-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Επειδή τυγχάνει να τα χρησιμοποιώ και τα 2 στα αυτοκίνητα της οικογένειας βρήκα και το αντίστοιχο MSDS για το αντιψυκτικό της Ford με τελευταία τιμή πριν 3 μήνες στα 5 ευρώ/λίτρο και το οποίο έχει την ίδια βάση.http://www.msds.ford.com/cpc/main/productDetails.asp?FIRNo=151427
Δεν έχουν την ίδια βάση. Της Ford είναι απλή αιθυλενογλυκόλη. Όχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία
+1
*Aντιψυκτικό Super Plus X4
Ford Internal Ref.: 164641
Ημερομηνία Αναθεώρησης 16.09.2009
Θερμοκρασία ανάφλεξης :445 °C
Κατώτερα όρια έκρηξης :2,9 %(V)
Ανώτερα όρια έκρηξης :18,9 %(V)
Θερμοκρασία πήξεως :περίπου -15 °C
Σημείο ζέοης/περιοχή ζέοης 160 °C
Πίεση ατμών :0,3 hPa σε 20 °C
Πυκνότητα :1,13 g/cm3 σε 20 °C
Υδατοδιαλυτότητα :εξ ολοκλήρου αναμίξιμο
* -
Τι είναι αυτό! 445°C !!! πράγματι έτσι γράφει το pdf στην σελίδα 6 αλλά ελάχιστα ποιό πάνω γράφει σημείο ανάφλεξης 117 °C.
Κάτι ίσως στράβωσε στην μετάφραση! Το 445 πρέπει να είναι ... kelvin!
Πρέπει να μας δίνει και την αντίστοιχη πίεση, όπως π.χ. κάνει η amsoil για την προπυλενογλυκόλη της όπου λέει
Boiling Point (sea level):
219° F at 40 percent concentration,
222° F at 50 percent,
225° F at 60 percent;
increase by 40° to 45° F if a 15 psi
radiator cap is usedΆρα 127°C με 40% και 15psi
-
Αναφέρομαι στο Super Plus Premium. Για κάποιο λόγο ο σύνδεσμος δεν πάει στην σελίδα που έβαλα. Πηγαίνετε: Produψt Group -> Coolants -> Super Plus Premium. Έχει το MSDS και στη σελίδα 2 αναφέρει τα σχετικά. Σήμερα το πήρα με 4,3 ευρώ/λίτρο τελικά.
-
Φίλε 'etsii' και εγώ στην ίδια περίπου τιμή χονδρικής το βρίσκω το αντιψυκτικό της Οπελ....
Παιδιά η βιβλιογραφία για το συγκεκριμένο αντιψυκτικό (Super Plus Premium της Ford) που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι σε αρχείο 'pdf' εδώ: http://www.msds.ford.com/documents/151427_FORD00000025_MSDS_GB_E_V1-3_04022011.pdf -
http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=233
Τι εχετε να πειτε για αυτο το παραφλου? Τωρα βγηκε και υποσχεται παρα πολλα..
Tι εννοει στην σημειωση που εχει: ''Το προϊόν δεν ενδείκνυται για την εσωτερική αντιψυκτική προστασία συστημάτων αυτοκίνησης.''
-
Από το 1979, είχα αγοράσει τον κατάλληλο εξοπλισμό, και μέχρι το 1986, παρήγαγα παραφλου.
Στην αγορά όμως υπήρχαν ‘λαμόγια’, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να συναγωνιστούν…… οπότε πούλησα τον εξοπλισμό σε έναν φίλο. Σήμερα έχει πολλά λεφτά…….
Το συμπέρασμα μου είναι, ότι στην αγορά, κυκλοφορεί το νεράκι του Μόρνου, περισσότερο από της βρύσες στο σπίτι μας!!!!.
Κατά συνέπια ένα φτηνό Μπομόμετρο, θα έπρεπε να είναι στα εργαλεία του αυτοκινήτου μας, και κυρίως στους βόρειους.
Και της Opel & ford τα παραφλού είναι καλά, διότι οι συσκευαστές ελέγχονται.
Στην Ευρώπη υπάρχουν βασικά 2 εργοστάσια παραγωγής πρώτης ύλης. Άρα ποιοτικός συναγωνισμός δεν υφίσταται.
Η ανάμιξη είναι το μόνο καταλυτικό μέγεθος της τιμής πώλησης.
Εδώ και χρόνια φέρνω μέσο ισπανού εμπόρου, αμερικανικό παραφλού. Είναι σε δοχεία κίτρινα του 1 gallon (3,78 L). Η προστασία είναι από -18ο c, και βράζει στους +126ο . είναι επομένως αντιψυκτικό, είναι αντιθερμαντικό, και περιέχει και αντιοξειδωτικά. Ανωτάτη τιμή λιανικής μετά φόρου 14ε .
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
http://www.enpo.eu/contents_gr.asp?id=233Τι εχετε να πειτε για αυτο το παραφλου? Τωρα βγηκε και υποσχεται παρα πολλα..
Tι εννοει στην σημειωση που εχει: ''Το προϊόν δεν ενδείκνυται για την εσωτερική αντιψυκτική προστασία συστημάτων αυτοκίνησης.''
ΠΧ να το βάλεις στα λάδια, η στα πιτσιλιστήρια…..
Α. -
Μιας και έφτασα 5 έτη πρέπει να αλλάξω και το παραφλού. Το χρώμα του είναι μπλε. Αλήθεια μερικά που έχουν ροζ χρώμα τί διαφορά έχουν?
Το manual αναφέρει ψυκτικό υγρό με βάση γλυκόλη αιθυλενίου διαλυμένο σε απεσταγμένο νερό σε αναλογία 50-50.
Έχεις να προτείνει κάποιος έτοιμο υγρό για παραγγελία από διαδίκτυο? Σκέφτηκα να πάω από τη suzuki αλλά πιθανολογώ πως θα με γδάρει και δεν είναι καιρός για τέτοια.
-
http://www.rpc.gr/product_search.jsp?action1=SEARCH&rpc_catId=001022&catId=70&extLang=
Αυτό δεν είναι κακό. Προσφέρει προστασία μέχρι τους -25 και είναι έτοιμο προς χρήση χωρίς να διαλυθεί με νερό. -
Καλύπτομαι νομίζω και για διαμονή σε χιονοδρομικό με τους -25. Δεν θα πάω Αλάσκα
Ευχαριστώ πολύ
-
Για Αλάσκα υπάρχει το Protectiv50
-
Πάντως μερικά πράγματα πρέπει να τα ψάχνουμε μόνοι μας από το manual. Δεν νομίζω σε συνεργείο (εκτός αντιπροσωπείας) να μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλαγή
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
.. μερικά πράγματα πρέπει να τα ψάχνουμε μόνοι μας από το manual. Δεν νομίζω σε συνεργείο (εκτός αντιπροσωπείας) να μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλαγήΤο manual σε πολλά αυτοκίνητα λέει οτι το παραφλού δεν αλλάζεται ποτέ, αλλά καλό είναι στα 5-6 χρόνια να το αλλάζουμε με ακριβώς των ιδίων προδιαγραφών. Ετοιμο πάντως διαλυμένο και όχι αυτούσιο, δύσκολα βρίσκεις με σύσταση για κάτω απο -15οC (-16, -17οC... κλπ).
Ολα τα G12 μπορούν να ανακατευθούν χωρίς κανένα πρόβλημα (ροζ, πορτοκαλί, ...).
Ομοίως τα G11 που είναι πράσινα , μπλέ μπορούν να ανακατευθουν μεταξύ τους.
ΔΕΝ μπορούν να ανακατευθούν τα G11 με τα G12. -
Υπάρχουν και universal υγρά που ανακατεύονται με όλα. Τα καλά έτοιμα παραφλού είναι στους -25 συνήθως
-
Επειδή δεν άνοιξες ποτέ το σύστημα ψύξης δεν χρειάζεται να αλλάξεις αντιπηκτικό στη πενταετία.
Αν το αλλάξεις μετά πρέπει να το αλλάζεις το πολύ κάθε 2 χρόνια.
-
Λεωνίδα το manual λέει αντικατάσταση ψυκτικού υγρού κινητήρα στα 45000 ή 36 μήνες
-
Και για την πρώτη φορά;
-
Nαι Λεωνίδα, σε πολλά δεν γίνεται διάκριση μεταξύ συμπληρώματος και μη.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:Πάντως μερικά πράγματα πρέπει να τα ψάχνουμε μόνοι μας από το manual. Δεν νομίζω σε συνεργείο (εκτός αντιπροσωπείας) να μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλαγή
Θα σου το έλεγαν, εάν ήταν σοβαρό συνεργείο και είχαν και Μπομόμετρο για παραφλού. 15ε κάνει!.
Και σίγουρα αποσβήνει τάχιστα…..
Για το κάλο του πελάτη και….. του συνεργείου!. Βίοι παράλληλοι!.
Στα καταστήματα που πωλούν απολιτικά Opel, υπάρχει κάλο παραφλού, και σε ‘λαϊκή’ τιμή!.
Επίσης το FEBI BILSTEIN 5L 25,08 λιανική μετά φόρου.
MOTOREX με προδιαγραφή MB325.3 PORSCE 12.42ε /1L λιανική μετά φόρου.
Από 3ε το λίτρο μέχρι και 19ε το λίτρο. Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!...(όχι σε εμένα….)
Ρε παλικάρια μου, πιστεύετε ότι οι σωστοί εισαγωγείς, δεν γνωρίζουμε τι πουλάει το διαδίκτυο?. Περιορίζοντας τα γενικά μας έξοδα και το κέρδος μας, είμαστε απόλυτα συναγωνίσιμοι, μοιράζοντας τα γενικά μας σε 10 δουλειές!!!. Σίγουρα το να ψάξεις στην ελλαδίτσα μας, βρίσκεις ότι θέλεις σε συμφέρουσα τιμή.
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και για την πρώτη φορά;
Λέοντα φίλε μου, όπως καλά γνωρίζεις, το κέρδος από το αυτοκίνητο, εξανεμίζετε μεταξύ τζαμαρίας!, υπαλλήλων και κέρδους επένδυσης..... Τους μένει το after market!.
Επίσης η αντιψυκτική ιδιότητα είναι μετρίσιμη.
Το αντιθερμαντικό στοιχείο ΔΕΝ εξατμίζετε.
Το αντιδιαβρωτικό στοιχείο αλλοιώνει το χρώμα του νερού, μα δεν είναι αυτό πρόβλημα. Κατά συνέπια, όταν διαπιστώσω ότι η αντιψυκτικότιτα πέφτει, Σεπτέμβριο Οκτώβριο Νοέμβριο, αφαιρώ 1 λίτρο, και προσθέτω 1λιτρο πυκνό -50 -60. Έτσι προστατεύω, χωρίς μα κάνω αφαίμαξη…..
Α.
Παραφλού στο ψυγείο