-
Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι σε Λονδίνο και άλλες πόλεις υπάρχει σκέψη απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Σίγουρα οι λέβητες είναι μεγάλο θέμα αλλά αυτούς πως να τους απαγορεύσεις;
-
Είμαστε πολύ οφφ τόπικ. Το ντήζελ καταναλώνει πολύ λιγότερο μεν, αλλά όντως δεν είναι για μέσα σε πόλεις.
Πολύ λιγότερο καυσαέριο ποσοτικώς ceteris paribus, αλλά και πολύ πιο βλαβερό ποιοτικώς για τον άνθρωπο.
Εξ ου και το άρθρο σε γαλλικό Πορσο-περιοδικό 'Ντήζελ, σ' ευχαριστώ για τη σωτηρία του πλανήτη και για τον καρκίνο της κόρης μου'.
Οι λέβητες θα καταργηθούν πολύ σύντομα και δη εν Ελλάδι με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να εξισώνεται με αυτήν του πετρελαίου κίνησης (βλέπω το μελλον να είναι οι αντλίες θερμότητας).
Για πολύ βαριά και ψηλά οχήματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να λανσάρονται ως, ή να θεωρούνται σπορ, το ντήζελ είναι το πιο έντιμο, αν θες να πας απ' το Καρπενήσι στο Καροπλέσι (γιατί αν θες να πας απ' την Αθήνα στη Λίμνη Ευβοίας ή στις Βρυξέλλες, υπάρχουν καταλληλότερα οχήματα, βενζινοκίνητα).Άλλο: αν καταναλώνεις 500 λίτρα ντήζελ την ώρα με το σκάφος για λίγες μέρες το καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γαμείς αναλόγως το περιβάλλον και στις καθημερινές σου μετακινήσεις (τουναντίον).
Εγώ φρόντισα να μη χρησιμοποιώ ποτέ το οποιοδήποτε αυτοκίνητο για τις καθημερινές μου μετακινήσεις, σε όποια πόλη έζησα. Ρυπαίνω στη χάση και στη φέξη για λόγους αναψυχής, σε βαθμό τελικώς πολύ κατώτερο σε σχέση με το αν χρησιμοποιούσα αμάξι καθημερινά.
Γενικότερα, πιστεύω ότι ο οδήγηση ιδιωτικού οχήματος θα πρέπει να περιορισθεί μόνο σε δραστηριότητες αναψυχής.
Ακομα καλύτερα να υπήρχαν εξετάσεις τέτοιου επιπέδου, βάσει των οποίων θα έχανε την άδεια οδήγησης το 70-75% του πληθυσμού (50% των ανδρών και 98% των γυναικών, κατά πρόχειρη εκτίμηση). -
Για πολλους το αυτοκινητο ειναι εργαλειο και δεν υπαρχει αλλος τροπος μετακινησης, ειδικα αν μενεις στα προαστια. Αυτο που προτεινεις ειναι απλα ανεδαφικο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι οπισθοδρομικός, αλλά συζήτηση για ντίζελ, εναλλακτικά καύσιμα και SUV μου φαίνεται πολύ αταίριαστη σε τόπικ για Πόρσε. Σημεία των καιρών ίσως...
-
Η ίδια η Πόρσε πυροδοτεί αυτή τη συζήτηση. Αυτά είναι τα μπεστ σέλλερ της. Η ίδια δε προβλέπει ετήσιες πωλήσεις για το μικρό Καγιέν, το Μακάν, 75.000 τεμάχια ετησίως.
Φαντάζομαι και αυτό να έχει και ντιζελιές και υβρίδια.http://www.autoblog.com/2012/09/12/porsche-ups-forecast-predicts-75-000-macan-sales-in-first-year/
έδιτ
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για την αναγκαιότητα η εταιρεία να παρουσιάσει κάτι σε πολυμορφικό ή καυτό χατς? Για να έχουν αντίπαλο τα Μερσεντές και τα Μπεμβέ σε αυτή την κατηγορία. -
Η Panamera Diesel εχει νοημα???
-
Για την παναμέρα ντίζελ δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά η 964 έχει σίγουρα
Από εδώ: http://www.speedhunters.com/2012/09/mee ... idowmaker/ -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η Panamera Diesel εχει νοημα???Έτσι και έτσι.
Έχει αρνητικά και θετικά μια τέτοια κίνηση, αλλά τάσσομαι με την άποψη του Coyot σε γενικές γραμμές.
Μια **Panamera diesel **για παράδειγμα, θα ήταν προτιμότερο να την έχεις για ταξίδια ανα την επικράτεια
όπου ο χρόνος και η ακρίβεια θα ήταν τα απόλυτα ζητούμενα, χωρίς παράλληλα να ξοδεύεις μια περιουσία στα καύσιμα
ενώ παράλληλα να μην μολύνεις το περιβάλλον των πόλεων τόσο πολύ.Θέμα συνείδησης, οικονομικών κριτηρίων και γούστου λοιπόν.
-
Η παραπάνω συζήτηση είναι σαν να αναρωτιόμαστε γιατί η Nike βγάζει ρούχα-παπούτσια περιπάτου ή εναλλακτικά πως οτιδήποτε βγαίνει με το σηματάκι Nike πρέπει να λιώνει σε παρκέ, στίβο, γρασίδι.
-
Αποκαλύπτεται η νέα 918
Συνολική ισχύς 795 άλογα, 580 από τον V8 των 4.6 λίτρων.
0-100 σε 3, 0-200 σε 8,9.
-
Αμ δεν αποκαλύπτεται!!!
-
Τώρα Πάνο;
-
Ναι, τώρα είναι ΟΚ.
Τερατάκι!!! Διάδοχος της GT υποθέτω...
-
Ακριβώς, διάδοχος της Carrera GT.
-
Πολύ κοντά στο προτότυπο.
Όνειρο... -
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918, η δε F12 (δικίνητη, προσθιομήχανη) έχει 0-200 σε 8,5s σύμφωνα με την Ferrari.
Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τιμές κατανάλωσης! Αν έχει τέτοιες επιδόσεις με κατανάλωση Boxster θα είναι μεγάλο επίτευγμα! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο! H MP4 και η 456 πρέπει να έχουν 0-200 ~9,5s το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 8,9 της 918, η δε F12 (δικίνητη, προσθιομήχανη) έχει 0-200 σε 8,5s σύμφωνα με την Ferrari.
Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τιμές κατανάλωσης! Αν έχει τέτοιες επιδόσεις με κατανάλωση Boxster θα είναι μεγάλο επίτευγμα!και πριους μην σου πω...
-
Για κλωτσιές είναι. Δεν κατάφερε να κατεβεί κάτω από τα 7:14 στο ρινγκ.Εγώ θα έπαιρνα κάτι άλλο αντ΄αυτού.
http://www.autoblog.com/2012/09/19/porsche-claims-7-14-lap-time-for-918-spyder-on-nurburgring/
-
Πάντως δεν είναι και πολύ γρήγορο!Αν κατάγεσαι απο τον Κρύπτον, όχι...
-
Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν οι τιμές κατανάλωσης! Αν έχει τέτοιες επιδόσεις με κατανάλωση Boxster θα είναι μεγάλο επίτευγμα!Έτσι είναι. Ως συνήθως η Πόρσε δεν πάει για τις απόλυτες επιδόσεις (ειδικά όταν περιμένουμε τα τέρατα των 1000 ίππων από Ferrari και Mclaren) αλλά για συνδυασμό οικονομίας και ταχύτητας.
Porsche Forum