-
@nolimit14 said in Παραφλού στο ψυγείο:
Πριν από ακριβώς ένα χρόνο και 5000χλμ άλλαξα αντιψυκτικό(μαζί με σετ χρονισμού και αντλία νερού).G12 αραιωμένο με απιονισμένο νερό.Σήμερα είδα ότι είχε χάσει περίπου 100-150 ml και επειδή δεν είχα εύκαιρο υγρό,συμπλήρωσα αυτά τα 100-150ml με απιονισμένο νερό.Για μια φορά πιστεύω δεν θα υπάρξει πρόβλημα έτσι?Ειδικά για τέτοια ποσότητα.Αμάξι 16 χρονών που θα το κρατήσουμε το πολύ μέχρι το Δεκέμβρη του 23...
Ανάξιο λόγου!
-
@nolimit14 said in Παραφλού στο ψυγείο:
Πριν από ακριβώς ένα χρόνο και 5000χλμ άλλαξα αντιψυκτικό(μαζί με σετ χρονισμού και αντλία νερού).G12 αραιωμένο με απιονισμένο νερό.Σήμερα είδα ότι είχε χάσει περίπου 100-150 ml και επειδή δεν είχα εύκαιρο υγρό,συμπλήρωσα αυτά τα 100-150ml με απιονισμένο νερό.Για μια φορά πιστεύω δεν θα υπάρξει πρόβλημα έτσι?Ειδικά για τέτοια ποσότητα.Αμάξι 16 χρονών που θα το κρατήσουμε το πολύ μέχρι το Δεκέμβρη του 23...
Κανενα προβλημα. Και αλλο τοσο να συμπληρωσεις απιονισμενο , δεν παθαινει τιποτα
-
This post is deleted! -
Xρειαζεται να συμπληρωσω παραφλου στο αμαξι καθως ειδα οτι η σταθμη εχει πεσει κατω απο το min,γνωριζω οτι εχει μια μικρη διαρροη και δακρυζει το ψυγειο,το προδιαγραφων που προτεινει ο κατασκευαστης ειναι G11 V8B η TL-VW 774B.(πρασινο η μπλε χρωμα,δεν μπορω να διακρινω ακριβως).Ποιο παραφλου ομως πρεπει να βαλω,διοτι ειδα σε βενζιναδικο και σε μαγαζι G11 μπλε -35 βαθμους,ειδα και πρασινο -15 βαθμους και επειδη οι βενζιναδες δεν ειναι μηχανικοι,δεν θελω να παω να μου βαλουν οτι να ναι.
-
Νομίζω το μπλε είναι το σωστό, αλλά καλύτερα πάρε από μαγαζί κάποιο επώνυμο γιατί αυτά στα πρατήρια δεν είναι της προκοπής
-
@thodoris91 said in Παραφλού στο ψυγείο:
Νομίζω το μπλε είναι το σωστό, αλλά καλύτερα πάρε από μαγαζί κάποιο επώνυμο γιατί αυτά στα πρατήρια δεν είναι της προκοπής.
Μου εδειξε ενα παιδακι σε ενα βενζιναδικο,ενα Coral που ειχαν με ενδειξη απλα G,οχι 11,12,13,απλως ειχε ενδειξη G, χρωματος ροζ,οποτε σηκωθηκα εφυγα προφανως.Δεν μπορω να διακρινω απο το δοχειο ακριβως αν ειναι πρασινο η μπλε το υγρο.
Αυτα πιστευω ειναι επωνυμα,ετοιμα κατευθυαν,χωρις να απαιτουν αραιωση.
-
@ken11 said in Παραφλού στο ψυγείο:
Xρειαζεται να συμπληρωσω παραφλου στο αμαξι καθως ειδα οτι η σταθμη εχει πεσει κατω απο το min,γνωριζω οτι εχει μια μικρη διαρροη και δακρυζει το ψυγειο,το προδιαγραφων που προτεινει ο κατασκευαστης ειναι G11 V8B η TL-VW 774B.(πρασινο η μπλε χρωμα,δεν μπορω να διακρινω ακριβως).Ποιο παραφλου ομως πρεπει να βαλω,διοτι ειδα σε βενζιναδικο και σε μαγαζι G11 μπλε -35 βαθμους,ειδα και πρασινο -15 βαθμους και επειδη οι βενζιναδες δεν ειναι μηχανικοι,δεν θελω να παω να μου βαλουν οτι να ναι.
Nα παρεις καποιο σοβαρο αντιψυκτικο κι οχι οποιο βρεις μπροστα σου. Αυτο με -15 που λες το πιο πιθανο ειναι να ειναι χρωματισμενο απιονισμενο νερο. Το -35 ειναι πιο πιθανο να ειναι σοβαρο αντιψυκτικο. Αλλα αν μας πεις και μαρκα (πχ valeo, total κλπ) θα μπορουμε να βοηθησουμε περισσοτερο.
-
@ken11 said in Παραφλού στο ψυγείο:
@thodoris91 said in Παραφλού στο ψυγείο:
Νομίζω το μπλε είναι το σωστό, αλλά καλύτερα πάρε από μαγαζί κάποιο επώνυμο γιατί αυτά στα πρατήρια δεν είναι της προκοπής.
Μου εδειξε ενα παιδακι σε ενα βενζιναδικο,ενα Coral που ειχαν με ενδειξη απλα G,οχι 11,12,13,απλως ειχε ενδειξη G, χρωματος ροζ,οποτε σηκωθηκα εφυγα προφανως.Δεν μπορω να διακρινω απο το δοχειο ακριβως αν ειναι πρασινο η μπλε το υγρο.
Αυτα πιστευω ειναι επωνυμα,ετοιμα κατευθυαν,χωρις να απαιτουν αραιωση.
θα βαλεις αυτο που εχει τις προδιαγραφες του εργοστασιου.και εφοσον δεν τα εχεις αλλαξει νωριτερα και εχεις βαλει αλλα πλην εργοστασιακων προδιαγραφων.θελω να πω οτι δεν πρεπει να ανακατευουμε παραφλου κοκκινα κιτρνα μπλε καραβακια στο αιγαιο κλπ
-
@miata_4ever said in Παραφλού στο ψυγείο:
θα βαλεις αυτο που εχει τις προδιαγραφες του εργοστασιου.και εφοσον δεν τα εχεις αλλαξει νωριτερα και εχεις βαλει αλλα πλην εργοστασιακων προδιαγραφων.θελω να πω οτι δεν πρεπει να ανακατευουμε παραφλου κοκκινα κιτρνα μπλε καραβακια στο αιγαιο κλπ.
Δεν ειπα κατι τετοιο,οτι θα ανακατεψω διαφορετικου χρωματος και προδιαγραφων παραφλου,το manual αναφερει τις προδιαγραφες,αλλα δεν αναφερει χρωμα παραφλου,εχει G11 μπλε,πρασινα πχ.
-
-
Πήγα σε έναν μάστορα με ψυγεία και μου συμπλήρωσε 1 λίτρο G11 μπλε και πήρα ένα έξτρα μονολιτρο να έχω πορτ παγκαζ για καβατζα,Θα παρατηρήσω την στάθμη όταν κρυώσουν τα υγρά αύριο.Χωρις να το αραιώσει με νερό.
Παραφλού στο ψυγείο