-
Επί χρόνια έβαζα και γω παραφλού (ακόμα και όταν είδα την φτερωτή της τρόμπας να έχει λειώσει) αλλά από τότε που κόλλησε εντελώς και νόμιζα πως κόλλησε το μοτέρ, βάζω της Toyota το πιο ακριβό
-
Εγώ παλαιότερα είχα παρατηρήσει κάποια διαφορά, δηλαδή το 1992-1996 περίπου, με 106 1,4 το οποίο υπερχείλιζε το μάλλον της πλάκας παραφλού που έβαζε η αντιπροσωπεία. Τότε αγόρασα shell κίτρινο και έκανα μόνος μου την αραίωση (33% -40%) και το πρόβλημα αυτό σταμάτησε (αφού το διάλυμα έβραζε σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από το της αντιπροσωπείας).
Όμως, όπως νομίζω έχει γράψει και ο drdino αυτό είναι γενικό θέμα σε αρκετά μοντέλα της PSA. Τα βασικά είναι η λίπανση της τρόμπας και η αντισκωριακή προστασία. Με τα επώνυμα έχεις μια εγγύηση παραπάνω.
-
Οντως το να επιλεγεις τα επωνυμα παραφλου-αντιψυκτικα εχεις μια εγγυηση το οτι δεν θα παθεις ζημια
Πριν 7 χρονια ειχα παρει απο αυτα τα 4λιτρα παραφλου των σουπερ μαρκετ με 6Ε και υποσχονταν προστασια -12 και με -5 βαθμους παγωσε και ειχε μια ζελε υφη το παραφλου μεσα στο ψυγειο!!!! Ειναι χρωματισμενο νερο οταν περνουμε παραφλου made in greece οχι ολα αλλα κυκλοφορουν
Δηλαδη καλυτερα να βαλεις ενα ανωνυμο γερμανικο αντιψυκτικο και να το αραιωσεις ο ιδιος σε αναλογια 50% παρα αυτα τα χυμα-φθηνα μη προδιαγραφων ελληνικα παραφλου!!
Και στα αυτοκινητα μου ο ιδιος τα εχω αντιψυκτικο 50% αναλογια 6 χρονια και δεν χρειαζονται αλλαγη,ανοιγω την ταπα και ειναι μπλε ουτε σκουριες ουτε τιποτε! -
to g12 κανει για να το βαλω σε γιαπονεζικο αμαξι 2004 κατασκευης,ειναι συμβατο με τα μεταλα του κινιτηρα,ενοειται οτι θα βγει το παλαιο,καλο πλυσιμο,και καλη εξαερωση.ελεγα να το βαλω με απιονισμενο νερο,σε αναλογια 40-60,και αυτο γιατι το παραφλου που εχει μεσα,δεν ξερω αν ειναι τοσο καλο,μιας και το αλλαξαν στην αντιπροσωπεια πριν δυο χρονια βαζωντας το απλο πρασινο με χρεωση 10 ευρω περιπου.λεω για το g12 γιατι ακουω καλα λογια για την προστασια που παρεχει στα vw,αλλα δεν ξερω για τα γιαπονεζικα μεταλλα την συμπεριφορα του.ευχαριστω.
-
Βάζω g12 στο σιβίκ του '95. Παρά το καλό πλύσιμο την πρώτη φορά το αντιπηκτικό έγινε καφέ και το άλλαξα στους 6 μήνες και πάλι μετά από ένα χρόνο.
Τώρα έχει κανονικό χρώμα.Αν ήξερα ότι είναι τόσο μπελάς να καθαρίσει καλά το σύστημα ψύξης δεν θα άλλαζα τύπο αντιπηκτικού.
-
Eμενα εχει γινει αχταρμας το παραφλου. Στα συνεργεια δεν τους προλαβαινω και συμπληρωνουν πρασινο ενω εχω κοκκινο. και τωρα ειναι μια μιξη. Λετε να εχω προβλημα?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βάζω g12 στο σιβίκ του '95. Παρά το καλό πλύσιμο την πρώτη φορά το αντιπηκτικό έγινε καφέ και το άλλαξα στους 6 μήνες και πάλι μετά από ένα χρόνο.
Τώρα έχει κανονικό χρώμα.Αν ήξερα ότι είναι τόσο μπελάς να καθαρίσει καλά το σύστημα ψύξης δεν θα άλλαζα τύπο αντιπηκτικού.
Εγώ την γλύτωσα. Το σκέφτηκα, δίστασα, και λέω πράσινο έχει, πράσινο ας βάλω και πάλι.
Φυσικά υπάρχουν μερικά που είναι συμβατά με όλα, π.χ. amsoil που κρατά και πολύ.
Η εύκολη λύση λοιπόν είναι να μην αλλάζουμε χρώμα. Το καφέ χρώμα είναι ένδειξη πως κάτι έχει πάει στραβά. Στο ίδιο νήμα παλαιοτερα έχουν γραφτεί σχετικά με συμβατότητα και έχουν μπει και λινκς. Δείτε λοιπόν ποιο πίσω για περισσότερα.
-
Καλησπέρα,
εγώ παιδιά χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το αντιψυκτικό τα χαρακτηριστικά του οποίου ευρίσκονται στην διεύθυνση http://www.ifz-berlin.de/eng_pdf/eng_93165162.pdf Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα χαρακτηριστικά του και αυγκεκριμένα αυτά τα οποία είναι γραμμένα στη σελίδα 8 του εγγράφου. Αναφέρεται συγκεκριμένα , θερμοκρασία παγοποίησης (Solidification temperature): -37C, Θερμοκρασία βρασμού (Boilling point): 175C και θερμοκρασία που αρχίζει να εξατμίζεται δηλ.να εκλύει ατμούς (Flash point): 115C
Το εμπορεύεται πιθανόν το παράγει και το χρησιμοποιεί μεγάλη Γερμανική εταιρία αυτοκινήτων, δεν γράφω περισσότερα για να μην με κατηγορήσει ο 'admin' ότι κάνω διαφήμιση.... -
Χμ, από τα χαρακτηριστικά που έγραψες μου θύμισες το Evans
Αυτό όμως είναι χωρίς νερό και βράζει ψηλότερα σε ατμοσφαιρική πίεση (0 psi).
Δεν νομίζω να πειράζει να γράψεις περισσότερα για τις εντυπώσεις σου. -
Λοιπόν εντάξη να το 'πάρει το ποτάμι',
το συγκεκριμένο παραφλού το χρησιμοποιώ από τότε που είχα το Καντετ 'Ε', τότε η Οπελ το έβγαζε σε μπλε χρώμα αλλά από το 1999 αν θυμάμαι καλά το αντικατέστησε με αυτό το νέου τύπου που έχει χρώμα κόκκινο.
Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ χωρίς να το αραιώνω και ποτέ δεν αντιμετόπισα το παραμικρό πρόβλημα και όποτε χρειάστηκε να αντικαταστήσω προληπτικά αντλία νερού (κάθε 100.000χιλμ) δεν υπήρχε η παραμικρή διάβρωση στα μέταλα από τυχών ηλεκτρόλυση.
Στο Νιβα η θερμοκρασία του κινητήρα τώρα το καλοκαίρι, όπως την διαβάζω απευθύας στο 'Scan-Gauge' κυμαίνεται από 96 C και μερικές φορές σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες φτάνει μέχρι και 112 C (στο αναλογικό οργανο θερμοκρασία η βελόνα είναι στο όριο της κόκκινης περιοχής), και πραγματικά με αυτό το παραφλού δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα αφού καμια φορά λέω μου καίει λιγότερη βενζίνη έτσι όπως εργάζεται τόσο ζεστός ο κινητήρας. Βέβαια ελπίζω να 'καίγεται' η φλάτζα πάνω από τους 200 C, αλλά μεχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι παρόμοιο... -
Είχα αγοράσει για συμπλήρωμα ένα μπουκάλι από την αντιπροσωπεία της Peugeot.Εχθές που άλλαξα αντλία νερού έβαλαν και νέο παραφλού,το μπουκάλι του οποίου γράφει -10oC μιας εταιρείας Rhutten.Δεδομένου ότι η χρήση του αυτοκινήτου γίνεται σε μέρος που ποτέ δεν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από -1,-2οC μπορεί να υπάρξει άλλο πρόβλημα;
-
Λίγο μου φαίνεται το -10
http://www.rhutten.it/catalog_products. ... t=0&id=122αναρωτιέμαι αν προσφέρει επαρκή αντισκωριακή προστασία καθώς και λίπανση της αντλίας.
-
Πέρα προς τον Οκτώβριο θα πάω ξανά για ένα άδειασμα υγρών και θα βάλω καλύτερο.Αν έχετε κάτι να προτείνετε,ευπρόσδεκτο.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Πέρα προς τον Οκτώβριο θα πάω ξανά για ένα άδειασμα υγρών και θα βάλω καλύτερο.Αν έχετε κάτι να προτείνετε,ευπρόσδεκτο.Σε ποιο μοντέλο θα μπουν;
-
Peugeot 307 1400cc 8v 75hp
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Peugeot 307 1400cc 8v 75hpΠροτείνω Motul:
[=147&f[range]=25]Inugel optimal](http://www.motul.com/gr/en/products/128?f[application)
-
Eγώ πάλι λέω Valeo και αλλαγή κάθε 2 χρόνια ή 60.000.
http://www.rpc.gr/product_search.jsp?action1=SEARCH&rpc_catId=002006&catId=70&extLang=
-
Ας μιλήσει και κάποιος που σίγουρα ξέρει…. Και παραγάγει πουλώντας το.
Απιονισμενο νερό, βασικό αντιψυκτικό, και χρώμα!!!!..... τέλος.
Όλοι έχουν την ίδια συνταγή!!!!...
Το αντιψυκτικό στην βάση του, είναι και αντιθερμαντικό, βράζει μετά τους 100+, ανάλογα την διάλυση του παραφλου, και ταυτοχρόνος και αντισκωρικό.
Με ένδειξη 19-, καλύπτετε ο ελλαδικός χώρος απόλυτα.
Το αντισκωρικό, από την φύση του, είναι και κατ’ επέκταση και διαβρωτικό, έτσι και από δοκιμές που έκανα κατέληξα, ότι η αραίωση 19-, είναι στα όρια του κέρδους, χωρίς παρεπόμενες φθορές.
Η χρίσης 100% αντιψυκτικού, είναι τεράστιο λάθος. Κάποια στιγμή σωλήνες αγωγοί ψυγεία, θα γίνουν σιντριβάνια.
Η χρίσης αποσταγμένου νερού είναι λάθος. Είναι ακόρεστο, είναι διαλύτης, και ψάχνει απεγνωσμένα την συμπλήρωση στα στοιχεία που του λείπουν από το περιβάλλων του, ώσπερ και διαβρώνει. Τα ‘άλατα’ και μέχρι κάποιο σημείο, ενεργούν αντιοξειδωτικά, και αυτό είναι θετικό.
Υπάρχει όργανο, μπομομετρο, που πρέπει σίγουρα να έχουν τα συνεργία σας, για να μην αγοράζουν νερό της λίμνης του Μαραθώνα, με χρώμα…… και εσείς να παπαροφουλάρετε, τα ψυκτικά σας συστήματα.
Κoψτε να προτείνετε, ενεργώντας αθέλητα ώσπερ παπαγάλοι. Μπομόμετρο και πάσης ελλαδας…..17 γιούρια……
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μπομόμετρο και πάσης ελλαδας…..17 γιούρια……
Α.Αυτό δε χρησιμοποιείται και στο μούστο;Γράδο το έλεγε ο πατέρας μου.Και πόσους βαθμούς πρέπει να είναι για 'να λέει';Έχω στο εξοχικό,να μετρήσω την Πέμπτη αυτό που έμεινε στο μπουκάλι!
-
Το παραφλού που έβαλα εγώ δεν είναι για αραίωση, είναι έτοιμο και εγγυημένο.
Για αραίωση είναι άλλα.
Παραφλού στο ψυγείο