οταν ΔΕΝ ειναι στην αριστερη και εγω ερχομαι απο πισω, βασει των α) και β) που λεει ο ΚΟΚ. Οπως επισης το ιδιο θα κανω αμα καποιος ειναι αριστερα ενω η μεσαια ειναι αδεια, δηλαδη δεν υπηρχε λογος να ειναι μπροστα μου.
ΥΓ Για τον δολοφονο kasel, δεν θα πω αλλα. Ο αρχοντας του δρομου, αμα δεν ειχε νταλικα, δεν θα εκανε τετοιες μλκιες. Οταν θα βρεθει εκεινος κατω απο τις ροδες νταλικιερη αντιστοιχης μαγκιας, σφυριξ΄τε το μου να γελασω .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) οτι εσυ που αλλαζεις λωριδα, εκτος απο την αποσταση εισαι υποχρεωμενος να συνυπολογισεις ΚΑΙ την ταχυτητα του επερχομενου και αμα ο συνδυασμος των δυο σημαινει οτι θα του προκαλεσεις κινδυνο με το να βγεις για προσπεραση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κανειςΕξήγησέ μου σε παρακαλώ πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος που βλέπει ένα αμάξι στον καθρέφτη σε ΠΟΛΥ μεγάλη απόσταση αν αυτό έρχεται με 140, με 170 ή με 200 και συνδύασέ το με την απάντηση που ακολουθεί...
β) οτι ο ΚΟΚ στο παραπανω ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε οσους κινουνται νομιμα και οσους κινουνται παρανομως γρηγορα, δεν λεει δηλαδη οτι η παραπανω υποχρεωση παει στα σκουπιδια αν ο αλλος τρεχει.
διαβασε και θα το δεις. Και το δευτερο ειναι λογικοτατο ΕΙΔΙΚΑ οταν ο αλλος τρεχει υπερβολικα, γιατι η απλη πραγματικοτητα ειναι οτι αμα βγεις και δεν μπορει να φρεναρει, δεν μπορει να φρεναρει. Τοσο απλο. Ενω εσυ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ αν θα βγεις η οχι.
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι η ερώτησή μου αφορά περιπτώσεις όπου ο ερχόμενος με μεγάλη ταχύτητα μπορεί να κινδυνέψει, αντίθετα συγκεκριμενοποίησα εξαρχής ότι η περίπτωση που σχολιάζω είναι αυτή όπου το αυτοκίνητο κινείται μεν με μεγάλη ταχύτητα (μη δεδομένη, απλά αυτή η περίπτωση είναι που δημιουργεί το πρόβλημα) αλλά βρίσκεται παράλληλα και σε τέτοια απόσταση που του είναι ιδαίτερα εύκολο να επιβραδύνει χωρίς να πλακωθεί στα φρένα. Έχει δηλαδή πολύ χρόνο μπροστά του και δε σχολιάζω το ενδεχόμενο ενός αυτοκινήτου που ξαφνικά πετάγεται μπροστά του. Μη ξεχνάς ότι κάθε αυτοκίνητο δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία προσπεράσματος στον ίδιο χρόνο, οπότε μπορεί ο ερχόμενος με ταχύτητα να χρειαστεί να κόψει λίγη από τη φόρα του. Φυσικά και δεν υπονόησα δηλαδή ότι πρέπει να βγαίνουμε αριστερά με το έτσι θέλω, το να χρειαστεί όμως να επιβραδύνει λίγο με ασφάλεια ο ερχόμενος από πίσω είναι τόσο υπερβολικό ως απαίτηση;
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ομως θα απαιτησω σαν τρελος, με φωτα, κορνα, σηματα καπνου, laser και οτιδηποτε αλλο μπορω, να ΜΗΝ βγει μπροστα μου οταν ΔΕΝ ειναι στην αριστερη και εγω ερχομαι απο πισω, βασει των α) και β) που λεει ο ΚΟΚ. Οπως επισης το ιδιο θα κανω αμα καποιος ειναι αριστερα ενω η μεσαια ειναι αδεια, δηλαδη δεν υπηρχε λογος να ειναι μπροστα μου.
Αν πάω να κάνω αριστερά έχοντας βγάλει προηγουμένως φλας και ο ερχόμενος με ταχύτητα μου παίξει τα φώτα από απόσταση κατά 99% θα ξανακάνω δεξιά. Αν όμως δε μου παίξει ποτέ τα φώτα από απόσταση και ενώ εγώ προσπερνάω έρθει και μου κολλήσει και μου παίξει τα φώτα θα φάει χοντρό μπινελίκι! Έχω άδικο σε αυτό;
Υ.Γ. Επειδή μπορεί να παρεξηγήθηκα πριν και θέλω να γίνω απόλυτα κατανοητός επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου εξαρχής η απόσταση των δύο αυτοκινήτων ήταν πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου η αλλαγή λωρίδας που πραγματοποίησε το προπορευόμενο αυτοκίνητο δε θα έχει καμία άλλη συνέπεια από την ομαλή και σε μικρό βαθμό επιβράδυνση του αυτοκινήτου που ερχόταν από πίσω στην περίπτωση που αυτό εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Έχει δηλαδή δικαίωμα αυτός που ερχόταν με φόρα να ζητάει και το λόγο επειδή το προπορευόμενο αυτοκίνητο έκανε το 'λάθος' να του κόψει τη φόρα και να τον κάνει να μειώσει την ταχύτητά του από τα π.χ. 180 στα 140;
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς