-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Νομιζω αν καταλαβα καλα ότι κανεις ένα λαθος!Η ταπα σου αντεχει μεχρι μια πιεση π.χ.1.4μπαρ....μετα προβαινει σε εκτονωση.Εσυ με σβηστο κινητηρα ησουν 4-5χιλιοστα πανω από το ιδανικο.Ανοιγεις την ταπα και κατεβαινει στο ιδανικο.Αρα δεν ειχε αερα μεσα....ειχες υποπιεση ξανα.Εδω επρεπε απλα να ξανακλεισεις την ταπα.
Τωρα που συμπλήρωσες και ξαναπερασες το ιδανικο όταν ζεσταθεί καλα θα ξανακανει εκτονωση.....όταν όμως κρυωσει δεν θα ξαναπαρει μεσα αερα για να καταλαβει ο αερας τον ογκο του υγρου που χαθηκε ,εξου η υποπιεση.
Το σωστο είναι να ανοιγουμε την ταπα με παγωμενο κινητηρα...η σταθμη να είναι στο ιδανικο και να ξανακλείνουμε.Τα κυκλώματα ψυξης πρεπει να δουλευουν με πιεση αλλιως το παραφλου βραζει πιο ευκολα.
Εγω εχω πιστευω ότι το κύκλωμα σου είναι αψογο λειτουργικα απλως ο αισθητήρας σου παθαινει καποιες 'κρισεις' που και που.Η το αφηνεις ετσι αλλα δεν εχεις αξιοπιστο αισθητηρα,Η τον καθαριζεις όπως κανουν τα παιδια με οπελ στο λινκ που σου εστειλα Η τον αλλαζεις με κοστος λογικα 10-20 ευρω.Προσυπογράφω ο,τι ειπε ο φίλος amg
-
Ευχαριστώ παιδιά. Θα κοιτάξω και προς αισθητήρα.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Νομιζω αν καταλαβα καλα ότι κανεις ένα λαθος!Η ταπα σου αντεχει μεχρι μια πιεση π.χ.1.4μπαρ....μετα προβαινει σε εκτονωση.Εσυ με σβηστο κινητηρα ησουν 4-5χιλιοστα πανω από το ιδανικο.Ανοιγεις την ταπα και κατεβαινει στο ιδανικο.Αρα δεν ειχε αερα μεσα....ειχες υποπιεση ξανα.Εδω επρεπε απλα να ξανακλεισεις την ταπα.
Τωρα που συμπλήρωσες και ξαναπερασες το ιδανικο όταν ζεσταθεί καλα θα ξανακανει εκτονωση.....όταν όμως κρυωσει δεν θα ξαναπαρει μεσα αερα για να καταλαβει ο αερας τον ογκο του υγρου που χαθηκε ,εξου η υποπιεση.
Το σωστο είναι να ανοιγουμε την ταπα με παγωμενο κινητηρα...η σταθμη να είναι στο ιδανικο και να ξανακλείνουμε.Τα κυκλώματα ψυξης πρεπει να δουλευουν με πιεση αλλιως το παραφλου βραζει πιο ευκολα.
Εγω εχω πιστευω ότι το κύκλωμα σου είναι αψογο λειτουργικα απλως ο αισθητήρας σου παθαινει καποιες 'κρισεις' που και που.Η το αφηνεις ετσι αλλα δεν εχεις αξιοπιστο αισθητηρα,Η τον καθαριζεις όπως κανουν τα παιδια με οπελ στο λινκ που σου εστειλα Η τον αλλαζεις με κοστος λογικα 10-20 ευρω.Προσυπογράφω ο,τι ειπε ο φίλος amg
ναι αλλά το συμπιεσμένο κολάρο πώς το εξηγείτε;;;
-
GGAB ο φιλος συμπιεσμενο κολαρο εννοουσε με κρυο κινητηρα ότι είναι μαζεμενο προς τα μεσα λες και το ρουφας υγρο από μεσα λογω υποπιεσης στο κύκλωμα.Οταν ζεσταθεί πρήζεται αλλα όχι οσο πρεπει.
-
Ναι,το καταλαβα.......αλλα δεν πρεπει να ειναι ετσι,ουτε οταν κρυωνει!
Στο ατος που ειχα αυτο το φαινομενο ηταν θεμα εξαερωσης..... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ναι,το καταλαβα.......αλλα δεν πρεπει να ειναι ετσι,ουτε οταν κρυωνει!
Στο ατος που ειχα αυτο το φαινομενο ηταν θεμα εξαερωσης.....Αν δεν εχεις θεμα εξαέρωσης και ανοιξεις κρυο την ταπα και την ξανακλεισεις δεν πρεπει να δεις ποτε συμπιεσμενο κολλαρο(εκτος αν βαλες νερο πανω από το κανονικο).Αν παλι το κανει όπως λες είναι καθαρα θεμα εξαέρωσης.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
ΑΝ όντως διαπιστώνεις υποπίεση , τότε σίγουρα δεν έχεις διαρροή
Μετά από τόσα χλμ δεν θα έπρεπε να είχες θέμα εξαέρωσης**Μήπως η τάπα του ψυγείου αφήνει τα υγρά να πάνε στο δοχείο διαστολής αλλά δεν τα παίρνει πίσω όταν κρυώνει;;
**
ΜΕ κρύο κινητήρα, ποια είναι η στάθμη των υγρών (γιατί όταν ζεσταθούν είναι λογικό να σηκωθούν λίγο -
Λιγες μαλαξεις στον συγκεκριμενο σωληνα με σταθερες 2500 στροφες δεν θα βοηθησουν να φυγουν οι μπουρμπουληθρες απο το κυκλωμα?
Μηπως ειναι καιρος να τσεκαριστει η ταπα του δοχειου διαστολης? -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
ΑΝ όντως διαπιστώνεις υποπίεση , τότε σίγουρα δεν έχεις διαρροή
Μετά από τόσα χλμ δεν θα έπρεπε να είχες θέμα εξαέρωσης**Μήπως η τάπα του ψυγείου αφήνει τα υγρά να πάνε στο δοχείο διαστολής αλλά δεν τα παίρνει πίσω όταν κρυώνει;;
**
ΜΕ κρύο κινητήρα, ποια είναι η στάθμη των υγρών (γιατί όταν ζεσταθούν είναι λογικό να σηκωθούν λίγοΑν εχεις διαστολης εχεις και ταπα στο ψυγειο?
-
Τα OPEL έχουνε κατά 99%
-
Καλησπέρα αφησα το αμαξι στο μάστορα για σέρβις και αλλαγή ψυκτικού...του πηγα εγω g12(κόκκινο) ενώ το αυτοκίνητο ειχε πράσινο απο μάμα. Οταν επέστρεψα απο το συνεργειο και κοιταξα την σταθμη ηταν ακομα πρασινο χρώμα!Τον πήρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι εχει κρατησει το μπλοκ της μηχανής υγρα απο το παλιο και γι αυτό φαινεται ακομα πρασινο και οτι δεν υπαρχει προβλημα!Ο μαστορας ειναι εμπιστοσύνης και δεν νομίζω να χει κανει καμια βλακεια...τι λετε?
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπέρα αφησα το αμαξι στο μάστορα για σέρβις και αλλαγή ψυκτικού...του πηγα εγω g12(κόκκινο) ενώ το αυτοκίνητο ειχε πράσινο απο μάμα. Οταν επέστρεψα απο το συνεργειο και κοιταξα την σταθμη ηταν ακομα πρασινο χρώμα!Τον πήρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι εχει κρατησει το μπλοκ της μηχανής υγρα απο το παλιο και γι αυτό φαινεται ακομα πρασινο και οτι δεν υπαρχει προβλημα!Ο μαστορας ειναι εμπιστοσύνης και δεν νομίζω να χει κανει καμια βλακεια...τι λετε?Σαν εξήγηση με βάση τη λογική, στέκει.
Όταν κυκλοφορήσεις ,άρα κυκλοφορήσει και το υγρό και δεν αλλάξει προς το κόκκινο, τότε ο μάστορας δεν είναι για εμπιστοσύνη. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Καλησπέρα αφησα το αμαξι στο μάστορα για σέρβις και αλλαγή ψυκτικού...του πηγα εγω g12(κόκκινο) ενώ το αυτοκίνητο ειχε πράσινο απο μάμα. Οταν επέστρεψα απο το συνεργειο και κοιταξα την σταθμη ηταν ακομα πρασινο χρώμα!Τον πήρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι εχει κρατησει το μπλοκ της μηχανής υγρα απο το παλιο και γι αυτό φαινεται ακομα πρασινο και οτι δεν υπαρχει προβλημα!Ο μαστορας ειναι εμπιστοσύνης και δεν νομίζω να χει κανει καμια βλακεια...τι λετε?
Σαν εξήγηση με βάση τη λογική, στέκει.
Όταν κυκλοφορήσεις ,άρα κυκλοφορήσει και το υγρό και δεν αλλάξει προς το κόκκινο, τότε ο μάστορας δεν είναι για εμπιστοσύνη.Λες εε?Να κανω καμια 100 στη χιλιόμετρα και να ξαναδω?
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Όταν κυκλοφορήσεις ,άρα κυκλοφορήσει και το υγρό και δεν αλλάξει προς το κόκκινο, τότε ο μάστορας δεν είναι για εμπιστοσύνη.Λες εε?Να κανω καμια 100 στη χιλιόμετρα και να ξαναδω?
Στη χειροτερη δεν σου εχει αλλαξει το παραφλου!!!!!!!!
Στη καλυτερη δεν σου αλλαξε την ποσοτητα που εχει στο δοχειο διαστολης............ανοιξε την ταπα του ψυγειου και αν δεις πρασινο,δεν ειναι εμπιστος! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στη χειροτερη δεν σου εχει αλλαξει το παραφλου!!!!!!!!
Στη καλυτερη δεν σου αλλαξε την ποσοτητα που εχει στο δοχειο διαστολης............ανοιξε την ταπα του ψυγειου και αν δεις πρασινο,δεν ειναι εμπιστος!Τα ανοιξα και τα δυο και είναι πρασινα εντελώς!!Τι να πω ειναι πολυ εμπιστος και σωστος πιστεύω ή δεν εχει γινει η αναμειξη του χρωματος ακομα ή απλα μπερδεύτηκε και το ξέχασε!
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
:whistlink:Λες?εε?χαχαχα τι να πω..νταξει δεν θα παθει τιποτα το αμαξι αλλα δεν ειναι ωραιο να δημιουργουνται υπόνοιες..
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
:whistlink:
Λες?εε?χαχαχα τι να πω..νταξει δεν θα παθει τιποτα το αμαξι αλλα δεν ειναι ωραιο να δημιουργουνται υπόνοιες..
Σαφως και δεν θα παθει τιποτα το αυτοκινητο αμεσα........αν ομως κανει το ιδιο σε οτι δεν μπορεις ευκολα να δεις;;;;(μπουζι,φιλτρα κτλ)
Οπως ειπες ασε λιγες μερες να κυκλοφορισει το παραφλου και αν παραμεινει πρασινο.......βουρρρρ για αλαγμα -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
:whistlink:
Λες?εε?χαχαχα τι να πω..νταξει δεν θα παθει τιποτα το αμαξι αλλα δεν ειναι ωραιο να δημιουργουνται υπόνοιες..
Σαφως και δεν θα παθει τιποτα το αυτοκινητο αμεσα........αν ομως κανει το ιδιο σε οτι δεν μπορεις ευκολα να δεις;;;;(μπουζι,φιλτρα κτλ)
Οπως ειπες ασε λιγες μερες να κυκλοφορισει το παραφλου και αν παραμεινει πρασινο.......βουρρρρ για αλαγμαΣτα υπολοιπα (μπουζι,φιλτρα) δεν το κανει...ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ.Τωρα θα δω ξανα το χρωμα και θα πραξω αναλογος.
-
Σε αμάξι με dex-cool αν δεν βρω dex-cool μπορώ να συμπλήρωσω κάποιο άλλο; Πήγα σε 3 εμπόρους, δεν φέρνουν πια dex-cool και μου δίναν κάτι αραιωμένα που λεγαν ότι κάνουν.Δεν τους εμπιστευτηκα, υπάρχει κάποιο άλλο έκτος από dex-cool που μπορώ να συμπληρωσω;
Παραφλού στο ψυγείο