-
356 Speedster
-
Μια απορία τώρα που κοιτούσα τιμές για όποιον κατέχει (= όχι να έχει διαβάσει πολλά περιοδικά και fastestlaps.com ). Αξίζουν τα περίπου 25Κ+ που κάνει μία 997 σε σχέση με μια cayman;
-
Οχι
-
Υποκειμενικό.
Η Cayman δεν έχει τη 'λάθος' αρχιτεκτονική της 911, οπότε είναι πιο 'σωστά' στημένη και λιγότερο βίαιη / αλλοπρόσαλλη στο όριο.
Αλλά, το οριο στις 997 είναι τόσο ψηλά, ώστε αυτό είναι ψιλά γράμματα, ιδίως σε δημόσιο δρόμο. Και μέχρι το όριο, είναι συμμετοχικότατη, πληροφοριακότατη, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα και να ευχαριστηθείς (τουλάχιστον οι πισωκίνητες).
Επειδή τόσα λεφτά για αυτοκίνητο είναι μια καθαρά συναισθηματική ενέργεια, δεν μπορείς να μπεις σε διαδικασία απόλυτης ορθολογικής ανάλυσης 'value for money'. Συνήθως, όποιος έχει απλώς τα παραπάνω λεφτά, παιρνει τη 911 όχι μόνο για τα παραπάνω γκάζια, αλλά και για το αρχετυπικό σχήμα της. -
911 all the way.
στους Γερμανους οτι πληρωσεις παιρνεις αυστηρα. Θα σου μεινει αποθημενο καθε φορα που θα βλεπεις μια 911 στο δρομο...
Βεβαια και με το 997 αμα βλεπεις καμια turbo ή GT3 καπως ετσι θα νιωθεις. ευτυχως ομως αυτες ειναι πιο σπανιες... -
Εγώ πειράζει που θα προτιμούσα την Cayman S απο την 997-2 ακόμα και αν είχαν την ίδια τιμή...?
Απο την άλλη εγώ είμαι του fastestlaps οποτε μην μου δίνετε και πολυ σημασία... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Εγώ πειράζει που θα προτιμούσα την Cayman S απο την 997-2 ακόμα και αν είχαν την ίδια τιμή...?
Απο την άλλη εγώ είμαι του fastestlaps οποτε μην μου δίνετε και πολυ σημασία...Περί ορέξεως.....εγώ δεν θα μπορούσα ούτε με σφαίρες να πάρω Cayman όταν υπάρχει η Boxter....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Απο την άλλη εγώ είμαι του fastestlaps οποτε μην μου δίνετε και πολυ σημασία...Περί ορέξεως.....εγώ δεν θα μπορούσα ούτε με σφαίρες να πάρω Cayman όταν υπάρχει η Boxter....
Boxster? Σιγά μη πάρω αυτοκίνητο χωρίς οροφή. Εσύ παίρνεις παντελόνι χωρίς μπατζάκια;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Boxster? Σιγά μη πάρω αυτοκίνητο χωρίς οροφή. Εσύ παίρνεις παντελόνι χωρίς μπατζάκια;
ναι αλλά ουτε για μπανιο πας με τετοιο
sv2
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
καταναλωση:
ρελαντι παραλικη με κινησουλα: 9-
λιγο ζορισμα: 10,5
Αρκετο ζορι: 13Νικο με την ωρατοτητα πισω πως τη παλεψες?
Η ουρα ποσο ευκολα κουνεται?Με την ορατότητα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο το μαθαίνεις πολύ εύκολα και είναι πολύ ευκολοδήγητο...Περισσότερο από το 996 (και γενικά τα 911). Η ούρά φεύγει ΠΟΛΥ εύκολα, εφόσον το θέλεις, και τα παιχνίδια είναι καθημερινότητα... Πολύ ρυθμίσιμο επίσης (το Carrera 4 είναι πολύ πιο δύσκολο, κάτι απολύτως λογικό...).
Τώρα όσον αφορά το Cayman, δεν θα το αγόραζα (όπως και δεν έκανα ποτέ. Βασικά ούτε το σκέφτηκα ποτέ). Προσωπικά δεν μου αρέσει, το 911 αξίζει την διαφορά και καταλαβαίνεις διαφορά και το πάτημα και στην οδήγηση (είναι κάτι ξεχωριστό) για να μην πούμε μόνο και μόνο την αίσθηση για το όνομα που κουβαλάει...Αν ήθελα κάτι μικρότερο, υπάρχει η Boxster που είναι φοβερή και πιο εύκολη στην καθημερινότητα. Πολύ καλή λύση και το 991 Cabrio... αν και είμαι fan του coupe...
Νίκος.
-
Συγνωμη για ποιο μοντελο μιλατε? γιατι δεν εχει γινει κατανοητο απ τις παραθεσεις....
-
-
Το βίντεο τώρα το έβαλες για να υποστηρίξεις την 911; Ή τον σκαραβαίο της Porsche όπως την ονομάζει ο Clarkson και δουλεύει συνεχώς τον Hammond που την έχει; Ο συγκεκριμένος τα θάβει και τα δύο, γιατί έχει την οικονομική άνεση να έχει Ferrari. Κι εγώ στη θέση του Ferrari θα έπαιρνα.
Η 911 είναι πιο ιδιαίτερη από την Cayman και από οποιοδήποτε άλλο σπορ αυτοκίνητο λόγω θέσεως κινητήρα. Αυτό δε σηκώνει αμφιβολία. Το αν αξίζει τα 25 χιλιάρικα παραπάνω έχει καθαρά να κάνει με το τι πρεσβεύουν αυτά τα χρήματα για τον καθένα, τα τεκμήρια που μπορεί να δικαιολογήσει και το τι θέλει από ένα αυτοκίνητο. Προσωπικά, προτίμησα την Cayman και τα 25 χιλ. να τα δώσω για την αγορά μιας παλιάς αερόψυκτης 911. -
μιλαμε για boxster 987 2,7
αν αξιζει τωρα που πατωσαν οι τιμες να το εχεις ως καθημερινο και μοναδικο αυτοκινητο
οχι γιατι ειναι porsche αλλα γιατι σε αυτα τα λεφτα παιρνεις, μοτερ, πατημα, ποιοτητα, ktlοποιος αλλος εχει εμπειρια τα φωτα του pls
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
αν αξιζει τωρα που πατωσαν οι τιμες να το εχεις ως καθημερινο και μοναδικο αυτοκινητο
οχι γιατι ειναι porsche αλλα γιατι σε αυτα τα λεφτα παιρνεις, μοτερ, πατημα, ποιοτητα, ktlοποιος αλλος εχει εμπειρια τα φωτα του pls
Tι τεκμηρια, ασφαλειες, τελη κλπ εχει αυτη?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
+10000
Ειδικά η καινούργια είναι κούκλα!!! -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Tι τεκμηρια, ασφαλειες, τελη κλπ εχει αυτη?
περιπου 10.000 τεκμηριο
880 τελη
820 ασφαλεια / ετος -
Τραγικα... γι αυτο εχουν πεσει τοσο πολυ οι τιμες, την ξαναπληρωνεις με δοσεις μετα.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τραγικα... γι αυτο εχουν πεσει τοσο πολυ οι τιμες, την ξαναπληρωνεις με δοσεις μετα.δεν μου φαίνονται παραλογα πολλά , ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την τιμή κτήσης
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τραγικα... γι αυτο εχουν πεσει τοσο πολυ οι τιμες, την ξαναπληρωνεις με δοσεις μετα.
δεν μου φαίνονται παραλογα πολλά , ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την τιμή κτήσης
μη τα θελετε ολα δικα σας. Κατι πρεπει να πληρωνεις. Στην Ιταλια αυτο το αμαξι αν ειναι 5αετιας εχει 20 ευρω ανα ιππο εκτακτη εισφορα + εννοειται τελη κυκλοφοριας.
Porsche Forum