-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ημιάκαμπτος = Κοπανάει ακόμα και σε στατικά test drive.Εγώ οδηγώ ένα Megane 2 sedan και ο πεθερός μου ενα Jetta Tsi...Οταν κάθονται πισω άτομα στο Jetta να δεις γκαπα γκουπα! Το Megane ποτέ! Φανταζομαι το νέο θα είναι και καλύτερο...
-
Τι είναι αυτά που λες, βλάσφημε. Έλεος!!! Πολλαπλοί σύνδεσμοι και να κάνουν γκάπα γκούπα. Ο ημιάκαμπτος τα κάνει αυτά και μάλιστα έχουμε μάθει και τις εγκάρσιες ανωμαλίες.
-
ακόμα και με τον 1.4 tce 130 νομίζω με 19-20kgm, πάλι πίσω θα είναι οι γάλλοι από τους tsi...
επειγόντως ένας 1.6 tce -
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Ημιάκαμπτος = Κοπανάει ακόμα και σε στατικά test drive.
Εγώ οδηγώ ένα Megane 2 sedan και ο πεθερός μου ενα Jetta Tsi...Οταν κάθονται πισω άτομα στο Jetta να δεις γκαπα γκουπα! Το Megane ποτέ! Φανταζομαι το νέο θα είναι και καλύτερο...
+1 αλλά η αντιστοιχια με scenic-golf
-
Με βάση το νέο τιμοκατάλογο της Renault προστέθηκε η έκδοση με κινητήρα 2.0 140 hp και αυτόματο κιβώτιο τόσο για την 3θυρη όσο και για την 5θυρη έκδοση:
2.0 140 hp Privilege Auto 5θυρο: 24.500
2.0 140 hp Privilege Auto 3θυρο: 25.150αλλά με τέτοιο κυβισμό μηδαμινό ενδιαφέρον έχουν για την Ελλάδα!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ημιάκαμπτος = Κοπανάει ακόμα και σε στατικά test drive.Στο νεο Megane οι αναρτήσεις έχουν ιδανικό θα έλεγα setup. Δεν είναι τόσο μαλακές όσο στο προηγούμενο, αλλά ούτε μπορούν να θεωρηθούν και σκληρές, με την έννοια ότι ταλαιπωρούν την μέση των επιβατών. Κοπανήματα από το πίσω μέρος δεν παρατηρήθηκαν. Το αυτοκίνητο περνώντας ακόμα και από απότομα μεγάλα σαμαράκια, έδειχνε να αποσβένει υποδειγματικά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Επίσης πολύ καλό και το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο, όπως και τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης στις στροφές.
-
Περίμενε τότε μέχρι το πρώτο δυνατό συγκριτικό για τις πρώτες αναπηδήσεις.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ημιάκαμπτος = Κοπανάει ακόμα και σε στατικά test drive.
Στο νεο Megane οι αναρτήσεις έχουν ιδανικό θα έλεγα setup. Δεν είναι τόσο μαλακές όσο στο προηγούμενο, αλλά ούτε μπορούν να θεωρηθούν και σκληρές, με την έννοια ότι ταλαιπωρούν την μέση των επιβατών. Κοπανήματα από το πίσω μέρος δεν παρατηρήθηκαν. Το αυτοκίνητο περνώντας ακόμα και από απότομα μεγάλα σαμαράκια, έδειχνε να αποσβένει υποδειγματικά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος. Επίσης πολύ καλό και το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο, όπως και τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης στις στροφές.
Δεν ξέρεις εσύ....καλά στα λέει ο πάτερ
-
αληθευει οτι οι αναπηδησεις του πισω αξονα θα εχουν ως συνεπεια την γενικη απορυθμιση του ραδιοφωνου και εν τελει ολοκληρου του αμαξιου? σε αντιθεση βεβαια με τους πολλαπλους συνδεσμους που εχουν υιοθετησει αλλες γνωστες εταιρειες του χωρου (vag, χιουνται)
υγ.θα μοσχοπουλησει το διλιτρο 140αρι..
-
Εγω πάντως το δίλιτρο 180άρι (coupe και H/B) το βλέπω μια χαρά...
300Nm και 180 ίπποι (σιγουρα συντηρητικό νούμερο θα είναι,όλα τα τουρμπο της Ρενω εχουν καμμια 10ριά άλογα παραπάνω),με κορυφαιες ρερπρίζ και καλή τιμή.
Τι να το κάνει κανεις το διλιτρο 140άρι; -
Απο τα τελευταία μυνήματα να υποθέσει κάποιος ότι τα συμπεράσματα των περιοδικών περί οδικής συμπεριφοράς για το Μεγκάν ΙΙΙ έναντι των Γκόλφ, Φόκους κλπ είναι για τα πανηγύρια και ότι απο τα μέλη του φόρουμ τα οποία έχουν οδηγική επαφή με τα αυτοκίνητα-πχ νέο Μεγκάν στην περίπτωση αυτή- 'γράφονται εκεί που δεν πιάνει μελάνι';;;;
Αυτό ενδέχεται να έχει συμβεί και με άλλα αυτοκίνητα τα οποία θάφτηκαν προς χάρη των γερμανικών υπεραυτοκινήτων;;;;;;
-
¨Όλοι εσείς που γράφετε για τον ημιάκαμπτο άξονα για 'κοπανήματα' 'πηδήματα' κλπ, σίγουρα μιλάτε για RENAULT ή μήπως μιλάτε για OPEL π.χ.;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
¨Όλοι εσείς που γράφετε για τον ημιάκαμπτο άξονα για 'κοπανήματα' 'πηδήματα' κλπ, σίγουρα μιλάτε για RENAULT ή μήπως μιλάτε για OPEL π.χ.;Οι μηχανικοι της Opel παντως προς τιμην τους το ειχαν παραδεχτει οτι εβαλαν αξονα στο Astra λογω ελειψης χρηματων για εξελιξη ανεξαρτητης...παντως ειχαν ενα συστημα που ρυθμιζε την σκληροτητα του πισω μερους, δεν ξερω βεβαια αν ηταν στανταρ...Παντως γενικα κοπαναει (σαν κατασκευη) αλλα εχει και πλεονεκτηματα περαν του χαμηλοτερου κοστους.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
¨Όλοι εσείς που γράφετε για τον ημιάκαμπτο άξονα για 'κοπανήματα' 'πηδήματα' κλπ, σίγουρα μιλάτε για RENAULT ή μήπως μιλάτε για OPEL π.χ.;
Οι μηχανικοι της Opel παντως προς τιμην τους το ειχαν παραδεχτει οτι εβαλαν αξονα στο Astra λογω ελειψης χρηματων για εξελιξη ανεξαρτητης...παντως ειχαν ενα συστημα που ρυθμιζε την σκληροτητα του πισω μερους, δεν ξερω βεβαια αν ηταν στανταρ...Παντως γενικα κοπαναει (σαν κατασκευη) αλλα εχει και πλεονεκτηματα περαν του χαμηλοτερου κοστους.
Δε βαλανε αξονα, καδρονι βαλανε
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
¨Όλοι εσείς που γράφετε για τον ημιάκαμπτο άξονα για 'κοπανήματα' 'πηδήματα' κλπ, σίγουρα μιλάτε για RENAULT ή μήπως μιλάτε για OPEL π.χ.;το clio πχ που εχει ημιακαμπτο δεν κοπαναει καθολου και το προηγουμενο megane 1.6 φιλου μου ηταν παρα πολυ ανετο..αλλωστε οι γαλλοι ειναι μανουλες στην ανεση!
αν το παμε ομως σε clio RS,τοτε κοπαναει σα διολος!!!
το c2 vts μου μου ειχε σπασει τη μεση,η mito στις ανωμαλιες ειναι εκνευριστικη!!!το κακο με τον ημιακαμπτο ειναι οτι δε μπορεις να εχεις ανεση και κορυφαιο κρατημα μαζι,αλλα μονο ενα απο τα 2 σε αντιθεση με τους πολλαπλους
πχ tt,gti τα οποια ειναι σπορ αυτοκινητα αν δε κανω λαθος,παρολα αυτα ειναι πολυ ανετα!και ο,τι και να μου πειτε **ΔΕΝ **αλλαζω γνωμη πανω σε αυτο!!!!
και ναι ξερω οτι υπαρχουν και πολλαπλοι που κοπανανε(cooper s,s2000),αλλα υπαρχουν και αυτοι που δεν κοπανανε.ημιακαμπτος σε σπορ αυτοκινητο που να μην κοπαναει δυστυχως δεν υπαρχει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το clio πχ που εχει ημιακαμπτο δεν κοπαναει καθολου και το προηγουμενο megane 1.6 φιλου μου ηταν παρα πολυ ανετο..αλλωστε οι γαλλοι ειναι μανουλες στην ανεση!
αν το παμε ομως σε clio RS,τοτε κοπαναει σα διολος!!!
το c2 vts μου μου ειχε σπασει τη μεση,η mito στις ανωμαλιες ειναι εκνευριστικη!!!
το κακο με τον ημιακαμπτο ειναι οτι δε μπορεις να εχεις ανεση και κορυφαιο κρατημα μαζι,αλλα μονο ενα απο τα 2 σε αντιθεση με τους πολλαπλους πχ tt,gti τα οποια ειναι σπορ αυτοκινητα αν δε κανω λαθος,παρολα αυτα ειναι πολυ ανετα!
και ο,τι και να μου πειτε **ΔΕΝ **αλλαζω γνωμη πανω σε αυτο!!!!
και ναι ξερω οτι υπαρχουν και πολλαπλοι που κοπανανε(cooper s,s2000),αλλα υπαρχουν και αυτοι που δεν κοπανανε.ημιακαμπτος σε σπορ αυτοκινητο που να μην κοπαναει δυστυχως δεν υπαρχειΈχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα, αλλά να επισημάνω μόνο (ως κάτοχος...), ότι το Clio (II) στις εγκάρσιες ανωμαλίες ΚΑΙ κοπανάει ΚΑΙ αναπηδά ... Αν σου τύχει κάτι ανάλογο και εντός στροφής, τότε πρέπει να ετοιμαστείς ανάλογα ΚΑΙ για (κάπως άτσαλες) εγκάρσιες μετατοπίσεις. Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου, απλά (και ως πρώην κάτοχος Super 5 και Saxo) δεν καταλαβαίνω πού το πάνε (και) οι Γάλλοι: με τις ράβδους στρέψης και τους υστερούντες βραχίονες είχες τα αμορτισέρ εκτός ...χώρου αποσκευών και πιο 'ζωντανή' και άνετη πίσω ανάρτηση. Τις οικονομίες κλίμακας, λόγω απλούστερων διατάξεων τις κατανοώ (ειδικά μέσα στο παρόν οικονομικά ζοφερό τοπίο), αλλά η 'φαντασία' και οι 'έξυπνες' λύσεις προηγούμενων 10ετιών μάλλον πάνε περίπατο ...
-
και γω σου μιλαω απο την εμπειρια μου με πανω απο 20.000 χλμ με clio II
το αυτοκινητο για τα δεδομενα του ειναι αρκετα ανετο,αλλα παιρνει κλισεις δεν ειναι για πολλα πολλα στις στροφες
μπες σε ενα c2 vts το ,οποιο θεωρω παρομοιο αυτοκινητο με αλλο ομως προσανατολισμο, να δεις τι παει να πει κοπανημα και τριγμοι ως συνεπεια του
στις στροφες τρενακι,αλλα ολη την υπολοιπη ωρα υποφερειςθεωρω οτι ειμαι αρκετα αυστηρος στο θεμα ανεσης(σε σημειο που να με κραζουν),μου κανει εντυπωση που βρισκεις το κλιο αβολο
-
Το Clio 2 έβγαινε με την απλή και την σπορ ανάρτηση (Dynamique). Το σπορ κοπανούσε ελαφρώς αλλά όχι τραγικά. Το απλό ήταν αρκετά άνετο αλλα ψιλοέγερνε. Σαφώς και προτιμούσα την σπορ ανάρτηση προσωπικά. Ίσως συγκρίνετε διαφορετικές εκδόσεις παιδιά.
-
εγω ειχα κλιο με τη σπορ αναρτηση μεχρι μου το στουκαρα και το πεταξαμε,αλλα επειδη ο πατερας μου το λατρευε το συγκεκριμενο αυτοκινητο πηγε και το ξαναπηρε(αλλα οχι με τη σπορ αναρτηση τη 2η φορα)
ισως επειδη πανε 3,5 χρονια απο τοτε και πλεον αν ειναι οδηγω μονο αυτο με τη στανταρ αναρτηση να εχω ξεχασει πως ειναι η αλλη..
δεν αποκλειεται,αλλα και η σπορ δεν ηταν καποιο τερας σκληροτητας.δε με ειχε ενοχλησει ποτε..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω ειχα κλιο με τη σπορ αναρτηση μεχρι μου το στουκαρα και το πεταξαμεΠοσα αυτοκινητα εχεις στουκαρει εσυ παιδι μου... ?
Renault Megane III