-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Συνεχίζω την ερώτηση από το Ζώα ζώα κλπ.
Η αεροτομή στην 997 που σηκώνεται από κάποια χλμ και μετά έχει να κάνει με αεροδυναμικούς λόγους μόνο ή σηκώνεται και για ψύξη του μοτέρ σε χαμηλές ταχύτητες;Η αεροτομη σηκωνεται μετα τα 90-100χλμ για αεροδυναμικους λογους.
Βεβαια αν καποιος ειναι καγκουρο, υπαρχει και κουμπακι που το πατας και στην κρατα σηκωμενη συνεχεια
αυτο το κουμπι υπαρχει σε ολα τα αυτοκινητα με αντιστοιχη αεροτομη (πχ ΤΤ , crossfire) και στοχο εχει και καλα την πιστα οπου δεν θα προλαβεινει να ανασηκωνεται ολη την ωρα αποτελεσματικα..
βεβαια η χρηση που τελικα κανουν ορισμενοι ειναι αλλο θεμαεκτος και αν φοβουνται τα παιδια μην τους χαλασει ο μηχανισμος με το πολυ ανεβοκατεβασμα και λενε να την σφηνουν μονιμα σηκωμενη..
-
-
Ναι, το αναφερει και το δειχνει εξαλλου...
Επεσε τρελο βρισιδι και δυσφορια απο υποψηφιους πελατες και οχι μονο, με τα περιεργα και δυσχρηστα κουμπια στις απλες carrera φαινεται, και εδω επελεξαν την πεπατημενη. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Youtube VideoH 911 turbo έχει PDK με paddles???
Προσφέρεται ως έξτρα. Κάποια στιγμή θα προσφερθεί και στις Καρρέρες και Καϋμάν. Αλλά ο κεντρικός μοχλός συνεχίζει να είναι λάθος (σπρώχνεις για να ανεβάσεις... )
Γενικώς, νομίζω ότι τα παντλς έχουν νόημα μόνον σε αγωνιστικό τιμόνι, που παίρνει μία στροφή από τέρμα σε τέρμα... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
H 911 turbo έχει PDK με paddles???
Προσφέρεται ως έξτρα. Κάποια στιγμή θα προσφερθεί και στις Καρρέρες και Καϋμάν. Αλλά ο κεντρικός μοχλός συνεχίζει να είναι λάθος (σπρώχνεις για να ανεβάσεις... )
Γενικώς, νομίζω ότι τα παντλς έχουν νόημα μόνον σε αγωνιστικό τιμόνι, που παίρνει μία στροφή από τέρμα σε τέρμα...Τα paddles πίσω από το τιμόνι ναι. Τα σταθερά στην κολώνα όμως λύνουν αυτό το πρόβλημα και για αυτό προτιμώνται από Ferrari, Lamborghini, Maserati, GTR κλπ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αλλά ο κεντρικός μοχλός συνεχίζει να είναι λάθος (σπρώχνεις για να ανεβάσεις... )
Λάθος για σένα. Εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό. [δεν το λέω ειρωνικά, απλά επειδή τυγχάνει να είμαι αριστερόχειρας, πολλά παρόμοια 'λάθος' πράγματα μου φαίνονται 'σωστά' και αντίστροφα]
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αλλά ο κεντρικός μοχλός συνεχίζει να είναι λάθος (σπρώχνεις για να ανεβάσεις... )
Λάθος για σένα. Εμένα αυτό μου φαίνεται λογικό. [δεν το λέω ειρωνικά, απλά επειδή τυγχάνει να είμαι αριστερόχειρας, πολλά παρόμοια 'λάθος' πράγματα μου φαίνονται 'σωστά' και αντίστροφα]
Αυτό θα μπορύσε να λυθεί με επιλογή μέσα απο το μενού. Πάντως είστε ανάποδοι εσείς οι αριστερόχειρες τελικά....
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Εγω ανεκαθεν νομιζα πως αυτο ειναι το σωστο,δηλαδη σπρωχνεις για να βαλεις ταχυτητα και αυτο φυσικα θα με βολευε.Δεξιοχειρας ειμαι παντως.
-
Kι εγώ αριστερόχειρας είμαι (δεξιόχειρας μόνον ως προς το γράψιμο, λόγω εισαγωγής μου στο εκπαιδευτικό σύστημα τον καιρό του Κουρτ Πασσιά), αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το μπρος-πίσω του μοχλού για το κατέβασε-ανέβασε.
Δεν είναι θέμα 'λογικής' αλλά ενστίκτου (επιβραδύνοντας τείνεις να πας μπροστά εξ αδρανείας, το αντίθετο επιταχύνοντας). Η Μπεμβέ το έχει σωστά.
Το θέμα αριστερόχειρας-δεξιόχειρας θα μπορούσε να έχει να κάνει με τα παντλς, ποιο απ' τα δύο (αριστερό-δεξί) πιεζόμενο ανεβάζει ή κατεβάζει.
Πιθανόν το Κιντ να μπερδεύεται ως προς το μοχλό, διότι στα αριστεροτίμονα αμάξια χρησιμοποιείς για το μοχλό, ως αριστερόχειρας, το 'κακό σου' χέρι, το δεξί. Στην Αγγλία, χρησιμοποιώντας το καλό του χέρι, το αριστερό, για το μοχλό, θα άκουγε το ένστικτό του...Σε κάθε περίπτωση, όταν σου προσφέρεται το μακράν καλύτερο κλασικό χειροκίνητο του κόσμου (στην περίπτωση της Πόρσε) είναι αμαρτία να μην το απολαύσεις και να τα σκάσεις για σειριακό που δεν χρειάζεσαι, στην πραγματικότητα.
Για τον ανθρώπινο τύπο που θα έπαιρνε ούτως ή άλλως αυτόματη Πόρσε, δεν θα ήθελα να εκφέρω σχόλια. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, όταν σου προσφέρεται το μακράν καλύτερο κλασικό χειροκίνητο του κόσμου (στην περίπτωση της Πόρσε) είναι αμαρτία να μην το απολαύσεις και να τα σκάσεις για σειριακό που δεν χρειάζεσαι, στην πραγματικότητα.
Για τον ανθρώπινο τύπο που θα έπαιρνε ούτως ή άλλως αυτόματη Πόρσε, δεν θα ήθελα να εκφέρω σχόλια.Σε λίγο καιρό όλες οι Porsche θα είναι διαθέσιμες μόνο με PDK.Το ανακάτεμα της σούπας τελείωσε....
Σε λιγο καιρο, ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ. Σε πολυυυυ καιρο απο τωρα μπορει και
να καταργηθουν παραλληλα οι μη υβριδικοι βενζινοκινητηρες...P.S Οταν βεβαιως αναφερομαστε για τα χειροκινητα κιβωτια της Porsche, θα συμφωνησω απολυτως με τον Coyot, μιλαμε οντως για το καλυτερο σε αισθηση που εχει
να προσφερει η αγορα. -
Ομοίως, σε 'λίγο καιρό' δεν θα υπάρχουν κινητήρες εσωτερικής κάυσης, αλλά μόνον ηλεκτροκινητήρες, που δεν θα χρειάζονται και κιβώτιο σχέσεων μετάδοσης.
Το (πράγματι) ρυπογόνο ντούκου-ντούκου των πιστονιών τελείωσε...Ομοίως, το τιμόνι (πράγματι το φονικότερο όργανο μες στο αυτοκίνητο από πλευράς παθητικής ασφάλειας, για χάρη του οποίου εφευρέθηκε ο αερόσακος) 'σε λίγο καιρό' θα αντικατασταθεί από joystick (έτσι κι αλλιώς, όλα τα τιμόνια του κόσμου την ίδια αίσθηση είχαν, κατά sv2).
Το έγιαμόλα έγιαλέσα τελείωσε... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ομοίως, σε 'λίγο καιρό' δεν θα υπάρχουν κινητήρες εσωτερικής κάυσης, αλλά μόνον ηλεκτροκινητήρες, που δεν θα χρειάζονται και κιβώτιο σχέσεων μετάδοσης.
**Το (πράγματι) ρυπογόνο ντούκου-ντούκου των πιστονιών τελείωσε... **:roll:Ομοίως, το τιμόνι (πράγματι το φονικότερο όργανο μες στο αυτοκίνητο από πλευράς παθητικής ασφάλειας, για χάρη του οποίου εφευρέθηκε ο αερόσακος) 'σε λίγο καιρό' θα αντικατασταθεί από joystick (έτσι κι αλλιώς, όλα τα τιμόνια του κόσμου την ίδια αίσθηση είχαν, κατά sv2).
Το έγιαμόλα έγιαλέσα τελείωσε...Καταραμένη μέρα! Μακρία από μας οι ηλεκτρικές σκούπες!
Σοβαρά τώρα πάντως, λένε ότι οι κινητήρες εσωτερικής κάυσης έχουν πολλά ψωμιά ακόμα και θα μας συντροφέυουν για τουλάχιστον 50 χρόνια ακόμα! Μετά δεν θα ζω ευτυχώς για να δω την κατάντια να αντικατασταθεί το ουρλιαχτό των κυλίνδρων από το βουητό της... Hoover...
-
@SV2
Βαζουμε στοιχηματακι απο τωρα οτι θελεις οτι στα τελη του 2011 θα υπαρχουν Porsche με χειροκινητο κιβωτιο? -
οδηγια ως προς τι?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
@SV2
Βαζουμε στοιχηματακι απο τωρα οτι θελεις οτι στα τελη του 2011 θα υπαρχουν Porsche με χειροκινητο κιβωτιο?Είπα ''το πιό πιθανό'' για μέχρι τα τέλη του 2010.Πάντως εξελίσεται PDK (ελαφρύτερο) για την GT3......Θα μπεί και σ΄αυτήν.
Οι ενδιαφερόμενοι ν΄ανακατεύουν την σούπα συνεχώς μειώνονται.Ηδη η Ferrari δεν βγάζει πλέον κανένα μοντέλο της με το παραδοσιακό χτένι.Είναι ζήτημα χρόνου.Θα ακολουθήσουν όλοι οι κατασκευαστές (θα βγεί και σχετική οδηγία της ΕΕ προς τους κατασκευαστές).Που το ειδες αυτο γραμμενο? Η 599 και η California βγαινουν στανταρ με χειροκινητο...
Για την 458 δεν ξερω αλλα αν δεν βγαλει, μ@λ@κια της θα ειναι...
Ποια οδηγια λες οτι θα ακολουθησει. Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@SV2
Βαζουμε στοιχηματακι απο τωρα οτι θελεις οτι στα τελη του 2011 θα υπαρχουν Porsche με χειροκινητο κιβωτιο?Είπα ''το πιό πιθανό'' για μέχρι τα τέλη του 2010.Πάντως εξελίσεται PDK (ελαφρύτερο) για την GT3......Θα μπεί και σ΄αυτήν.
Οι ενδιαφερόμενοι ν΄ανακατεύουν την σούπα συνεχώς μειώνονται.Ηδη η Ferrari δεν βγάζει πλέον κανένα μοντέλο της με το παραδοσιακό χτένι.Είναι ζήτημα χρόνου.Θα ακολουθήσουν όλοι οι κατασκευαστές (θα βγεί και σχετική οδηγία της ΕΕ προς τους κατασκευαστές).Που το ειδες αυτο γραμμενο? Η 599 και η California βγαινουν στανταρ με χειροκινητο...
Για την 458 δεν ξερω αλλα αν δεν βγαλει, μ@λ@κια της θα ειναι...
Ποια οδηγια λες οτι θα ακολουθησει. Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος?Η 458 θα ακολουθήσει μάλλον στα χνάρια των Enzo και Scuderia και δεν θα προσφέρεται με χτένι. Για τις 599 και California (ξέχασες την 612 που και αυτή προσφέρεται χειροκίνητη ) έχεις δίκιο, αλλά το 90% των αγοραστών προτιμάει το F1 ούτως ή άλλως.
Συμφωνώ μαζί σου πάντως ότι οι Porsche θα παραμείνουν προς το παρών και χειροκίνητες. Εκτός αν ο φίλτατος SV2 έχει πληροφόρηση μέσα από το εργοστάσιο...
-
@Realzeus
Προσφερεται οντως η Scaglieti χειροκινητη?
Στα specs της στο site της Ferrari δεν το αναφερει... -
Σε είκοσι χρόνια θα έχουμε γίνει αμερική όπου το 75% και βάλε των ΙΧ είναι αυτόματα. Αυτή τη στιγμή στην ευρώπη είναι μόνο το 30% των νέων ΙΧ, αλλά το ποσοστό ανεβαίνει με ρυθμό 2% το χρόνο.
Η πλάκα είναι πως τα αυτόματα σπορ ή σούπερκαρ είναι ΠΟΛΛΑ πλέον, κάτι που αν το προέβλεπες μόλις πριν από μερικά χρόνια, θα γέλαγε και το παρδαλό. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Από πέρσυ σταμάτησε η παραγωγή 612 και 599 με χτένι.Στο site πάντως αναφέρουν ακόμα για χειροκίνητη 599... http://www.ferrari.com/English/GT_Sport ... Sheet.aspx
Γρηγόρη για την 612 έχεις δίκιο ότι δεν αναφέρεται πια, έχω δει όμως χειροκίνητη 612.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μέχρι να τελειώσουν τα χειροκίνητα για την 599 θα αναφέρεται στο site......Πάντως το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά που τα αυτόματα ξεπέρασαν το 50% των πωλήσεων στην Ευρώπη.Και έχουν ακόμα στοκ χειροκίνητων ενώ σταμάτησε η παραγώγη εδώ και έναν χρόνο; Λόγω κρίσης να υποθέσω;
Porsche Forum