-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
την μπετονιέρα μην κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φαςΦιλε δεν ξερω αν κανεις πλακα η εισαι απο τους βολεμενους με ετοιμη δουλιτσα (και καλα κανεις) αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι αν χαλασει η' μπετονιερα' σου η αν ερθει καποιος με καλυτερο εργαλειο τι θα πεις μετα?
Δεν ξερω αν ειχες δει ενα ντοκυμαντερ στην ΕΡΤ απο κατι Ελληνες που πηγαν αρχικα για διακοπες εκει Μαλδιβες, Φιλλιπινες, και σε κατι εξωτικα μερη στην Ν Ασια και κανανε τις δουλιτσες τους και ειναι καθε μερα με τις βερμουδες τους και το ωραιο χρωματακι τους και οταν τους ειπανε για Ελλαδα βγαλανε σπυρια.
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Μαλιστα στην Σ.Αραβια καποιοα μερα την εβδομαδα εχει και καποιες δημοσιες τιμωριες οπως κοψιμο χεριου του κλεφτη.
Ασε το πορτοφολι σου καπου και πηγαινε την αλλη μερα να το παρεις -
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Πολλοι Ελληνες δεν αντεχουν την Αγγλια και δεν ξερω γιατι. Προτιμουν να ειναι εδω περα και να πεινανε παρα να ξεκινησουν απο μια καλη δουλεια Αγγλια. Ισως ειναι η διασκεδαση η οποια δεν ειναι και τοσο τρελη οσο εδω περα. Αλλα και παλι δεν το θεωρω βασιμη δικαιολογια επειδη αν θελεις να πας να δια;σκεδασεις παντα βρισκεις και τον τοπο και τον τροπο οπου και αν εισαι. Τελοσπαντων δεν θελω να ανοιξω αλλο κεφαλαιο επειδη βγαινω και εκτος θεματος. Απλα πραγματικα λυπαμαι για την κατασταση που ειναι η χωρα μου ΤΟΣΑ χρονια χωρις να εχουν γινει ουσιαστικες διαφορες και οι πελατειακες σχεσεις να επικρατουν παντου κατι το οποιο θεωρω επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Τις πελατειακές σχέσεις και την αδράνεια ΕΜΕΙΣ τη συντηρούμε, Τζέιμς!
Φυσικά, γιατί σου λέει ο άλλος: 'Όλοι το κάνουε, γιατί να είμαι εγώ ο μλκς που δε θα το κάνω;'.
Δεν έχει δίκιο; Τί θα το παίζει, Δον Κιχώτης;Αυτό ακριβώς ενννοώ φίλε Νικο! Ο φαύλος και μαύρος κύκλος που έχει δημιουργηθεί είναι δύσκολο να σπάσει ! Αλλά και πάλι, Μία απόφαση είναι. Ενας - ένας στην αρχή, μετά ο δίπλα, μετά κι άλλοι, μετά περισσότεροι και στο τέλος τα λαμόγια αν φθάσουν να είναι δαχτυλοδεικτούμενοι και απομονωμένοι από την κοινωνία (γιατί είναι θέμα κοινωνικής κουλτουρας) θα εκλείψουν (ή εν πάσει περιπτώσει θα περιοριστούν)
Πάντως, όσοι σκεφτόνται έτσι , μην περιμένουν να αλλάξει κάτι, και εν πάσει περιπτώσει μην διαμαρτύρονται (αυτοί που συντηρούν αυτοί την σκέψη)
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Εγώ το έχω πει…
Με την πρώτη ευκαιρία, την κάνω για εξωτερικό.
Όχι Ευρώπη αλλά πιο μακριά… Αυστραλία, Καναδά, Αμερική, Ιαπωνία…...
Υπάρχουν ένα σορό μέρη στον κόσμο με τα ίδια ή καλύτερα μέρη από τα δικά μας, αλλά πολύ φθηνότερα.. πάει πέρασε ο καιρό της πολυτελείας…
Αυτά.
Θανασάρα !!! Περιγράφεις με πολύ παραστατικό τρόπο την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα! Εμείς τα έχουμε πει και κατ'ιδίαν και έχουμε συμφωνήσει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργέί το κράτος (οπερέττα) εις βάρος του ελεύθερου επαγγελματία...
Από την άλλη, δεν μπορω παρά να συμφωνήσω με τον skye!
Είναι βαριά η ξενιτειά Θανάααασηηηη !!!Και εν πάσει περιπτώσει, το ξαναλέω ! Θα μείνω εδω στη χώρα μου και θα παλέψω να την αλλάξω ! Οσο μπορώ! Στο τομέα μου, στο χώρο μου, στο μικρό κοινωνικό μου περιβάλλον... Με τον τρόπο που ζω, που συμπεριφερομαι, που σκεφτομαι...
Και ας μην προλάβω να δω τις αλλαγες... Θα ξέρω ότι προσπάθησα για το μεγαλύτερο ιδανικό μου . Τη Χώρα μου !
-
Κάθε μέρα, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όμως, περνάει έστω μία φορά απ' το μυαλό μου η σκέψη να φύγω απ' την Ελλάδα. Τη μια είναι μία λακούβα που ήρθε απ' το πουθενά και με έστειλε συνεργείο για ζάντα/λάστιχο. Την άλλη είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ζώο που δεν με σεβάστηκε (πάλι) όπως προσπαθώ να σέβομαι εγώ. Την τρίτη θα είναι μία υπηρεσία όπου θα πάω και θα με αντιμετωπίσουν σαν να τους χρωστάω (όχι στην υπηρεσία, στον υπάλληλο), την τέταρτη θα είναι η μόνιμη γκρίνια ότι δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά, ότι οι έμποροι πεινάνε κτλ. Βέβαια, χρήμα υπάρχει, ρωτήστε τις καφετέριες που ανοίγουν σαν τα μανιτάρια, ρωτήστε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που μαζεύουν τουλάχιστον το 1/3 του οικογενειακού προϋπολογισμού μηνιαίως. Δεν λέω για τις τράπεζες, διότι αυτό είναι φυσικό επακόλουθο των παραπάνω, της παντελούς έλλειψης οικονομικής οργάνωσης, οικιακής οικονομίας που λέγαμε και στο γυμνάσιο και γελούσαμε και ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ κρατικών μεθόδων προστασίας του πολίτη.
Γιατί δεν έχω φύγει ακόμα;
Απλούστατα, ΓΙΑΤΙ ΚΩΛΩΝΩ!!! Ναι, είμαι βολεμένος! Έχω 2 δουλειές, ετοιμάζομαι για τρίτη σε 2 χρόνια που θα πάρω το μελετητικό μου (αν βέβαια ως τότε έχω κρατήσει τη μία απ' τις παρούσες), έχω το σπίτι μου, το αμάξι μου κτλ. Πού θα πάω και θα βρω καλύτερες συνθήκες; Κλείνομαι λοιπόν στο μικρόκοσμό μου, αποφεύγω τις πολλές εξόδους (για την ακρίβεια αποφεύγω να κυκλοφορώ για οποιονδήποτε ΜΗ επαγγελματικό λόγο) και όχι για οικονομικούς λόγους, απλά επειδή ΒΑΡΕΘΗΚΑ να βλέπω τα ίδια και τα ίδια!!!
Τι κάνω για να διορθώσω την κατάσταση; ΤΙΠΟΤΑ! Ναι, το δηλώνω ευθαρσώς, ΤΙΠΟΤΑ! Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο Έλληνας δεν θέλει να βοηθηθεί για να βελτιώσει την κατάστασή του. Μας αρέσει να παρκάρουμε όπου βρούμε (πάρτε παραδειγματάκι απ' τα ΖΩΑ που post-άρισα σήμερα) να καπνίζουμε όπου γουστάρουμε κι ας ενοχλούμε, να πετάμε τα τσιγάρα μας όπου βρούμε, να πίνουμε σαν σφουγγάρια την Κυριακή και τη Δευτέρα στη δουλειά να παραπατάμε (αφού μάλιστα έχουμε σκάσει 150
-
αυτο που μου τη σπαει με αρκετούς απο σας είναι οτι την κρίση και την καταδίκη την εχετε στο τσεπάκη σας
μπαμ και κάτω
-
Για εξηγησε το μας λίγο παραπάνω αυτο, αν θες;!
-
Εγώ πάλι πιστεύω πως ο γογγυσμός τείνει να καταντήσει το εθνικό σπορ των Ελλήνων.
Η κοινή λογική υπαγορεύει πως εάν τα πράγματα είναι τόσο μέλι- γάλα στις χώρες που προαναφέρθηκαν, τότε θα υπήρχαν πολύ υψηλοί δείκτες ικανοποίησης από την ζωή στους εκεί πληθυσμούς. Ε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μη ξεχνάτε πως ο δυτικός κόσμος είναι στην καλύτερη περίπτωση κοινωνία 2/3 (που τείνει προς το 1/2).
Το να αναφέρεται κανείς σε οικονομικές δομές και επαγγελματικές συνθήκες δε μπορεί παρά να είναι παραπλανητικό, δεδομένου πως οι κοινωνικές δομές είναι εν τέλει αυτές που καθορίζουν την ποιότητα ζωής.
Ας δοκιμάσει ένας Έλληνας να ενταχθεί στο περιβάλλον της Ιαπωνίας για παράδειγμα, και να βιώσει έναν ανάλογο τρόπο ζωής. Ειδικά ως προς την χώρα αυτή, ξέρω πολύ για το τι μιλάω. Μιλάτε για απόλυτη οργάνωση κτλ. Εγώ πάλι δεν το βρίσκω αστείο να έρχεται η αστυνομία στην πόρτα σου επειδή πέταξες χαρτί σε κάδο για πλαστικά. Ούτε να δουλεύω 2 ώρες μακριά από το σπίτι μου, από το πρωί έως το βράδυ. Δοκιμάστε επίσης να δουλέψετε σε χρηματιστηριακή εταιρία στο Λονδίνο, να δείτε τι σημαίνει το κινητό να είναι το λουράκι από το οποίο σε κρατάει το αφεντικό.
Αφού λοιπόν μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί οπαδοί του απόλυτου δομολειτουργισμού, πως και τελικά η Ελλάδα είναι τόσο 'πίσω'; Μήπως επειδή μας αρέσει να κλαιγόμαστε;
Τέλος, ως επί το πλείστον, αυτοί που βγήκαν σε χώρες εκτός Ελλάδος και διατείνονται πως τους αρέσει εκεί η ζωή (με εξαίρεση αυτούς που φύγαν με εξαιρετικές περγαμηνές και αντίστοιχα εξαιρετική άνοδο οικονομική και κοινωνική), είναι άτομα τα οποία στην Ελλάδα δεν είχαν φίλους/ γυναίκες/ ζωή, και βρήκαν ένα καταφύγιο μακριά... Προσωπική άποψη, και δέχομαι πως υπάρχουν εξαιρέσεις.
Α, αν κάποιος προτιμά το θέαμα των αναπήρων εξαθλιωμένων φτωχών κλεφτών από το να προσέχει λίγο παραπάνω το πορτοφόλι του, φαντάζομαι κυκλοφορεί με φωτογραφία του Αδόλφου και του Ιωσήφ μέσα σε αυτό...
Και τέλος, όχι δεν είμαι βολεμένος, θεωρώ πως το 'σύστημα' είναι εγκληματικά διάτρητο, αλλά οι δομές της κοινωνίας μας είναι τέτοιες που αναπληρώνουν μεγάλο μέρος της έλλειψης οργάνωσης και δίνουν μεγαλύτερη συνοχή στο νόημα της καθημερινότητας μας (μην το υποτιμάτε αυτό καθόλου).
Edit: Βέβαια, το ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι αυτός που οι αστείες κυβερνήσεις μας του έχουν δέσει ένα άροτρο, είναι αλήθεια. Φταίνει όμως κι εμείς που το συντηρούμε, επιδιώκοντας όλοι να βυζαίνουμε το δημόσιο χρήμα, γονατίζοντας την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
-
htanso21
ρίξε μια ματιά στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει την πολύ ευκολότερη δημιουργία νέας επιχείρησης χωρίς ένα κάρο δικαιολογητικά από εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, επιμελλητήρια κτλ κτλ.
Προβλέπεται (όπως έχει σχεδιαστεί τουλάχιστον) να υπάρχει ένας κεντρικός server με όλα τα στοιχεία τα οποία θα τα υποβάλλει μια φορά ο επιχειρηματίας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα τα αναζητούν από εκεί μέσω internet ή intranet.
Εκπρόσωπος από εφορία είπε 'Μα είναι δυνατόν ο υπάλληλος που θα έχει να ελέγξει 100 επιχειρήσεις να μπαίνει 100 φορές στο σύστημα;'.
'Ναι, γιατί όχι; Δουλειά του δεν είναι; Ή θεωρείτε καλύτερο το να έχετε δίπλα σας στο πόδι τον επιχειρηματία με ένα πακέτο χαρτιά αντί να ασχολείται με την επιχείρησή του;' της είπα.
Το βούλωσε. Βέβαια ελλείψει τέτοιων 'διαπροσωπικών' επαφών περιορίζεται σημαντικά η δυνατότητα είσπραξης 'γρηγοροσήμων' και άλλων τουρκογενών εθίμων, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί φυσικά.Όσον αφορά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και αν τα χρησιμοποιήσεις καταλλήλως μειώνεις ουσιαστικά το κόστος σύστασης νέας επιχείρησης. Μόνο η επιχορήγηση ενοικίου είναι σημαντική ελάφρυνση και μπορεί να είναι κάπως αργές και περιοριστικές οι διαδικασίες, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Έχουν γίνει ήδη αρκετές λαμογιές από ιδιώτες εις βάρος του Οργανισμού και σε πληροφορώ ότι ορισμένα λαμόγια που κόπηκαν από τέτοια προγράμματα άρχισαν να γυροφέρνουν τα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι κόπηκαν εξαιτίας κομματικού δακτύλου και άλλα τέτοια. Δεν φταίει μόνο το κράτος αλλά και οι πολίτες για τις καθυστερήσεις. Όσο λιγότερο προσπαθούν να εξαπατήσουν το κράτος αυτοί, τόσο λιγότερες (δυστυχώς χρονοβόρες) δικλείδες ασφαλείας απαιτούνται.
-
Λοιπόν, είναι καταπληκτικό το πόσο δημιουργικός και παραγωγικός μπορεί να είναι ένας διάλογος - όταν γίνεται σωστά!:
Μου άρεσε πάρα πολύ η άποψη του NickNT, και χαίρομαι να ακούω πολλές απόψεις, γιατί είναι σίγουρο ότι, όλοι μας βγαίνουμε κερδισμένοι από αυτό.
Συμφωνώ με τον NickNT, ότι οι Ελληνες είμαστε γκρινιάρηδες...
Επιπλέον, θα προσθέσω ότι είναι πάγιος κανόνας (της ψυχολογίας; ) ότι , δεν εκτιμούμε κάτι που έχουμε παρά μόνο όταν το χάσουμε !Επίσης, θα συμφωνήσω ότι, οι περισσότεροι Ελληνες *είμαστε *βολεμένοι και για αυτό δεν κουνάμε το δαχτυλακι μας για να αλλάξει κάτι σε αυτη τη χωρα.
Τέλος, θα υπενθυμίσω την άποψή μου ότι ζούμε στην ομορφότερη και καλύτερη χώρα του κόσμου, που έχει όμως τη δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερη και πιο φιλική στους πολίτες της και ότι, εδώ θα παραμείνουμε για να παλέψουμε για τα 'κακώς κείμενα' της (δικής μας) κακης νοοτροπίας!
Ευχαριστώ NickNT!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κάθε μέρα, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όμως, περνάει έστω μία φορά απ' το μυαλό μου η σκέψη να φύγω απ' την Ελλάδα.Κάθε μέρα, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όμως, βλέπω μια δουλειά που θα μπορούσε κάποιος να κάνει, αλλά δεν κάνει κανείς!
Ας βρεθεί ένας τρόπος, κάτι να κάνουμε και να έχει πιθανότητες να αλλάξει κάποιο απ' τα κακώς κείμενα και εγώ θα το στηρίξω!
....Αν σηκωθούμε και πάμε 5 - 10 ή, ακόμα καλύτερα, 5.000 ψηφοφόροι στο βουλευτή που ψηφίζουμε και του ζητήσουμε κάτι, είναι βέβαιο ότι θα γίνει!...
Εδώ που τα λέμε όμως και μη βγει παραέξω, είναι πιο εύκολο να περιμένουμε να κάνει κάποιος άλλος κάτι σωστό και να τον στηρίξουμε.
Και εν πάσει περιπτώσει, το ξαναλέω ! Θα μείνω εδω στη χώρα μου και θα παλέψω να την αλλάξω ! Οσο μπορώ! Στο τομέα μου, στο χώρο μου, στο μικρό κοινωνικό μου περιβάλλον... Με τον τρόπο που ζω, που συμπεριφερομαι, που σκεφτομαι...
-
Πολυ καλα ολα τ'αλλα, θελω ομως να σχολιασω λιγο το παρακατω, αν μου επιτρεπεις, χωρις να σημαινει οτι διαφωνω μαζι σου:
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Τέλος, ως επί το πλείστον, αυτοί που βγήκαν σε χώρες εκτός Ελλάδος και διατείνονται πως τους αρέσει εκεί η ζωή (με εξαίρεση αυτούς που φύγαν με εξαιρετικές περγαμηνές και αντίστοιχα εξαιρετική άνοδο οικονομική και κοινωνική), είναι άτομα τα οποία στην Ελλάδα δεν είχαν φίλους/ γυναίκες/ ζωή, και βρήκαν ένα καταφύγιο μακριά... Προσωπική άποψη, και δέχομαι πως υπάρχουν εξαιρέσεις.
Γενικα μιλωντας, παντου μπορεις να περασεις καλα ( εννοειται αν εχεις λεφτα και μιλαμε παντα για 'δυση' )
Οταν ομως καποιος εχει μεγαλωσει στην Ελλαδα, συμβαινουν 3 πραγματα, σχεδον παντα:-
εχει ενα τροπο ζωης και διασκεδασης, κουλτουρα, οπτικη γωνια για καποια πραγματα, που στην Ελλαδα ειναι αυτονοητα και δεν τα συζηταμε, αλλα οταν πας εξω, σου λειπουν. Σου λεω τα πιο απλα, να βαλεις ραδιοφωνο και ν'ακουσεις ελληνικα, να πας στο περιπτερο και να πεις καλημερα, γενικα ο ρυθμος της ζωης και η αισθηση ρε παιδι μου.. οσοι εχετε ζησει εξωτερικο και θυμαστε να γυρνατε καλοκαιρι Ελλαδα, να βγαινετε με φιλους για φραπεδακι, νιωθετε αυτο που λεω..
-
εχει στην Ελλαδα την οικογενεια του, τις κοινωνικες του επαφες, παρεες, φιλους, κοκ
-
φευγεις και παιρνεις μαζι σου ενα σωρο αναμνησεις, καταστασεις..
και το κακο ειναι, οτι -επειδη το εχω παθει..
ξεκιναω για Ιταλια, σιχτιρισμενος οπως ο φιλος Θανασης. Για διαφορα πραγματα, θυμωμενος με το συστημα, με το μπουρδελο το κρατος που δε μου δινει αυτο που πιστευω οτι θα'πρεπε και δικαιουμαι, αλλα και προσωπικα προβληματα, θυμωμενος με τους γονεις μου, με ολα.. δεν εβλεπα τιποτα αλλο, περα απ'το οτι ηθελα να φυγω αρων-αρων, ειχα τοσο θυμο μεσα μου..
φτανω Ιταλια, και διαπιστωνω οτι εχασαν τη βαλιτσα μου οι πανεξυπνοι, καθολα 'ευρωπαιοι' της Αλιταλια.. μου τη στειλαν μετα απο δυο μερες..
εκανα μαθηματα Ιταλικα καλοκαιριατικα και οι φιλοι μου στην Ελλαδα πηγαιναν για μπανιο, εκει που ημουν εγω εβρεχε και ημουν μονος μου, εγω και ο πονος μου..
Ειδικα η αρχη ηταν δυσκολη, πολυ μοναξια παιδια..
ειδικα σε μια χωρα που δεν ηξερα τη γλωσσα, παρα ελαχιστα πραγματα.
Μου λειπανε και καταστασεις, προσωπα απο'δω..
Στην πορεια βεβαια τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα, οταν εκανα και εκει παρεες, φιλους κλπ κλπ
Αλλα παντα ημουν ξενος εκει, και γι'αυτους και για μενα..
οταν γυρνουσα Ελλαδα, ενιωθα κατι που δεν περιγραφετε με λογια..
Και οσοι νομιζετε πως λεω υπερβολες ή μαλακιες, οκ, το καταλαβαινω.
Δεν ειναι απολυτα αυτα που λεω, και στον καθενα μπορει να παιζουν αλλες συνθηκες, αλλα εγω ετσι τα'ζησα και ετσι τα γραφω.
-
-
Ευχαρίστως θα την έκανα για Αυστρία, Γερμανία, βόρεια Ιταλία, Σουδία (από τις χώρες που έχω επισκεφθεί γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες)
-
Θα ηθελα να καταθεσω και εγω την αποψη μου.
Αλλο πραγμα ΕΛΛΗΝΑΣ( ευρεια εννοια) κι αλλο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ =συγχρονος Ελληνας =παλιομ@λ@κ@ς (κατα μεσο ορο , μην τα ισοπεδωσουμε ολα)
Οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ζουνε σε ενα μικροκοσμο(οπως ενας απο το χωριο που λεει οτι η πολη ειναι χαλια κι ας μην εχει παει ποτε). Νομιζουν οτι ειναι οι γ@μ@ω , κι οτι ολος ο κοσμος ασχολειται με αυτους.Υπαρχουν , λοιπον μερικοι μυθοι που εχουν δημιουργησει οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ για να δικαιολογουν την παρουσια τους πανω σ'αυτον τον πλανητη .
Ας δωσω μερικα παραδειγματα λοιπον¨Μυθος 1ος
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ NASAΓια να λεει καποιος οτι ειναι εξυπνος πρεπει να το αποδεικνυει με πραξεις. Η συμβολη των ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ στην προοδο ειναι η ανακαλυψη του ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.Σε προσφατο αρθρο των ΤΙΜΕS φαινεται καθαρα οτι ο αριθμος των Ελληνων που δουλευουν στη ΝΑΣΑ ειναι αυτος που αναλογει στον πληθυσμο της. Η ΝΑΣΑ ειναι μεγαθηριο και εχει υπαλληλους διαφορων εθνικοτητων.
Μυθος 2ος
ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΕΣ.ΟΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ. ΚΕΡΔΙΣΑΝ EURO, EUROBASKET, EUROVISIONΣτην Αγγλια που ειμαι μολις ειπα οτι θα δω EUROVISION γελουσαν ολοι. Γιατι φυσικα οι English που ειναι μητερα της μουσικης σκηνης, δεν ασχολουνται με το συγκεκριμενο καρναβαλι. Με το μπασκετ η Ευρωπη δεν ασχολειται καν. Μας παραδεχθηκαν βεβαια για το EURO αλλα την Πορτογαλια ας πουμε την θεωρουν πολυ καλυτερη γιατι εχει σταθερη αποδοση. Και τι νατους πεις, που εχουν δικιο, οταν οι δικοι μου πινουν φραπε , αντι να παιζουν στο MUDIAL. Περιττο βεβαια να πω οτι 1 χρονο οι ειδησεις του BBC εχουν αναφερει το ονομα μας 2-3 φορες, κι ας νομιζουν οι Ελλην ες οτι ολος ο κοσμος ασχολειται μαζι τους.
Μυθος 3ος
ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Μα οι Πορτογαλοι , οι Ισπανοι και οι Ιρλανδοι που μας καναν να φαμε τη σκονη τους μας προσπερασαν τα τελευταια χρονια τοτε που εμεις πιναμε ΦΡΑΠΕΔΙΕΣ.
Οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΜΑΣ
-
Πολύ σωστή προσέγγιση Λεβέντη!
Μου θυμίζεις ένα καταπληκτικό άρθρο του Γιανναρά με τίτλο:
'Νεοέλληνα, η Ακρόπολη δεν σου ανήκει !' -
Ο χρήστης leventis έγραψε:
Με το μπασκετ η Ευρωπη δεν ασχολειται καν.Τί να κάνουμε τώρα, όλος ο υπόλοιπος κόσμος ασχολείται και μάλιστα το μπάσκετ είναι ένα από τα κύρια αθλήματα, μη λέμε ανοησίες τώρα! Στο κάτω κάτω εκεί είμαστε καλοί με τη σωματοδομή μας από ό,τι φαίνεται, παρά στο ποδόσφαιρο, δε γίνεται να είμαστε καλοί σε όλα.
-
Ο χρήστης leventis έγραψε:
Με το μπασκετ η Ευρωπη δεν ασχολειται καν.Μέγα λάθος και μεγάλη ανακρίβεια. Οι Αγγλοι δεν ασχολούνται, έχει διαφορά.
Αλλά και με το ποδόσφαιρό που ασχολούνται...Και μια και ζεις στην Αγγλία, πες τους να κοιτάξουν τα χάλια τους καλύτερα και ας μην ασχολούνται με τους άλλους.
Και να πλένονται περισσότερο, γιατί σκυλοβρωμάει το μετρό και τα μαγαζιά τους. Δε φαντάζομαι να είναι πολύ ακριβό το νερό και το σαπούνι.
Πάντως είμαστε εκτός θέματος, μια και το thread δεν έχει να κάνει περι Νεοελλήνων ή Αρχαιοελλήνων ή Σουμερίων αλλα με το που θα θέλαμε να ζούμε ο καθένας μας
-
Aυτην τη λογικη ηθελα να καυτηριασω αλλα δυστυχως την συναντω απο ανθρωπους του FORUM
Αν απο αυτο που εγραψα το νοημα ηταν αυτο,
ΚΡΙΜΑ -
Iσπανία φυσικά!
Δρόμοι...
Αυτοκίνητα...
Φαγητό...
Επίπεδο ζωής...
Γυναίκες...
Διασκέδαση...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Και μια και ζεις στην Αγγλία, πες τους να κοιτάξουν τα χάλια τους καλύτερα και ας μην ασχολούνται με τους άλλους.Και να πλένονται περισσότερο, γιατί σκυλοβρωμάει το μετρό και τα μαγαζιά τους. Δε φαντάζομαι να είναι πολύ ακριβό το νερό και το σαπούνι.
Μια επίσκεψη σε Ελληνικό ΜΜΜ θα σας πείσει για την σαφή υπεροχή των νεο-Ελλήνων και σε αυτό το θέμα.
Σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε;