-
Υγρή και με υποσχέσεις περιμένει..
-
-
-
-
Οχι ρε γαμωτ
-
To κρίμα αφορά ό,τι έγινε πριν 20 χρόνια, όχι τώρα...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
To κρίμα αφορά ό,τι έγινε πριν 20 χρόνια, όχι τώρα... -
-
και η βρόχα έπεφτε, στρέιτ θρου....
-
-
Ωραίο!
-
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Tα λόγια βεβαίως περιττεύουν. Την πόθησα αμέσως, κι ας έχω κάτι σχετικά κοντινό.
Θα ήθελα να επισημάνω το συγκεκριμένο κιβώτιο. Είναι ιστορικής σημασίας.
Έχοντας λύσει κάθε ζήτημα συνεργασίας με μπλοκέ διαφορικό και αξιοπιστίας σε πολύ σκληρή χρήση, και ΚΥΡΙΩΣ ενσωματώνοντας το χαρακτηριστικό άμεσης και στιγμιαίας αποσύμπλεξης και επανασύμπλεξης (τραβώντας και τα 2 paddles ταυτόχρονα), σαν να πατάς και αφήνεις πεντάλ συμπλέκτη δηλαδή, το συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης του PDK νομίζω ότι είναι η αποφασιστική ταφόπλακα του χειροκίνητου κιβωτίου με πεντάλ συμπλέκτη, στην ιστορία της αυτοκίνησης γενικώς.
Δεν το λέω με χαιρεκακία, αλλά με μίγμα ενθουσιασμού και τρυφερής μελαγχολίας.
Αλλάζει ο κόσμος, όπως πάντα, από καταβολής του.
Έχουμε πει για την απογοήτευση των μπρατσωμένων παλληκαριών όταν κατηργήθη η μανιβέλα, χάριν της μίζας... -
...τουλαχιστον ακομα και σε αυτο, το αγωνιστικης φιλοσοφιας, καθαροαιμο με πινακιδες, εν ετη 2013 υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, εστω μιας μικρης 'υπενθυμισης' των ελευθεριων του χειροκινητου vs διπλοσυμπλεκτου.
Θελω να πιστευω οτι τουλαχιστον στα μελοντικα, πιο ταπεινα/entry level μοντελα της, οπως ισχυει και μεχρι σημερα με τις 991, 981, θα υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης για χειροκινητο, κατι που επισης -ευτυχως- ισχυει και για την Lotus, αλλα ακομη και για καποια ταπεινοτερα σε τεχνολογια-εξελιξη-κοστος, Hot-hatch οπως το πχ επερχομενο fiesta st, και το επισης νεο 208 GTI...
P.S H νεα σφυρηλατη, μονομπουλονη ζαντα της GT3 ειναι εργο τεχνης...
-
Μερικές φορές, τα σωστά πράγματα είναι τόσο απλά. Δύσκολο ήταν να το σκεφτούν αυτό τόσο καιρό ένα κάρο αυτοκινητοβιομηχανίες;
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Tα λόγια βεβαίως περιττεύουν. Την πόθησα αμέσως, κι ας έχω κάτι σχετικά κοντινό.
Θα ήθελα να επισημάνω το συγκεκριμένο κιβώτιο. Είναι ιστορικής σημασίας.
Έχοντας λύσει κάθε ζήτημα συνεργασίας με μπλοκέ διαφορικό και αξιοπιστίας σε πολύ σκληρή χρήση, και ΚΥΡΙΩΣ ενσωματώνοντας το χαρακτηριστικό άμεσης και στιγμιαίας αποσύμπλεξης και επανασύμπλεξης (τραβώντας και τα 2 paddles ταυτόχρονα), σαν να πατάς και αφήνεις πεντάλ συμπλέκτη δηλαδή, το συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης του PDK νομίζω ότι είναι η αποφασιστική ταφόπλακα του χειροκίνητου κιβωτίου με πεντάλ συμπλέκτη, στην ιστορία της αυτοκίνησης γενικώς.
Δεν το λέω με χαιρεκακία, αλλά με μίγμα ενθουσιασμού και τρυφερής μελαγχολίας.
Αλλάζει ο κόσμος, όπως πάντα, από καταβολής του.
Έχουμε πει για την απογοήτευση των μπρατσωμένων παλληκαριών όταν κατηργήθη η μανιβέλα, χάριν της μίζας...Εχει τετραδιευθυνση??
-
Ναι!
Μέχρι τα 50 χλμ/ω οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους μπροστινούς, μειώνοντας πρακτικά το μεταξόνιο και άρα βελτιώνοντας την ευελιξία (και μειώνοντας τον ήδη πολύ μικρό κύκλο στροφής της 911).
Πάνω από τα 80 χλμ/ω, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς (παράλληλα), αυξάνοντας πρακτικά το μεταξόνιο, και τη σταθερότητα...Δεν υπάρχει το αμάξι αυτό, δεν θα αντέξω να το ακούσω στις 8-9 χιλιάδες σαλ, με τα κλαπέτα εξάτμισης ανοιχτά (με τα κλαπέτα ανοιχτά ίσως να ΜΗΝ είναι road legal).
Θυμάμαι μια 997 GT3 RS που με είχε προσπεράσει σε γερμανική autobahn. Είχα κι εγώ τα κλαπέτα ανοιχτά της 997 Carrera GTS, αλλά ο δικός μου ήχος απλά σβήστηκε από τον ήχο της GT3 RS, o οποίος κατέκλυσε τον ορίζοντα, το σύμπαν...
Δεν θέλω να ξέρω πώς θα ηχεί τούτη εδώ... -
Ειχα ακουσει οτι θα μπει στη turbo και στην 918 αλλα δε φανταζομουν οτι θα εβαζαν ενεργητικη τετραδιευθυνση και στη GT3...
Αποδεσμεύτηκαν απο πολλες προκαταλήψεις σε αυτο το μοντελο.
Η λειτουργια της φαινεται να ειναι ιδια με τα περισσοτερα αλλα συστηματα.
Απιστευτο αμαξι.
Νομιζω οτι η νε α 911 ειναι πανεμορφη... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ναι!
Μέχρι τα 50 χλμ/ω οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους μπροστινούς, μειώνοντας πρακτικά το μεταξόνιο και άρα βελτιώνοντας την ευελιξία (και μειώνοντας τον ήδη πολύ μικρό κύκλο στροφής της 911).
Πάνω από τα 80 χλμ/ω, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς (παράλληλα), αυξάνοντας πρακτικά το μεταξόνιο, και τη σταθερότητα...Δεν υπάρχει το αμάξι αυτό, δεν θα αντέξω να το ακούσω στις 8-9 χιλιάδες σαλ, με τα κλαπέτα εξάτμισης ανοιχτά (με τα κλαπέτα ανοιχτά ίσως να ΜΗΝ είναι road legal).
Θυμάμαι μια 997 GT3 RS που με είχε προσπεράσει σε γερμανική autobahn. Είχα κι εγώ τα κλαπέτα ανοιχτά της 997 Carrera GTS, αλλά ο δικός μου ήχος απλά σβήστηκε από τον ήχο της GT3 RS, o οποίος κατέκλυσε τον ορίζοντα, το σύμπαν...
Δεν θέλω να ξέρω πώς θα ηχεί τούτη εδώ...πως θα αυξηθει το μεταξονιο και η σταθεροτητα οταν η γωνια των πισω τροχων θα ειναι τοσο μικρη σε μοιρες?
-
Κατα κανονα οι περισσοτερες υλοποιησεις τετραδιευθυνσης εχουν μικρη γωνια στροφης πισω. Λογικα αυτο το μικρο στριψιμο προς τη γωνια στροφης πρεπει να περιοριζει λιγο την υπερστροφη.Ισως και να κανει το αυτοκινητο να θελει λιγο παραπανω τιμονι για να στριψει.Εξαρταται βεβαια και πως εχουν ρυθμισει το λογισμικο.Απο οτι καταλαβα πρπει να λαμβανει πολλες παραμετρους μεχρι να αποφασισει ποσο αλλα και ποσο γρηγορα θα στριψει τους πισω τροχους.
Στις χαμηλες ταχυτητες αυξανεται η ευελιξια αφου οι πισω ροδες γυρνανε αντιθετα.
Για το μεταξονιο τωρα ισως να μη μιλαει κυριολεκτικα απλα να θελει να πει οτι στις υψηλες ταχυτητες η συμπεριφορα του αυτοκινητου προσομοιαζει αυτοκινητο μεγαλυτερου μεταξονιου.
Porsche Forum