Ο χρήστης aserf έγραψε:
kasel για μένα η ενέργειά σου ήταν απαράδεκτη γιατί δηλώνεις ξεκάθαρα ότι βγήκες αριστερά μόνο και μόνο για να εκδικηθείς τον οδηγό της BMW επειδή εκινείτο παρανόμως γρήγορα. Άλλο το να γίνει καταλάθος κάτι και άλλο το να κάνει κάποιος το μασκοφόρο εκδικητή.
Θα ήθελα να ρωτήσω και γω την άποψή σας για κάτι που έχει σχέση με το θέμα:
Έστω ότι κινείται κάποιος στη μεσαία λωρίδα της Αττικής Οδού με 120-130 και πλησιάζοντας τον μπροστινό του αποφασίζει να τον προσπεράσει. Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία ελέγχει τους καθρέφτες του και διακρίνει στην αριστερή λωρίδα σε πολύ μεγάλη απόσταση ένα αυτοκίνητο που τον πλησιάζει. Τι θα πρέπει να κάνει σ' αυτή την περίπτωση;
- Να βγάλει αριστερό φλας και να προσπεράσει.
ή
- Να περιμένει το γρήγορο αυτοκίνητο μειώνοντας την ταχύτητά του και με κίνδυνο να βρει κίνηση στην αριστερή λωρίδα και να μη μπορέσει να προσπεράσει εύκολα μετά.
Προσοχή ότι στην περίπτωση 1) δεν εννοώ ότι η είσοδος στην αριστερή λωρίδα θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις μιας και η απόσταση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Έχοντας λοιπόν εφαρμόσει την 1η περίπτωση αρκετές φορές, σε μερικές από αυτές έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση όπου ο κινούμενος στην αριστερή λωρίδα με έφτασε κατά τη διάρκεια της προσπέρασής μου αναγκαζόμενος να μειώσει την ταχύτητά του, μου κόλλησε και άρχισε να μου παίζει μετά μανίας τα φώτα. Είναι ή δεν είναι ζώο τότε; Είναι δυνατόν να ξέρω εγώ που κινούμαι στη μεσαία λωρίδα αν ο άλλος με πλησιάζει με 160 ή με 200; Δηλαδή και μόνο το γεγονός ότι μέσα στην παρανομία μας και οι δύο (κινούμενοι με ταχύτητες >120) τον υποχρέωσα να κόψει ταχύτητα από τα 160+ στα 140 σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να μου συμπεριφερθεί έτσι;
Δε μπορώ να πιστέψω ότι η κίνηση στην αριστερή λωρίδα με απαγορευτικές ταχύτητες συνεπάγεται ότι ο δρόμος σου ανήκει και ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να ανοίγουν το δρόμο σε σένα. Προσοχή ότι δεν αναφέρομαι σε εξ' επίτηδες κλείσιμο αλλά σε μια πιθανή υποχρεωτική επιβράδυνση του άλλου λόγω της μη ολοκλήρωσης του προσπεράσματος στο χρόνο που χρειάστηκε το άλλο αυτοκίνητο για να σε φτάσει.
Και γω όταν κινούμαι στην αριστερή λώρίδα με 160 'συγχίζομαι' όταν κάποιος βγαίνει στην αριστερή για να προσπεράσει υποχρεώνοντάς με να μειώσω ταχύτητα, σε καμία περίπτωσαη όμως δεν του κολλάω ή δεν του παίζω τα φώτα. Μόλις ολοκληρώσει το προσπέρασμά του περιμένω μέχρις ότου κινηθεί πάλι προς τη μεσαία λωρίδα και μόνο εφόσον δεν το πράξει παρότι έχει τη δυνατότητα ακολουθώ την εξής διαδικασία: ανοίγω το φλας περιμένοντας εκ νέου και εφόσον δεν κινηθεί δεξιά του παίζω τα φώτα, κρατώντας όμως και πάλι απόσταση ασφαλείας. Αν ούτε και τότε αξιωθεί να κάνει δεξιά τον προσπερνάω εγώ από τα δεξιά μιας και δε μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση και μόλις τον προσπεράσω μπαίνω μπροστά του και του κάνω νόημα να κινηθεί δεξιά (σε κάποιους πιάνει).
Αυτό που με εκνευρίζει δηλαδή είναι η νοοτροπία του στυλ: 'κινούμαι στην αριστερή με πολλά και όλοι οι άλλοι υποχρεούνται να ανοίξουν δρόμο' και φυσικά και δεν εννοώ ότι αυτός που κινείται γρήγορα στο δρόμο δεν έχει και αυτός δικαιώματα.
Με συγχωρείτε για το μέγεθος του ποστ
διαβασε τον ΚΟΚ και απαντησε μονος στην ερωτηση σου. Δυο σημεια προσεξε:
α) οτι εσυ που αλλαζεις λωριδα, εκτος απο την αποσταση εισαι υποχρεωμενος να συνυπολογισεις ΚΑΙ την ταχυτητα του επερχομενου και αμα ο συνδυασμος των δυο σημαινει οτι θα του προκαλεσεις κινδυνο με το να βγεις για προσπεραση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κανεις
β) οτι ο ΚΟΚ στο παραπανω ΔΕΝ κανει διακριση αναμεσα σε οσους κινουνται νομιμα και οσους κινουνται παρανομως γρηγορα, δεν λεει δηλαδη οτι η παραπανω υποχρεωση παει στα σκουπιδια αν ο αλλος τρεχει.
διαβασε και θα το δεις. Και το δευτερο ειναι λογικοτατο ΕΙΔΙΚΑ οταν ο αλλος τρεχει υπερβολικα, γιατι η απλη πραγματικοτητα ειναι οτι αμα βγεις και δεν μπορει να φρεναρει, δεν μπορει να φρεναρει. Τοσο απλο. Ενω εσυ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ αν θα βγεις η οχι.
Απο κει και περα, ουδεποτε θα απαιτησω απο καποιον που ειναι αριστερα και προσπερναει, να τσακιστει να κανει ακρη για να παω με 200. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ομως θα απαιτησω σαν τρελος, με φωτα, κορνα, σηματα καπνου, laser και οτιδηποτε αλλο μπορω, να ΜΗΝ βγει μπροστα μου οταν ΔΕΝ ειναι στην αριστερη και εγω ερχομαι απο πισω, βασει των α) και β) που λεει ο ΚΟΚ. Οπως επισης το ιδιο θα κανω αμα καποιος ειναι αριστερα ενω η μεσαια ειναι αδεια, δηλαδη δεν υπηρχε λογος να ειναι μπροστα μου.
ΥΓ Για τον δολοφονο kasel, δεν θα πω αλλα. Ο αρχοντας του δρομου, αμα δεν ειχε νταλικα, δεν θα εκανε τετοιες μλκιες. Οταν θα βρεθει εκεινος κατω απο τις ροδες νταλικιερη αντιστοιχης μαγκιας, σφυριξ΄τε το μου να γελασω .