-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε ούτε όταν το βεντιλατερ (πέρυσι το καλοκαίρι με καύσωνα στην κίνηση) δεν δούλευε στην δυνατή σκάλα (δούλευε μόνο στην απλή - χαλαρά) και η θερμοκρασία πλησίασε το κόκκινο.Είναι χαλασμένη η δυνατή ταχύτητα του ανεμιστήρα και δουλεύει μόνο η χαμηλή;
-
ήταν
-
Το εν λόγω αντιπηκτικό μόνο αυτό κάνει καλά: δεν βράζει.
-
τα αντιψυκτικα που λενε κανουν για ολους τους τυπους των αυτοκινητων κανουν η θα σκουριασει το μοτερ?το χρωμα παιζει ρολο?εχω ενα πουντο μκ2β 1.4 ποιο αντιψυκτικο μπορω να βαλω εκτος απο paraflu up?το valeo το κοκκινο κανει?
-
Το χρώμα εξυπηρετεί στον εύκολο εντοπισμό των διαρροών, επίσης αισθητικούς ή και πολιτικούς λόγους (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κτλ), ανάλογα με τις πεποιθήσεις του πελάτη.
Λογικά ένας που φοράει κόκκινο καπέλο μέσα σε κόκκινο αυτοκίνητο το βράδυ δεν θα έχει βάλει και κόκκινο αντιψυκτικό;
-
Μην ανακατεύεις τα χρώματα στα αντιπηκτικά γιατί δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Θέλει προσοχή η επιλογή του κατάλληλου αντιπηκτικού. -
-
δεν εχω καταλαβει αλλο ειναι το αντιψυκτκο και αλλο το παραφλου?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
δεν εχω καταλαβει αλλο ειναι το αντιψυκτκο και αλλο το παραφλου?Το ιδιο πραγμα ειναι ,παραφλου ειναι μαρκα και εχει επικρατησει να ονομαζουν ετσι ολα τα ετοιμα προς χρηση αντιψυκτικα .Γιατι δεν θες να βαλεις αυτο που βαζει η Φιατ;
-
Συνήθως παραφλού εννοούν το έτοιμο αντιψυκτικό ΜΑΖΙ με το νερό (έτοιμο-αραιωμένο), ενώ με το αντιψυκτικό εννοούν το αδιάλυτο στο οποίο προσθέτεις εσύ νερό στο ποσοστό που επιθυμείς.
-
επειδη το εχω βρει και σε valeo το οποιο ειναι πιο φτηνο.protective 50 κιτρινο το θεμα ειναι δεν ξερω αμα κανει και αν ειναι καλυτερο.επισης δεν μπορω να δω τη συσκευασια γιατι θα τα παραγγειλω με τηλ. και θα τα φερουν σπιτι απο πολυ γνωστο ιντερνετικο καταστημα.ολα οσα εχω δει λενε οτι κανουν για ολους τους κατασκευαστες το valeo λεει κανει για ολους τους κατακευαστες αλλα προδιαγραφες κατασκευστων δεν λεει.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
επειδη το εχω βρει και σε valeo το οποιο ειναι πιο φτηνο.protective 50 κιτρινο το θεμα ειναι δεν ξερω αμα κανει και αν ειναι καλυτερο.επισης δεν μπορω να δω τη συσκευασια γιατι θα τα παραγγειλω με τηλ. και θα τα φερουν σπιτι απο πολυ γνωστο ιντερνετικο καταστημα.ολα οσα εχω δει λενε οτι κανουν για ολους τους κατασκευαστες το valeo λεει κανει για ολους τους κατακευαστες αλλα προδιαγραφες κατασκευστων δεν λεει.Το paraflu up παντως δεν ειναι ετοιμο προς χρηση,θελει να χρησιμοποιησεις και νερο http://www.foght.eu/Allan_Foght/My_Car/ ... D_3306.pdf και viewtopic.php?f=15&t=24260&start=60
-
Παιδιά, η λέξη PARAFLU είναι εμπορική ονομασία προϊόντος όπως λέμε MOTUL, VALEO κτλ κτλ.
Απλά επειδή είμαστε χώρα τεχνολογικά αγράμματων, ξεκινώντας βέβαια από τους μάστορες που συνήθως δεν μπορούσαν ούτε να διαβάσουν τις οδηγίες στις συσκευασίες των προϊόντων που έβαζαν στα αμάξια (μέχρι που τις έγραψαν στα Ελληνικά και τώρα τουλάχιστον μπορούν να τα διαβάσουν), έτσι πολλές λέξεις που ήταν εμπορικές ονομασίες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ προϊόντος απέκτησαν στην Ελλάδα άλλη σημασία που περιέγραφε τον τύπο προϊόντος συνολικά (π.χ. 'έλεγξες αν έχεις παραφλού στο αμάξι';), κάποια στιγμή θα τα μάθουμε και σωστά, έχουμε καιρό μπροστά μας (οι νεότεροι).
Όσο πιο παλιά πάμε, τόσο περισσότερα φαινόμενα βρίσκουμε, π.χ. οι πολύ παλαιοί θα θυμούνται την εποχή που ΟΛΑ τα αθλητικά παπούτσια λέγονταν 'ΣΠΟΡΤΕΞ' ή τότε που ΟΛΕΣ οι οδοντόκρεμες λέγονταν 'ΚΟΛΥΝΟΣ'.
Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με το αν ένα αντιψυκτικό είναι συμπυκωμένο και θέλει αραίωση στην αναλογία που γράφει πάνω, ή αν είναι ήδη αραιωμένο όπου και πάλι γράφει την αναλογία πάνω. Συνήθως τα αραιωμένα είναι σε πολύ μεγαλύτερες συσκευασίες αφού μας πουλάνε μαζί και το νερό (για όσους βαριούνται να τα αραιώσουν).
Ειδικά τώρα για το κίτρινου χρώματος αντιψυκτικό, είναι μια χαρά, ειδικά αν είσαι ΑΕΚ.
-
Απλά προσοχή στα χρώματα , κοκκινο ή πρασινομπλέ. Το ένα είναι για αλουμινιένα ψυγείο και το άλλο για σιδερένια και αποσκοπούν στο να μειώνουν τις φθορές απο οξείδωση....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μην ανακατεύεις τα χρώματα στα αντιπηκτικά γιατί δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Θέλει προσοχή η επιλογή του κατάλληλου αντιπηκτικού.Έτσι είναι (έχουν ξαναγραφτεί ποιο πίσω), οπότε καλό είναι να βάλεις ίδιο χρώμα με αυτό που έχεις ήδη μέσα.
Διαφορετικά θέλει αναλυτικό ξέπλυμα που σημαίνει αρκετό πεταμένο νερό και παραπάνω εργατικά (καθώς και μάστορα που είναι διατεθειμένος να ξοδεύει τον απαραίτητο χρόνο). Υπάρχουν φυσικά και κάποια universal που αναμιγνύονται με όλα.
-
τελικα θα βαλω το ιδιο αφου δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.
-
Ξερει κανεις ποια ειναι η διαφορα του G12 με το G12+?
-
-
Ποιά η γνώμη σας για απλά παραφλού σε σχέση με τα επώνυμα; Αξίζει το extra κόστος για την αγορά ενός επώνυμου παραφλού;
-
Εννοείται (σε αυτοκινητιστικό φόρουμ βρισκόμαστε).
'Αλλωστε το παραφλού δεν είναι σοβαρό έξοδο, καθότι αλλάζει σχετικά σπάνια.Από την άλλη πρέπει να ομολογήσω ότι επί σειρά δεκαετιών, τόσο ο πατέρας μου όσο και εγώ, βάζουμε φθηνά παραφλού στα αυτοκινητά μας, και μάλιστα όποτε θυμόμαστε , χωρίς ποτέ να αντιληφθούμε το παραμικρό πρόβλημα. Και έμπαιναν και κάργα αραιωμένα...
Πριν από τρία χρόνια έβαλα ένα πανάκριβο σε ένα από αυτά, και φυσικά δεν κατάλαβα καμμία διαφορά.
Πιο σημαντικό είναι να μπει συμβατό παραφλού με αυτό που θέλουν τα υλικά του κινητήρα, δες το μανουάλι.
Παραφλού στο ψυγείο